Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα Netflix UI-122


Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα Netflix UI-122

Ενημερώθηκε: 15 Σεπτεμβρίου 2019


  1. Επιδιόρθωση 1: Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο
  2. Επιδιόρθωση 2: Επανεκκινήστε το δρομολογητή Wi-Fi
  3. Επιδιόρθωση 3: Τροποποίηση ρυθμίσεων DNS

Διαβάστε περαιτέρω αυτό το άρθρο για λεπτομερή βήματα σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του σφάλματος Netflix UI-122

Το Netflix Error UI-122 είναι ένα συνηθισμένο σφάλμα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες Netflix που μεταδίδουν ροές σε κονσόλες παιχνιδιών, αποκωδικοποιητές και ροές. Παραδόξως, το πρόβλημα δεν επηρεάζει τους χρήστες υπολογιστών και smartphone.

Πηδάω σε…

Σφάλμα Netflix UI-122. Γιατί παρουσιάζεται αυτό το ζήτημα?

Υπάρχουν πολλοί γνωστοί λόγοι για τους οποίους παρουσιάζεται το σφάλμα Netflix UI-122. Με βάση συζητήσεις και λύσεις που παρέχονται από ειδικούς του Netflix σε όλο τον κόσμο, όλα βασίζονται σε πέντε λόγους που προκαλούν το σφάλμα.

Περιορισμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο

Εάν υπάρχει πρόβλημα με τους διακομιστές του ISP σας ή ακόμα και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιον από τους διακόπτες δικτύου που φέρνουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο στη συσκευή ροής σας, θα έχετε περιορισμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Σε έναν υπολογιστή, είναι εύκολο να παρατηρήσετε μια περιορισμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο που κοινοποιείται στους χρήστες με ένα κίτρινο θαυμαστικό στη γραμμή ειδοποιήσεων. Σε κονσόλες ή ροές ραβδιών. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα ανιχνεύσιμο.

Μη προσπελάσιμος διακομιστής DNSr

Ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τους διακομιστές DNS. Το DNS είναι ένας κατάλογος που έχει ένα αρχείο όλων των ιστότοπων και των διακομιστών. Βοηθά τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους προτιμώμενους ιστότοπους / περιεχόμενο. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το DNS, δεν θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ή σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο στη συσκευή ροής.

Αδύναμο σήμα Wi-Fi

Οι τοποθεσίες του δρομολογητή Wi-Fi είναι πολύ μακριά από τη συσκευή ασύρματης ροής; Ή εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη συσκευή Διαδικτύου, το καλώδιο είναι κατεστραμμένο ή πολύ παλιό; Τέτοια ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν την απώλεια των πακέτων δεδομένων στο δρόμο προς τη συσκευή ροής σας, με αποτέλεσμα ένα σφάλμα Netflix UI-122.

Σφάλμα δρομολογητή

Ακριβώς όπως είναι μια εξαιρετική συνήθεια να κάνετε επανεκκίνηση του smartphone σας συχνά, το ίδιο ισχύει και για έναν δρομολογητή Wi-Fi. Εάν δεν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας τόσο συχνά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου, όπως ένας παγωμένος δρομολογητής. Στην πραγματικότητα, ο δρομολογητής μπορεί επίσης να γίνει πιο αργός. Τελικά, καταλήγετε σε προβλήματα όπως το σφάλμα Netflix.

Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και θα επιλύσει το πρόβλημά σας. Εάν δεν σας βοηθήσει, μεταβείτε στην επόμενη επιδιόρθωση.

Κατεστραμμένη εφαρμογή Netflix

Χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής Netflix; Μπορεί να έχει κάποιες αδυναμίες και ευπάθειες που μπορεί να έχουν διορθωθεί στην ενημερωμένη έκδοση. Συνιστάται ιδιαίτερα να ενημερώνετε όλες τις εφαρμογές σας, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, στις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Η εφαρμογή Netflix μπορεί επίσης να καταστραφεί εάν τη χρησιμοποιείτε μέσω κάποιων hacks σε συσκευές που δεν υποστηρίζονται απευθείας από το Netflix. Εάν χρησιμοποιείτε το Netflix σε μια τέτοια συσκευή, μπορεί να είναι ελαφρώς δύσκολο να επιλύσετε το πρόβλημα, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο.

Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα Netflix UI-122?

Επιδιόρθωση 1: Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Βεβαιωθείτε ότι το διαδίκτυο λειτουργεί καλά. Πραγματοποιήστε μια δοκιμή ταχύτητας στο smartphone ή τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό εύρος ζώνης. Επιπλέον, ελέγξτε τον δρομολογητή Wi-Fi για τυχόν LED που ενδέχεται να είναι κόκκινο, ειδοποιώντας σας για πιθανά σφάλματα. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, ζητήστε από τον πάροχό σας να σας το επιλύσει. Ωστόσο, εάν το διαδίκτυο φαίνεται να λειτουργεί καλά οπουδήποτε αλλού, αλλά είναι μόνο η εφαρμογή Netflix που δεν λειτουργεί, μεταβείτε στην επόμενη επιδιόρθωση.

Επιδιόρθωση 2: Επανεκκινήστε το δρομολογητή Wi-Fi

Αυτό επιλύει τα περισσότερα προβλήματα στο δρομολογητή Wi-Fi, εκτός εάν το πρόβλημα βρίσκεται στο τέλος των ISP σας. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή Wi-Fi, η προσωρινή μνήμη σκουπίζεται, δίνοντάς της μια νέα αρχή χωρίς σφάλματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σφάλμα Netflix UI-122 θα επιλυθεί όταν κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή Wi-Fi. Εάν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επιδιόρθωση 3: Τροποποίηση ρυθμίσεων DNS

Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή για αυτό.

  • Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Δίκτυο και διαδίκτυο > Κέντρο κοινής χρήσης δικτύου > Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα
  • Επιλέξτε τη σύνδεσή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Networking
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους και μεταβείτε στην καρτέλα DNS.
  • Εισαγάγετε τις ακόλουθες τιμές και κάντε κλικ στο OK
  • ** Ρυθμίσεις DNS: Εγχειρίδιο
  • ** Κύριος διακομιστής DNS: 8.8.8.8
  • ** Δευτερεύων διακομιστής DNS: 8.8.4.4

Αυτό θα επιλύσει το πρόβλημά σας.

Επιδιόρθωση 4: Απεγκαταστήστε την εφαρμογή και επανεγκαταστήστε

Αυτή είναι η τελευταία σας λύση. Εάν το ζήτημά σας παραμένει άλυτο, οι πιθανότητες είναι ότι η εφαρμογή Netflix είναι κατεστραμμένη ή λείπει ορισμένα βασικά αρχεία που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της. Η απεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να επιδιορθώσει το πρόβλημά σας εάν το σφάλμα Netflix UI-122 παρουσιάζεται λόγω ελαττωματικής εφαρμογής.

Τελικό Word

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μία από τις τέσσερις διορθώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω είχε πάντα επιλύσει και επιλύσει το Netflix Error UI-122. Καταφέρατε να επιλύσετε το πρόβλημά σας με αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων; Ενημερώστε μας στα σχόλια ποια λύση λειτούργησε για εσάς.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me