Πόσο ασφαλές είναι ένα VPN – 3 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη


Πόσο ασφαλές είναι ένα VPN – 3 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

22 Ιανουαρίου 2020

Πόσο ασφαλές είναι ένα VPN; Για να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε ένα αξιόπιστο VPN, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες βασικές πτυχές που καθιστούν ένα VPN ασφαλές.

ασφαλές vpn

Κατά την τελευταία δεκαετία, οι υπηρεσίες VPN έχουν δείξει απίστευτη βελτίωση όσον αφορά την προσφορά μεγαλύτερης αξίας στον χρήστη. Στο παρελθόν, τα VPN είναι συνηθισμένα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες του διαδικτύου να απολαμβάνουν την ελευθερία στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο ως εργαλεία για να ξεκλειδώσετε ιστότοπους και κανάλια στο Διαδίκτυο.

Τα VPN δεν ήταν πολύ διαφορετικά από μια συνηθισμένη υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης. Ως εκ τούτου, παρείχαν ελάχιστη έως καθόλου προστιθέμενη αξία στον χρήστη.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα VPN έχουν δείξει απίστευτη ανάπτυξη και καινοτομία προσθέτοντας μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά στην υπηρεσία τους. Αυτές περιλαμβάνουν διαδικτυακές δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου που εγγυώνται την ασφάλειά σας στον Ιστό.

Αλλά ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες VPN ισχυρίζονται ότι προσφέρουν την καλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια, πόσο ασφαλείς είναι αυτές οι υπηρεσίες; Ας ανακαλύψουμε.

Πόσο ασφαλές είναι ένα VPN?

Ο διαδικτυακός κόσμος δεν είναι ασφαλής. Αυτό είχε ήδη αποδειχθεί από τους Edward Snowden. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι κυβερνήσεις συμμετείχαν επίσης στην παρακολούθηση των δεδομένων σας και στον έλεγχο ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Όταν συνδέεστε στον Παγκόσμιο Ιστό, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας εκχωρεί ένα Πρωτόκολλο Διαδικτύου (IP) που μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες όπως την πόλη και τη χώρα στην οποία ζείτε. Αυτή η διεύθυνση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων. Επειδή αυτή η διεύθυνση είναι δημόσια, οι ιστότοποι μπορούν να ελέγχουν τη φυσική σας τοποθεσία και μπορούν επίσης να σας παρακολουθούν μέσω cookie.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις κατά τις οποίες οι χρήστες συνδέονται σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi που βρίσκεται ήδη στο ραντάρ των πιο επικίνδυνων χάκερ. Η σύνδεση σε οποιοδήποτε σημείο απορρόφησης θα έθετε σε κίνδυνο τη συσκευή σας και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη σε αυτήν.

Σε τέτοια σενάρια, μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την ανωνυμία των δεδομένων σας συνδέοντας σε μια ασφαλή υπηρεσία VPN. Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας και, ως εκ τούτου, να καλύψετε την πραγματική φυσική σας τοποθεσία.

Επιπλέον, αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που διατηρεί τη συσκευή σας και την διαδικτυακή κυκλοφορία ασφαλή στον ιστό. Αυτό σας προστατεύει ακόμη και όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi που έχει παραβιαστεί.

Ωστόσο, παρά αυτές τις δυνατότητες, η υπηρεσία VPN εξακολουθεί να είναι ασφαλής; Η απάντηση είναι πιθανώς όχι. Γιατί; Επειδή υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στον ιστό, ακόμα και όταν το VPN είναι ενεργοποιημένο.

Τρεις πτυχές που κάνουν ένα VPN ασφαλές

Υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε οποιαδήποτε υπηρεσία VPN. Αυτές οι πτυχές προωθούνται σπάνια, αλλά είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνετε πραγματικά ασφαλείς στον Ιστό.

Για να είναι ένα VPN ασφαλές, πρέπει να διαθέτει τις ακόλουθες δυνατότητες:

1. Προστασία διαρροών IP

Έχετε επισκεφθεί ποτέ έναν περιορισμένο ιστότοπο ενώ συνδεθήκατε σε ένα VPN και το βρήκατε ακόμη απρόσιτο; Εάν ναι, τότε το VPN σας πιθανώς διαρρέει τη διεύθυνση IP σας.

Ορισμένες υπηρεσίες VPN, ειδικά δωρεάν υπηρεσίες, δεν είναι τέλειες. Έχουν διαρροές μέσα τους που οδηγούν στην έκθεση της πραγματικής σας ταυτότητας στο Διαδίκτυο. Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής αυτού του ζητήματος, εκτός από τη χρήση υπηρεσίας VPN που προσφέρει προστασία διαρροής IP.

Υπάρχουν πολλοί τύποι διαρροών που μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας στον ιστό. Αυτές περιλαμβάνουν διαρροή WebRTC, διαρροή DNS και διαρροή IPv6.

Όλες αυτές οι διαρροές μπορούν να αποφευχθούν εάν χρησιμοποιείτε το PureVPN. Η υπηρεσία όχι μόνο προσφέρει προστασία από αυτές τις διαρροές, αλλά παρέχει επίσης εργαλεία δοκιμής για όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους διαρροών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις διαρροές και πώς το PureVPN σας προστατεύει από αυτά από εδώ.

2. Διακόπτης Kill Διαδικτύου

Εάν είστε κανονικός χρήστης VPN, τότε ενδέχεται να έχετε αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που μπορεί να αποκαλύψει πλήρως την ταυτότητά σας στον ιστό. Συχνά συμβαίνει ότι ενώ σερφάρετε στο Διαδίκτυο, το VPN σας ενδέχεται να έχει αποσυνδεθεί κατά λάθος, αφήνοντάς σας εντελώς εκτεθειμένο στον Ιστό. Αυτό είναι ένα απογοητευτικό ζήτημα που μπορεί να αποφευχθεί εάν χρησιμοποιείτε τη σωστή υπηρεσία VPN.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που σας διατηρεί ασφαλείς στο Διαδίκτυο είναι ο Διαδικτυακός διακόπτης Kill. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η λειτουργία έχει δημιουργηθεί για να σκοτώσει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, εάν το VPN αποσυνδεθεί κατά λάθος.

Αυτή η λειτουργία είναι απίστευτα χρήσιμη καθώς σας σώζει από τη συνολική έκθεση στον Ιστό. Ακόμα κι αν το VPN αποσυνδεθεί, μπορείτε να μείνετε ανακουφισμένοι με τη γνώση ότι εξακολουθείτε να είστε κρυμμένοι και ανώνυμοι στον Ιστό.

Το PureVPN είναι μια από τις πρώτες υπηρεσίες VPN που προσφέρει τη δυνατότητα Διακοπής Διαδικτύου στους χρήστες του.

3. Χωρίς πολιτική καταγραφής

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN ισχυρίζονται ότι αποθηκεύουν μηδενικά αρχεία καταγραφής χρηστών στο σύστημά τους. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι αξιώσεις αποδεικνύονται εντελώς ψευδείς. Πρέπει να ανοίξετε μόνο τις σελίδες πολιτικής απορρήτου αυτών των υπηρεσιών για να μάθετε ότι αποθηκεύουν πραγματικά αρχεία καταγραφής χρηστών στο δίκτυό τους.<

Μόνο ορισμένες υπηρεσίες VPN είχαν την ευγένεια να το αναφέρουν στην σελίδα της πολιτικής απορρήτου που αποθηκεύουν μηδενικά αρχεία καταγραφής. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δύσκολο να ληφθούν αυτές οι υπηρεσίες με το λόγο τους.

Η προφανής λύση, σε αυτήν την περίπτωση, είναι οι υπηρεσίες αυτές να εκτελούν έλεγχο τρίτου μέρους που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αποθηκεύουν μηδενικά αρχεία καταγραφής. Μόνο πέντε υπηρεσίες VPN επέτρεψαν έλεγχο τρίτου μέρους που επιβεβαίωσε ότι αποθηκεύουν μηδενικά αρχεία καταγραφής στο σύστημά τους.

Οφέλη του Secure VPN

Αρκετοί πάροχοι VPN ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο ασφαλείς. Όχι πολλοί μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο καθήκον να γίνουν ηγέτες αυτής της βιομηχανίας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά του ασφαλούς VPN.

Κρυπτογράφηση 256-bit: Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού AES 256-bit που διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα από κακόβουλες οντότητες.

Πρωτόκολλα ασφαλείας: Οι εφαρμογές έρχονται γεμάτες με βιομηχανικά πρότυπα ασφαλή πρωτόκολλα vpn. Τα πρωτόκολλα παρέχουν μια ομαλή και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Προστασία DDoS: Οι επιθέσεις DDoS μπορούν να διαταράξουν πλήρως το σύστημά σας. Ένα ασφαλές VPN σας προστατεύει από επιθέσεις DDoS έως και 480Gbps

Τείχος προστασίας NAT: Το τείχος προστασίας NAT αποκλείει κάθε είδους εισερχόμενες απειλές και προστατεύει τη σύνδεσή σας από εκβιασμούς.

Προστασία P2P: Πραγματοποιήστε ασφαλείς επικοινωνίες, ανεβάστε και κατεβάστε αρχεία με την απόλυτη προστασία P2P. Παραμένετε ανώνυμοι κατά τις επικοινωνίες P2P.

Τελική σημείωση

Η προφύλαξη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Πολλές υπηρεσίες VPN ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο ασφαλείς στον Ιστό. Αντί να πάρετε αυτές τις υπηρεσίες VPN από τη λέξη τους, είναι καλύτερα να ελέγξετε τις σελίδες χαρακτηριστικών τους και να επιβεβαιώσετε εάν είναι πραγματικά ασφαλείς ή όχι.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me