Είναι νόμιμα τα VPN;


Τα VPN είναι νόμιμα?

Αναρωτιέστε "Τα VPN είναι νόμιμα στη χώρα μου?" Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!


Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, πιο γνωστά ως VPN, είναι ιδανικά για τη διατήρηση του απορρήτου και την αποφυγή των περιορισμών τοποθεσίας στο Διαδίκτυο. Αυτά τα ισχυρά εργαλεία όχι μόνο αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP σας, αλλά και κρυπτογραφούν όλη την κυκλοφορία σας για να κάνουν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ανώνυμες.

Αν και τα VPN παρέχουν πληθώρα πλεονεκτημάτων και είναι γενικά νόμιμα, ορισμένες χώρες τα απαγορεύουν να χρησιμοποιηθούν. Επομένως, εάν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με τη νομιμότητα του VPN στη χώρα σας, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος.

Τα VPN είναι νόμιμα

Ωστόσο, προτού συζητήσουμε πού ακριβώς επιτρέπεται ή απαγορεύεται η χρήση ενός VPN, ας απαντήσουμε πρώτα ποια είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση στο Διαδίκτυο, δεδομένης της απότομης αύξησης των προσπαθειών παρακολούθησης και λογοκρισίας…

Τα VPN είναι νόμιμα?

Ναί! Τα VPN είναι νόμιμα στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση του για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Είναι αυτονόητο ότι εάν δεν έχετε κανένα πλεονέκτημα μέσω ενός VPN, μπορείτε και θα διωχθείτε από το νόμο.

Έτσι, ενώ ένα VPN μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της διαδικτυακής σας ταυτότητας και των προσωπικών σας δεδομένων από αδιάκριτα μάτια, συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες όπως πώληση ναρκωτικών, διάδοση κακόβουλου λογισμικού ή συμμετοχή σε ανήθικες δραστηριότητες, όπως καταδίωξη, εκφοβισμός, εισβολή ή κλοπή δεδομένων πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε σοβαρό νομικό πρόβλημα.

Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου η χρήση ενός VPN είναι παράνομη, αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με αυτές που θέλουν να παρακολουθούν στενά τις διαδικτυακές δραστηριότητες των πολιτών τους και να ελέγχουν σε ποιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση.

Νόμιμες χρήσεις ενός VPN

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη όσον αφορά τα VPN είναι ότι χρειάζονται μόνο από σπασίκλες ή άτομα που κρύβονται στα υπόγεια τους και επιδίδονται σε κάποια παράνομη δραστηριότητα. Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όπως με οποιαδήποτε εφεύρεση ή δημιουργία, τίποτα δεν είναι εγγενώς κακό. Πρόκειται για το πώς το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς χρήσεις ενός VPN:

2. Πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους

Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές για να απολαύσετε το περιεχόμενο που θέλετε από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Αλλάζει τη διεύθυνση IP σας σε οποιαδήποτε χώρα της επιλογής σας, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλετε.

4. Βρείτε online φτηνές προσφορές

Αν ψάχνετε για φθηνές προσφορές στο διαδίκτυο, ένα VPN είναι ο σωτήρας σας! Απλώς συνδεθείτε σε διακομιστές VPN σε διαφορετικές τοποθεσίες και συγκρίνετε τις τιμές που κερδίζετε για τα εισιτήρια πτήσεων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, συνδρομές λογισμικού κ.λπ..

 • Ολα
 • ΕΝΑ
 • σι
 • ντο
 • ρε
 • μι
 • φά
 • σολ
 • Η
 • Εγώ
 • Ι
 • κ
 • μεγάλο
 • Μ
 • Ν
 • Ο
 • Π
 • Ερ
 • Ρ
 • μικρό
 • Τ
 • Ε
 • Β
 • Δ
 • Χ
 • Γ
 • Ζ

Χώρες όπου τα VPN είναι παράνομα

Οι ακόλουθες χώρες φοβούνται τη χρήση VPN και έχουν επιβάλει μερική ή πλήρη απαγόρευση σε αυτά:

ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Βόρεια Κορέα; Οχι

Η Βόρεια Κορέα έχει το δικό της intranet για πολίτες, ενώ η πραγματική πρόσβαση στο Διαδίκτυο προορίζεται μόνο για υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Έτσι, τα VPN απαγορεύονται στη χώρα, αν και οι αλλοδαποί ενδέχεται να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία.

Το IRAQ είναι νόμιμο το VPN στο Ιράκ; Οχι

Για τους Ιρακινούς πολίτες, η λογοκρισία στο Διαδίκτυο είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής τους. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξτρεμιστική μαχητική ομάδα ISIS και να παρακολουθεί κάθε χρήστη του Διαδικτύου, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει εντελώς τα VPN.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στη Λευκορωσία; Οχι

Ακολουθώντας τα βήματα της Κίνας και της Ρωσίας, η Λευκορωσία απαγόρευσε επίσης τα VPN και το Tor ως μέρος των προσπαθειών τους να αποτρέψουν τους πολίτες από τη χρήση εργαλείων ανωνυμοποίησης για πρόσβαση σε ιστότοπους με μαύρη λίστα.

OMAN Είναι το VPN νόμιμο στο Ομάν; Οχι

Η κυβέρνηση του Ομάν λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο και ενώ τα VPN δεν είναι ακριβώς παράνομα για δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, η χρήση αυτών των υπηρεσιών απαγορεύεται για άτομα.

ΚΙΝΑ Είναι το VPN νόμιμο στην Κίνα; Οχι

Για να αποφευχθεί η παράκαμψη των πολιτών από το Μεγάλο Τείχος προστασίας, όλα τα μη εξουσιοδοτημένα VPN έχουν απαγορευτεί στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, οι πάροχοι VPN πρέπει να διαθέτουν επίσημη άδεια από την κυβέρνηση για να λειτουργούν στη χώρα.

TURKMENISTAN Το VPN είναι νόμιμο στο Τουρμενιστάν; Οχι

Το Τουρκμενιστάν διαθέτει μόνο έναν ISP που ελέγχεται από την κυβέρνηση και κάνει ευκολότερη την παρακολούθηση και τον αποκλεισμό. Οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν VPN και διακομιστές μεσολάβησης για να μεταβούν στη λογοκρισία του Διαδικτύου στη χώρα αποκλείονται και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες.

ΡΩΣΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Ρωσία; Οχι

Οι νέοι κανονισμοί της Ρωσίας απαιτούν από τους παρόχους VPN να εγγραφούν στις αρχές και να αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστότοπους με μαύρη λίστα. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα εάν παγιδευτούν χρησιμοποιώντας μη κυβερνητικά εγκεκριμένα VPN.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στα ΗΑΕ; Οχι

Μία από τις λίγες χώρες με νόμους που σχετίζονται με τη χρήση VPN, τα ΗΑΕ εξέδωσαν έναν νέο νόμο που ορίζει ότι οι χρήστες VPN θα μπορούσαν να φυλακιστούν και να επιβληθούν πρόστιμα έως και 500.000 $ εάν βρεθούν ότι διαπράττουν έγκλημα. Τα ιδρύματα, οι τράπεζες και οι εταιρείες, ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν VPN.

IRAN Είναι το VPN νόμιμο στο Ιράν; Οχι

Το Ιράν έχει θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο σχετικά με τη χρήση VPN, ο οποίος απαγορεύει στους πολίτες να χρησιμοποιούν VPN που δεν έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Η μη συμμόρφωση με αυτόν τον νόμο θα είχε ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης 91 ημερών έως ένα έτος. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ιρανικής κυβέρνησης δεν έχουν μεγάλη σημασία για τους δικούς τους νόμους λογοκρισίας και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία.

Η Τουρκία είναι νόμιμο το VPN στην Τουρκία; Οχι

Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο λογοκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην Τουρκία, η χρήση VPN για πρόσβαση σε δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το WhatsApp και το Facebook είναι δημοφιλής στους πολίτες. Ωστόσο, η Tor μαζί με ορισμένους παρόχους VPN αποκλείονται στη χώρα προκειμένου να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της κρατικής λογοκρισίας.

Η χώρα δεν βρέθηκε!

Χώρες όπου τα VPN είναι νόμιμα

Οι ακόλουθες χώρες δεν έχουν νόμους που απαγορεύουν τη χρήση VPN και οι πολίτες τους μπορούν να τα χρησιμοποιούν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τυχόν νομικές επιπτώσεις:

AFGHANISTAN Είναι το VPN νόμιμο στο Αφγανιστάν; Ναί

Ενώ η αφγανική κυβέρνηση είναι αυστηρή όταν πρόκειται για ιστότοπους όπως αυτοί που σχετίζονται με πορνογραφία, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια κ.λπ., η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Η Αλβανία είναι νόμιμο το VPN στην Αλβανία; Ναί

Το σύνταγμα της Αλβανίας προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών της στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου. Όχι μόνο το Διαδίκτυο είναι απαλλαγμένο από κυβερνητική λογοκρισία, αλλά και τα VPN είναι απολύτως νόμιμα.

ΑΛΓΕΡΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στην Αλγερία; Ναί

Στην Αλγερία, απαιτείται από τους ISP να ρυθμίζουν και να παρακολουθούν διαδικτυακό περιεχόμενο και παρόλο που υπήρξαν κάποια περιστατικά της κυβέρνησης να αποκλείει ορισμένους ιστότοπους, προς το παρόν δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στα VPN.

ANDORRA Είναι νόμιμο το VPN στην Ανδόρα; Ναί

Η Ανδόρα, μια από τις περισσότερες χώρες που διεισδύουν στο Διαδίκτυο στον κόσμο, δεν έχει λογοκρισία στο Διαδίκτυο ή κυβερνητική παρακολούθηση. Επίσης, τα VPN είναι νόμιμα για χρήση.

ANGOLA Είναι το VPN νόμιμο στην Αγκόλα; Ναί

Αν και τα VPN είναι νόμιμα στην Αγκόλα, η χώρα έχει γίνει πρωτοσέλιδα για να προσπαθήσει να απειλήσει την ελευθερία του λόγου και την πρόσβαση σε πληροφορίες.

ANTIGUA ΚΑΙ BARBUDA Είναι το VPN νόμιμο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα; Ναί

Οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα. Επιπλέον, η χρήση VPN δεν είναι παράνομη.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Αργεντινή; Ναί

Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στη χρήση VPN στην Αργεντινή, αλλά έχουν προταθεί νόμοι που θα μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα τη διαδικτυακή λογοκρισία.

ARMENIA Είναι νόμιμο το VPN στην Αρμενία; Ναί

Υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για φιλτράρισμα στο Διαδίκτυο στην Αρμενία και τα κοινωνικά μέσα έχουν επίσης αποκλειστεί στο παρελθόν. Ωστόσο, η χρήση ενός VPN είναι νόμιμη.

ARUBA Το VPN είναι νόμιμο στην Αρούμπα; Ναί

Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με πλήρη ελευθερία στην Αρούμπα. Επιπλέον, επιτρέπεται η χρήση VPN.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Αυστραλία; Ναί

Παρόλο που ο αποκλεισμός ιστότοπων χρησιμοποιείται στην Αυστραλία και οι τηλεπικοινωνίες απαιτούνται για την αποθήκευση μεταδεδομένων πελατών για τουλάχιστον δύο χρόνια, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από πολλούς πολίτες.

Αυστρία Είναι νόμιμο το VPN στην Αυστρία; Ναί

Η χρήση ενός VPN είναι απολύτως νόμιμη στην Αυστρία και το σύνταγμα της χώρας προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών της στην ελευθερία του λόγου και του τύπου.

Αζερμπαϊτζάν Είναι νόμιμο το VPN στο Αζερμπαϊτζάν; Ναί

Το Αζερμπαϊτζάν λογοκρίνει έντονα το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ειδησεογραφικών καταστημάτων της αντιπολίτευσης και των ιστότοπων κοινωνικών μέσων. Η κυβέρνηση κλειδώνει επίσης τους διαδικτυακούς ακτιβιστές, αλλά ευτυχώς τα VPN δεν έχουν ακόμη γίνει παράνομα.

Μπαχρέιν Το VPN είναι νόμιμο στο Μπαχρέιν; Ναί

Δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν τη χρήση VPN στο Μπαχρέιν, παρόλο που η κυβέρνηση λογοκρίνει ενεργά τον Τύπο και το Διαδίκτυο.

Το Μπαγκλαντές είναι νόμιμο το VPN στο Μπαγκλαντές; Ναί

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές ήταν γνωστό ότι μπλοκάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Facebook στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, έκοψαν ακόμη και κατά λάθος την πρόσβαση στο Διαδίκτυο εντελώς! Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη στο Μπαγκλαντές.

Μπαρμπάντος Το VPN είναι νόμιμο στα Μπαρμπάντος; Ναί

Οι πολίτες των Μπαρμπάντος έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς. Η χρήση VPN είναι επίσης απολύτως νόμιμη.

Βέλγιο Το VPN είναι νόμιμο στο Βέλγιο; Ναί

Παρόλο που υπήρξαν αναφορές λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στο Βέλγιο, η χρήση VPN δεν θα σας οδηγήσει σε κανένα νομικό πρόβλημα.

Το Μπελίζ είναι νόμιμο το VPN στο Μπελίζ; Ναί

Παρά την κυβέρνηση που θέτει μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο και αποκλείει τις υπηρεσίες VoIP, η χρήση VPN είναι νόμιμη στο Μπελίζ.

Benin Το VPN είναι νόμιμο στο Μπενίν; Ναί

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο και τα VPN είναι νόμιμα προς χρήση στο Μπενίν.

Το Μπουτάν είναι νόμιμο το VPN στο Μπουτάν; Ναί

Αν και η χρήση VPN είναι νόμιμη στο Μπουτάν, η κυβέρνηση αποκλείει περιστασιακά περιεχόμενο που θεωρεί προσβλητικό για την πολιτεία.

Βολιβία Το VPN είναι νόμιμο στη Βολιβία; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση της Βολιβίας λογοκρίνει δημοσιογράφους και πιέζει ακόμη και για παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη Το VPN είναι νόμιμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη; Ναί

Παρόλο που η κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει εγκρίνει νομοθεσία που ποινικοποιεί το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δεν έχουν αναφερθεί λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Επίσης, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

Μποτσουάνα Είναι νόμιμο το VPN στη Μποτσουάνα; Ναί

Προς το παρόν, δεν υπάρχει λογοκρισία στο Διαδίκτυο με κυβερνητική εντολή στη Μποτσουάνα και η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Βραζιλία Το VPN είναι νόμιμο στη Βραζιλία; Ναί

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προσπάθησε να εισαγάγει νομοθεσία που θα της έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει και να λογοκρίνει το Διαδίκτυο. Απαγόρευαν επίσης το WhatsApp πολλές φορές το 2016. Ωστόσο, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στους πολίτες να χρησιμοποιούν VPN.

Μπρουνέι Το VPN είναι νόμιμο στο Μπρουνέι; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί ενεργά τη χρήση του Διαδικτύου των πολιτών της, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα για χρήση στο Μπρουνέι.

Βουλγαρία Είναι νόμιμο το VPN στη Βουλγαρία; Ναί

Η βουλγαρική κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικτυακή δραστηριότητα των πολιτών της και ζητά από τους ISP να παρέχουν πρόσβαση σε όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

Μπουρκίνα Φάσο Είναι νόμιμο το VPN στην Μπουρκίνα Φάσο; Ναί

Στη Μπουρκίνα Φάσο, η διείσδυση στο Διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλή με μόνο το 11,2% του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο από το 2017. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη στη χώρα.

Μπουρούντι Το VPN είναι νόμιμο στο Μπουρούντι; Ναί

Μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο στο Μπουρούντι, αλλά αντιμετωπίζουν λογοκρισία. Το 2015, η κυβέρνηση απέκλεισε την πρόσβαση στο WhatsApp και το Viber. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

Καμπότζη Είναι νόμιμο το VPN στην Καμπότζη; Ναί

Η κυβέρνηση της Καμπότζης παρακολουθεί και ελέγχει τη διαδικτυακή δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις σύλληψης μελών της αντιπολίτευσης για τις δημοσιεύσεις τους στο Facebook. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

Καμερούν Είναι νόμιμο το VPN στο Καμερούν; Ναί

Η κυβέρνηση της Καμερούν έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο πολλές φορές σε περιοχές του Αγγλόφωνου της χώρας, επηρεάζοντας περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας. Ωστόσο, τα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα.

Καναδάς Το VPN είναι νόμιμο στον Καναδά; Ναί

Ενώ η καναδική κυβέρνηση κλήθηκε να απαγορεύσει τη χρήση VPN, δεν έχουν ξεκινήσει τέτοιες πρωτοβουλίες. Τη στιγμή της σύνταξης αυτής, η χρήση VPN είναι νόμιμη στον Καναδά.

Πράσινο Ακρωτήριο Είναι νόμιμο το VPN στο Πράσινο Ακρωτήριο; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές για την κυβέρνηση που υποχρεώνει τη λογοκρισία στους χρήστες του Διαδικτύου στο Πράσινο Ακρωτήριο. Η χρήση των VPN είναι επίσης νόμιμη.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Το VPN είναι νόμιμο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία; Ναί

Οι πολίτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN, αν και η κυβέρνηση προσπάθησε να λογοκρίνει τους πολίτες της στο παρελθόν, κυρίως μέσω της απαγόρευσης των μηνυμάτων κειμένου.

Το Τσαντ είναι νόμιμο το VPN στο Τσαντ; Ναί

Ενώ η χρήση VPN είναι νόμιμη στο Τσαντ, η κυβέρνηση λογοκρίνει ενεργά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο των πολιτών της, ειδικά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ή εκλογών. Πρόσφατα, απαγόρευσαν τις εφαρμογές κοινωνικών μηνυμάτων και το BBC σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Χιλή είναι νόμιμο το VPN στη Χιλή; Ναί

Η χρήση VPN είναι νόμιμη στη Χιλή, αν και η κυβέρνηση έχει παρακολουθήσει τη χρήση των πολιτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο παρελθόν.

Κολομβία Είναι νόμιμο το VPN στην Κολομβία; Ναί

Οι Κολομβιανοί μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς καμία παρέμβαση ή περιορισμούς από την κυβέρνηση. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη. Ενώ η χώρα έκανε νέα για την απαγόρευση του Bitcoin πέρυσι, έχει πλέον ανατρέψει την απαγόρευση και αποφάσισε να φορολογήσει τα Bitcoin.

Κοινοπολιτεία των Μπαχαμών Είναι το VPN νόμιμο στην Κοινοπολιτεία των Μπαχαμών; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει λογοκρισία στο Διαδίκτυο στο παρελθόν, τα VPN είναι νόμιμα για χρήση στις Μπαχάμες.

Κομόρες Το VPN είναι νόμιμο στις Κομόρες; Ναί

Οι πολίτες των Κομορών απολαμβάνουν χωρίς λογοκρισία πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δεν έχει ακόμη γίνει κίνηση από την κυβέρνηση για παράνομη χρήση VPN.

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Είναι νόμιμο το VPN στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό; Ναί

Παρόλο που οι διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου και τα μπλοκ κοινωνικών μέσων αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα για χρήση στη χώρα.

Δημοκρατία του Κονγκό Είναι νόμιμο το VPN στη Δημοκρατία του Κονγκό; Ναί

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κονγκό λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο και έχει καταφύγει συχνά να το κλείσει εντελώς, ειδικά ως απάντηση σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες. Ωστόσο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Κόστα Ρίκα Είναι νόμιμο το VPN στην Κόστα Ρίκα; Ναί

Η χρήση του VPNS είναι νόμιμη στην Κόστα Ρίκα, αν και η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για τον νόμο περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που απειλεί το δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία του Διαδικτύου.

Ακτή Ελεφαντοστού Είναι νόμιμο το VPN στην Ακτή Ελεφαντοστού; Ναί

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Ακτή Ελεφαντοστού και οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN.

Κροατία Το VPN είναι νόμιμο στην Κροατία; Ναί

Τα VPN είναι νόμιμα για χρήση στην Κροατία και οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς κυβερνητική παρέμβαση ή λογοκρισία.

Κούβα Το VPN είναι νόμιμο στην Κούβα; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση της Κούβας είναι γνωστή για τη μεγάλη λογοκρισία του Διαδικτύου, η χρήση VPN εξακολουθεί να επιτρέπεται στη χώρα.

Το Κουρασάο είναι νόμιμο το VPN στο Κουρασάο; Ναί

Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στο Κουρασάο είναι ανησυχητική με τους δημοσιογράφους να απειλούνται να σταματήσουν να αναφέρουν ορισμένες δραστηριότητες. Ευτυχώς, τα VPN δεν έχουν ακόμη γίνει παράνομα.

Κύπρος Είναι νόμιμο το VPN στην Κύπρο; Ναί

Το Διαδίκτυο στην Κύπρο δεν υπόκειται σε κυβερνητικούς περιορισμούς και τα VPN είναι απολύτως νόμιμα για χρήση.

Τσεχική Δημοκρατία Το VPN είναι νόμιμο στην Τσεχική Δημοκρατία; Ναί

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, αλλά η διαδικτυακή ελευθερία των πολιτών της απειλήθηκε όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να εισαγάγει ένα σύστημα που θα καθιστούσε υποχρεωτική την αναγνώριση στο Διαδίκτυο για κάθε χρήστη. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

Δανία Είναι νόμιμο το VPN στη Δανία; Ναί

Εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση της Δανίας αποκλείει ενεργά ιστότοπους. Πρόσφατα ψήφισαν νέο νόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιαστική λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Τζιμπουτί Είναι το VPN νόμιμο στο Τζιμπουτί; Ναί

Δεδομένου ότι οι πολίτες του Τζιμπουτί εξυπηρετούνται από έναν μόνο κυβερνητικό ISP, δεν μπορούν να απολαύσουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και αναγκάζονται να πληρώσουν υψηλές τιμές. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη.

Ντομίνικα Το VPN είναι νόμιμο στη Ντομίνικα; Ναί

Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με πλήρη ελευθερία στη Ντομίνικα. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Δομινικανή Δημοκρατία Το VPN είναι νόμιμο στη Δομινικανή Δημοκρατία; Ναί

Οι πολίτες της Δομινικανής Δημοκρατίας δεν υπόκεινται σε λογοκρισία Διαδικτύου οποιουδήποτε είδους και μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN.

Εκουαδόρ Είναι νόμιμο το VPN στον Ισημερινό; Ναί

Το 2016, ένα έγγραφο που διέρρευσε αποκάλυψε ότι η Ένωση Παροχέων Διαδικτύου του Ισημερινού (AEPROVI) συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Ισημερινού για να αποκλείσει ορισμένους ιστότοπους κατόπιν αιτήματός τους. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

Η Αίγυπτος είναι νόμιμο το VPN στην Αίγυπτο; Ναί

Παρόλο που η Αίγυπτος έχει μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία παραβίασης του δικαιώματος του Τύπου των πολιτών της, η χρήση VPN δεν έχει ακόμη γίνει παράνομη. Όσον αφορά τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, η κυβέρνηση της Αιγύπτου απέκλεισε τις φωνητικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μέσω Skype, Facebook Messenger, FaceTime, Viber και WhatsApp.

Ελ Σαλβαδόρ Είναι νόμιμο το VPN στο Ελ Σαλβαδόρ; Ναί

Ενώ το Ελ Σαλβαδόρ έχει ενημερωθεί για θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία πληροφόρησης στη χώρα, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη.

Ισημερινή Γουινέα Είναι το VPN νόμιμο στην Ισημερινή Γουινέα; Ναί

Είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείτε VPN στην Ισημερινή Γουινέα, αν και η κυβέρνηση έχει τη φήμη ότι περιορίζει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου των πολιτών της.

Ερυθραία Το VPN είναι νόμιμο στην Ερυθραία; Ναί

Παρά το γεγονός ότι μόνο το 1% των πολιτών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Ερυθραία, αναγνωρίζεται ως η πιο λογοκριμένη χώρα στον κόσμο από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων. Τη στιγμή αυτής της γραφής, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

Εσθονία Είναι νόμιμο το VPN στην Εσθονία; Ναί

Η Εσθονία είναι μία από τις πιο ελεύθερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τη χρήση. Στην πραγματικότητα, κατατάχθηκε πρώτη μαζί με την Ισλανδία στο δείκτη Freedom on the Net 2017. Όπως θα περίμενε κανείς, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN.

Αιθιοπία Είναι νόμιμο το VPN στην Αιθιοπία; Ναί

Η χρήση των VPN επιτρέπεται προς το παρόν στην Αιθιοπία. Ωστόσο, πόσο καιρό θα παραμείνει με αυτόν τον τρόπο είναι αβέβαιο λαμβάνοντας υπόψη πώς η κυβέρνηση όχι μόνο απαγόρευσε υπηρεσίες τρίτου μέρους όπως το Skype, αλλά και ποινικοποίησε τη χρήση τους!

Φίτζι Το VPN είναι νόμιμο στα Φίτζι; Ναί

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές λογοκρισίας στο Διαδίκτυο που επιβάλλονται από την κυβέρνηση στα Φίτζι και η χρήση του VPN είναι επίσης νόμιμη.

Φινλανδία Το VPN είναι νόμιμο στη Φινλανδία; Ναί

Ενώ είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε VPN, έχουν αναφερθεί ορισμένες περιπτώσεις λογοκρισίας στο Διαδίκτυο από την κυβέρνηση. Πάρτε, για παράδειγμα, το φίλτρο παιδικής πορνογραφίας της Φινλανδίας που προκάλεσε διαμάχη καθώς οι άνθρωποι ένιωθαν ότι πολλοί ιστότοποι λογοκρίθηκαν λανθασμένα.

Γαλλία Είναι νόμιμο το VPN στη Γαλλία; Ναί

Η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα και ενέκρινε ένα αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο για την επέκταση των δυνάμεων επιτήρησης της αστυνομίας και αποκλείστηκε πάνω από 2.700 ιστότοπους το 2016. Ωστόσο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Gabon Είναι το VPN νόμιμο στη Γκαμπόν; Ναί

Η Γκαμπόν έκανε νέα για την επιβολή 12ωρης απαγόρευσης του Διαδικτύου και για τον αποκλεισμό μόνιμα ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το Facebook. Η χρήση VPN είναι νόμιμη.

Γκάμπια Το VPN είναι νόμιμο στη Γκάμπια; Ναί

Είναι το VPN νόμιμο στη Γκάμπια; Ναί

Γεωργία Το VPN είναι νόμιμο στη Γεωργία; Ναί

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει δει πίσω και πίσω από την άποψη της λογοκρισίας και της παρακολούθησης του Διαδικτύου, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη Γεωργία.

Γερμανία Είναι νόμιμο το VPN στη Γερμανία; Ναί

Ενώ η Γερμανία έχει εφαρμόσει έναν νέο νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να λογοκρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση VPN δεν είναι παράνομη στη χώρα.

Γκάνα Είναι το VPN νόμιμο στη Γκάνα; Ναί

Η Γκάνα αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις πιο προοδευτικές αφρικανικές χώρες όσον αφορά τη δημοκρατία και την ελευθερία, επομένως η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο, πολλοί εκπλήχθηκαν με την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ελλάδα Το VPN είναι νόμιμο στην Ελλάδα; Ναί

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας προσπαθεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο μέσω αποκλεισμού περιεχομένου μεγάλης κλίμακας. Η χρήση VPN, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Γρενάδα Είναι νόμιμο το VPN στη Γρενάδα; Ναί

Αν και η κυβέρνηση της Γρενάδας έχει εκδώσει νόμο για την τιμωρία ατόμων με μακρά ποινή φυλάκισης ή βαρύ πρόστιμο για προσβλητικό διαδικτυακό περιεχόμενο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Γουατεμάλα Είναι νόμιμο το VPN στη Γουατεμάλα; Ναί

Η Γουατεμάλα είναι γνωστή για την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της. Η χρήση VPN, ωστόσο, είναι απολύτως νόμιμη.

Γουινέα Το VPN είναι νόμιμο στη Γουινέα; Ναί

Οι πολίτες της Γουινέας έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μπορούν να χρησιμοποιούν τα VPN νόμιμα εντός της χώρας.

Γουινέα-Μπισάου Είναι νόμιμο το VPN στη Γουινέα-Μπισάου; Ναί

Η χρήση VPN είναι νόμιμη στη Γουινέα-Μπισάου και δεν υπάρχουν αναφορές κυβερνητικών παρεμβολών στο Διαδίκτυο.

Γουιάνα Το VPN είναι νόμιμο στη Γουιάνα; Ναί

Η κυβέρνηση της Γουιάνας ούτε περιορίζει ούτε λογοκρίνει το Διαδίκτυο. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι επί του παρόντος νόμιμη.

Η Αϊτή είναι νόμιμο το VPN στην Αϊτή; Ναί

Η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη στην Αϊτή και δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση του Διαδικτύου.

Η Ονδούρα είναι νόμιμο το VPN στην Ονδούρα; Ναί

Το Κογκρέσο της Ονδούρας συζητά επί του παρόντος νομοσχέδιο που θα παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών του. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη από τώρα.

Ουγγαρία Το VPN είναι νόμιμο στην Ουγγαρία; Ναί

Παρόλο που η κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα νέους κανόνες επιτήρησης και κρυπτογράφησης, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα στην Ουγγαρία.

Ισλανδία Είναι νόμιμο το VPN στην Ισλανδία; Ναί

Η Ισλανδία είναι μία από τις πιο ελεύθερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά την πρόσβαση και τη χρήση του Διαδικτύου. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

Ινδία Είναι νόμιμο το VPN στην Ινδία; Ναί

Αν και η χρήση VPN είναι νόμιμη στην Ινδία, η λογοκρισία στο Διαδίκτυο ασκείται επιλεκτικά από την κυβέρνηση.

Ινδονησία Είναι νόμιμο το VPN στην Ινδονησία; Ναί

Οι πολίτες της Ινδονησίας αντιμετωπίζουν επίσης λογοκρισία στο Διαδίκτυο, με ιστότοπους όπως το Netflix, το Vimeo και το YouTube να αποκλείονται από την κυβέρνηση. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά με VPN, καθώς η χρήση τους δεν έχει γίνει παράνομη.

Ιρλανδία Είναι νόμιμο το VPN στην Ιρλανδία; Ναί

Ενώ υπάρχει κάποια λογοκρισία στο Διαδίκτυο στην Ιρλανδία, τα VPN είναι απολύτως νόμιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.

Ισραήλ Το VPN είναι νόμιμο στο Ισραήλ; Ναί

Ενώ το Ισραήλ ενέκρινε πρόσφατα νόμους λογοκρισίας ιστού για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εγκλήματος, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Ιταλία Είναι νόμιμο το VPN στην Ιταλία; Ναί

Η χρήση VPN είναι νόμιμη στην Ιταλία και δεν έχουν αναφερθεί παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Διαδίκτυο.

Τζαμάικα Είναι νόμιμο το VPN στην Τζαμάικα; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Τζαμάικα από την κυβέρνηση. Η χρήση των VPN είναι επίσης νόμιμη.

Ιαπωνία Το VPN είναι νόμιμο στην Ιαπωνία; Ναί

Το Διαδίκτυο στην Ιαπωνία είναι γενικά απαλλαγμένο από κυβερνητική λογοκρισία και η χρήση VPN στη χώρα είναι επίσης νόμιμη.

Jordan Το VPN είναι νόμιμο στην Ιορδανία; Ναί

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας επιβάλλει κάποια λογοκρισία στο Διαδίκτυο, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικά ζητήματα. Ωστόσο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Το Καζακστάν είναι νόμιμο το VPN στο Καζακστάν; Ναί

Ενώ η χρήση VPN είναι νόμιμη στο Καζακστάν, η κυβέρνηση λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο. Πάρτε, για παράδειγμα, την πρόσφατη καταστολή των κοινωνικών μέσων που στόχευσε ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κένυα Το VPN είναι νόμιμο στην Κένυα; Ναί

Μια πρόσφατη μελέτη του OONI έδειξε «σχεδόν καθόλου σημάδια λογοκρισίας στο Διαδίκτυο» στην Κένυα. Όπως αναμενόταν, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

Το Κιριμπάτι είναι νόμιμο το VPN στο Κιριμπάτι; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στο Κιριμπάτι από την κυβέρνηση. Επίσης, επιτρέπεται στους πολίτες του Κιριμπάτι να χρησιμοποιούν VPN.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι νόμιμο το VPN στο Κοσσυφοπέδιο; Ναί

Ο νόμος παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών του Κοσσυφοπεδίου παρέχει στις αρχές πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα επικοινωνίας, δημιουργώντας ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στους πολίτες του. Ωστόσο, παρόλα αυτά, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Κουβέιτ Είναι νόμιμο το VPN στο Κουβέιτ; Ναί

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο, με τον νέο νόμο περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο να περιορίζει την ελεύθερη ομιλία και να στοχεύει σε απευθείας σύνδεση ακτιβιστές. Ευτυχώς, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Κιργιζία Είναι νόμιμο το VPN στην Κιργιζία; Ναί

Η κυβέρνηση του Κιργιζιστάν ασχολείται με τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημοσιογραφία. Ωστόσο, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη χρήση VPN.

Λάος Είναι το VPN νόμιμο στο Λάος; Ναί

Η κυβέρνηση του Λάος λογοκρίνει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες της και τη χρήση του Διαδικτύου. Ευτυχώς, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Λετονία Είναι νόμιμο το VPN στη Λετονία; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές λογοκρισίας ή κυβερνητικής παρέμβασης στο Διαδίκτυο στη Λετονία. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Λίβανος Το VPN είναι νόμιμο στον Λίβανο; Ναί

Ο Λίβανος είναι γνωστός για τη λογοκρισία του και η κυβέρνηση προσπάθησε ακόμη μια φορά να κάνει παράνομη τη χρήση του VoIP. Ωστόσο, η χρήση των VPN επιτρέπεται στη χώρα.

Λεσότο Είναι νόμιμο το VPN στο Λεσότο; Ναί

Οι πολίτες του Λεσότο μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς κυβερνητική λογοκρισία. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη.

Λιβερία Είναι νόμιμο το VPN στη Λιβερία; Ναί

Ενώ οι πολίτες της Λιβερίας βιώνουν παρακολούθηση και λογοκρισία στο Διαδίκτυο από την κυβέρνηση, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη. Η κυβέρνηση είναι επίσης γνωστό ότι λογοκρίνει τον Τύπο.

Λιβύη Το VPN είναι νόμιμο στη Λιβύη; Ναί

Το Διαδίκτυο στη Λιβύη δεν είναι απαλλαγμένο από κυβερνητικές παρεμβάσεις και περιορισμούς. Ευτυχώς, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα στη χώρα.

Λιχτενστάιν Είναι νόμιμο το VPN στο Λιχτενστάιν; Ναί

Το Λιχτενστάιν είναι γνωστό για την ελευθερία του Τύπου και την έλλειψη κυβερνητικής λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Λιθουανία Είναι νόμιμο το VPN στη Λιθουανία; Ναί

Οι πολίτες της Λιθουανίας απολαμβάνουν γενικά απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μπορούν να χρησιμοποιούν και VPN νόμιμα.

Λουξεμβούργο Είναι νόμιμο το VPN στο Λουξεμβούργο; Ναί

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου να λογοκρίνουν το Διαδίκτυο. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Η πΓΔΜ είναι νόμιμο το VPN στην πΓΔΜ; Ναί

Οι πολίτες της πΓΔΜ μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς κυβερνητική λογοκρισία. Επιπλέον, η χρήση των VPN επιτρέπεται στη χώρα.

Μαδαγασκάρη Το VPN είναι νόμιμο στη Μαδαγασκάρη; Ναί

Αν και η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης είναι διαδεδομένη στη Μαδαγασκάρη, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη θέσει περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου. Η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη.

MALAWI Το VPN είναι νόμιμο στο Μαλάουι; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο των πολιτών ή επιβάλλει λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στο Μαλάουι.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Μαλαισία; Ναί

Η Μαλαισία είχε προβλήματα με τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο στο παρελθόν και ο πρόσφατος νόμος κατά των πλαστών ειδήσεων εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

MALDIVES Το VPN είναι νόμιμο στις Μαλδίβες; Ναί

Η κυβέρνηση των Μαλδίβων συχνά αποκλείει ιστότοπους που θεωρούνται πορνογραφικές ή αντι-ισλαμικές, αλλά η χρήση VPN δεν έχει ακόμη γίνει παράνομη..

MALI Είναι το VPN νόμιμο στο Μάλι; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο των πολιτών της και η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στο Μάλι.

ΜΑΛΤΑ Είναι το VPN νόμιμο στη Μάλτα; Ναί

Ενώ οι πολίτες της Μάλτας μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι νέοι νόμοι για τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ελευθερίες του Διαδικτύου, ενώ η κυβέρνηση της Μάλτας το αρνείται λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρεται να λογοκρίνει το Διαδίκτυο..

ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΣΑΧΛΙ Το VPN είναι νόμιμο στα Νησιά Μάρσαλ; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο των πολιτών της και η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στα Νησιά Μάρσαλ.

MAURITANIA Είναι νόμιμο το VPN στη Μαυριτανία; Ναί

Αν και η χρήση των VPN επιτρέπεται νόμιμα, η Μαυριτανία συνδέεται με το παρελθόν με τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Έχουν αναφερθεί ότι η κυβέρνηση παραβιάζει τα ψηφιακά δικαιώματα και ο Τύπος αυτο λογοκρίνει την κάλυψη των θεμάτων λόγω του φόβου για τους νέους νόμους περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της χώρας..

MAURITIUS Είναι νόμιμο το VPN στον Μαυρίκιο; Ναί

Ο Μαυρίκιος επιβάλλει περιστασιακά περιορισμούς στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του φιλτραρίσματος περιεχομένου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές της κυβέρνησης να λογοκρίνουν ενεργά το Διαδίκτυο και η χρήση VPN είναι νόμιμη και στη χώρα.

Το MEXICO είναι νόμιμο το VPN στο Μεξικό; Ναί

Οι πολίτες του Μεξικού, γενικά, αποκτούν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN επίσης. Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει καθώς πρόσφατα εμφανίστηκαν αναφορές από την κυβέρνηση που χρησιμοποιούν λογισμικό επιτήρησης για να κατασκοπεύουν επιφανείς ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Μικρονησία; Ναί

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στη χρήση Διαδικτύου των πολιτών της και ότι η χρήση VPN είναι νόμιμη επίσης.

Το MOLDOVA είναι νόμιμο το VPN στη Μολδαβία; Ναί

Το 2016, ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση δέχθηκε κριτική από διάφορα μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς που ισχυρίστηκαν ότι θα οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και βαριά λογοκρισία. Ωστόσο, η χρήση των VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη Μολδαβία.

Το MONACO είναι νόμιμο το VPN στο Μονακό; Ναί

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι η κυβέρνηση του Μονακό λογοκρίνει τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Επίσης, τα VPN είναι απολύτως νόμιμα.

ΜΟΝΟΓΟΛΙΑ Είναι το VPN νόμιμο στη Μογγολία; Ναί

Η κυβέρνηση της Μογγολίας λογοκρίνει ενεργά τη χρήση Διαδικτύου στους πολίτες της και έχει απαγορεύσει ακόμη και μια λίστα 774 λέξεων και φράσεων στο Διαδίκτυο. Ανεξάρτητα, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη Μογγολία.

MONTENEGRO Είναι νόμιμο το VPN στο Μαυροβούνιο; Ναί

Υπήρξαν αναφορές για επιβολή περιορισμών στο Διαδίκτυο στους πολίτες του Μαυροβουνίου. Πρόσφατα, η κυβέρνηση απέκλεισε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Viber την Ημέρα των Εκλογών. Ωστόσο, τα VPN είναι νόμιμα για χρήση στη χώρα.

Το MOROCCO είναι νόμιμο το VPN στο Μαρόκο; Ναί

Ενώ τα VPN είναι νόμιμα στο Μαρόκο, η χώρα έχει ενημερωθεί για την απαγόρευση Skype, Viber και παρόμοιων εφαρμογών επικοινωνίας VoIP. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι αυτο λογοκρίνουν την αναφορά τους σε ευαίσθητα ζητήματα, καθώς το κράτος τιμωρεί τις καταγγελίες και τις ερευνητικές αναφορές.

MOZAMBIQUE Είναι το VPN νόμιμο στη Μοζαμβίκη; Ναί

Με την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης να κατασκοπεύει τις δραστηριότητες Διαδικτύου των πολιτών της, η χρήση VPN είναι η μόνη λύση και, ευτυχώς, δεν έχουν γίνει ακόμη παράνομα στη χώρα.

MYANMAR Το VPN είναι νόμιμο στη Μιανμάρ; Ναί

Η Μιανμάρ έχει μια ιστορία όσον αφορά τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, αν και η κυβέρνηση γίνεται λιγότερο περιοριστική όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών της. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

NAMIBIA Είναι νόμιμο το VPN στη Ναμίμπια; Ναί

Οι πολίτες της Ναμίμπια επιτρέπεται να χρησιμοποιούν VPN και να απολαμβάνουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση.

NAURU Είναι νόμιμο το VPN στο Ναουρού; Ναί

Το Ναουρού έχει επιβάλει περιορισμούς στο Διαδίκτυο στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το Facebook. Η χρήση VPN, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

NEPAL Είναι νόμιμο το VPN στο Νεπάλ; Ναί

Ενώ το Νεπάλ δεν παρακολουθεί ενεργά τη δραστηριότητα του Διαδικτύου, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να λογοκρίνει τις δραστηριότητες Διαδικτύου των πολιτών της. Ευτυχώς, η χρήση VPN είναι νόμιμη.

ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ Το VPN είναι νόμιμο στις Κάτω Χώρες; Ναί

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι η ολλανδική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει περιορισμούς στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι νόμιμη εδώ.

NEW ZEALAND Είναι το VPN νόμιμο στη Νέα Ζηλανδία; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είναι γνωστό ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες Διαδικτύου των πολιτών της, δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στη χώρα.

ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ Το VPN είναι νόμιμο στη Νικαράγουα; Ναί

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας δεν περιορίζει ή παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Διαδικτύου των πολιτών της και επιτρέπει τη χρήση VPN.

NIGER Το VPN είναι νόμιμο στον Νίγηρα; Ναί

Γνωρίζατε ότι μόνο το 2% του συνολικού πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο στον Νίγηρα; Ευτυχώς, μπορούν να το κάνουν χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη εδώ.

NIGERIA Είναι νόμιμο το VPN στη Νιγηρία; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει αμφιλεγόμενη στάση σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, ειδικά όταν πρόκειται για κοινωνικά μέσα, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στη Νορβηγία; Ναί

Η Νορβηγία, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης στο Διαδίκτυο στον κόσμο, δίνει στους πολίτες της την ελευθερία πρόσβασης στο Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη.

Το PAKISTAN είναι νόμιμο το VPN στο Πακιστάν; Ναί

Η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει αποκλείσει αρκετούς κορυφαίους ιστότοπους όπως το YouTube, το Twitter και το Facebook στο παρελθόν. Χρησιμοποιούν επίσης φιλτράρισμα Διαδικτύου για να εμποδίσουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους και περιεχόμενο. Ωστόσο, η χρήση VPN δεν έχει ακόμη απαγορευτεί.

Το PALAU είναι νόμιμο το VPN στο Παλάου; Ναί

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι η κυβέρνηση του Παλάου λογοκρίνει το Διαδίκτυο και οι πολίτες επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούν VPN.

Το PALESTINE είναι νόμιμο το VPN στο κράτος της Παλαιστίνης; Ναί

Η κυβέρνηση της Παλαιστίνης λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης. Πολλοί ιστότοποι έχουν επίσης κλείσει για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, η χρήση των VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη εδώ.

ΠΑΝΑΜΑ Είναι νόμιμο το VPN στον Παναμά; Ναί

Η κυβέρνηση του Παναμά δεν λογοκρίνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους πολίτες της και τους επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN.

PAPUA NEW GUINEA Το VPN είναι νόμιμο στην Παπούα Νέα Γουινέα; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές που να υποδηλώνουν ότι η Παπούα Νέα Γουινέα περιορίζει την πρόσβαση των πολιτών της στο Διαδίκτυο, αν και ο νέος νόμος της χώρας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την αυξημένη λογοκρισία. Ανεξάρτητα, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

PARAGUAY Είναι νόμιμο το VPN στην Παραγουάη; Ναί

Οι πολίτες της Παραγουάης έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο Internet χωρίς λογοκρισία. Η χρήση VPN είναι επίσης απολύτως νόμιμη εδώ.

Το PERU είναι νόμιμο το VPN στο Περού; Ναί

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές για την κυβέρνηση του Περού που προσπαθούν να περιορίσουν τις δραστηριότητες Διαδικτύου των πολιτών της και η χρήση VPN είναι νόμιμη επίσης.

PHILIPPINES Το VPN είναι νόμιμο στις Φιλιππίνες; Ναί

Τα τελευταία χρόνια, η ελευθερία του Διαδικτύου έχει βελτιωθεί στις Φιλιππίνες, καθώς δεν έχει καταβληθεί προσπάθεια από την κυβέρνηση να περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών της στο Διαδίκτυο. Τα VPN είναι επίσης νόμιμα για χρήση στη χώρα.

ΠΟΛΩΝΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Πολωνία; Ναί

Ενώ η κυβέρνηση της Πολωνίας ψήφισε πρόσφατα έναν νέο νόμο για την αύξηση της επιτήρησης της κυβέρνησης παρά τις ανησυχίες περί απορρήτου, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα στη χώρα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Πορτογαλία; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να λογοκρίνουν ενεργά το Διαδίκτυο και η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη εδώ.

QATAR Είναι νόμιμο το VPN στο Κατάρ; Ναί

Ενώ τα VPN είναι νόμιμα για χρήση στο Κατάρ, οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίσουν λογοκρισία. Η κυβέρνηση δίνει εντολή στους ISP να αποκλείσουν ορισμένους ιστότοπους με περιεχόμενο που θεωρείται πορνογραφικό ή αντι-ισλαμικό, αν και αβλαβείς ιστότοποι έχουν επίσης στοχευτεί χωρίς καμία εξήγηση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ Είναι το VPN νόμιμο στη Ρουμανία; Ναί

Η ρουμανική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ τη νέα νομοθεσία περί τυχερών παιχνιδιών το 2015, η οποία έκτοτε εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία. Ωστόσο, η χρήση VPN δεν έχει ακόμη απαγορευτεί στη χώρα.

RWANDA Είναι νόμιμο το VPN στη Ρουάντα; Εσείς

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση της Ρουάντα κατασκοπεύει ενεργά τους πολίτες της και αποκλείει ιστότοπους ειδήσεων. Η χρήση VPN είναι νόμιμη και εδώ.

SAINT KITTS AND NEVIS Είναι το VPN νόμιμο στο Saint Kitts και Nevis; Ναί

Οι πολίτες του Saint Kitts και Nevis απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νομικά να χρησιμοποιούν VPN.

SAINT LUCIA Είναι νόμιμο το VPN στην Αγία Λουκία; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση της Αγίας Λουκίας επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση των πολιτών της στο Διαδίκτυο. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη εδώ.

ΑΓΙΟΣ ΒΙΝΤΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΝΔΙΝΕΣ Το VPN είναι νόμιμο στο Saint Vincent και τις Γρεναδίνες; Ναί

Ο Άγιος Βικέντιος και οι Γρεναδίνες ψήφισαν πρόσφατα ένα νομοσχέδιο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που επιτρέπει ποινές φυλάκισης έως δύο ετών για διαδικτυακή δυσφήμιση, δημιουργώντας σοβαρή απειλή για τη δημόσια συζήτηση και την ελεύθερη ροή πληροφοριών και ειδήσεων. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη

SAMOA Το VPN είναι νόμιμο στη Σαμόα; Ναί

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές ότι η κυβέρνηση της Σαμόα επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Επίσης, η χρήση VPN στη χώρα είναι απολύτως νόμιμη.

SAN MARINO Είναι νόμιμο το VPN στο Σαν Μαρίνο; Ναί

Οι πολίτες του Αγίου Μαρίνου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να υπόκεινται σε κυβερνητική λογοκρισία. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη εδώ.

SAO TOME AND PRINCIPE Είναι νόμιμο το VPN στο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε; Ναί

Η κυβέρνηση του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε δεν παρεμβαίνει στο Διαδίκτυο στη χώρα και επιτρέπει τη χρήση VPN.

SAUDI ARABIA Το VPN είναι νόμιμο στη Σαουδική Αραβία; Ναί

Γνωστή για τη λογοκρισία των δραστηριοτήτων των πολιτών της στο Διαδίκτυο, η Σαουδική Αραβία έχει αποκλείσει περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια ιστότοπους και εσωτερικούς συνδέσμους από τις αρχές του 2008. Παραδόξως, η χρήση VPN δεν έχει γίνει ακόμη παράνομη στη χώρα..

SENEGAL Είναι νόμιμο το VPN στη Σενεγάλη; Ναί

Όχι μόνο παραβιάζεται συνήθως η ελευθερία του Τύπου στη Σενεγάλη, αλλά και οι νόμοι επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αυξήσει τη λογοκρισία εάν θέλουν.

Η SERBIA είναι νόμιμο το VPN στη Σερβία; Ναί

Παρόλο που η χρήση VPN είναι νόμιμη στη Σερβία, η κυβέρνηση παραβιάζει συνήθως την ελευθερία του λόγου των πολιτών της στο Διαδίκτυο.

SEYCHELLES Το VPN είναι νόμιμο στις Σεϋχέλλες; Ναί

Η κυβέρνηση των Σεϋχελλών προσπαθεί ενεργά να περιορίσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο των πολιτών της, ειδικά όταν πρόκειται για σιωπή ακτιβιστών της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η χρήση των VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

SIERRA LEONE Είναι νόμιμο το VPN στη Σιέρα Λεόνε; Ναί

Οι πολίτες της Σιέρα Λεόνε μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς ή λογοκρισία. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στη χώρα.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ Το VPN είναι νόμιμο στη Σιγκαπούρη; Ναί

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είναι γνωστή ότι λογοκρίνει ενεργά τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Όχι μόνο στοχεύουν κυβερνητικούς ακτιβιστές, αλλά και κλείνουν πολιτικούς ιστότοπους. Ανεξάρτητα, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

SINT MAARTEN Είναι νόμιμο το VPN στο Sint Maarten; Ναί

Οι πολίτες του Sint Maarten απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιούν VPN.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στη Σλοβακία; Ναί

Οι πολίτες της Σλοβακίας δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη λογοκρισία και τους περιορισμούς της κυβέρνησης. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Σλοβενία; Ναί

Τα VPN είναι απολύτως νόμιμα στη Σλοβενία ​​και η κυβέρνηση δεν λογοκρίνει τη χρήση Διαδικτύου των πολιτών της.

ΝΗΣΙΑ SOLOMON Είναι νόμιμο το VPN στα Νησιά Σολομώντος; Ναί

Δεν υπήρξαν αξιόπιστες αναφορές ότι η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Η χρήση VPN είναι επίσης νόμιμη στα Νησιά Σολομώντος.

ΣΟΜΑΛΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στη Σομαλία; Ναί

Η Σομαλία είναι γνωστή για την ενεργή λογοκρισία του Διαδικτύου, καθώς η κυβέρνηση αποκλείει την πρόσβαση σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η χρήση VPN, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Είναι νόμιμο το VPN στη Νότια Αφρική; Ναί

Παρόλο που η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δεν έχει τόσους περιορισμούς στο Διαδίκτυο όπως και άλλες άλλες χώρες σε αυτήν τη λίστα, το “Bill Censorship Internet” έχει επικριθεί ευρέως. Η χρήση των VPN είναι επίσης νόμιμη στη χώρα.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Νότια Κορέα; Ναί

Παρόλο που η Νότια Κορέα είναι γνωστή για τη λογοκρισία και την παρακολούθηση του Διαδικτύου, οι πολίτες της επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιούν VPN.

SOUTH SUDAN Είναι νόμιμο το VPN στο Νότιο Σουδάν; Ναί

Οι πολίτες του Νοτίου Σουδάν βιώνουν λογοκρισία στο Διαδίκτυο, με την κυβέρνηση να αποκλείει αρκετούς ιστότοπους ειδήσεων. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη εδώ.

ΙΣΠΑΝΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Ισπανία; Ναί

Το Διαδίκτυο στην Ισπανία είναι γενικά απαλλαγμένο από κάθε είδους περιορισμούς, αν και η χώρα έκανε νέα για τον αποκλεισμό των καταλανικών ιστότοπων ανεξαρτησίας. Επίσης, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

SRI LANKA Το VPN είναι νόμιμο στη Σρι Λάνκα; Ναί

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα έχει λογοκρίνει τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ωστόσο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

Το SUDAN είναι νόμιμο το VPN στο Σουδάν; Ναί

Ενώ οι πολίτες του Σουδάν υπόκεινται σε διάφορα είδη λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

Το SURINAME είναι νόμιμο το VPN στο Σουρινάμ; Ναί

Η κυβέρνηση του Σουρινάμ δεν λογοκρίνει τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Επιπλέον, η χρήση των VPN είναι νόμιμη εδώ.

ΕΛΒΕΤΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Σουαζιλάνδη; Ναί

Η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη στη Σουαζιλάνδη και οι πολίτες της μπορούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία.

ΣΟΥΗΔΙΑ Είναι νόμιμο το VPN στη Σουηδία; Ναί

Οι πολίτες της Σουηδίας έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα VPN στη χώρα.

ΕΛΒΕΤΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Ελβετία; Ναί

Τα τελευταία χρόνια, το Διαδίκτυο στην Ελβετία έχει γίνει όλο και πιο περιοριστικό. Μόλις πρόσφατα, ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που προτείνει λογοκρισία στο Διαδίκτυο για την προστασία των εγχώριων τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα.

Το SYRIA είναι νόμιμο το VPN στη Συρία; Ναί

Οι πολίτες της Συρίας βιώνουν λογοκρισία και παρακολούθηση στο Διαδίκτυο. Τα περιστατικά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επίσης αυξηθεί. Ωστόσο, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα στη χώρα.

TAIWAN Το VPN είναι νόμιμο στην Ταϊβάν; Ναί

Αν και η Ταϊβάν δεν περιορίζει τη χρήση Διαδικτύου των πολιτών της, προσπάθησε να το πράξει στο παρελθόν προτείνοντας έναν Νόμο για τη Μαύρη Λίστα Διαδικτύου που αντιμετώπισε έντονη αντίσταση. Ωστόσο, η χρήση των VPN εξακολουθεί να είναι νόμιμη.

TAJIKISTAN Είναι νόμιμο το VPN στο Τατζικιστάν; Ναί

Το Τατζικιστάν είναι γνωστό για τη λογοκρισία του στο Διαδίκτυο και επιτρέπει νόμιμα στους πολίτες του να χρησιμοποιούν VPN. Ωστόσο, η ιδέα δημιουργίας μιας ελεγχόμενης από την κυβέρνηση πύλης δεδομένων έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτική ζωή στη χώρα.

ΤΑΝΖΑΝΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Τανζανία; Ναί

Η Τανζανία λογοκρίνει ενεργά το Διαδίκτυο και η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου. Τα VPN είναι νόμιμα για χρήση εδώ.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ Το VPN είναι νόμιμο στην Ταϊλάνδη; Ναί

Υπήρξαν αναφορές συλλήψεων blogger και ISP που αποκλείουν ιστότοπους στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη στη χώρα.

TIMOR-LESTE Είναι το VPN νόμιμο στο Timor-Leste; Ναί

Οι πολίτες του Τιμόρ-Λέστε απολαμβάνουν χωρίς λογοκρισία πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νομικά να χρησιμοποιούν VPN.

TOGO Είναι νόμιμο το VPN στο Τόγκο; Ναί

Η κυβέρνηση του Τόγκο δεν επιβάλλει λογοκρισία στη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της. Επιπλέον, τα VPN είναι απολύτως νόμιμα στη χώρα.

Το TONGO είναι νόμιμο το VPN στην Τόνγκα; Ναί

Παρόλο που η κυβέρνηση της Τόνγκα ενέκρινε νόμους το 2015 που της επέτρεπαν να ελέγχει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη χώρα, τα VPN εξακολουθούν να είναι νόμιμα για χρήση εδώ.

TRINIDAD ΚΑΙ TOBAGO Είναι το VPN νόμιμο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο; Ναί

Οι πολίτες του Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιούν VPN στη χώρα.

ΤΥΝΗΣΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Τυνησία; Ναί

Ενώ η Τυνησία έχει λάβει δραστικά μέτρα για να αντιστρέψει τη διαδικτυακή λογοκρισία και να προωθήσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το νομικό πλαίσιο της χώρας αποτελεί σημαντική απειλή για την ελευθερία του Διαδικτύου. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι νόμιμη εδώ.

TUVALU Είναι το VPN νόμιμο στο Τουβαλού; Ναί

Οι πολίτες του Τουβαλού αποκτούν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιούν VPN στη χώρα.

UGANDA Είναι νόμιμο το VPN στην Ουγκάντα; Ναί

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα ​​λογοκρίνει ενεργά τη χρήση του Διαδικτύου από τους πολίτες της και αποκλείει ακόμη και τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων κατά τη διάρκεια των εκλογών. Ωστόσο, η χρήση των VPN είναι νόμιμη εδώ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Το VPN είναι νόμιμο στην Ουκρανία; Ναί

Ενώ η Ουκρανία έχει κάνει ειδήσεις για τον αποκλεισμό δημοφιλών ρωσικών ιστοτόπων Διαδικτύου, η χρήση VPN δεν έχει ακόμη γίνει παράνομη.

Το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ είναι νόμιμο VPN στο Ηνωμένο Βασίλειο?

Με την έναρξη ισχύος του νόμου περί διερεύνησης δυνάμεων, οι δραστηριότητες του Διαδικτύου των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να παρακολουθούνται από την κυβέρνηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε επίσης ειδήσεις στο παρελθόν όταν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αποκλείουν ορισμένα VPN. Ωστόσο, η χρήση VPN παραμένει νόμιμη στη χώρα.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Το VPN είναι νόμιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Ναί

Αν και η κυβέρνηση δεν λογοκρίνει ενεργά τις δραστηριότητες Διαδικτύου των πολιτών της, η πρόσφατη κατάργηση των κανόνων απορρήτου ευρυζωνικών συνδέσεων σημαίνει ότι επιτρέπεται στους ISP να παρακολουθούν τους χρήστες της. Ευτυχώς, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη χρήση VPN.

URUGUAY Είναι νόμιμο το VPN στην Ουρουγουάη; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση της Ουρουγουάης επιβάλλει λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, τα VPN είναι απολύτως νόμιμα στη χώρα.

UZBEKISTAN Είναι νόμιμο το VPN στο Ουζμπεκιστάν; Ναί

Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν λογοκρίνει τακτικά τη δραστηριότητα Διαδικτύου των πολιτών της και έχει αποκλείσει στο παρελθόν τους ιστότοπους Skype, WhatsApp και ειδήσεων. Η χρήση VPN, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι νόμιμη στη χώρα.

VANUATU Είναι νόμιμο το VPN στο Βανουάτου; Ναί

Οι πολίτες του Βανουάτου μπορούν να απολαύσουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιούν VPN στη χώρα.

VATICAN CITY Είναι νόμιμο το VPN στην Πόλη του Βατικανού; Ναί

Δεν υπάρχουν αναφορές για το Βατικανό που επιβάλλει λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, η χρήση VPN είναι νόμιμη εδώ.

VENEZUELA Το VPN είναι νόμιμο στη Βενεζουέλα; Ναί

Η Βενεζουέλα είναι γνωστή για τον αποκλεισμό των ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το WhatsApp και το Facebook. Η κυβέρνηση επιτρέπει νόμιμα στους πολίτες να χρησιμοποιούν VPN επίσης.

Το VIETNAM είναι νόμιμο το VPN στο Βιετνάμ; Ναί

Οι πολίτες του Βιετνάμ βιώνουν λογοκρισία στο Διαδίκτυο, με την έγκριση του αμφιλεγόμενου Διατάγματος Διαδικτύου που απαγορεύει σε ιστότοπους και ιστολόγια κοινωνικών μέσων να συζητούν τις τρέχουσες υποθέσεις. Ωστόσο, η χρήση VPN παραμένει νόμιμη στη χώρα.

YEMEN Είναι νόμιμο το VPN στην Υεμένη; Ναί

Έχουν γίνει προσπάθειες από την Houthi Militia να επιβάλουν την πλήρη απαγόρευση της χρήσης του Διαδικτύου, αν και η χρήση των VPN δεν έχει ακόμη καταστεί παράνομη..

ZAMBIA Είναι νόμιμο το VPN στη Ζάμπια; Ναί

Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο ήταν πάντα ένα ζήτημα στη Ζάμπια, με την κυβέρνηση να απαγορεύει τους ιστότοπους για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη.

ZIMBABWE Είναι νόμιμο το VPN στη Ζιμπάμπουε; Ναί

Η Ζιμπάμπουε είναι γνωστή για την ενεργή λογοκρισία της χρήσης του Διαδικτύου από τους πολίτες της και έχει απαγορεύσει ακόμη και κοινωνικές εφαρμογές όπως το WhatsApp, ειδικά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Ωστόσο, η χρήση των VPN παραμένει νόμιμη στη χώρα.

Η χώρα δεν βρέθηκε!

ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ

Οι παραπάνω πληροφορίες δεν αποτελούν νομικές συμβουλές και προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι ευθύνη σας ως καλός πολίτης να γνωρίζετε όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς της χώρας σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι συμβουλεύεστε πάντα έναν εξουσιοδοτημένο και εξειδικευμένο νομικό επαγγελματία εάν χρειάζεστε βοήθεια ή συμβουλή.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map