Πώς να σκουπίσετε ένα τηλέφωνο – μια ανόητη μέθοδο


Contents

Πώς να σκουπίσετε ένα τηλέφωνο – μια ανόητη μέθοδο

Είτε πουλάτε το παλιό σας τηλέφωνο είτε το αντικαθιστάτε με ένα νεότερο, είναι σημαντικό να διαγράψετε εντελώς τα δεδομένα σας από το τηλέφωνο. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο οδηγούς «πώς να σκουπίζετε το τηλέφωνο». Ωστόσο, χρειάζεστε μια απίστευτη μέθοδο που προστατεύει τα δεδομένα σας από την εκμετάλλευση.


Γνωρίζουμε άτομα που δεν διαγράφουν καθόλου προσωπικά πράγματα πριν πουλήσουν ή ανταλλάξουν τα τηλέφωνά τους και μπορεί να είναι το πιο απρόσεκτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Η ποσότητα της τεχνολογίας και των κόλπων που πρέπει να κάνουμε κατάχρηση της ταυτότητας κάποιου είναι παράλογη. Δεδομένου ότι οι χάκερ και οι κλέφτες δεδομένων γίνονται πιο έξυπνοι, πρέπει να προχωρήσετε ένα βήμα μπροστά για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες από το να πέσουν σε λάθος χέρια.

Όσον αφορά την αλεξίσφαιρη μέθοδο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Τα δεδομένα σας μπορούν να ανακτηθούν με το σωστό λογισμικό και έξυπνο μυαλό. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά δύσκολη σκουπίζοντας το τηλέφωνο σωστά. Έχουμε καταρτίσει έναν βήμα προς βήμα οδηγό για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς να σκουπίσετε το τηλέφωνό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που έχετε παλαιότερο τηλέφωνο ή μοναδικό λειτουργικό σύστημα, ελέγξτε την τεκμηρίωση που παρέχεται από την κατασκευαστική εταιρεία για να σκουπίσετε πλήρως το τηλέφωνο ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

π.χ.

Πίνακας Περιεχομένων

Πώς να σκουπίσετε ένα τηλέφωνο Android

Πρέπει να σκουπίσετε το τηλέφωνο Android σας πριν το πουλήσετε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο 5 βήματα. Έχουμε τη διαδικασία εδώ:

Βήμα 1: Απενεργοποίηση προστασίας εργοστασιακής επαναφοράς (FRP)

Εάν το τηλέφωνο Android διαθέτει γλειφιτζούρι 5.0 ή μεταγενέστερη, έχει ενεργό FRP, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα είναι άχρηστο αν γίνει επαναφορά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο νέος κάτοχος θα απαιτεί σύνδεση λογαριασμού Google για πρόσβαση στο τηλέφωνο Android. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να απενεργοποιήσετε το FRP εάν θέλετε να πουλήσετε το smartphone.

Βήμα 2: Απενεργοποιήστε το κλείδωμα οθόνης

Ρυθμίσεις > Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης > Απενεργοποιήστε όλες τις μεθόδους κλειδώματος οθόνης.

Σημείωση: Η ροή μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική σε διαφορετικά smartphone Android.

Βήμα 3: Κατάργηση Λογαριασμού Google

Ρυθμίσεις > Χρήστες και λογαριασμοί > Πατήστε τον λογαριασμό > Πατήστε κατάργηση λογαριασμού.

Βήμα 4: Κατάργηση λογαριασμού OEM

Ρυθμίσεις > Χρήστες και λογαριασμοί > Πατήστε τον λογαριασμό > Πατήστε κατάργηση λογαριασμού.

Βήμα 5: Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων

Ρυθμίσεις > Γενική διαχείριση > Επαναφορά > Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Σημείωση: Μόνο τα δεδομένα της εφαρμογής θα καταργηθούν μέσω αυτής της μεθόδου. Πληροφορίες όπως SMS και μηνύματα συνομιλίας μπορούν να ανακτηθούν εύκολα με οποιοδήποτε εργαλείο ανάκτησης δεδομένων.

Πώς να σκουπίσετε ένα Windows Phone

Τα Windows τηλέφωνα φροντίζουν περισσότερο για δεδομένα καθώς προσφέρουν αποκλειστικά κρυπτογράφηση στους χρήστες. Ο καλύτερος τρόπος για να σκουπίσετε ένα τηλέφωνο με Windows είναι να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, να ανεβάσετε ορισμένα εικονικά δεδομένα, ώστε τα υπολείμματα των αρχικών δεδομένων να αντικατασταθούν.

Βήμα 1: Επαναφέρετε το Windows Phone

Ρυθμίσεις > Σχετικά με > Επαναφέρετε το τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Σύνδεση με υπολογιστή

Συνδέστε το τηλέφωνο σε έναν υπολογιστή. Εάν είναι Mac, πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής Windows Phone.

Βήμα 3: Ανεβάστε τα εικονικά δεδομένα

Τώρα, ανεβάστε τα εικονικά δεδομένα στο τηλέφωνο μέσω του υπολογιστή. Πρέπει να αποφύγετε προσωπικά αρχεία όπως φωτογραφίες. Αντ ‘αυτού, προσθέστε μουσικά αρχεία ή ταινίες. Η ιδέα είναι να γεμίσετε το τηλέφωνο όσο μπορείτε.

Βήμα 4: Επαναφέρετε ξανά το Windows Phone

Επαναφέρετε το τηλέφωνο όπως αναφέρεται παραπάνω στο βήμα 1 και, στη συνέχεια, επαναλάβετε το βήμα 3. Για μέγιστη εγγύηση, επαναλάβετε αυτά τα βήματα μερικές φορές, ώστε τα αρχικά δεδομένα να χαθούν.

Βήμα 5: Τελική επαναφορά

Μόλις είστε ικανοποιημένοι, επαναφέρετε το τηλέφωνο Windows για τελευταία φορά. Στη συνέχεια, ανοίξτε το account.microsoft.com/devices και αφαιρέστε το τηλέφωνο σειριακός αριθμός από τον λογαριασμό σας.

Πώς να σκουπίσετε ένα iPhone

Οι συσκευές Apple με iOS 5 ή μεταγενέστερη έκδοση διαθέτουν κρυπτογράφηση υλικού, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα με κωδικό πρόσβασης. Όταν σκουπίζετε το τηλέφωνο, το κλειδί κρυπτογράφησης αντικαθίσταται επίσης. Μετά από αυτό, είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε να ανακτήσει τα δεδομένα από ένα iPhone.

Η διαδικασία καθαρισμού ενός iPhone έχει ξεκινήσει εδώ:

Βήμα 1: Κατάργηση σύζευξης συσκευών

Πρώτα απ ‘όλα, αποσυνδέστε τυχόν συνδεδεμένες συσκευές όπως το Apple Watch. Επίσης, απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Εύρεση του iPhone μου” ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή. Ρυθμίσεις > όνομα > iCloud > Βρείτε το iPhone μου > σβήνω.

Βήμα 2: Αποσύνδεση από όλους τους λογαριασμούς

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς στο iPhone. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο iMessage και το Apple ID. Για να παραμείνετε στην ασφαλέστερη πλευρά, φροντίστε να ανοίξετε κάθε εφαρμογή (Twitter, Facebook, LinkedIn κ.λπ.) και να αποσυνδεθείτε ξεχωριστά.

 • Για iMessage: Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Απενεργοποιήστε το κουμπί iMessage.
 • Για Apple ID: Ρυθμίσεις > iTunes & App Store > Apple ID (διεύθυνση email) > Αποσύνδεση.

Βήμα 3: Αποσύνδεση από το iCloud

Είναι σημαντικό να αποσυνδεθείτε από το iCloud πριν αρχίσετε να διαγράφετε δεδομένα, διαφορετικά η διαγραφή θα ισχύει και για τον λογαριασμό σας iCloud, ο οποίος μπορεί να είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας.

Ρυθμίσεις > iCloud > Αποσύνδεση.

Βήμα 4: Σκουπίστε το iPhone

Τώρα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς με απόλυτη ηρεμία.

Ρυθμίσεις > Γενικός > Επαναφορά > Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

Βήμα 5: Κατάργηση σειριακού αριθμού

Μεταβείτε στο Apple ID και καταργήστε τον σειριακό αριθμό της συσκευής από τον λογαριασμό σας Apple.

Μέτρα ασφαλείας για σκούπισμα οποιουδήποτε τηλεφώνου

Υπάρχει μια λίστα ελέγχου των ενεργειών που πρέπει να εκτελεστούν πριν σκουπίσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο.

 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων, μην ξεχάσετε τις επαφές
 • Αφαιρέστε την κάρτα SIM και την κάρτα SD (σκουπίστε την κάρτα SD εάν δεν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε στο μέλλον).
 • Σημειώστε τον σειριακό αριθμό του τηλεφώνου για τήρηση αρχείων.
 • Αποσυνδεθείτε από διαφορετικές εφαρμογές στο τηλέφωνο.

Υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά το σκούπισμα του τηλεφώνου.

Ανάκληση πρόσβασης στο τηλέφωνό σας από διάφορες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Google.

 • Για το Google: myaccount.google.com > Συνδεθείτε & Ασφάλεια > Δραστηριότητα συσκευής & ειδοποιήσεις > Αφαιρέστε το τηλέφωνο (αριθμός μοντέλου).
 • Για Facebook: Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Αναγνωρισμένες συσκευές > Αφαιρέστε το τηλέφωνο.

Συμπέρασμα: Πρέπει να σκουπίσετε πλήρως το τηλέφωνο

Το τηλέφωνό σας περιέχει τα πιο σημαντικά δεδομένα, επειδή είναι η μόνη συσκευή που χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα. Κάτι που χρησιμοποιείται τόσο συχνά έχει περισσότερες πιθανότητες ζημιάς, απώλειας ή κλοπής.

Έχουμε εξηγήσει πώς να σκουπίσετε εντελώς τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε δυσκολία ή πρόβλημα, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με μια λύση.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map