10 maneres en què el NSA us espia el 2020


10 maneres en què el NSA us espia el 2020

Alguna vegada has tingut la sensació de ser vigilat? Alguna vegada us ha creuat la idea que algú podria fer un seguiment constant de les vostres petjades digitals per alterar la vostra privadesa? Han passat sis anys des que l’infamós bufador del xiulet, Edward Snowden, va filtrar els arxius classificats de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) perquè el món el veiés. Va ser llavors quan el món va saber com sempre mirava l’oncle Sam.


Per descomptat, el món sap sobre l’incident, però, anem a fer memòria dels que s’han oblidat. Edward Snowden va esclatar el xiulet a la NSA el 5 de juny de 2013. Els documents filtrats per Snowden van revelar que la NSA ha espiat no només ciutadans nord-americans, sinó que ha estat recopilant dades personals sobre individus de tot el món. Les revelacions de Snowden van agafar el món per tempesta quan els internautes es van unir per fer aquesta pregunta:

és la imatge de la icona que ens espia

Per què la NSA m’està espiant??

Malgrat l’impacte que van tenir les revelacions inicialment, és sorprenent veure que les advertències entraven per una orella i sortien per l’altra. A mesura que passava el temps, la gent s’oblidava de com es violava la seva privacitat en nom d’interès nacional. De tota manera, encara valorem el sacrifici de Snowden i el que va fer per nosaltres. Per tant, recordem-vos les maneres en què NSA us espiava!

XKeyScore o XKS

XKS és un programa secret desenvolupat per l’Agència de Seguretat Nacional per cercar i analitzar dades globals d’internet. XKS és un sofisticat programa que dóna accés a l’NSA per supervisar internet. El programa permet a NSA llegir els vostres correus electrònics, accedir a les vostres consultes de cerca, l’historial de navegació i els documents compartits. El programa permet a NSA accedir pràcticament al dispositiu, cosa que els permet supervisar tot. A més, l’NSA pot fer un seguiment del dispositiu allà on vagis. En definitiva, tenen accés a qualsevol cosa i tot.

Operacions d’accés a mida

El 1997, la NSA va crear la seva divisió de pirateria d’elit anomenada Tailored Access Operations, també coneguda com TAO. TAO és la unitat especialitzada de recollida d’intel·ligència en ciberra guerra de NSA que segueix aquest lema: “Les vostres dades són les nostres dades, el vostre equip és el nostre equipament, en qualsevol moment, qualsevol lloc, per qualsevol mitjà legal”. Les operacions d’accés a mida exploten les llacunes de seguretat dels dispositius per obtenir informació sobre l’usuari o utilitzar el dispositiu com a eina de vigilància. No obstant això, els dispositius amb llacunes de seguretat mínimes o nul·les no estan lluny de l’abast del TAO.

TAO és suficient per poder incomplir la seguretat del dispositiu mitjançant programari maliciós. Poden orientar el trànsit dirigit a versions falses de llocs web reals per supervisar els registres i l’activitat dels usuaris. TAO també treballa en aliança amb companyies tecnològiques per crear espais interiors en routers, explotant dispositius no només pràcticament sinó també físicament.

Recopilació de dades de Gegants de Mitjans de Comunicació i Telecomunicacions

Segons l’obligació del programa PRISM, l’ANS havia demanat dades als gegants de les xarxes socials i de telecomunicacions. L’NSA podria demanar informació a aquestes empreses com fotografies, vídeos, correus electrònics i història de la navegació. Es diu que els seus més grans associats de tecnologia són Google, Facebook, Microsoft, Yahoo i Apple.

Five Eyes Intelligence Alliance

La creació del NSA va ser recolzada per la idea de seguretat nacional. La NSA va ser creada per recopilar informació sobre països i ciutadans estrangers, no ciutadans dels Estats Units. L’aliança suposadament ajudaria l’organització a resistir i combatre qualsevol acte contra la seguretat nacional. En definitiva, l’ANS no estava autoritzada a recollir informació sobre els nord-americans. Tot i que la pregunta és així, ho van fer? Sí!

Explotant les llacunes legals, l’SA no només recopila informació sobre els ciutadans dels Estats Units, sinó que també comparteix la informació amb els seus aliats anomenats Five Eyes Intelligence Alliance. L’aliança comprèn cinc països: Estats Units, Regne Unit, Canadà, Nova Zelanda i Austràlia. La relació és mútua, encara que la intel·ligència d’altres països també és compartida amb els Estats Units.

Sempre que vagi, segueix la NSA

No estàs sol! No importa cap a on vagis, l’ANS segueix. L’NSA pot fer un seguiment de la vostra ubicació mitjançant el vostre portàtil de telefonia mòbil, xarxes Wi-Fi obertes als voltants (vulnerables a la seguretat, per descomptat) i el GPS. Segons el Washington Post, la NSA recull al voltant de 5.000 milions de registres diaris. Supervisant el vostre patró de viatge, l’ANS pot fer el seguiment de les vostres ubicacions preferides. Qui ho sap, és possible que siguin conscients del vostre amagament secret a la casa dels arbres. A més, amb l’ajuda d’aquesta informació, l’ANS pot localitzar els associats d’individus objectius, convertint-los en una persona d’interès.

Algú està mirant

La NSA pot accedir fàcilment a la càmera del portàtil, del telèfon intel·ligent i fins i tot de les càmeres web amb un simple atac de programari maliciós. L’atac és tan subtil que ni tan sols notareu que el vostre dispositiu s’ha vist compromès. No té cap efecte sobre el rendiment del dispositiu, la seva finalitat principal és recopilar informació. A més, els vostres micròfons també es poden utilitzar per gravar i transmetre les converses sense el vostre consentiment.

Fins i tot els dispositius que s’han desactivat es poden encendre sense que us n’adoneu mai. Alguna vegada us heu preguntat per què esteu bombardejats amb els anuncis d’alguna cosa que acabàveu de parlar amb el vostre amic? Parlant d’anuncis, hi ha una raó per la qual Mark Zuckerberg manté la càmera i el micròfon tot el temps tapat. I la raó és, ho sap!

NSA el marca fora de la llista de control

La informació filtrada de Snowden va revelar que l’Agència Nàpica també espia les seves compres. Amb la seva col·laboració amb gegants de targetes de crèdit com Visa, l’ANS pot accedir als registres de compra i supervisar el seu comportament de compra. A més, l’ANS també havia format una aliança amb la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, també coneguda com SWIFT..

La NSA ha estat accedint a la informació de la base de dades de SWIFT, que inclou registres de compres realitzades amb targetes de crèdit i altres transaccions financeres. El propòsit de recollir aquesta informació era fer un seguiment de les compres d’organitzacions terroristes, però, és difícil creure que la informació sobre un ciutadà que compri queviures ajudi en aquest sentit.

Construir espais a l’aire lliure: el temps de pas preferit de NSA

Tots sabem sobre el famós incident FBI-Apple del 2016. Va ser aleshores quan Apple va rebutjar la sol·licitud del FBI per accedir a les dades d’un iPhone confiscat a l’escena del crim de l’incident de tiradors de San Bernardino. La resposta d’Apple va acompanyar un retrocés al qual Cook va respondre:"Ningú voldria que es construís una clau mestra que convertís centenars de milions de panys, fins i tot si aquesta clau estigués en possessió de la persona que més confia … que es podria robar la clau".

Evidentment, aquest és un costat de la moneda. Segons les revelacions de Snowden, l’ASN gasta més de 200 milions de dòlars l’any per fer la seguretat dels dispositius vulnerables. Aquesta quantitat de mamut es destina a col·laboracions amb gegants tecnològics, la qual cosa crea espais exteriors per a la vigilància.

Un altre dels incidents va ser la col·laboració NSA-RSA, on l’Agència de Seguretat Nacional va pagar a RSA 10 milions de dòlars USD per crear una porta posterior i distribuir eines de xifrat compromeses. Amb els anys, l’RSA ha estat afirmant que la seva relació amb l’ANS ha canviat, però, creiem fermament en aquesta noció: una vegada un lladre, sempre un lladre.

Per descomptat, es tracta d’uns incidents coneguts. Hi ha d’haver centenars de col·laboracions d’aquestes que no en som conscients. Aliances que encara són operatives i que ens espienen juntament amb l’NSA, des de l’ombra.

Enviar informació

La NSA pot accedir a la informació enviada o rebuda als missatges de text. La NSA no només recopila informació sobre el contingut dels missatges, sinó també els metadades que els permet accedir als registres de transaccions des del vostre dispositiu, contactes i la vostra ubicació actual.

Algú està al telèfon

L’NSA també havia estat recopilant informació de converses telefòniques. Tot i que, aquesta informació no es limitava només a metadades. El 2009, la NSA va llançar un programa secret conegut com Mystic, segons les revelacions de Snowden, el programa va permetre a l’SA no només registrar metadades, sinó també el contingut de les converses telefòniques. El 2011, el programa va assolir el seu punt àlgid, ja que es va informar que Mystic havia permès a l’SAA gravar contingut i metadades telefòniques d’un país durant un mes complet.

Hi ha una solució per a tot

Compartint l’espai digital, és la nostra responsabilitat no només educar els nostres companys de xarxa sobre els mètodes amb els quals l’ANS els ha espiat, sinó que els proporcionem solucions. Amb una investigació exhaustiva, el nostre equip ha desenvolupat maneres de portar la vostra seguretat al següent nivell, fent que els vostres dispositius siguin invulnerables als intents de pirateria. A més, som forts promotors de la privacitat i l’anonimat i hem elaborat directrius amb les quals podeu protegir-vos de la vigilància en línia i evitar que l’ASN incompleixi la vostra privadesa..

Privacitat a Internet: No dic a la vigilància en línia

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map