Πώς να συνδεθείτε στο WiFi χωρίς κωδικό πρόσβασης


Πώς να συνδεθείτε στο WiFi χωρίς κωδικό πρόσβασης

Υπήρχε μια εποχή πριν από μερικά χρόνια, όταν δεν υπήρχε καμία ανάγκη να υποβάλετε αίτηση για προστασία με κωδικό πρόσβασης. Όποιος επισκέφτηκε το σπίτι σας θα μπορούσε να συνδεθεί αυτόματα στο WiFi σας χωρίς να τον ενοχλεί να ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτές ήταν οι στιγμές που το WiFi ήταν πολύ σπάνιο και τα smartphone δεν είχαν WiFi, ή άλλοι συλλέκτες δεν ήταν εκεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έτσι οι άνθρωποι μπορούσαν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε WiFi. Δεν υπήρχε φόβος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να κλαπούν. οι άνθρωποι απλά περπατούσαν στο σπίτι σας με φορητό υπολογιστή ή εξέδρα για να παίξουν παιχνίδια.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι δεν υπέβαλαν αίτηση για προστασία με κωδικό πρόσβασης. Αλλά δεν αντιστρέφεται η κατάσταση, λόγω της αύξησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, όλα τα smartphone που διαθέτουν ικανότητα WiFi και πολλούς άλλους παράγοντες. Ωστόσο, για να το καταστήσουν βολικό για τους χρήστες, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει πολλές διαδρομές για τον τρόπο σύνδεσης σε οποιοδήποτε WiFi, χωρίς παρέμβαση κωδικού πρόσβασης.

WPS

Το WPS σημαίνει εγκατάσταση με προστασία WiFi. Το WPS είναι ένα τυπικό πρωτόκολλο ασφαλείας που επιτρέπει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το προσωπικό WPA ή το πρωτόκολλο ασφαλείας WPA2. Ωστόσο, απομακρύνοντας από τους τεχνικούς όρους, η κύρια λειτουργία του WPS είναι να δημιουργήσει μια σύνδεση δικτύου WiFi που είναι φυσικά προσβάσιμη από τους επισκέπτες. Έτσι, εκτός από την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο, ένας επισκέπτης μπορεί απλά να πατήσει το κουμπί WPS που βρίσκεται στο πίσω μέρος του δρομολογητή.

Το WPS είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος σύνδεσης στο WiFi χωρίς κωδικό πρόσβασης για ένα σπίτι ή ένα μικρό περιβάλλον. Δεδομένου ότι τα άτομα εκτός του κτιρίου δεν έχουν κανένα μέσο για να έχουν φυσική πρόσβαση στο δρομολογητή, κλείνει το κενό για να κλέψει το WiFi χωρίς κωδικό πρόσβασης. Είναι πολύ απλοϊκό να πατάτε το κουμπί ενός δρομολογητή παρά την εισαγωγή μεγάλου αριθμού γραμμάτων.

Ελευθερία ποπ

 • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο smartphone σας
 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις δικτύου και διαδικτύου
 • Πατήστε “WiFi”
 • Κάντε κλικ στο μενού “Ρυθμίσεις WiFi”
 • Πατήστε το κουμπί “Για προχωρημένους”
 • Πατήστε “Σύνδεση με WPS”

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όταν συνδέετε δηλώνοντας ότι πατάτε το κουμπί WPS στο δρομολογητή σας. Έχετε ένα παράθυρο 30 δευτερολέπτων για να το κάνετε αυτό πριν τερματιστεί το πρωτόκολλο χειραψίας. Μόλις το πιέσετε, το τηλέφωνό σας θα συνδεθεί αυτόματα με το δίκτυο WiFi.

Λειτουργία επισκέπτη δρομολογητή

Μια άλλη εναλλακτική λύση για το πώς να συνδεθείτε σε οποιοδήποτε WiFi με επισκέπτες χωρίς να χρειάζεται να πείτε τον κωδικό πρόσβασης σε κάθε άτομο είναι απλά να δημιουργήσετε μια σύνδεση επισκέπτη με το δρομολογητή σας. Πολλοί δρομολογητές προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi για τους φιλοξενούμενους, αλλά ένα από τα μειονεκτήματα της ύπαρξης δικτύου WiFi επισκέπτη είναι η ανασφαλής φύση του. Τα δίκτυα WiFi επισκέπτη δεν χρειάζονται κωδικό πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να τον αφήσετε κενό. Τα δίκτυα WiFi επισκέπτη μπορούν να λειτουργήσουν με οποιονδήποτε τύπο συσκευής.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών στο δρομολογητή σας:

 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον φορητό υπολογιστή σας και επικολλήστε τη διεύθυνση IP από το δρομολογητή στο πλαίσιο URL
 • Συνδεθείτε ως διαχειριστής
 • Μόλις συνδεθείτε, η επιλογή δικτύου επισκεπτών θα είναι διαθέσιμη. Είναι πιθανό να το βρείτε αυτό στην ενότητα “Ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου”
 • Εντοπίστε και ενεργοποιήστε το “Δίκτυο επισκεπτών”
 • Στη συνέχεια, ονομάστε το δίκτυο επισκεπτών σας που είναι το SSID. Συνιστάται όμως να το διατηρείτε ίδιο ή να το αφήνετε κενό
 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” και συνεχίστε

Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του δικτύου επισκεπτών είναι ο περιορισμός του εύρους ζώνης, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να περιοριστούν σε ένα συγκεκριμένο εύρος ζώνης.

Κωδικός QR

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WiFi κάποιου χωρίς τον κωδικό πρόσβασης ή να τον αφήσετε να χρησιμοποιήσει τον δικό σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς QR. Ωστόσο, η μέθοδος κωδικού QR μπορεί να είναι λίγο τεχνική για ορισμένα άτομα. Θα ήταν καλύτερη επιλογή να γράψετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi για τον επισκέπτη σας, αλλά για ορισμένους, είναι μια αξιόπιστη λύση. Παρακάτω αναφέρονται τα βήματα που απαιτούνται για τον τρόπο χρήσης του κώδικα QR για σύνδεση σε οποιοδήποτε δίκτυο WiFi.

 • Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή και αναζητήστε τη δημιουργία κώδικα QR
 • Θα υπάρχει ένα μενού τύπου δεδομένων που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης
 • Μεταβείτε στο κουμπί επιλογής σύνδεσης WiFi και κάντε κλικ σε αυτό
 • Στη συνέχεια, ο κάτοχος του δικτύου θα πρέπει να εισαγάγει διαπιστευτήρια, θα επιλέξει επίσης τον τύπο δικτύου από την αναπτυσσόμενη λίστα
 • Εκκινήστε την εφαρμογή σάρωσης κωδικού QR στην κινητή συσκευή σας. Εάν δεν το έχετε στην αρχική σας οθόνη, απλώς κατεβάστε το μέσω του Google Play Store ή του Apple store.
 • Σάρωση του κωδικού με το τηλέφωνο από την εφαρμογή σας και το WiFi σας θα πρέπει να συνδεθεί

Πολλά smartphone διαθέτουν πλέον ενσωματωμένους σαρωτές κώδικα QR που δεν απαιτούν λήψη από το κατάστημα. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφράσετε τον κωδικό QR σε μια ετικέτα NFC. Εκτελείται με την εφαρμογή WifiKeyShare.

 • Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google play store στην εφαρμογή του φίλου σας
 • Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ξεκινήστε την εφαρμογή
 • Επιτρέψτε στον φίλο σας να εισάγει το SSID και τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυό του
 • Όταν δημιουργηθεί ο κώδικας, πατήστε την καρτέλα NFC για να δείτε το αντίστοιχο
 • Στείλτε την ετικέτα στο τηλέφωνό σας και θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε στο WiFi χωρίς καμία ταλαιπωρία

Σημείωση: αυτό που πρέπει να κάνετε πρέπει να είναι νόμιμο, εάν χρησιμοποιείτε δρομολογητή κάποιου άλλου

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me