Πώς να αποκτήσετε ένα VPN


Πώς να αποκτήσετε ένα VPN

10 Απριλίου 2020

Έχετε τρεις επιλογές όσον αφορά τον τρόπο λήψης ενός VPN
1. Δωρεάν VPN
2. VPN επί πληρωμή
3. Αυτόνομα φιλοξενούμενα VPN
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

Πώς να αποκτήσετε ένα VPN

Ίσως γνωρίζετε τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) και πώς μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια και το απόρρητό σας καθώς περιηγείστε στο Διαδίκτυο.

Αυτό που μπορεί να σας μπερδεύει, ωστόσο, είναι πώς μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε ένα. Ωστόσο, μην ανησυχείτε – καθώς σας καλύπτουμε!

Παρακάτω, θα μάθετε για τα βασικά των VPN καθώς και για τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές σχετικά με τον τρόπο απόκτησης ενός VPN και τη λειτουργία της συσκευής σας. Ας αρχίσουμε:

Τι είναι το VPN και γιατί χρειάζεστε?

Για να το θέσω, ένα VPN είναι ένα εργαλείο που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στις διαδικτυακές σας δραστηριότητες αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας και προστατεύοντας όλη την κυκλοφορία σας.

Οι δυνατότητες κρυπτογράφησης και κάλυψης IP των VPN επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν διάφορα πράγματα, τα οποία περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:

Μείνετε ασφαλείς σε δημόσιο Wi-Fi

Το δημόσιο Wi-Fi είναι σχεδόν παντού σήμερα, από βιβλιοθήκες και καφετέριες έως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Γνωρίζατε όμως ότι αυτά τα δίκτυα είναι εγγενώς μη ασφαλή; Επειδή δεν διαθέτουν επαρκή ασφάλεια, οι κοντινοί χάκερ μπορούν να συλλάβουν μη προστατευμένη κίνηση και να κλέψουν τις πληροφορίες σας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, όλα τα δεδομένα σας περνούν από μια κρυπτογραφημένη σήραγγα – αυτό το καθιστά σχεδόν αδύνατο να υποκλέψει.

Περιήγηση ιδιωτικά

Ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο παρακολουθείται από ενδιαφερόμενους τρίτους, όπως παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και διαφημιζόμενους. Εάν δεν θέλετε να γνωρίζει κανείς τι κάνετε στο Διαδίκτυο, το VPN είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Θα συγκαλύψει την πραγματική ταυτότητα και την τοποθεσία σας, έτσι ώστε οι δραστηριότητες περιήγησής σας να μην μπορούν να συνδεθούν ξανά μαζί σας.

Δωρεάν πρόσβαση στον Ιστό

Λογοκρίνονται ορισμένοι ιστότοποι και υπηρεσίες στη χώρα σας; Δεν μπορείτε να κάνετε ροή του προτιμώμενου περιεχομένου σας λόγω γεωγραφικών περιορισμών; Το VPN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς! Με ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να αλλάξετε την εικονική σας τοποθεσία σε οποιαδήποτε χώρα και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε ό, τι θέλετε.

Πώς να αποκτήσετε ένα VPN?

Τώρα, επιστρέψτε στην ερώτηση, “Πώς να αποκτήσετε ένα VPN;” Έχετε τρεις κύριες επιλογές για να διαλέξετε. Ενώ δύο από αυτούς είναι σχετικά απλοί, ο άλλος είναι περίπλοκος και κατάλληλος για όσους είναι κάπως τεχνολογικοί:

1. Αυτόνομα φιλοξενούμενα VPN

Η ρύθμιση του δικού σας VPN στο σπίτι ή στο γραφείο είναι η πιο τεχνικά απαιτητική επιλογή. Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε κάποια τεχνική τεχνογνωσία κάτω από τη ζώνη σας και είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τους οδηγούς καθοδήγησης, πιθανότατα μπορείτε να το τραβήξετε.

αυτο-φιλοξενούμενο vpn

Δεν θα σας εξοικονομήσει πάντα πολλά χρήματα, αλλά σας επιτρέπει να έχετε κάποιο έλεγχο σε ορισμένα τμήματα των ρυθμίσεων VPN. Ωστόσο, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι εάν δημιουργήσετε έναν διακομιστή VPN ακατάλληλα, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να εκθέσετε περισσότερες από τις πληροφορίες σας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και εσείς δεν θα μπορείτε να επιτύχετε τα πλεονεκτήματα ενός VPN, όπως παρακάμπτοντας τη λογοκρισία, για παράδειγμα. Για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να δημιουργήσετε το VPN σας μόνο εάν έχετε τα εργαλεία και τις δεξιότητες για να το κάνετε.

Πλεονεκτήματα

Είστε υπεύθυνοι όσον αφορά τη διαδικασία VPN και τα δεδομένα σας
Προσιτή λύση απομακρυσμένης πρόσβασης για μικρές επιχειρήσεις

Μειονεκτήματα

Αδυναμία να ξεκλειδώσετε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο
Δεν υπάρχουν κοινόχρηστες διευθύνσεις IP
Περισσότερη ταλαιπωρία κατά τη διαμόρφωση του VPN σε νέες συσκευές

2. Δωρεάν VPN

Υπάρχει μια πληθώρα δωρεάν υπηρεσιών VPN στην αγορά, και οι άνθρωποι συχνά δελεάζονται προς αυτές, σκέφτοντας: “Γιατί να πληρώσετε για ένα VPN όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν;” Λοιπόν, τα δωρεάν VPN ενδέχεται να μην κοστίζουν τίποτα από άποψη χρημάτων – αλλά πρέπει να πληρώσετε από την άποψη του απορρήτου και της ασφάλειάς σας.

δωρεάν vpn

Η εκτέλεση ενός VPN απαιτεί σημαντική επένδυση και ότι τα μετρητά προέρχονται είτε από την εμφάνιση διαφημίσεων, την κλοπή του εύρους ζώνης σας ή την πώληση των δεδομένων σας. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς που συνοδεύουν τη χρήση τους – έλλειψη χαρακτηριστικών που πρέπει να έχετε, χούφτες τοποθεσίες διακομιστή και αδύναμη κρυπτογράφηση, κ.λπ..

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι έχουν βρεθεί ότι έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό! Η χρήση ενός δωρεάν VPN είναι εντάξει για όσο διάστημα θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Ωστόσο, πρέπει να αποφύγετε αυτές τις υπηρεσίες για οτιδήποτε άλλο.

Πλεονεκτήματα

Δωρεάν χρήση

Μειονεκτήματα

Καταγραφή και πώληση δεδομένων
Πάρα πολλές διαφημίσεις
Διακομιστές τρίτων
Κακές ταχύτητες και ασφάλεια
Επιρρεπείς σε DNS, WebRTC και άλλες διαρροές

3. VPN επί πληρωμή

Εάν θέλετε να απολαύσετε όλα τα οφέλη που προσφέρει ένα VPN στο τραπέζι, προτιμάτε να παραμείνετε σε πλήρως ολοκληρωμένες υπηρεσίες VPN επί πληρωμή. Πράγματι, θα σας κοστίζει λίγα δολάρια κάθε μήνα, αλλά τουλάχιστον θα έχετε αυτό που πληρώνετε!

Οι επιλογές με κορυφαία βαθμολογία έχουν αποδεδειγμένες πολιτικές μη καταγραφής, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαδικτυακές σας δραστηριότητες παραμένουν ιδιωτικές όπως θα έπρεπε. Χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από αδιάκριτα μάτια και η υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο.

Πληρωμή vpn

Βασικά χαρακτηριστικά όπως διακόπτης kill, tunneling split, καθώς και προστασία διαρροών DNS και WebRTC, μεταφέρουν την online προστασία σας στο επόμενο επίπεδο. Τα περισσότερα premium VPN είναι ακόμη ικανά να εργάζονται στην Κίνα και να ξεκλειδώνουν υπηρεσίες ροής όπως το Netflix.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση εύρους ζώνης, χιλιάδες τοποθεσίες διακομιστών παγκοσμίως, εύχρηστες εφαρμογές για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και αποκλειστικοί διακομιστές για ροή και κοινή χρήση αρχείων. Έχετε επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία.

Πλεονεκτήματα

Δεν διατηρούνται αρχεία καταγραφής
Εμπειρία χωρίς διαφημίσεις
Αυτοτελείς διακομιστές
Εξαιρετικές ταχύτητες και ασφάλεια
Αδιάβροχο
Υποστήριξη πελατών

Μειονεκτήματα

Δεν δημιουργούνται όλα εξίσου

Τελειώνοντας τα πράγματα

Εάν η διαδρομή Do-It-Yourself (DIY) δεν είναι για εσάς και ένα δωρεάν VPN δεν θα ολοκληρώσει τη δουλειά, τότε θα πρέπει να ελέγξετε μια υπηρεσία VPN επί πληρωμή όπως το PureVPN.

Όχι μόνο η εγκατάσταση και η χρήση της υπηρεσίας μας είναι εύκολη σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, αλλά και έχουμε όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για βελτιωμένη διαδικτυακή ασφάλεια, απόρρητο και ελευθερία.

Δοκιμάστε την υπηρεσία VPN χωρίς κίνδυνο σήμερα και δείτε μόνοι σας!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me