Είναι ασφαλές το Jailbreaking;


Είναι ασφαλές το Jailbreaking?

Ίσως αναρωτιέστε ότι είναι ασφαλές το jailbreaking και τι κάνει; Το jailbreaking του smartphone σας μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες και λειτουργίες που περιορίζονται από την κατασκευαστική εταιρεία. Το jailbreaking του smartphone σας μπορεί να φαίνεται φανταχτερό σε μερικούς, ειδικά αν ψάχνετε για νέες λειτουργίες και δυνατότητες με το τηλέφωνό σας. Μπορεί να ακούγεται απίστευτα καλό – οι συνέπειες ή οι επιπτώσεις που το jailbreak στο τηλέφωνό σας θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο. Έτσι, η πραγματική ερώτηση είναι αν είστε το παιχνίδι και είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τον κίνδυνο.

Είναι jailbreaking ασφαλές για το iPhone σας

Τι είναι το Jailbreaking?

Ο όρος jailbreaking αναφέρεται στο τροποποίηση επιπέδου συστήματος μιας συσκευής για την αποφυγή των περιορισμών ή των εμποδίων που δημιουργούνται από το κατασκευαστής συσκευών. Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για smartphone, ωστόσο, ισχύει για άλλες συσκευές όπως κονσόλες παιχνιδιών όπως το PlayStation και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με περιορισμένες δυνατότητες. ΕΝΑ jailbroken iPhone μπορεί εύκολα να παρακάμψει τα περιοριστικά του κατασκευαστή και να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένες δυνατότητες ή ακόμη και να εγκαταστήσει μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό Προεπισκόπηση App Store. Η διαδικασία jailbreaking λειτουργεί ως εκμετάλλευση που ενισχύει τα προνόμια της συσκευής σας αντικαθιστώντας ένα ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα με mods εις βάρος των δυνατοτήτων ασφαλείας και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας μαζί με τρωτά σημεία ασφαλείας και ζητήματα σταθερότητας Το Jailbreaking δεν είναι περιορισμένο, αλλά σίγουρα διαβόητο μεταξύ των χρηστών του iOS.

Πώς λειτουργεί το Jailbreak?

μήλο λατρεύει τον περιορισμό του προνόμια των χρηστών. Αυτοί συνήθως υπαγόρευση εμπειρία χρήστη και να σας πει πώς πρέπει να χρησιμοποιείται μια συσκευή – μια συσκευή που μόλις αγοράσατε. Ας διερευνήσουμε μερικούς από αυτούς τους περιορισμούς, Apple iPhone η μνήμη δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, Apple iPods πρέπει να συγχρονιστεί με Apple iTunes για να παίξετε μουσική, Apple Mac δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή ανταλλακτικών και οι περισσότερες από τις αξιοπρεπείς εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες App Store πληρώνονται. Φυσικά, υπάρχουν χρήστες τηλεφώνων Apple που δεν εκτιμούν την αυτοσυγκράτηση και ως εκ τούτου επιλέγουν το τηλέφωνο jailbroken, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και να υπερβαίνουν το Apple iPhone, το Apple iPad και οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple.

Είναι νόμιμο το Jailbreaking?

Με το Jailbreaking το iPhone σας, οι mods ή ο προσαρμοσμένος πυρήνας αντικαθιστούν το ενσωματωμένο λειτουργικό σας σύστημα και σας επιτρέπει να κάνετε overclock στο jailbroken iPhone σας, να έχετε πρόσβαση σε περιορισμένες λειτουργίες, να εγκαταστήσετε δωρεάν εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένο περιεχόμενο χωρίς να ανησυχείτε για το Digital Millennium Copyright Act.

Επιπλέον, το iPhone jailbreak σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη που δεν είναι δυνατό με το iPhone OS. Το jailbreaking του iPhone σας ακούγεται συναρπαστικό, αλλά, το ερώτημα είναι αν πρέπει να κάνετε jailbreaking; Με iPhone jailbroken, έχετε επιπλέον προνόμια, αλλά με κόστος την ασφάλεια της συσκευής σας. Είναι ασφαλές το jailbreaking; Οχι! Το jailbroken τηλέφωνο είναι ευάλωτο από άποψη ασφάλειας και είναι πιο ευαίσθητο σε hacking, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κλοπή πληροφοριών, όπως μια διεύθυνση email κ.λπ. Ωστόσο, 1 στα 3 τηλέφωνα iOS που συναντάτε ενδέχεται να είναι jailbroken iPhone και να εκτελεί Cydia.

Jailbreaking iPhone εναντίον Rooting iPhone

Jailbreaking:

Οι όροι jailbreak iPhone και root iPhone μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά, ωστόσο, το jailbreaking τηλέφωνο σχετίζεται κυρίως με συσκευές iOS. Από την άλλη πλευρά, η ριζοβολία συνδέεται συνήθως με συσκευές Android. Το jailbreaking phone ή rooting είναι μια διαδικασία που εντοπίζει ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα μετοχών και το αντικαθιστά με mods – δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση σε περιορισμένες δυνατότητες που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση από το κατάστημα εφαρμογών. Ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι το jailbreaking τηλέφωνο δεν πρέπει να επιχειρείται από αρχάριους, καθώς η διαδικασία δεν εγγυάται 100% επιτυχία. Ενώ το Jailbreak το iPhone σας υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τσίμπημα του τηλεφώνου, εάν δεν εκτελεστεί σωστά. Επιπλέον, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνετε jailbreak το iPhone σας ξανά και ξανά σε κάθε επανεκκίνηση.

Rooting τηλέφωνο:

Η ρίζα του τηλεφώνου, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο περίπλοκη σε σύγκριση με το jailbreak του τηλεφώνου. Αυτό οφείλεται στο άνοιγμα του λειτουργικού συστήματος. Το Android ως λειτουργικό σύστημα είναι πιο απελευθερωμένο σε σύγκριση με το iOS. Αν και οι κατασκευαστές Android δεν εκτιμούν ούτε ενθαρρύνουν τη ριζοβολία, η εκτέλεση της διαδικασίας σε μια συσκευή Android είναι πολύ λιγότερο ενοχλητική σε σύγκριση με το iOS. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η ριζοβολία μιας συσκευής Android είναι λίγο επιτρεπτή σε σύγκριση με το jailbreaking iOS. Εάν τα πράγματα πάνε νότια, η επαναφορά μιας ριζωμένης συσκευής στο απόθεμα OS μπορεί να θεωρηθεί έσχατη λύση. Παρ ‘όλα αυτά, ανεπιθύμητες δυσλειτουργίες στο jailbreak μπορεί να σας αφήσουν με μια ελαττωματική ή τούβλα συσκευή που είναι αδύνατο να αποκατασταθεί.

Μήπως το Jailbreak θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής?

Πριν μεταβείτε στο βαγόνι για το πώς το jailbreaking μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια της συσκευής σας, είναι άψογο να κατανοήσετε τι αντίκτυπο έχει στην ασφάλεια της συσκευής σας.

Χωρίς κάλυψη εγγύησης από την Apple:

Το jailbreaking μιας συσκευής ακυρώνει την εγγύησή του. Η αξίωσή σας για εγγύηση παραμένει εκτός παραθύρου εάν συμβεί κάτι κακό στη συσκευή σας. Ακόμα κι αν έχετε ξεκινήσει μια επιτυχημένη jailbreak, έχετε πλέον μια συσκευή με απεριόριστη πρόσβαση. Και είναι ανθρώπινη φύση να διερευνήσει πόσο βαθιά πηγαίνει η τρύπα του κουνελιού – θα επιλέγουμε πάντα το κόκκινο χάπι. Υπάρχουν καλές εφαρμογές και κακές εφαρμογές. εφαρμογές που παρουσιάζουν σφάλμα και κακόβουλο λογισμικό. Υπάρχει ένας λόγος που αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν καταρχήν. Η συσκευή Jailbroken σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε API ακόμη και από μη εξουσιοδοτημένες και συχνά μη ασφαλείς σελίδες – αφήνοντας την ασφάλεια της συσκευής σας ευάλωτη.

Σταθερότητα και συντριβή για κινητά:

Οι συσκευές jailbroken είναι πιο ευαίσθητες στο σφάλμα του τηλεφώνου. Επίσης, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως προοριζόταν ή στο παρελθόν. Οι επίσημες ενημερώσεις είναι μια καταστροφή για τα σπασμένα τηλέφωνα. Μια επίσημη ενημέρωση, εάν δεν κάνει τούβλο στο τηλέφωνό σας, θα έκανε το τηλέφωνό σας δυσλειτουργικό, θα σπάσει το τηλέφωνό σας ή θα κάνει κάποιες δυνατότητες απρόσιτες. Επιπλέον, οι ενημερώσεις ενδέχεται να συνοδεύουν κακόβουλο λογισμικό. Η μόνη λύση σε αυτό είναι η ενημερωμένη έκδοση του jailbreak και χρειάζονται συχνά εβδομάδες, ακόμη και μήνες για να είναι διαθέσιμη.

Κακόβουλο λογισμικό:

Ανεξάρτητα από το πόσο δροσερό ακούγεται μια προσαρμοσμένη συσκευή iOS, σας συνιστούμε να μην επιχειρήσετε jailbreak. Όταν προσπαθείτε να κάνετε jailbreak, οι μέρες σας ως ανέμελος χρήστης τελειώνουν. Η εγγύησή σας ακυρώνεται. Όχι η Apple, μπορείτε να αποφασίσετε αν μια εφαρμογή είναι ασφαλής ή όχι, δεν είστε πλέον η ανησυχία τους. Οι jailbreaks συχνά συνοδεύουν τις απειλές ασφαλείας καθώς το jailbreak μπορεί να έχει ενσωματωμένο backdoor. Τη στιγμή που κάνετε root τη συσκευή σας iOS με το υλικολογισμικό, ενδέχεται κατά λάθος να παραχωρήσετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνο.

Παραβιάσεις δεδομένων:

Ένα από τα διαβόητα περιστατικά πειρατείας jailbreak συνέβη το 2015 όταν Κινέζοι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες σύνδεσης iCloud 225.000 ατόμων που επιχείρησαν jailbreak. Το hack διευκολύνθηκε από backdoors που δημιουργήθηκαν σε jailbreak tweaks που βοήθησαν τους hackers να διεισδύσουν στις συσκευές των χρηστών.

Για αυτό δεν συνιστούμε να σπάσετε το iPhone σας

Ίσως γνωρίζετε τώρα ότι το jailbreaking μιας συσκευής δεν είναι ασφαλές και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής σας. Το jailbreaking όχι μόνο ακυρώνει την εγγύηση της συσκευής σας, αλλά μπορεί να σας αφήσει με μια τούβλα συσκευή εάν εκτελεστεί εσφαλμένα. Οι επίσημες ενημερώσεις γίνονται καταστροφικές και συνοδεύουν ενοχλητικές δυσλειτουργίες – προκαλώντας περιττές διακοπές στη συσκευή σας. Είστε ουσιαστικά αφεθείτε στο δικό σας έλεος καθώς δεν είστε πλέον το μέλημα της εταιρείας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε διάκριση μεταξύ μιας καλής εφαρμογής και ενός κακόβουλου λογισμικού μόνοι σας.

Ειλικρινά, αν τα πράγματα πάνε πλάγια, κανείς δεν έρχεται να σας σώσει. Έτσι, εάν είστε αρχάριος, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην επιχειρήσετε jailbreak ή να ζητήσετε από κάποιον να το κάνει για εσάς. Μερικές φορές, αρκεί να αποσυνδέσετε μια νέα συσκευή που λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, εάν είστε άπληστος ενθουσιώδης τεχνολογίας, σπάστε ένα πόδι. Είναι φανταστικό να δοκιμάζετε νέα πράγματα, η προσαρμοσμένη συσκευή iOS ακούγεται δροσερή και όλα εκτός από ασφαλή, πάντα!

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me