Απόρρητο Διαδικτύου


Contents

Απόρρητο Διαδικτύου

Ανακτήστε το δικαίωμά σας να παραμείνετε ιδιωτικό στο Διαδίκτυο!


Τι είναι το απόρρητο του Διαδικτύου

Το απόρρητο του Διαδικτύου, επίσης γνωστό ως διαδικτυακό απόρρητο, αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Με απλά λόγια, αναφέρεται στο προσωπικό απόρρητο που έχουν οι άνθρωποι όταν παρέχουν, εμφανίζουν ή αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό τους μέσω του Διαδικτύου.

Οι εταιρείες, οι κυβερνήσεις και οι χάκερ έχουν έννομο συμφέρον για τα προσωπικά σας στοιχεία, καθιστώντας τα πιο σημαντικά από ποτέ για την προστασία του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται δεδομένα προσωπικής ταυτοποίησης ή δεδομένα προσωπικής ταυτοποίησης για εσάς.

Χωρίς απόρρητο στο Διαδίκτυο, οι διαδικτυακές σας δραστηριότητες, το ιστορικό περιήγησης, τα ερωτήματα αναζήτησης, οι επικοινωνίες και οι συναλλαγές κ.λπ. μπορούν να συλλεχθούν και να χρησιμοποιηθούν χωρίς την εξουσιοδότησή σας από τρίτους. Σταματήστε αυτό τώρα και επεκτείνετε την προστασία απορρήτου σας με το PureVPN!

Όταν το «Απόρρητο» έγινε Ανησυχία στο Διαδίκτυο?

Σκεφτείτε πριν από μια δεκαετία. Σας ενδιαφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα, το ψηφιακό αποτύπωμα που αφήνετε πίσω ή ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πιθανώς όχι, ακόμα κι αν έχετε τα ίδια πράγματα στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η ιδιωτική ζωή έχει γίνει τεράστια ανησυχία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι netizens παρακολουθούνται ολοένα και περισσότερο από κυβερνήσεις, εταιρείες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς και από τον κυβερνοχώρο που σέρνεται για τα δικά τους κρυμμένα ενδιαφέροντα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες χωρίς να παρακολουθείτε και να καταγράφετε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες από snoopers. Γι ‘αυτό η προστασία του απορρήτου σας είναι τόσο πρωταρχική.

Ιστορία

 • 2009
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2015
 • 2017
 • 2018
 • 2019

2009

Παραβίαση απορρήτου Hotmail

Ενημερώθηκε στους χρήστες του Hotmail να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης λόγω παραβίασης απορρήτου αφού η Microsoft ανακάλυψε τη δημοσίευση ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης για περισσότερους από 10.000 λογαριασμούς Hotmail στο Windows Live σε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα μιας πιθανής επίθεσης ηλεκτρονικού ψαρέματος, η οποία ξεγελούσε τους χρήστες του Hotmail ώστε να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους.

2011

Παρακολούθηση τοποθεσίας της Apple

Δύο ερευνητές ασφαλείας διαπίστωσαν ότι ένα μη κρυπτογραφημένο αρχείο που είναι αποθηκευμένο σε συσκευές iPhone, iPad και iPod touch διατηρούσε τα δεδομένα τοποθεσίας χρήστη που χρονολογούνται από 12 μήνες. Ο Jobs τόνισε ότι η Apple δεν παρακολουθούσε κανέναν και οφείλεται σε σφάλμα προγραμματισμού. Ωστόσο, αργότερα, η Microsoft και η Google παραδέχτηκαν τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας.

2012

Η Google παραβιάζει το απόρρητο των χρηστών

Η Google επιβλήθηκε πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την παραβίαση της συμφωνίας απορρήτου του 2011 με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Ο ρυθμιστικός οργανισμός έσυρε τον γίγαντα αναζήτησης πίσω στο δικαστήριο επειδή αγνόησε τις ρυθμίσεις χρηστών της Apple στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, ώστε να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες μέσω cookie για να τους στοχεύσουν με διαφημίσεις.

2013

Yahoo! Παραβιάσεις δεδομένων

Το 2016, η Yahoo αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα δύο σημαντικών παραβιάσεων δεδομένων το 2013 και το 2014. Η πρώτη παραβίαση επηρέασε περισσότερους από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, ενώ η δεύτερη παραβίαση επηρέασε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών. Το Yahoo επιβεβαίωσε αργότερα το 2017 ότι και οι 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών επηρεάστηκαν, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία.

2015

Παραβίαση ιατρικών δεδομένων Anthem

Ο Anthem ανέφερε ότι μια διαδικτυακή επίθεση είχε αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία έως και 78,8 εκατομμυρίων παρόντων και πρώην πελατών. Μια πανελλαδική έρευνα αποκάλυψε ότι η παραβίαση δεδομένων αποσύρθηκε από ξένη κυβέρνηση και πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο πριν ανακοινωθεί όταν ένας χρήστης σε θυγατρική του Anthem έκανε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) σε ένα email.

2017

Ο κλάδος της CIA

Το WikiLeaks εξέθεσε το εργαλείο “Weeping Angel” το οποίο ήταν ικανό να κατασκοπεύει τις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung, καθώς και άλλες συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο συσκευές και να μεταδίδει τις πληροφορίες πίσω στη CIA. Το όνομα του exploit προέρχεται από τη δημοφιλή επιστημονική εκπομπή Doctor Who, όπου οι Άγγελοι μετακινούνται ή επιτίθενται μόνο όταν ψάχνετε μακριά.

2018

Aadhaar (UIDAI)

1 δισεκατομμύριο + θύματα υπέστησαν μαζική παραβίαση δεδομένων όταν η Aadhaar, η ινδική κυβερνητική πύλη για την αποθήκευση πληροφοριών των κατοίκων της και οι βιομετρικές πληροφορίες παρουσίασαν διαρροή. Η παραβίαση έδωσε σε οποιονδήποτε πρόσβαση για να λάβει πληροφορίες από τον ιστότοπο του Aadhaar. Εκτέθηκαν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, email και φυσικών διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου και φωτογραφιών.

2019

Επαληθεύσεις.io

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andrew Martin είπε ότι οι εκτεθειμένες τέσσερις βάσεις δεδομένων έθεσαν σε κίνδυνο δεδομένα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων και είχαν επηρεάσει 763 εκατομμύρια χρήστες. Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, 3 από τις βάσεις δεδομένων περιείχαν δεδομένα περαιτέρω χρηστών όπως τα πιστωτικά τους αποτελέσματα, το επιτόκιο και το ποσό των προσωπικών ενυπόθηκων δανείων, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέονται με τα προφίλ κοινωνικών μέσων τους στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn.

Συνηθισμένα θέματα απορρήτου στο Διαδίκτυο

Παρακολούθηση Ιστού

Η δημιουργία προφίλ cookie μαζί με άλλες τεχνικές παρακολούθησης χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις συνήθειες περιήγησής σας και τα ενδιαφέροντά σας σε πολλούς ιστότοπους για να σας δείξουν διαφημίσεις που σχετίζονται με εσάς.

Κυβερνητική επιτήρηση

Ορισμένες κυβερνήσεις κατασκοπεύουν τους πολίτες τους για να παρακολουθούν τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και την ομιλία τους. Η συνεργασία με την τεχνολογία επιτήρησης και τον πάροχο υπηρεσιών τους επιτρέπει να παρακολουθούν τα πάντα, από το ιστορικό περιήγησής τους έως τις τραπεζικές συναλλαγές.

Κλοπή ταυτότητας

Μόνο το 2017, 17 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έπεσαν θύματα κλοπής ταυτότητας! Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό κακόβουλου λογισμικού, ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), τεχνικών spyware, οι χάκερ μπορούν εύκολα να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα και να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες.

Μεγαλύτερα σκάνδαλα απορρήτου στο Διαδίκτυο

Cambridge Analytica

Έως 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είχαν εκτεθεί τα δεδομένα τους στην Cambridge Analytica, την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που βοήθησε στην εκλογή του Προέδρου Donald Trump. Σε απάντηση, το Facebook υπέστη τεράστιο έλεγχο από ρυθμιστικές αρχές και νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η αποκάλυψη ώθησε επίσης την κίνηση #DeleteFacebook, η οποία οδήγησε σε πολλούς χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Διαρροή δεδομένων αναζήτησης AOL

Το 2006, η AOL κυκλοφόρησε λεπτομερή αρχεία καταγραφής 650.000 χρηστών για ερευνητικούς σκοπούς. Ενώ οι ταυτότητές τους κρατήθηκαν κρυμμένες, τα ερωτήματα αναζήτησης αποκάλυψαν ιδιωτικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να συνδεθούν με ένα άτομο και να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή τους. Στην πραγματικότητα, οι New York Times κατάφεραν να βρουν ένα άτομο παραπέμποντας τις ανώνυμες εγγραφές αναζήτησης με λίστες τηλεφωνικών καταλόγων.

Νόμοι περί απορρήτου στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο

 • Γερμανικοί νόμοι
 • Νόμοι του Καναδά
 • Νόμοι της Αυστραλίας
 • Τουρκικοί νόμοι
 • Οι νόμοι της Κίνας
 • Ρωσία

Λεπτομέριες

Ο Νόμος Διατήρησης Δεδομένων, ο οποίος θεσπίστηκε το 2015, ορίζει ότι όλοι οι δημόσιοι τηλεφωνικοί σταθμοί και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να αποθηκεύουν τόσο αρχεία λεπτομερειών κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου, χρονικών σημείων τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου, όσο και το περιεχόμενο συνομιλιών και κειμένων), καθώς και μεταδεδομένα όπως Διευθύνσεις IP, αριθμοί θύρας κ.λπ. για περίοδο 10 εβδομάδων.

Λεπτομέριες

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νόμοι στον Καναδά που να ζητούν από τους ISP να καταγράφουν και να διατηρούν τα δεδομένα των πελατών τους και πρέπει να λάβουν τη συγκατάθεσή σας προτού κοινοποιήσουν τα δεδομένα σας σε τρίτους. Ωστόσο, αυξάνονται οι ανησυχίες καθώς η καναδική κυβέρνηση και οι επαρχιακές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τη θέσπιση νομοθεσίας που θα μπορούσε να περιορίσει την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο.

Λεπτομέριες

Ο νόμος διατήρησης δεδομένων της Αυστραλίας του 2015 απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρακολουθούν και να καταγράφουν τα email τους, την τηλεφωνία και τα μεταδεδομένα του Διαδικτύου των πελατών τους για δύο χρόνια. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση των νόμων και των πληροφοριών για την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία προς όφελος της εθνικής ασφάλειας.

Λεπτομέριες

Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων ψηφίστηκε το 2016 και ισχύει για Τούρκους πολίτες (τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό), καθώς και σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα. Επιτρέπει στην πολιτεία να συλλέγει ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικά προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων οπτικών δεδομένων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, πληροφοριών ταυτότητας, φωνητικών εγγραφών και άλλων. Η Τουρκία είναι επίσης γνωστή για τους περίφημους νόμους λογοκρισίας!

Λεπτομέριες

Η κινεζική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία παρακολούθησης για την παρακολούθηση 1,4 δισεκατομμυρίων πολιτών. Από τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου έως τα ονόματα και τους εκλεκτούς jaywalkers, μέχρι να αναγκάσει τους ανθρώπους να κατεβάσουν εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βίντεο και τις φωτογραφίες τους, η Κίνα μετατρέπεται σε μια τρομακτική κατάσταση παρακολούθησης. Οι εταιρείες τεχνολογίας καλούνται επίσης να παρακολουθούν και να καταγράφουν συνομιλίες για περίοδο έξι μηνών.

Λεπτομέριες

Ο νέος νόμος περί δεδομένων «Μεγάλος Αδελφός» της Ρωσίας, ο οποίος αποτελεί μέρος ενός αμφιλεγόμενου νομοθετικού πακέτου που ονομάζεται «νόμοι Yarovaya», αναγκάζει τις εταιρείες Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας να καταγράφουν τη δραστηριότητα συνομιλίας, τα μηνύματα κειμένου και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των πελατών τους για τουλάχιστον έξι μήνες και να παρέχουν σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών κατόπιν αιτήματος.

Πώς να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο?

Με ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών VPN 2000+ σε 141+ χώρες, το PureVPN προστατεύει το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο αντικαθιστώντας την πραγματική σας διεύθυνση IP με μία από τις 300.000+ κοινόχρηστες IP από όλο τον κόσμο. Όλα τα δεδομένα σας είναι επίσης ασφαλή από άκρο σε άκρο χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit για να διασφαλιστεί ότι κανένα αδιάκριτο μάτι δεν μπορεί να δει τι έχετε κάνει στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, το άθραυστο στρώμα του όζοντος έχει σχεδιαστεί για να σας προστατεύει από απειλές ανά πάσα στιγμή!

Αποκτήστε το PureVPN

Γνωσιακή βάση απορρήτου στο Διαδίκτυο

Τι είναι το απόρρητο του Διαδικτύου & Γιατί έχει σημασία τόσο το 2019?

12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το απόρρητο του Διαδικτύου

Συμβουλές για την εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Τι είναι τα Διαδικτυακά Cookies και πώς εισβάλλουν στο απόρρητό σας?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me