Πώς να προστατέψετε την κάμερα Web από παραβίαση;


Πώς να προστατέψετε την κάμερα Web από παραβίαση?

Αντί να βάζετε μια κασέτα πάνω από την κάμερα web, συνιστάται να ακολουθείτε τα αναφερόμενα μέτρα και να σταματήσετε την ανεπιθύμητη κατασκοπεία:

  • Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα κάμερας
  • Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού
  • Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους
  • Ενημέρωση ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας OS
  • Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας OS
  • Χρησιμοποιήστε την κρυπτογράφηση 256-bit του PureVPN

Διαβάστε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για να προστατεύσετε την κάμερα web σας από παραβίαση και λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με κάθε αναφερόμενο μέτρο.

πώς-για-προστασία-κάμερα-από-να-χακαρισμένο-εικονίδιο

Οι κίνδυνοι της κατασκοπείας της κάμερας Web

Οι επαγγελματίες χάκερ είναι επιδέξιοι να επινοούν ενοχλητικούς τρόπους παραβίασης του απορρήτου σας και να κατασκοπεύουν τις δραστηριότητές σας ή να κλέβουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ειδικά σχεδιασμένο κακόβουλο λογισμικό

Πρόκειται για ύπουλα, κακόβουλα εργαλεία που μπορούν να σχεδιαστούν με πολλούς τρόπους για να εξυπηρετήσουν κάθε είδους σκοπό που θέλει ο χάκερ. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την εκμετάλλευση μιας ευπάθειας ασφαλείας σε κάμερα web ή μικρόφωνο.

Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν το κακόβουλο λογισμικό RAT που αναπτύχθηκε από έναν 24χρονο Σουηδό χάκερ. Το κακόβουλο λογισμικό κατέληξε να μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο συσκευές. Εκτός από αυτό, ένα καναδικό ερευνητικό εργαστήριο αποκάλυψε μια λίστα με 21 χώρες που εμπλέκονται σε κατασκοπεία σε εθνικό επίπεδο χρησιμοποιώντας παρόμοιο κακόβουλο λογισμικό.

Το 2016, ένας νέος τύπος απειλής εισήχθη στον κόσμο, η Delilah, και στοχεύει ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό τομέα. Το κακόβουλο εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για πρόσβαση σε ροές webcam μιας επιχείρησης και εκβιασμό υπαλλήλων, ακόμη και σε ολόκληρη την εταιρεία.

Επιπλέον, το 2017, το WikiLeaks αποκάλυψε ένα σύνολο εμπιστευτικών εγγράφων σχετικά με το πώς η κυβέρνηση ήταν (και εξακολουθεί να είναι) απασχολημένη με την εκμετάλλευση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών καμερών σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Άδειες προγράμματος περιήγησης

Η κατασκοπευτική κάμερα Web δεν περιορίζεται σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Ορισμένοι ιστότοποι ζητούν επίσης διαφορετικά δικαιώματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν πρόσβαση στην κάμερα. Το πρόγραμμα περιήγησης συνήθως ζητά επιβεβαίωση, αλλά οι περισσότεροι χρήστες το αγνοούν και κάνουν κλικ στο “Ναι” ή “Εντάξει”.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε κάθε ιστότοπο, ειδικά εκείνους που δεν έχουν καμία επιχείρηση που να έχει πρόσβαση στην κάμερα σας. Το πιο σημαντικό, θα θέλατε το απόρρητό σας σε τεράστιο κίνδυνο επιτρέποντας σε έναν ιστότοπο πρόσβαση στην κάμερα web που δεν διαθέτει καν προστασία SSL.

Άδειες εφαρμογών

Όπως τα προγράμματα περιήγησής σας, οι εφαρμογές σας για κινητά ζητούν επίσης άδειες. Παρόμοια με την προαναφερθείσα περίπτωση, δεν χρειάζεται κάθε εφαρμογή πρόσβαση στην κάμερα web σας, αλλά εξακολουθεί να ζητά άδεια. Βεβαιωθείτε ότι δεν επιτρέπετε εφαρμογές που δεν εμπιστεύεστε ή εφαρμογές που έχετε κατεβάσει από καταστήματα τρίτων.

Αποτελεσματικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την προστασία της κάμερας Web

Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα κάμερας

Τα παλαιότερα κόλπα στο βιβλίο, αλλά τα πιο αποτελεσματικά από όλα. Αν και οι άνθρωποι μπορεί να το χρησιμοποιούν για αιώνες, η πρακτική κέρδισε έλξη όταν έγινε γνωστή μια φωτογραφία του φορητού υπολογιστή του Mark Zuckerberg. Μετά το συμβάν, όλο και περισσότεροι χρήστες άρχισαν να καλύπτουν τις κάμερες τους με χαρτί ή ταινίες. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα καλύμματα έκκεντρων στα καταστήματα για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού

Τώρα που γνωρίζετε πόσο θανατηφόρες επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού. Και μην σταματάς σε αυτό. Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε ενημερωμένους τους ορισμούς ιών του εργαλείου και να κάνετε τακτική σάρωση της συσκευής σας για να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν ευπάθειες.

Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους

Η λήψη συνημμένων email χωρίς να του δοθεί δεύτερη σκέψη έχει αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, ξανά και ξανά. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ήταν πάντα μια αποτελεσματική μέθοδος για τους hackers να απάτη σε άτομα, να τους κατασκοπεύουν και να κλέβουν την ταυτότητά τους. Στην πραγματικότητα, αυτά τα email μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ηλεκτρονική εισβολή. Ο χάκερ χρειάζεται μόνο να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και τα υπόλοιπα βρίσκονται στο έλεος του χάκερ. Επομένως, μην κάνετε κλικ σε συνημμένο ή σύνδεσμο που φαίνεται ύποπτο ή αποστέλλεται από άγνωστο αποστολέα.

Ενημέρωση ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας OS

Η σημασία των ενημερώσεων ασφαλείας υποτιμάται συχνά. Στην πραγματικότητα, είναι ένα θέμα ευπάθειας που επιτρέπει στους χάκερ να αποκτήσουν εύκολα μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή και να κάνουν ό, τι θέλουν. Είναι αλήθεια ότι οι ευπάθειες ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα είναι οι πρώτες πτυχές που αναζητούν οι χάκερ όταν προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο μια συσκευή ή ένα δίκτυο. Επομένως, συνιστάται η ενημέρωση των ενημερώσεων κώδικα του λειτουργικού συστήματος, ιδίως των ενημερώσεων ασφαλείας.

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας OS

Ο σκοπός ενός τείχους προστασίας είναι να διατηρήσει το δίκτυο ασφαλές έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης παρακολουθώντας όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση και επίσης ελέγχοντας ποια σύνδεση θα μπλοκάρει. Εάν το τείχος προστασίας είναι απενεργοποιημένο για άγνωστους λόγους, ενεργοποιήστε το και διατηρήστε το έτσι ώστε να διασφαλίσετε τη μέγιστη προστασία.

Η κρυπτογράφηση 256-bit του PureVPN εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια

Οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να σας σώσουν από πιθανή εισβολή και κατασκόπευση κάμερας web σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι έμπειροι χάκερ γνωρίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης των εμποδίων. Ο μόνος ιδανικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η κάμερα web σας παραμένει ασφαλής έναντι οποιωνδήποτε απόπειρων εισβολής είναι μια υπηρεσία VPN.

Δεν χρειάζεστε μακροχρόνιο οδηγό σχετικά με τον τρόπο προστασίας της κάμερας web σας από παραβίαση. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο PureVPN, να το κατεβάσετε στη συσκευή σας και να απολαύσετε απόλυτη προστασία.

Μόλις εγγραφείτε στο Διαδίκτυο μέσω των ασφαλών διακομιστών VPN, όλη η επικοινωνία ή τα δεδομένα σας γίνονται κρυπτογραφημένα. Επομένως, ακόμη και αν κάποιος εγκληματίας στον κυβερνοχώρο προσπαθεί να διεισδύσει στα δεδομένα σας, λαμβάνει απλώς ανόητο ως ανταμοιβή.

Εκτός από την κρυπτογράφηση, μπορείτε να πλαστογραφήσετε την πραγματική σας διεύθυνση IP για να πετάξετε ανεπιθύμητους καταδιώκτες (χάκερ) σε μια άγρια ​​χήνα που κυνηγούν οπότε προσπαθούν να σας εντοπίσουν από την IP ή την τοποθεσία σας.

Απολαύστε λοιπόν ασφαλή και ασφαλή συνομιλία μέσω βίντεο και σερφάρισμα στο Διαδίκτυο με το PureVPN.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me