Com esborrar un telèfon: un mètode a prova d’errors


Com esborrar un telèfon: un mètode a prova d’errors

Tant si esteu venent el vostre telèfon antic com si esteu canviant per un de nou, és important esborrar completament les dades. Internet està ple de guies sobre com esborrar el telèfon. Tanmateix, necessiteu un mètode insensible que protegeixi l’explotació de les vostres dades.


Sabem que no esborraran coses personals abans de vendre o intercanviar els seus telèfons i pot ser la cosa més descuidada que puguis fer. La quantitat de tecnologia i trucs que tenim per abusar de la identitat d’algú és una bogeria. Com que els pirates informàtics i els lladres de dades són més intel·ligents, heu de fer un pas per davant per protegir les vostres dades personals i informació que no caiguin a les mans equivocades..

Pel que fa al mètode insensible, no hi ha garanties. Les vostres dades es poden recuperar amb el programari adequat i una ment intel·ligent. Tanmateix, podeu dificultar la feina esborrant el telèfon correctament. Hem compilat una guia pas a pas per a diferents sistemes operatius per ajudar-vos a comprendre com esborrar el telèfon de la millor manera possible.

En cas que teniu un telèfon més antic o un sistema operatiu únic, consulteu la documentació proporcionada per l’empresa de fabricació per eixugar el telèfon completament o visiteu el lloc web del fabricant..

img

Taula de contingut

Com esborrar un telèfon Android

Abans de vendre’l, heu de netejar el telèfon Android. El procés és força senzill i només requereix 5 passos. Aquí tenim el procés:

Pas 1: Desactiveu la protecció de restabliment de fàbrica (FRP)

Si el telèfon d’Android té lollipop 5.0 o posterior, té FRP actiu, cosa que significa que el telèfon no serà útil si es restableix. En aquests casos, el nou propietari requerirà un accés al compte de Google per accedir al telèfon Android. Així que el primer pas és desactivar el FRP si voleu vendre el telèfon intel·ligent.

Pas 2: desactiveu Bloqueig de pantalla

Configuració > Pantalla de bloqueig i seguretat > Bloqueig de pantalla > Desactiveu tots els mètodes de bloqueig de pantalla.

Nota: el flux pot variar lleugerament en diferents telèfons intel·ligents Android.

Pas 3: traieu el compte de Google

Configuració > Usuaris i comptes > Toqueu el compte > Toqueu suprimir el compte.

Pas 4: traieu el compte OEM

Configuració > Usuaris i comptes > Toqueu el compte > Toqueu suprimir el compte.

Pas 5: Restabliment de dades de fàbrica

Configuració > Direcció General > Restablir > Restabliment de dades de fàbrica

Nota: Només s’eliminaran les dades de l’aplicació mitjançant aquest mètode. Podeu recuperar informació fàcilment com els SMS i els missatges de xat amb qualsevol eina de recuperació de dades.

Com esborrar un telèfon de Windows

Els telèfons Windows tenen més cura de les dades, ja que ofereixen exclusivament el xifratge per als usuaris. La millor manera d’esborrar un telèfon de Windows és fer un restabliment de fàbrica i, a continuació, penjar algunes dades fictícies de manera que es poden sobreescriure les restes de les dades originals..

Pas 1: restablir el Windows Phone

Configuració > Sobre > Restablir el telèfon.

Pas 2: Connecta’t a l’ordinador

Connecteu el telèfon a un ordinador. Si es tracta d’un Mac, heu de descarregar l’aplicació Windows Phone.

Pas 3: pengeu les dades maniquí

Ara, pengeu les dades fictícies al telèfon a l’ordinador. Heu d’evitar fitxers personals com fotografies; en canvi, afegir fitxers de música o pel·lícules. La idea és omplir el telèfon tant com puguis.

Pas 4: restabliu el telèfon de Windows de nou

Restabliu el telèfon tal com s’ha esmentat anteriorment al pas 1 i, a continuació, repeteixi el pas 3. Per a la màxima seguretat, repeteixi aquests passos diverses vegades perquè les dades originals es perdin.

Pas 5: restabliment final

Un cop satisfets, reinicieu el telèfon de Windows per última vegada. A continuació, obriu compte.microsoft.com/devices i traieu el telèfon número de sèrie des del vostre compte.

Com esborrar un iPhone

Els dispositius Apple amb iOS 5 o posteriors porten xifrat de maquinari, que s’activa automàticament amb una contrasenya. Quan eixugueu el telèfon, la clau de xifrat també es sobreescriu. Després d’això, és gairebé impossible que ningú recuperi les dades d’un iPhone.

El procés de cancel·lació d’un iPhone ha estat analitzat aquí:

Pas 1: Desapareixen els dispositius

Primer de tot, desferiu dispositius enllaçats com Apple Watch. A més, desactiveu la funció “Troba el meu iPhone” seguint aquest camí; Configuració > nom > iCloud > Troba el meu iPhone > tanca.

Pas 2: tanqueu la sessió des de tots els comptes

El següent pas és tancar la sessió des de tots els comptes de l’iPhone. Cal prioritzar iMessage i Apple ID. Per mantenir-vos al costat més segur, assegureu-vos d’obrir cada aplicació (Twitter, Facebook, LinkedIn, etc.) i tanqueu la sessió de manera individual.

  • Per a iMessage: Configuració > Missatges > Desactiveu el botó iMessage.
  • Per a Apple ID: configuració > iTunes & Tenda d’aplicacions > Apple ID (adreça de correu electrònic) > Tanca sessió.

Pas 3: Tanqueu la sessió des d’i iCloud

És important iniciar la sessió des de iCloud abans de començar a suprimir les dades; en cas contrari, la cancel·lació s’aplicarà també al vostre compte iCloud, que pot ser el pitjor malson.

Configuració > iCloud > Tanca sessió.

Pas 4: netegeu l’iPhone

Ara podeu començar el procés de restabliment amb total tranquil·litat.

Configuració > General > Restablir > Esborra tot el contingut i la configuració.

Pas 5: traieu el número de sèrie

Aneu a Apple ID i traieu el número de sèrie del dispositiu del vostre compte d’Apple.

Mesures de seguretat per eixugar qualsevol telèfon

Hi ha una llista de comprovació d’accions que s’han de realitzar abans d’eixugar qualsevol telèfon.

  • Fes una còpia de seguretat de les dades, no oblidis els contactes
  • Elimineu la targeta SIM i la targeta SD (esborreu la targeta SD si no voleu utilitzar-la en el futur).
  • Anoteu el número de sèrie del telèfon per a la conservació de registres.
  • Tanqueu la sessió de diferents aplicacions al telèfon.

Hi ha una cosa més que heu de fer després d’haver eixugat el telèfon.

Revoca l’accés del telèfon des de diversos serveis de xarxes socials com Facebook i Google.

  • Per a Google: myaccount.google.com > Inicieu la sessió & Seguretat > Activitat del dispositiu & notificacions > Elimineu el telèfon (número de model).
  • Per a Facebook: Configuració > Seguretat > Dispositius reconeguts > Traieu el telèfon.

Conclusió: Netegeu completament el telèfon

El vostre telèfon conté les dades més importants perquè és l’únic dispositiu que feu servir durant tot el dia. Alguna cosa que s’utilitza tan sovint té més possibilitats de ser danyat, perdut o robat.

Hem explicat com esborrar completament les dades del telèfon. En cas que tingueu cap problema o problema, informeu-nos a la secció de comentaris que hi ha a continuació i us respondrem amb una solució.

Voleu reclamar la vostra privadesa en línia? És possible que vulgueu consultar les guies següents:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map