Πώς να βρείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή (δεν απαιτείται επαναφορά)


Πώς να βρείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή (δεν απαιτείται επαναφορά)

Μερικές φορές μπορεί να εμπλακείτε τόσο πολύ στη δουλειά σας που μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε ένα κομμάτι των πραγμάτων που περιστρέφονται γύρω σας. Ομοίως, συμβαίνει όταν ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας και προσπαθείτε να σκεφτείτε μια λύση για να τον θυμάστε. Στη συνέχεια, προσπαθείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή, αλλά δεν το πετύχατε. Ένας από τους τρόπους θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επαναφοράς για να διαγράψετε όλες τις ρυθμίσεις του δρομολογητή.

Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε να επαναφέρετε το δρομολογητή σας, αλλά να ανακτήσετε τα διαπιστευτήριά του μόνο με κάποιο τρόπο, οπότε υπάρχει άλλος τρόπος για να βρείτε το όνομα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης του δρομολογητή; Λοιπόν, υπάρχουν μερικές τεχνικές για να το αποκαλύψετε, αλλά θα περιγράψουμε μόνο 4 απλούς τρόπους, καθώς άλλες μέθοδοι είναι αρκετά περίπλοκες για να εκτελεστούν.

Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι ενδέχεται να σας απαγορευτεί η είσοδος εάν κάνατε τρεις έως πέντε προσπάθειες με ορισμένους τύπους δρομολογητών. Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο εύρεσης του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης του δρομολογητή χωρίς επαναφορά.

Χρησιμοποιήστε το Router Password Kracker

Κωδικός πρόσβασης δρομολογητή Το Kracker είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την ανάκτηση του χαμένου ονόματος χρήστη και των κωδικών πρόσβασης των δρομολογητών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση κωδικών πρόσβασης για μόντεμ. Γενικά, οι δρομολογητές και τα μόντεμ ελέγχουν την πρόσβαση στο δίκτυό τους μέσω της τεχνικής ελέγχου ταυτότητας HTTP. Αυτό σημαίνει ότι όταν συνδέετε το σύστημά σας με το δρομολογητή σας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Δεν χρειάζεται να επαναφέρετε το δρομολογητή μόνο για να βρείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν ξεχάσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για το δρομολογητή, τότε δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές για το δρομολογητή ή το μόντεμ σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Kracker θα σας βοηθήσει να αναβιώσετε τους χαμένους κωδικούς πρόσβασης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει όταν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα σύστημα ασφαλείας. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί μια τεχνική λεξικής ανάκτησης για να μαντέψει τον σωστό κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή, καθώς διαθέτει μια βάση δεδομένων γεμάτη κωδικούς πρόσβασης.

Από προεπιλογή, συνοδεύεται από ένα αρχείο λεξικού για δρομολογητές. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τις λίστες λέξεων του λεξικού κωδικού πρόσβασης στο διαδίκτυο. Επομένως, εάν έχετε έναν πολύ περίπλοκο ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για το δρομολογητή σας, αυτό το εργαλείο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Το Kracker περιέχει κωδικούς πρόσβασης που συνήθως διαμορφώνονται από άτομα, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης σχετικά υψηλές. Εάν δημιουργήσατε μόνοι σας έναν κωδικό πρόσβασης ή ένα όνομα χρήστη, τότε υποθέτοντας ότι διευκολύνει το Kracker, καθώς πιστεύει γενικά ότι το διαμορφώσατε.

Χρησιμοποιήστε το RouterPassView

Όταν αποθηκεύετε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή σας σε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή, το RouterPassView θα προσφέρει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας για τον εντοπισμό του ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης. Για να το εξηγήσετε με απλούς όρους, αυτό το εργαλείο μπορεί να αποκωδικοποιήσει όλους τους κωδικούς που υπάρχουν στη διαμόρφωσή σας. Όταν έχετε άφθονο χρόνο, μπορείτε να λάβετε με επιτυχία το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πολλοί σύγχρονοι δρομολογητές επιτρέπουν τώρα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ρυθμίσεων σε ένα αρχείο και, στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε αυτό το αρχείο όταν χρειάζεται. Το αρχείο αντιγράφων ασφαλείας συνήθως περιέχει ορισμένα ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα, όπως διαπιστευτήρια δρομολογητών, κλειδί ασύρματου δικτύου και άλλες λεπτομέρειες. Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή Asus ή το κλειδί σας, αλλά έχετε αποθηκεύσει το αρχείο διαμόρφωσης, τότε το RouterPassView μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση του χαμένου κωδικού πρόσβασης από το αρχείο των δρομολογητών σας.

Αναζητήστε το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του δρομολογητή σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης των δρομολογητών είναι επιλέγοντας το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του πλαισίου του δρομολογητή. Το αυτοκόλλητο θα σας δείξει τον κωδικό πρόσβασης μαζί με άλλες λεπτομέρειες, όπως σειριακό αριθμό, διεύθυνση mac και άλλες λεπτομέρειες που θα χρειαστείτε για πρόσβαση στη διεπαφή του δρομολογητή.

Εάν το αυτοκόλλητο δεν βρεθεί, μπορείτε πάντα να καλέσετε τον αντιπρόσωπο υποστήριξης πελατών για να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να τους αποδείξετε την ταυτότητά σας. Θα λάβετε γρήγορα το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή

Μπορείτε πάντα να τερματίσετε το λογισμικό προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης του δρομολογητή, το οποίο είναι συμβατό με συσκευές με Windows 7 και νεότερη έκδοση. Στη συνέχεια, χρειάζεται μόνο να εξαγάγετε το λογισμικό και να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Το εργαλείο θα προσπαθήσει να βρει τη διεύθυνση IP που είναι συνημμένη με τον δρομολογητή σας και να παρέχει έναν σύνδεσμο για τον δρομολογητή σας για πρόσβαση στη διεπαφή του. Απλώς κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να σας κατευθύνει στη σελίδα της κονσόλας του δρομολογητή χωρίς να χρειάζεται να εντοπίσετε διευθύνσεις IP χειροκίνητα.

Συνεχίζοντας, μπορείτε να επιλέξετε το δρομολογητή ή το μόντεμ που χρησιμοποιείτε και το λογισμικό θα εντοπίσει το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας. Τέλος, μπορείτε να αντιγράψετε τα διαπιστευτήρια στη διεπαφή και να συνδεθείτε. Εάν δεν βρείτε την επωνυμία του δρομολογητή σας, τότε μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης της ίδιας σειράς προϊόντων.

Πώς να προωθήσετε θύρες χωρίς να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης

Θέλετε να προωθήσετε θύρες της διεπαφής του δρομολογητή σας για παιχνίδια, διακομιστές ή άλλα προγράμματα που σχετίζονται με το δίκτυο; Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να γνωρίζετε ούτε τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε το δίκτυο κάποιου άλλου και δεν έχετε πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής του.

Πολλοί δρομολογητές είναι αρμόδιοι για καθολική σύνδεση και αναπαραγωγή (UPnP), κάτι που επιτρέπει στα προγράμματα του συστήματός σας να τα ανοίγουν για εσάς ή όχι. Εάν έχετε ένα πρόγραμμα που δεν παρέχει χαρτογράφηση και προώθηση θυρών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται UPnP PortMapper για να προωθείτε γρήγορα τις θύρες από μια εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me