Είναι το LastPass ασφαλές;


Είναι το LastPass Secure?

Με την αύξηση των διαδικτυακών λογαριασμών μας, η ανάκληση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης για καθέναν από αυτούς έχει γίνει μια πρόκληση και η έξοδος από τους λογαριασμούς σας συχνά επειδή χάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Δεν τολμάτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, επειδή σύμφωνα με μια συχνά αναφερόμενη μελέτη της Microsoft Research, ο μέσος χρήστης έχει 6,5 κωδικούς πρόσβασης, καθένας από τους οποίους κοινοποιείται σε 3,9 διαφορετικούς ιστότοπους; Κάθε χρήστης έχει περίπου 25 λογαριασμούς που απαιτούν κωδικούς πρόσβασης και πληκτρολογεί κατά μέσο όρο 8 κωδικούς ανά ημέρα.

Με έναν λογαριασμό στο Facebook έως έναν λογαριασμό στην πύλη των κολλεγίων σας, μπορεί να είναι μια δοκιμή από μόνη της για να θυμάστε μόνο τα διαπιστευτήριά σας. Γι ‘αυτό κάποιος κατέληξε κάπου με τη λαμπρή ιδέα ανάπτυξης ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης!

Ουσιαστικά, ένας Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης λειτουργεί ως διοργανωτής που διατηρεί με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας σε κάθε διαδικτυακό λογαριασμό, οπότε δεν χρειάζεται να ξύνετε συνεχώς το κεφάλι σας προσπαθώντας να ανακαλέσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Ένας τέτοιος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι το LastPass, μια παγκοσμίως αξιέπαινη κρυπτογραφημένη υπηρεσία.

είναι ασφαλές τελευταίο πέρασμα

Τι είναι το LastPass και ποιος το κατέχει?

Το LastPass κυκλοφόρησε αρχικά στις 22 Αυγούστου 2008. Από τον Οκτώβριο του 2015, το LastPass εξαγοράστηκε από την LogMeIn Inc για 110 εκατομμύρια δολάρια.

Το LastPass είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και ένας δημιουργός κωδικών πρόσβασης που κλειδώνει τους κωδικούς πρόσβασης και τα προσωπικά σας στοιχεία σε ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο.

Από το θησαυροφυλάκιο LastPass, μπορείτε να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης και συνδέσεις, να δημιουργήσετε διαδικτυακά προφίλ αγορών, να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να παρακολουθείτε προσωπικές πληροφορίες σε σημειώσεις και πολλά άλλα.

Με το LastPass, αποφεύγετε να κλειδώνετε από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας ή παλεύετε με απογοητευτικές επαναφορές κωδικού πρόσβασης.

Το LastPass προσφέρει επίσης μια premium έκδοση που προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως απεριόριστη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, αντικειμένων και σημειώσεων, 1 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων, premium έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων, τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας και έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Κύριος κωδικός πρόσβασης

Απαιτείται ισχυρός κύριος κωδικός πρόσβασης για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού LastPass. Είναι ο κωδικός πρόσβασης που είναι κρυπτογραφημένος, σε περίπτωση που το LastPass παραβιαστεί, ώστε ο κύριος κωδικός σας να μην υπάρχει στη βάση δεδομένων.

Απλώς θυμηθείτε τον κύριο κωδικό πρόσβασης LastPass και το LastPass θα συμπληρώσει αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και τις συνδέσεις εφαρμογών για εσάς.

Πώς είναι ασφαλές το LastPass?

Το LastPass λειτουργεί κάτω από το μοντέλο ασφαλείας μηδενικής γνώσης όπου όλα και όλα τα ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο LastPass κρυπτογραφούνται σε επίπεδο συσκευής με κρυπτογράφηση AES-256 bit πριν συγχρονιστεί με το Transport Layer Security (κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που προορίζεται να παρέχει ασφάλεια επικοινωνιών σε δίκτυο υπολογιστών ) για να το προστατεύσετε από επιθέσεις man-in-the-middle.

Συχνή αναβάθμιση συστημάτων

Επιπλέον, το LastPass χρησιμοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας της βιομηχανίας για να εξασφαλίσει την υποδομή τους αναβαθμίζοντας συχνά τα συστήματά τους, καθώς και χρησιμοποιώντας περιττά κέντρα δεδομένων για τη μείωση του κινδύνου διακοπής λειτουργίας ή ενός σημείου αποτυχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το LastPass έχει δοκιμαστεί στην αγορά από περισσότερες από 43.000 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Fortune 500 και κορυφαίων τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων

Η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση λειτουργεί απρόσκοπτα επαληθεύοντας το κλειδί. Μόλις επαληθευτεί το κλειδί που σημαίνει ότι έχετε εισαγάγει με επιτυχία τον σωστό κωδικό πρόσβασης, τότε μόνο θα μπορείτε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο LastPass.

Τακτικοί έλεγχοι και δοκιμές διείσδυσης

Ανήκει σε μια υπηρεσία παροχής ασφάλειας, είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα για μια καθημερινή ρουτίνα στο LastPass. Όπως το PureVPN, το LastPass διεξάγει επίσης τουλάχιστον μία ετήσια δοκιμή για να ενισχύσει και να επικυρώσει την ασφάλεια του προϊόντος τους, όπως ελέγχεται από υπηρεσίες εξέτασης ασφαλείας.

Συμμετοχή σε προγράμματα Bug Bounty

Το LastPass συμμετέχει επίσης σε προγράμματα bug bounty στο BugCrowd, όπου οι ερευνητές λευκών καπέλων αποκαλύπτουν σωστά σφάλματα, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να βελτιώσουν το προϊόν τους και να το ενισχύσουν περαιτέρω ενάντια σε χάκερ και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Αυτό παγιώνει περαιτέρω την υπόσχεσή τους να διατηρήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών ασφαλείς όπως θα έπρεπε.

Τι θα συμβεί αν το LastPass πάρει παραβιαστεί?

Είναι η εποχή των χάκερ και λέγεται ότι σχεδόν όλα στο Διαδίκτυο είναι hackable, ας δούμε πώς το LastPass ασχολείται με την ασφάλειά του.Ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών μας διατηρούνται ιδιωτικές και ασφαλείς, με κάθε κόστος. Ως εταιρεία λογισμικού, σφάλματα και προβλήματα προκύπτουν φυσικά και ενώ είναι άβολα και ανησυχητικά, αποτελούν μέρος της φυσικής διαδικασίας που καθιστά το LastPass τόσο ασφαλές όσο είναι.

Σύμφωνα με το LastPass, βίωσαν μόνο ένα περιστατικό ασφαλείας στη δεκαετή ιστορία τους που χρονολογείται από το 2015. Ευτυχώς, δεν έχουν παραβιαστεί κρυπτογραφημένα δεδομένα θησαυροφυλακίου.

Οι δοκιμές LastPass συχνά είναι υποδομή και ακόμη και στις πιο ακραίες δοκιμές, τα συστήματά τους αντέχουν κυρίως και προστατεύουν τον κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο που φιλοξενεί περίπλοκα δεδομένα των χρηστών του. Αυτό ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας στο ασύγκριτο δίκτυο που έχουν αναπτύξει.

Εάν το LastPass υποστεί εισβολή, οι χάκερ δεν θα πάρουν τίποτα άλλο εκτός από άσεμνες πληροφορίες. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES-256 bit που κωδικοποιεί τα δεδομένα σας σε επίπεδο που το καθιστά άχρηστο σε κανένα άτομο εκτός από τον πραγματικό παραλήπτη με έγκυρο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Τώρα ορισμένα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι επίσης απαραίτητα για να λάβετε υπόψη για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Μπορείς:

  • Η βέλτιστη πρακτική είναι να δημιουργήσετε έναν νέο και ισχυρό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που κάνετε.
  • Ποτέ μην παραμένετε συνδεδεμένοι εάν χρησιμοποιείτε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης, επειδή υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κλαπεί η συσκευή σας και ο εισβολέας να έχει πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς πρόσβασης εύκολα.
  • Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό και το λογισμικό προστασίας από ιούς.
  • Τέλος, προστατεύστε τον εαυτό σας από τους χάκερ με το PureVPN.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me