Keylogger Protection – Πώς να προστατεύσετε τη συσκευή σας από αυτό το κακόβουλο εργαλείο


Keylogger Protection – Πώς να προστατεύσετε τη συσκευή σας από αυτό το κακόβουλο εργαλείο

Γνωρίζατε ότι το 1999 η αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου έριξε ένα αφεντικό του όχλου της Φιλαδέλφειας με τη βοήθεια ενός «keylogger»?


Όχι πολύ άθλια τώρα, είναι?

Λοιπόν, δεν μπορείτε πάντα να περιμένετε καλές καταλήξεις με Keyloggers, ειδικά όταν αφήνονται στο έλεος των χάκερ και άλλων εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Τα Keyloggers χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, πρέπει να έχετε ακούσει ιστορίες σχετικά με ζηλότυπους συζύγους που παρακολουθούν κάθε δραστηριότητα των σημαντικών άλλων. Ομοίως, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού πληροφορικής χρησιμοποιεί αυτά τα εργαλεία για την παρακολούθηση της χρήσης εύρους ζώνης δικτύου ή για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ωστόσο, τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών. Τελικά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου το χρησιμοποιούν για κακόβουλους σκοπούς όπως το εμπόριο της μαύρης αγοράς, η κλοπή ταυτότητας και άλλα.

Επομένως, είναι καλύτερο να μάθετε και να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με την προστασία του Keylogger, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τα εμπιστευτικά σας δεδομένα ασφαλή έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο. π.χ.

  • Τι είναι το Keylogger & Πως δουλεύει?
  • Τύποι Keyloggers που πρέπει να γνωρίζετε
  • Τι πληροφορίες μπορούν να κλέψουν οι Keyloggers?
  • 7 αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από Keyloggers
   • Χρησιμοποιήστε ένα Antivirus ή Antimalware
   • Ρύθμιση τείχους προστασίας
   • Διατηρήστε ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα και το υλικολογισμικό
   • Μην ανοίγετε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνδέσμους
   • Εγκαταστήστε Anti-Keyloggers
   • Περιοδικά αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης
   • Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

  Τύποι Keyloggers που πρέπει να γνωρίζετε

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα Keyloggers διατίθενται σε διάφορες μορφές και είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε σχετικά με αυτά για την καλύτερη προστασία των δεδομένων σας.

  • Οι χάκερ που έχουν φυσική πρόσβαση στη συσκευή του θύματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν Keyloggers βάσει υλικού για να παρακολουθούν και να κλέβουν πληροφορίες. Τα Keyloggers που βασίζονται σε υλικό διατίθενται ως κάρτες mini-PCI, υποδοχές USB και ακόμη και ως ενσωματωμένο κύκλωμα μέσα σε ένα πληκτρολόγιο.
  • Keyloggers που διανέμονται μέσω κακόβουλων rootkits ή λογισμικού και που μπορούν να διεισδύσουν στην πηγή του πυρήνα του συστήματος ονομάζονται Keyloggers με βάση τον πυρήνα. Αυτός ο κακόβουλος τύπος λογισμικού είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς είναι καλά κρυμμένοι μέσα στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα.
  • Μία από τις πιο κοινές μορφές Keyloggers βασίζεται σε API. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται ως API πληκτρολογίου και, ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται για τη λήψη των πληκτρολογήσεων όπως πληκτρολογούνται από το θύμα.
  • Ένας από τους πιο σύνθετους τύπους Keyloggers είναι το Acoustic Keyloggers. Το εργαλείο χρησιμοποιεί τις πρακτικές ακουστικής κρυπτοανάλυσης για την καταγραφή της πληκτρολόγησης των πληκτρολογίων του θύματος.

  Τι πληροφορίες μπορούν να κλέψουν οι Keyloggers?

  Ανάλογα με τη φύση και το σκοπό του Keylogger, το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών διαφόρων τύπων χρηστών. Για αρχάριους, ένας εισβολέας μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησης των χρηστών και να καταγράφει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών κοινωνικών μέσων, διαδικτυακού τραπεζικού λογαριασμού κ.λπ..

  Ο εισβολέας μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να εκβιάσει τον στόχο, να κλέψει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, να αγοράσει πράγματα στην πιστωτική κάρτα του θύματος ή απλά να ανταλλάξει τα διαπιστευτήρια στον σκοτεινό ιστό με αντάλλαγμα ένα τεράστιο ποσό.

  7 αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από Keyloggers

  Τα Keyloggers είναι συνήθως δύσκολο να εντοπιστούν. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές προστασίας του Keylogger για τον εντοπισμό, την κατάργηση και την αποτροπή του Keyloggers από την κλοπή και κατάχρηση των δεδομένων σας.

  Χρησιμοποιήστε ένα Antivirus ή Antimalware

  Τα ιούς ή το Antimalware λειτουργούν ως πρωτοπόρος ενάντια σε διάφορους τύπους κακόβουλων εργαλείων που τρέχουν ανεξέλεγκτα στον κυβερνοχώρο. Ακόμα κι αν δεν υποψιάζεστε κανένα Keylogger ή παρατηρείτε συμπτώματα κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία ασφαλείας για να αποφύγετε τυχόν μελλοντικά συμβάντα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε ενημερωμένη τη βάση δεδομένων ιών του εργαλείου για την καταπολέμηση νέων και αναδυόμενων απειλών.

  Ρύθμιση τείχους προστασίας

  Τα τείχη προστασίας χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό πολιτικών κατά της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης δικτύου. Ως αποτέλεσμα, τα Firewalls κάνουν μια πραγματικά αποτελεσματική εφαρμογή ενάντια σε επιβλαβή εργαλεία όπως το Keyloggers. Δεδομένου ότι το Keylogger χρειάζεται το Διαδίκτυο για να στείλει τα δεδομένα στον εισβολέα και η κίνηση στο Διαδίκτυο περνάει από ένα Τείχος προστασίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εφαρμογή να ανιχνεύσει ανεπιθύμητη κίνηση ή αίτημα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο τείχος προστασίας του παραθύρου είτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

  Διατηρήστε ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα και το υλικολογισμικό

  Λάβετε υπόψη ότι η ευπάθεια ασφαλείας στο υλικολογισμικό ή το λειτουργικό σύστημα ενός συστήματος οδηγεί σε επιτυχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Στην πραγματικότητα, οι χάκερ και άλλοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναζητούν πάντα εκμεταλλεύσεις μηδενικής ημέρας για επιτυχείς παραβιάσεις ασφάλειας και, ως εκ τούτου, κλοπή δεδομένων.

  Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποτρέψετε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με εκμεταλλεύσεις ασφαλείας είναι να διατηρείτε ενημερωμένο το υλικολογισμικό ή το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Ο κατασκευαστής του υλικολογισμικού μιας συσκευής ή του προγραμματιστή λειτουργούσε περιοδικά ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για να βοηθήσει τους χρήστες και τις συσκευές τους να εκμεταλλευτούν.

  Μην ανοίγετε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνδέσμους

  Εάν διαθέτετε Keylogger στη συσκευή σας, ακόμη και μετά από όλα τα προληπτικά μέτρα, αυτό σημαίνει ότι το εργαλείο πρέπει να έχει λάβει ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν σύνδεσμο που ίσως έχετε κάνει κλικ. Ποτέ μην ανοίγετε ή κάντε κλικ σε άγνωστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε το περιεχόμενο του email και τις απειλές που συνεπάγεται. Επομένως, είναι καλύτερο να αγνοήσετε ή να διαγράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται ακόμη και λίγο ύποπτα.

  Εγκαταστήστε Anti-Keyloggers

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε anti-Keyloggers για να εντοπίσετε κάθε Keylogger στο σύστημα ή τη συσκευή σας και να το αφαιρέσετε για πάντα. Μπορείτε να βρείτε δωρεάν εφαρμογές επί πληρωμή στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις κριτικές και χρησιμοποιείτε αξιόπιστες εφαρμογές.

  Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε anti-Keyloggers είναι ότι αυτά τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα για να εξαλείψουν κάθε τύπο κιτ καταγραφής κλειδιών που διαθέτει η συσκευή σας, ακόμη και νόμιμα κιτ που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό πληροφορικής για σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

  Περιοδικά αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης

  Η συχνή αλλαγή ή τροποποίηση κωδικών πρόσβασης είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα του βιβλίου. Περιττό να πούμε, είναι επίσης μια από τις καλύτερες πρακτικές προστασίας Keylogger. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν διαθέτει πληκτρολόγιο πριν αλλάξετε κωδικούς πρόσβασης. Διαφορετικά, θα επιστρέψετε στο τετράγωνο.

  Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

  Σίγουρα, το antimalware και το anti-Keylogger μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν το Keylogger. Ωστόσο, εάν θέλετε να αναπτύξετε ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για να αποφύγετε μελλοντικές αντιπαραθέσεις με το Keylogger και παρόμοιες απειλές, συνιστάται να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, μαζί με άλλα προληπτικά μέτρα που αναφέρονται εδώ.

  Το PureVPN χρησιμοποιεί τυπικά πρωτόκολλα ασφαλείας και κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού για την κρυπτογράφηση των δεδομένων των χρηστών. Μόλις ρυθμιστεί και αναπτυχθεί, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ασφαλή επικοινωνία και να περιηγηθούν σε οποιοδήποτε δίκτυο επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων σημείων πρόσβασης Wi-Fi που είναι αρκετά δημοφιλή για να είναι εκμεταλλεύσιμα και ανασφαλή.

  Εκτός από την προστασία της συσκευής σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, το PureVPN σας επιτρέπει επίσης να πλαστογραφείτε την τοποθεσία σας για να απολαμβάνετε την ανωνυμία και την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και πολλά άλλα οφέλη.

  Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map