Τι είναι η κρυπτογράφηση και πώς λειτουργεί;


Τι είναι η κρυπτογράφηση και πώς λειτουργεί?

Δημοσιεύθηκε: 15 Ιουλίου 2019


Η κρυπτογράφηση είναι η διαδικασία που καθιστά τα προσωπικά σας δεδομένα δυσανάγνωστα σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Να γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας:

1. Προστασία από εισβολή, κλοπή ταυτότητας κ.λπ..

2. Ασφαλής περιήγηση στο Διαδίκτυο σε οποιοδήποτε δίκτυο

3. Ανωνυμία κατά της επιτήρησης της κυβέρνησης και πολλά άλλα

Τι είναι η κρυπτογράφηση

Τι είναι η κρυπτογράφηση?

Η κρυπτογράφηση διαδραμάτισε τον ρόλο της από το 700 π.Χ. Ο Σπαρτιάτης στρατός το χρησιμοποίησε για να μεταφέρει ευαίσθητα μηνύματα σε λωρίδες δέρματος κατά τη διάρκεια πολέμων. Το 1467, ο Alberti Cipher άλλαξε την πορεία της κρυπτογράφησης. Περιέλαβε αλφάβητα και μεταβλητές περιστροφές, καθιστώντας δύσκολη την αποκρυπτογράφηση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Σύντομα η κρυπτογράφηση έγινε το πιο χρησιμοποιημένο μέσο για την αποστολή μηνυμάτων σε περιόδους πολέμου. Η κρυπτογράφηση βοήθησε στο να είναι δύσκολο για τους εχθρούς να διαβάσουν τα μηνύματα. Η γέννηση του Enigma Machine αναμόρφωσε την πορεία της επικοινωνίας με ασφαλή τρόπο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας τρόπος να το αποκρυπτογραφήσει και να το διαβάσει αμέσως από τον παραλήπτη. Ο τρόπος αποκρυπτογράφησης αναφέρεται συχνά ως κλειδί αποκρυπτογράφησης, ιδιωτικό κλειδί και μυστικό κλειδί.

Παρά την ηλικία των χιλιάδων ετών, η τεχνολογία κρυπτογράφησης δεν είναι ακόμη ξεπερασμένη. Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο προηγμένα κομμάτια της σύγχρονης τεχνολογίας. Η σύγχρονη τεχνολογία είναι πολύ δυνατή! Ακόμη και σημαντικές υπηρεσίες επιτήρησης, όπως το FBI δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν ή να χαράξουν την κρυπτογράφηση. Αυτό οφείλεται στη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία πολλά χρόνια.

Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, η εστίαση μετατοπίστηκε στην ηλεκτρονική εισβολή. Εκεί εφαρμόζεται η κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Οι χάκερ και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκτήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Με κρυπτογράφηση, τα δεδομένα σας μετατρέπονται σε κωδικούς. Το κρυπτογραφημένο μήνυμα μπορεί να έχει νόημα μόνο όταν ληφθεί από τον παραλήπτη.

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση?

Η κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί ένα ασφαλές κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση. Ο αποστολέας και ο παραλήπτης πρέπει να μοιράζονται το κοινό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση και να κατανοήσουν τις πληροφορίες. Χωρίς το κλειδί κρυπτογράφησης, τα δεδομένα δεν έχουν καμία αξία για έναν χάκερ που τα απέκτησε κάπως.

πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση vpn

Στην κρυπτογράφηση, ένας αλγόριθμος ανακεφαλαιώνει τα δεδομένα σας και τα μετατρέπει σε ασυνήθιστη μορφή. Στη συνέχεια απαιτείται ένα κλειδί για να κατανοήσει αυτές τις πληροφορίες.

Η κρυπτογράφηση ήταν ένα καταπληκτικό εργαλείο για ιδιωτική επικοινωνία στο παρελθόν. Σήμερα, η κρυπτογράφηση παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της διαδικτυακής μας κίνησης. Με κρυπτογράφηση, τα δεδομένα που στέλνουμε ή λαμβάνουμε περικλείονται σε συγκεκριμένες σήραγγες. Οι σήραγγες προστατεύουν τα δεδομένα. Επιπλέον, απαγορεύει στους κατασκόπους και τους χάκερ να παρακολουθούν ή να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα πρωτόκολλα VPN, τα πακέτα δεδομένων ξαναγράφονται σε κρυπτογραφημένη μορφή. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ταχύτητες VPN σας. Ωστόσο, εξακολουθεί να διασφαλίζει ότι τα πακέτα δεδομένων σας παραμένουν ασφαλή ανά πάσα στιγμή.

Τύποι κρυπτογράφησης

Η κρυπτογράφηση προστατεύει τα email σας, τις τραπεζικές συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα διαδικτυακά σας δεδομένα από κακόβουλους κατασκόπους, χάκερ και διαδικτυακούς εγκληματίες. Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, η ακεραιότητα της κρυπτογράφησης καθορίζεται από το βασικό μέγεθος της κρυπτογράφησης. Υπάρχουν πολλοί τύποι κρυπτογράφησης. Περιλαμβάνει κρυπτογράφηση συμμετρικού κλειδιού, που χρησιμοποιεί αλγόριθμο συμμετρίας και ασύμμετρη κρυπτογράφηση. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυροί είναι οι αλγόριθμοι, είναι ευαίσθητοι σε ωμές δυνάμεις, επιθέσεις DDoS κ.λπ..

Η αποκρυπτογράφηση των δεδομένων μπορεί να διαρκέσει χιλιετίες, οι μαθηματικές εξελίξεις μπορεί να μειωθούν αυτές τις φορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πληροφορίες και άλλες προσωπικές πληροφορίες πρέπει να διατηρούνται ασφαλείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι οι τύποι κρυπτογράφησης και τα πλεονεκτήματά τους:

Πρότυπο κρυπτογράφησης δεδομένων (DES)

Το DES, δημοφιλές στη δεκαετία του 1970, παρέχει κρυπτογράφηση κλειδιών 56 bit. Χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και από επιχειρήσεις. Ο τύπος κρυπτογράφησης είναι ξεπερασμένος. Όμως, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα. Και, θεωρείται αποδεκτό για εφαρμογές χαμηλότερης ασφάλειας.

RC4, RC5 και RC6

Αυτός είναι ένας αλγόριθμος κρυπτογράφησης που αναπτύχθηκε από το RSA. Το RSA είναι η πρώτη εμπορική εφαρμογή για κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού. Έκτοτε, πολλές εξελίξεις έχουν εισαχθεί για να την καταστήσουν ισχυρότερη και να διορθώσουν σφάλματα. Η τρέχουσα έκδοση, RC6, επιτρέπει μέγεθος κλειδιού έως 2.040 bit και μεταβλητό μέγεθος μπλοκ έως 128 bit.

AES

Το AES, γνωστό και ως Advanced Encryption Standard, είναι ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος αλγόριθμος κρυπτογράφησης. Η γέννηση του AES οφείλεται σε συνδυασμό προσπαθειών κορυφαίων διαδικτυακών εμπειρογνωμόνων ασφαλείας. Η AES ανταποκρίθηκε γρήγορα στη φήμη της ως το πιο ασφαλές και καλύτερο πρότυπο για κρυπτογράφηση.

Προσφέρει έως και ένα κλειδί κρυπτογράφησης 256-bit. Είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να αντέχει σε κάθε προσπάθεια εισβολής. Το PureVPN χρησιμοποιεί αυστηρή στρατιωτική κρυπτογράφηση 256-bit AES για απόλυτη εμπιστευτικότητα των πληροφοριών των χρηστών.

Twofish

Το Twofish είναι ένα συμμετρικό κρυπτογράφηση μπλοκ κλειδιών στην κρυπτογραφία. Έχει μέγεθος μπλοκ περίπου 128 bit και βασικά μεγέθη έως 256 bit. Το Twofish σχετίζεται στενά με το block cipher, Blowfish, με πολλούς τρόπους.

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά του PureVPN περιλαμβάνουν προκαταρκτικά υπολογισμένα εξαρτήματα που εξαρτώνται από κλειδιά και ένα σύνθετο πρόγραμμα κλειδιών.

Ο Twofish δανείζεται στοιχεία και από άλλα σχέδια. Ο Twofish έχει επίσης δομή Feistel όπως ο DES. Ο Twofish χρησιμοποιεί επίσης μια μήτρα διαχωρισμού μέγιστης απόστασης. Είναι πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια.

Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση?

Η κρυπτογράφηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία των πληροφοριών σας από κακόβουλες οντότητες. Ενώ υπάρχουν πολλές απειλές στο διαδίκτυο, η κρυπτογράφηση εξασφαλίζει 24/7 ασφάλεια.

Αν δεν ζείτε σε μια σπηλιά, θα γνωρίζετε το σκάνδαλο που ξεδιπλώθηκε πριν από μερικά χρόνια. Αυτό συμβαίνει όταν το FBI έρχεται σε αντίθεση με την Apple. Ο λόγος ήταν η απίστευτη δύναμη της κρυπτογράφησης. Όταν μια συσκευή iPhone κρυπτογραφήθηκε, ακόμη και ολόκληρη η δύναμη του FBI δεν μπορούσε να την ξεκλειδώσει.

Εδώ είναι καταστάσεις όπου η κρυπτογράφηση θα ανταποκριθεί στη φήμη της:

κρυπτογράφηση vpn

Προστασία ευαίσθητων δεδομένων σε περίπτωση κλοπής

Σε περίπτωση που η συσκευή σας κλαπεί, η κρυπτογράφηση θα εμποδίσει την πρόσβαση του εγκληματία. Θα τους εμποδίσει να εκκινήσουν τη συσκευή σας μέσω των περίπλοκων πληροφοριών σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τα οικονομικά σας στοιχεία, τους κωδικούς πρόσβασης, τις εικόνες κ.λπ..

κοινή χρήση ευαίσθητων δεδομένων

Αποθήκευση ή κοινή χρήση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ευαίσθητα δεδομένα, όπως φορολογικά έγγραφα, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ. … Τα κοινοποιείτε σε κυβερνητικό φορέα ή σε άλλη υπηρεσία. Χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση, θα μπορείτε να διασφαλίσετε τη μεταφορά τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων. Θα το διατηρήσει επίσης ασφαλές από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

ασφαλή επιχειρηματικά δεδομένα

Προστασία επιχειρηματικών αρχείων

Πολλές εμπορικές και οικιακές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Το κάνουν για να προστατεύσουν τα μυστικά των επιχειρήσεων τους έναντι των ανταγωνιστών τους. Περιλαμβάνει ταμειακές ροές, κέρδη ανά μετοχή και πρόοδο στην έρευνα και ανάπτυξη. Η κρυπτογράφηση θα εξασφαλίσει τη ροή της επικοινωνίας και των αρχείων που μοιράζονται με ομότιμους.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map