Πώς να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό σας


Πώς να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό σας

Η κατασκοπεία των smartphone έχει γίνει κοινή στην εποχή της τεχνολογίας των κινητών. Παρ ‘όλα αυτά, οι άνθρωποι συνήθως δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των smartphone τους, έως ότου γίνουν φυσικά θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φοβάστε την κατασκοπεία του κινητού τηλεφώνου. Για παράδειγμα, εάν συνδεθείτε σε ένα δημόσιο Wi-Fi που έχει παραβιαστεί για τον χειρισμό των διαδικτυακών σας συναλλαγών, ενδέχεται να εκτεθείτε σε οικονομικές κλοπές. Ομοίως, ένας εισβολέας μπορεί να ρίξει μια πίσω πόρτα στη συσκευή σας για να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητές σας μέσω της παραβίασης της κάμερας του τηλεφώνου σας.

Ή, ένας κυβερνο-καταδιώκτης θα μπορούσε να κρύψει κακόβουλο λογισμικό στο κινητό σας για να παρακολουθεί το GPS σας, να διαβάσει τα μηνύματά σας και να γνωρίζει πάντα την ακριβή τοποθεσία σας. Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι πολλοί, αλλά αυτός που πάσχει από τις συνέπειες της κατασκοπείας του κινητού τηλεφώνου είναι μόνο εσείς.

Το θύμα μπορεί ακόμη και να είναι οποιοσδήποτε από την οικογένειά σας, όπως τα αδέλφια, τα παιδιά σας κ.λπ. Ως εκ τούτου, ίσως αναρωτιέστε, “Πώς να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό μου;” Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό σας τηλέφωνο και να προστατεύετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από τους κινδύνους της κατασκοπείας του κινητού τηλεφώνου.

πώς να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει την εικόνα εικονιδίου του κινητού σας τηλεφώνου

Η κατασκοπεία κυττάρων συμβαίνει σε όλο τον κόσμο

Τον Μάρτιο του 2017, το Wikileaks αποκάλυψε μια σειρά εμπιστευτικών εγγράφων της κυβερνητικής κατασκοπείας. Η έκθεση παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τα backdoors και τα κακόβουλα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κατασκοπείας για να εισβάλλουν σε κάθε έξυπνη συσκευή και να κατασκοπεύουν τους χρήστες. Στην πραγματικότητα, το εργαλείο θα μπορούσε ακόμη και να εισβάλει στην έξυπνη τηλεόραση ενός χρήστη και να κατασκοπεύσει την κάμερά του.

Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ όπου η κατασκοπεία είναι κοινή, αλλά και άλλες χώρες όπως η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εκτίθενται σε κατασκοπεία κινητών τηλεφώνων.

Παρακολούθηση Κρίσιμων Δεδομένων Κατασκοπείας Κινητών Τηλεφώνων

Υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για να ανησυχείτε για την κατασκοπεία των κινητών τηλεφώνων. Σε τελική ανάλυση, παραβιάζει το διαδικτυακό σας απόρρητο! Ακολουθούν ορισμένοι συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους τα εργαλεία κατασκοπίας κινητού τηλεφώνου παρακολουθούν τα δεδομένα σας:

  • Το λογισμικό υποκλοπής spyware μπορεί να εισβάλει στο GPS σας και να παρακολουθεί τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Κάθε χάκερ με πρόσβαση στο GPS σας μπορεί να δει εύκολα το πού βρίσκεστε.
  • Ένα εργαλείο κατασκοπείας μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις κλήσεις σας και να ακούσει κάθε σημαντική συνομιλία που κάνετε με τον σύζυγό σας, τον επιχειρηματικό σας συνεργάτη κ.λπ.?
  • Ορισμένα εργαλεία spyware έχουν δημιουργηθεί για την παρακολούθηση και καταγραφή των μηνυμάτων κειμένου που αποστέλλονται από το τηλέφωνο ή το tablet σας.
  • Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν πολλά εργαλεία spyware υψηλού επιπέδου που μπορούν να εισχωρήσουν στην κάμερα web του smartphone, του tablet, του φορητού υπολογιστή σας και ακόμη και της έξυπνης τηλεόρασης και να παρακολουθούν κάθε σας δραστηριότητα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια κατασκοπείας κινητού τηλεφώνου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα εάν το τηλέφωνό σας κατασκοπεύεται. Ωστόσο, αυτά τα σημάδια συνήθως δεν είναι απαρατήρητα καθώς είναι αρκετά λεπτά. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε:

  • Δραστηριότητα στο smartphone παρόλο που είναι σε κατάσταση αναμονής. Οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο τηλέφωνό σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής υποδεικνύει ότι ελέγχεται από απόσταση. Για παράδειγμα, το smartphone σας στέλνει μηνύματα όταν πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Ή, το smartphone σας επανεκκινεί από μόνο του.
  • Η μπαταρία του τηλεφώνου εξαντλείται χωρίς υπερβολική χρήση. Η εξάντληση της μπαταρίας συμβαίνει συνήθως όταν παίζετε ενεργά παιχνίδια στο smartphone ή όταν παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο, εάν η μπαταρία του smartphone σας εξαντλείται χωρίς υπερβολικές δραστηριότητες, τότε υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.
  • Η πλάτη του smartphone σας αισθάνεται συνεχώς θερμαινόμενη. Το λογισμικό υποκλοπής συνήθως εκτελείται στο παρασκήνιο χωρίς να προσελκύει την προσοχή των χρηστών. Εάν παρατηρήσετε ότι το smartphone σας αισθάνεται πάντα ζεστό, ενδέχεται να μολυνθεί με λογισμικό υποκλοπής spyware.
  • Αυξημένη χρήση του προγράμματος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Το λογισμικό κατασκοπείας στέλνει ευαίσθητες πληροφορίες από το τηλέφωνό σας στον χάκερ που ελέγχει το εργαλείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το λογισμικό χρησιμοποιεί το πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi) για τη μεταφόρτωση των δεδομένων. Εάν παρατηρήσετε σημαντική αύξηση στο ιστορικό χρήσης δεδομένων σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα λογισμικό υποκλοπής spyware που πρέπει να ανησυχείτε.

Υπάρχουν τρόποι για να βρείτε εργαλεία κατασκοπίας κινητού τηλεφώνου?

Ίσως αναρωτιέστε, “Πώς να βρείτε λογισμικό κατασκοπίας στο τηλέφωνό σας;” Για αρχάριους, τα κατασκοπευτικά εργαλεία είναι κατασκευασμένα για κατασκοπεία και επομένως δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν. Μπορείτε να βρείτε τέτοια εργαλεία μεταβαίνοντας στον κατάλογο εφαρμογών και αναζητώντας εργαλεία που θυμάστε ότι δεν κατεβάζετε.

Κατάργηση λογισμικού κατασκοπείας από το Android

Εάν θέλετε να ελέγξετε τα εργαλεία κατασκοπείας σε μια συσκευή Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και προχωρήστε στις Εφαρμογές. Δεύτερον, μεταβείτε στο Running Services και δείτε ποιες υπηρεσίες εκτελούνται αυτήν τη στιγμή. Εάν βρείτε κάποια άγνωστη υπηρεσία, πατήστε και απεγκαταστήστε την μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Επίσης, ελέγξτε για λογισμικό κατασκοπείας στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία εάν συναντήσετε κακόβουλο εργαλείο.

Κατάργηση λογισμικού κατασκοπείας από iOS

Η κατασκοπεία κινητού τηλεφώνου σε iPhone δεν είναι τόσο εύκολη όσο σε συσκευή με Android. Για να εγκαταστήσετε λογισμικό υποκλοπής spyware σε iPhone, απαιτείται jailbreaking. Έτσι, εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ύποπτη εφαρμογή που δεν μπορείτε να βρείτε στο Apple Store, πιθανότατα είναι ένα λογισμικό υποκλοπής spyware και το iPhone σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί.

Ευτυχώς, η απαλλαγή από οποιοδήποτε λογισμικό υποκλοπής spyware ή κακόβουλο λογισμικό από το iPhone σας είναι σχετικά πιο εύκολο από το Android. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερώσετε το iOS σας και όλες οι εφαρμογές τρίτων θα καταστούν άχρηστες.

Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό σας τηλέφωνο

Χρησιμοποιήστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης: Η χρήση ισχυρών και σύνθετων κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να είναι μη εγκεφάλου. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κωδικούς πρόσβασης και καταλήγουν να παραβιάζουν τις συσκευές τους. Ένας καλός κωδικός πρόσβασης δεν μπορεί μόνο να διατηρήσει το τηλέφωνό σας ασφαλές αλλά και να προστατεύεται από την εγκατάσταση εργαλείων κατασκοπείας.

Εγκατάσταση εφαρμογών ασφαλείας: Μπορείτε να βρείτε εφαρμογές ασφαλείας τόσο σε Android όσο και σε iOS που μπορούν να σας ειδοποιούν κάθε φορά που πραγματοποιείται λήψη νέας εφαρμογής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να ειδοποιηθείτε αμέσως.

Πάντα να χρησιμοποιείτε το Anti-Malware: Τα κακόβουλα εργαλεία όπως το spyware είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν και ως εκ τούτου να αφαιρεθούν. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού. Αυτές οι εφαρμογές προστατεύουν τη συσκευή σας από οποιεσδήποτε κακόβουλες εφαρμογές τρίτων και αυτό περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές spyware. Μόλις εγκατασταθεί, δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για μελλοντικά εργαλεία spyware, καθώς η βάση δεδομένων αυτών των εφαρμογών ενημερώνεται σε τακτική βάση.

Χρήση εργαλείων κρυπτογράφησης: Ο Dusan Petricko, ένας υπεύθυνος ψηφιακής εγκληματολογίας, προτείνει ότι ο χώρος αποθήκευσης του τηλεφώνου πρέπει να είναι κρυπτογραφημένος για να κλείσει όλες τις πόρτες για χάκερ που οδηγούν σε παραβίαση απορρήτου. “Εάν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί, ακόμη και οι πιο προηγμένοι αντίπαλοι θα έχουν ελάχιστες ή καθόλου πιθανότητες να φτάσουν στα δεδομένα σας”, προτείνει ο ειδικός.

Πώς να σταματήσω κάποιον να κατασκοπεύει το κινητό μου; Λοιπόν, δεν είστε ο μόνος με αυτήν την πολύ σημαντική ερώτηση, καθώς η κατασκοπεία κινητών τηλεφώνων υπήρχε από την έλευση των κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, με μερικές σημαντικές εκτιμήσεις, όπως αυτές που συζητήθηκαν παραπάνω, μπορείτε να αποθηκεύσετε το απόρρητό σας από την παραβίαση.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me