Τι είναι ένας χάκερ λευκού καπέλου; Η διαφορά μεταξύ των χάκερ White, Grey και Black Hat


Τι είναι ένας χάκερ λευκού καπέλου; Η διαφορά μεταξύ των χάκερ White, Grey και Black Hat

Όλοι οι χάκερ θεωρούνται εγκληματίες ή κακοί που κλέβουν χρήματα. Τα αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά από τα mainstream media όπου βλέπουμε ότι οι χάκερ εμπλέκονται στην κλοπή δεδομένων, τα χρήματα που κερδίζουν άνθρωποι, τις συσκευές hacking και τα συστήματα που προκαλούν τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η εισβολή είναι νόμιμη όταν γίνεται με την άδεια του κατόχου σε συσκευές, συστήματα ή δίκτυα. Είναι μια παγκόσμια αναγνωρισμένη πρακτική όπου εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες προσλαμβάνουν χάκερ για να χαράξουν τα συστήματά τους για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν ποια είναι τα κενά στα συστήματά τους και να τα διορθώσουν.


Λευκό καπέλο χάκερ

Τι είναι οι χάκερ λευκών καπέλων?

Δεν έχουν όλοι οι χάκερ την πρόθεση να προκαλέσουν βλάβη σε κανονικούς χρήστες. Ο όρος χάκερ, όταν χρησιμοποιείται γενικά, ορίζεται ως κάποιος που έχει τη διάθεση να εκτελέσει εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο για να καταχραστεί το απόρρητο κάποιου και να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα του.

Όμως, ένας χάκερ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, που χρησιμοποιεί τις μελέτες και τις πρακτικές του για να εκτελέσει στρατηγικές εισβολής και να παρακάμψει τα επίπεδα ασφαλείας του δικτύου ή του υπολογιστή σας.

Το ίδιο το ηλεκτρονικό χάκερ δεν είναι παράνομο, εκτός κι αν εκτελείται ανήθικα κατά των νόμων και των κανονισμών, παραβιάζοντας τον κώδικα συμπεριφοράς. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες προσλαμβάνουν χάκερ για να εξασφαλίσουν τα συστήματα και τα δίκτυά τους.

Επιπλέον, δεν έχουν όλοι τη γνώση του κόσμου στον κυβερνοχώρο όπου κάποια ερώτηση για το τι είναι ένας χάκερ λευκού καπέλου; Ή σε τι εμπλέκεται πειρατεία λευκών καπέλων? Είναι μερικές από τις περίεργες ερωτήσεις στην ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε?

Οι χάκερ κατηγοριοποιούνται σε 3 επίπεδα «Μαύρο», «Λευκό» και «Γκρί» καπέλο. Κάθε όρος είναι με τη δυτική κουλτούρα, το μαύρο δημιουργεί ένα αρνητικό συναίσθημα, το λευκό διασφαλίζει την ηρεμία και το Γκρι που είναι ένα μείγμα τόσο ηθικών όσο και ανήθικων μέσων πειρατείας. Ωστόσο, δύο βασικοί παράγοντες καθορίζουν το τύπος χάκερ ασχολείστε με τις προθέσεις τους και αν ακολουθείτε ή όχι τους νόμους της κοινωνίας.

Black hackers

Όπως όλοι οι χάκερ εκεί έξω, μαύρο καπέλο χρησιμοποιεί την εκτεταμένη ικανότητα και γνώση του για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε σύστημα ή δίκτυο με πρωταρχικό στόχο την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, παρακάμπτοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Μερικοί χάκερ μαύρου καπέλου το κάνουν μόνο για διασκέδαση, ενώ μερικοί μπορεί να σπάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας στην προσπάθεια να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος και να προκαλέσουν βλάβη σε κανονικούς χρήστες.

Αυτά τα μαύρα καπέλα μπορεί να κυμαίνονται από την εισαγωγή κακόβουλων σεναρίων λογισμικού σε ειδικούς χάκερ που στοχεύουν να κλέψουν πληροφορίες, ειδικά οικονομικά, προσωπικά στοιχεία και διαπιστευτήρια σύνδεσης..

Όχι μόνο στοχεύουν να κλέψουν δεδομένα αλλά και να τα αλλάξουν και να τα καταστρέψουν. Η προστασία του εαυτού σας από μαύρα καπέλα είναι πολύ επιτακτική στην τεχνική εποχή στην οποία ζούμε, οπότε πρέπει να ληφθούν ορισμένα αντίμετρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αφήσετε τον εαυτό σας διαφανή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, η μη κοινή χρήση ευαίσθητων δεδομένων σε κανένα δίκτυο όπως οικονομικές καταστάσεις, η κατάργηση του Exif ή των μεταδεδομένων από τις φωτογραφίες σας και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν ασφάλεια μαύρου καπέλου.

Χάκερ λευκού καπέλου

Ένα τέλειο ορισμός χάκερ λευκού καπέλου θα ήταν κάποιος που χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του για να αποκτήσει πληροφορίες με ηθικά μέσα. Λευκό καπέλο χάκερ μπορεί να προσληφθεί από εταιρείες ως ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προσπαθούν να εκτελέσουν παραβίαση για να βρουν κενά σε οποιοδήποτε σύστημα ή δίκτυα.

Οι λευκοί hackers χρησιμοποιούν την ίδια ροή διαδικασίας με τους black hat hackers, αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι ζητούν την άδεια του ιδιοκτήτη, γεγονός που το καθιστά απολύτως νόμιμο. Λευκό καπέλο χάκερ εκτελεί δοκιμές πένας, εκτελεί αξιολογήσεις ευπάθειας για τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν τυχόν διαρροές εντός των δικτύων, διασφαλίζοντας την ενίσχυση της δομής ασφάλειας της εταιρείας. Υπάρχουν ακόμη μαθήματα, εκπαιδευτικές ενότητες και πιστοποιήσεις που περιλαμβάνουν ηθική πειρατεία.

Χάκερ με γκρι καπέλο

Δεν υπάρχουν πάντα δύο πλευρές της σελίδας, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και ορισμένες γκρίζες περιοχές. Ένας γκρίζος καπέλο χάκερ είναι κάποιος που θα ψάξει για αδυναμίες στο σύστημα χωρίς να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη. Εάν βρεθεί το πρόβλημα, θα το αναφέρει στον κάτοχο, αλλά μερικές φορές θα ζητήσει μια μικρή παραχώρηση πριν από την εκτέλεση για να το διορθώσει.

Αλλά αν ο ιδιοκτήτης απορρίψει το αίτημα, αποκαλύπτει την εκμετάλλευση στο διαδίκτυο για να επωφεληθούν οι άλλοι, ιδίως από τους μαύρους χάκερ. Αυτή η μορφή πειρατείας εξακολουθεί να είναι παράνομη παράνομη, καθώς ο εισβολέας δεν ζήτησε άδεια από τον κάτοχο πριν επιχειρήσει επίθεση στο σύστημα. Αυτοί οι τύποι χάκερ δεν έχουν κακές προθέσεις, απλώς ψάχνουν να ανακαλύψουν τρωτά σημεία στο σύστημα και να κερδίσουν επιπλέον χρήματα ή απλά για τους σκοπούς τους.

Η λέξη χάκερ, μιλώντας ακόμη και για αυτό, απεικονίζει μια πολύ αρνητική συνήθεια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν γίνονται όλοι οι χάκερ με τον ίδιο τρόπο. Αν λευκά καπέλα δεν εργαζόμασταν εκεί για να βρούμε μια αδυναμία και να σταματήσουμε τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τότε θα υπήρχαν πολλά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εκμεταλλευόμενα τρωτά σημεία και συλλέγοντας εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες, αφήνοντας τους χρήστες σχεδόν ανοιχτούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ηθικοί χάκερ?

Ένας ηθικός χάκερ ή οι ηθικοί χάκερ, που αναφέρονται επίσης ως χάκερ λευκού καπέλου, είναι εκείνα τα άτομα που επισημαίνουν τις ευπάθειες ασφαλείας μέσω δοκιμών διείσδυσης. Ο έλεγχος διείσδυσης είναι μια προσπάθεια να προωθηθούν οι ευπάθειες σε ένα σύστημα. Αυτά τα άτομα ασφάλειας πληροφοριών είναι αυστηρά στις τεχνικές δοκιμών τους και το κάνουν για να βελτιώσουν το συνολικό τοπίο ασφάλειας του συστήματος.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map