Πώς να διαπιστώσετε εάν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί


Πώς να διαπιστώσετε εάν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί

Τα smartphone μας αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Επίσης, είναι μια συσκευή που κουβαλάμε καθημερινά στις τσέπες μας, οπότε είναι πάντα διαφανής για την κλοπή δεδομένων. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο ασφάλειας και να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται επαρκή μέτρα για την προστασία των πολύτιμων δεδομένων σας από τους χάκερ.


Οι χάκερ βελτιώνουν πάντα τα εργαλεία τους. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι χάκερ την ηθική πρόθεση να φροντίζουν καλά τα δεδομένα όπου υπάρχουν χάκερ μαύρου καπέλου που είναι συνεχώς σε μια προσπάθεια να λάβουν τις πολύτιμες πληροφορίες σας και να τις κάνουν κατάχρηση και να πάρουν ό, τι θέλουν.

Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει μια ολοκληρωμένη λεπτομέρεια πώς να σας πω εάν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί και τα αντίμετρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του παραβιασμένου λογισμικού.

π.χ.

 • Το τηλέφωνο παραβιάστηκε!
 • Μάθετε για αυτό
 • Ποιος το χάκαρε
 • Τι να κάνω
 • Προληπτικά μέτρα

Πώς μπορεί να γίνει παραβίαση του τηλεφώνου σας?

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να πάρετε ένα το τηλέφωνο έχει παραβιαστεί. Μερικοί δεν χρειάζονται καν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και μπορούν να εκτελεστούν και από τακτικούς χρήστες.

Με εκτέλεση Επίθεση Sim Swap, Οι μαύροι χάκερ μπορούν να μεταφέρουν τον αριθμό τηλεφώνου σας στην κάρτα Sim τους και να κλέψουν τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Λογισμικό υποκλοπής Οι εφαρμογές συλλέγουν τα δεδομένα σας και σας κατασκοπεύουν. Κάποιο λογισμικό υποκλοπής spyware είναι πολύ εύκολο να αποκτήσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε κανονικό άτομο που δεν διαθέτει καμία τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της εισβολής.

Ενδέχεται να αποκτήσετε το κακόβουλο λογισμικό μέσω δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi ή σταθμούς φόρτισης. Οι ανήθικοι χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν ψεύτικα hotspot Wi-Fi και να σας κατευθύνουν σε ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος ή ακόμα και να κλέψουν τα δεδομένα σας μέσω θύρων USB σε ένα σύστημα φόρτισης.

Κείμενο ηλεκτρονικού ψαρέματος, Για παράδειγμα, μηνύματα στο Facebook ή email που περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές για να κλέψουν τις πολύτιμες πληροφορίες σας.

Μπορεί επίσης να χτυπήσετε μερικούς συνδέσμους με ιούς μέσω του διαδικτύου ή κάνοντας κλικ σε κάποιο τυχαίο κακόβουλα αναδυόμενα παράθυρα που σας ανακατευθύνουν προς κάποιο παράνομο περιεχόμενο.

έχει χακαριστεί το τηλέφωνό μου

Πώς να ξέρετε αν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί?

Έχει περάσει ποτέ το μυαλό σας αναρωτιέται ότι έχει παραβιαστεί το τηλέφωνό μου; Εδώ είναι μερικά από τα σημάδια που θα διασφαλίσουν ότι έχετε παραβιάσει το τηλέφωνό σας.

 • Παρατηρείτε κάτι στην αρχική οθόνη που δεν έχετε προσθέσει. Αυτό μπορεί να είναι μερικές τυχαίες εφαρμογές ή ύποπτες κλήσεις στον τηλεφωνικό σας κατάλογο.
 • Το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί αρχικά. Ένα αργό τηλέφωνο μπορεί να είναι ένδειξη του ότι χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους και εξαντλεί την μπαταρία με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Ορισμένες πρακτικές πειρατείας μπορούν ακόμη και να καταστήσουν το τηλέφωνο άχρηστο ή να μειώσουν σημαντικά την ισχύ.
 • Τα δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν δραστικά χωρίς καμία χρήση δεδομένων για εσάς. Αυτό οφείλεται στους χάκερ που προσπαθούν να διεισδύσουν σε πληροφορίες από το smartphone σας και, ως εκ τούτου, γίνεται ακριβό για εσάς.
 • Το τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην λειτουργεί με τον τρόπο που θέλει. Οι διακοπές λειτουργίας της εφαρμογής ή το τηλέφωνο που μπαίνει σε ένα βρόχο εκκίνησης μπορεί να είναι μερικά από τα τεράστια σημάδια ενός θανατηφόρου κακόβουλου λογισμικού στο κινητό σας σύστημα.
 • Εάν παρατηρήσετε πολλά αναδυόμενα παράθυρα στην αρχική σας οθόνη, πιθανότατα έχετε εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό υποκλοπής spyware στον υπολογιστή σας.
  • ασφαλίστε το τηλέφωνό σας

   Πώς να μάθετε ποιος παραβίασε το τηλέφωνό σας?

   Εκτός αν ο εισβολέας στοχεύσει σκόπιμα μια επίθεση εναντίον σας, η εύρεση της πηγής προέλευσης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο έργο. Δοκιμάστε να βρείτε όλες τις εφαρμογές που δεν θυμάστε και τυχόν δευτερεύοντες αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχουν αλληλεπιδράσει με τον λογαριασμό σας.

   Μια τυχαία αναζήτηση μπορεί να σας βρει κάποιες διασυνδέσεις, αλλά η εύρεση του χάκερ πραγματοποιείται συνήθως από έναν ειδικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο οποίος διαθέτει τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για να ρίξει τον εισβολέα. Είναι γενικά εφικτό να αναφέρετε τέτοιες περιπτώσεις στην υπηρεσία επιβολής του νόμου για περαιτέρω αξιολόγηση.

   έχει χακαριστεί το τηλέφωνό μου

   Τι να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί

   Εάν έχετε ένα χακαρισμένο τηλέφωνο, υπάρχουν ορισμένα αντίμετρα που μπορείτε να επιλέξετε όπως αναφέρεται παρακάτω

   • Επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης στη στιγμή
   • Απεγκαταστήστε κακόβουλο λογισμικό αμέσως
   • Ενημερώστε όλους στη λίστα επαφών σας στο αγνοήστε ύποπτα μηνύματα έρχεται από το τέλος σου
   • Σταματήστε να αλλάζετε το hotspot του κινητού σας δημόσια επειδή αυτό διευκολύνει τους hackers να επικοινωνήσουν μαζί σας
   • Εγκαταστήστε αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς για σάρωση κακόβουλου λογισμικού και για προστασία από μολυσμένες εφαρμογές
   • Επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μπορεί να βοηθήσει εάν τα αναδυόμενα παράθυρα δεν είναι ποτέ ατελείωτα, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση του smartphone σας. Αυτή η επιλογή υποτίθεται ότι είναι η τελική πράξη εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο.
   • ασφαλίστε το τηλέφωνό σας

    Πώς να αποτρέψετε την παραβίαση του τηλεφώνου σας

    • Μην εκθέτετε το σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας στο κοινό και, αν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κορυφαίες ρυθμίσεις ασφαλείας στην κινητή συσκευή σας.
    • Αποστρέψτε την προσοχή από σταθμούς φόρτισης που δεν εμπιστεύεστε. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δημόσιο Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα VPN. Οι μαύροι χάκερ προσπαθούν να δημιουργήσουν ψεύτικα σημεία πρόσβασης, σκιάζοντας ένα γνήσιο δίκτυο για να κλέψουν πληροφορίες και να σας παρακολουθούν ανάλογα. Μην ξεχάσετε ποτέ να αποσυνδέσετε το Wi-Fi από οποιοδήποτε δημόσιο δίκτυο αφού σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε.
    • Το Bluetooth μπορεί επίσης να είναι ανοιχτή πρόσβαση για χάκερ, οπότε αν δεν χρησιμοποιείται, προσπαθήστε να το απενεργοποιήσετε
    • Προστατέψτε το τηλέφωνό σας όπως το Fort Knox με επίπεδα ασφαλείας, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σάρωση ίριδας, ανίχνευση προσώπου και πολλά άλλα.
    • Μην ανοίγετε ύποπτους συνδέσμους στο πλαίσιο email ή στα αρχεία σας. Μπορούν να προβληματιστούν ως κακόβουλο λογισμικό
    • Εγκαταστήστε προστατευτικές εφαρμογές ασφαλείας και διατηρείτε συνεχώς ενημερωμένο λογισμικό
    • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ιστότοπους λήψης που δεν εμπιστεύεστε. Είναι μια από τις προελεύσεις της πρόσβασης κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας.

    Έχει παραβιαστεί το τηλέφωνό μου

    Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

    Kim Martin
    Kim Martin Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me