Τρόπος απόκρυψης ιστορικού προγράμματος περιήγησης από ISP


Τρόπος απόκρυψης ιστορικού προγράμματος περιήγησης από ISP

Το λουρί έχει αφαιρεθεί από τους ISP, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα όπως θέλουν και να βγάζουν μεγάλα δολάρια από αυτό.


Οι κανόνες FCC της εποχής Ομπάμα έχουν ανατραπεί και αντικατασταθούν με το νέο νομοσχέδιο κατά της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου είναι πλέον εξουσιοδοτημένοι να καταγράφουν κάθε δραστηριότητα που κάνουμε στο διαδίκτυο ή στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και να πουλήσουμε αυτά τα δεδομένα στον «υψηλότερο πλειοδότη».

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε σε ποιον θα πουλούσαν τις πληροφορίες.

Πώς να αποκρύψετε το ιστορικό περιήγησης από τον ISP

Τι σημαίνει αυτή η συλλογή δεδομένων για τους χρήστες…

Για αρχάριους, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να παρακολουθούν κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτονται και όλη τη δραστηριότητά μας σε αυτούς τους ιστότοπους.

Προχωρώντας, θα πουλούσαν τα προσωπικά στοιχεία σε εταιρείες μάρκετινγκ ή σε άλλους οργανισμούς τρίτων.

Οι εταιρείες μάρκετινγκ θα αποσυναρμολογούσαν τα δεδομένα μας, θα έκαναν διάφορες αναλύσεις και θα χρησιμοποιούσαν τα ευρήματα για να αποκτήσουν πληροφορίες για την καθημερινή μας ζωή.

Για παράδειγμα, αν αναζητήσουμε εικόνες μπουκέτο, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα βλέπουν αυτό το ερώτημα ως το ενδιαφέρον μας και θα μας προβάλλουν διαφημίσεις που ταιριάζουν με αυτό το ενδιαφέρον, όπως διαφημίσεις που σχετίζονται με καταστήματα μπουκέτων, μπουκέτο για γάμους κ.λπ..

Ανεξάρτητα, η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων από στοχευμένες διαφημίσεις είναι μόνο ένα μέρος της ανησυχίας.

Το άλλο μέρος είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου δεν θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά μας στοιχεία για άλλους λόγους εκτός από την πώληση σε εταιρείες μάρκετινγκ.

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για εμάς?

Δεν μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης ιδιωτικό, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το διαδικτυακό μας απόρρητο μη παραβιάσιμο.

Ή, μπορούμε?

Τι είναι η παρακολούθηση ISP?

Η παρακολούθηση ISP αναφέρεται στην πρακτική ενός ISP να συλλέγει και να καταγράφει δεδομένα σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και συνδέσεις. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Οτιδήποτε, από τις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησής σας έως το ιστορικό αναζήτησής σας, παρακολουθείται και τεκμηριώνεται εύκολα από τον παροχέα διαδικτύου σας.

Γιατί σας παρακολουθεί ο ISP?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι ISP το κάνουν, όπως:

 • Για να πουλήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα

  Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί να επωφεληθεί από τα δεδομένα που συλλέγουν πωλώντας τα σε διαφημιζόμενους που προσφέρουν την υψηλότερη προσφορά. Όταν αυτές οι εταιρείες συνδυάζουν αυτές τις πληροφορίες με δεδομένα που έχουν ήδη στις συνήθειες περιήγησης και αγορών σας, μπορούν να βρουν πιο έξυπνους αλλά ενοχλητικούς τρόπους για να σας στοχεύσουν.

  Αν και αυτή η πρακτική μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά παράνομη, η αλήθεια είναι ότι είναι απολύτως αποδεκτή σε ορισμένες χώρες. Ακόμα και σε χώρες όπου αυτό δεν επιτρέπεται, δεν υπάρχει τίποτα που να εγγυάται ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου δεν διακόπτουν συμφωνίες με διαφημιστικές εταιρείες στο παρασκήνιο.

 • Να τηρείτε τους νόμους διατήρησης δεδομένων

  Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου είναι νομικά υποχρεωμένοι να αποθηκεύουν δεδομένα Διαδικτύου πελατών για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Στη συνέχεια, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, εάν και όταν απαιτείται για έρευνα.

  Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εγκλημάτων, αλλά αποτρέπει επίσης τους καταγγέλλοντες και τους δημοσιογράφους να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Επιπλέον, υπάρχει μια καλή πιθανότητα πολλοί απλοί πολίτες να παρακολουθούνται χωρίς προφανή λόγο.

 • Για παρακολούθηση της χρήσης P2P

  Η κοινή χρήση αρχείων είναι παράνομη σε πολλά μέρη του κόσμου και σε περιοχές με αυστηρούς νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να παρακολουθούν τις συνδέσεις χρηστών προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες torrenting. Εάν πιάσετε τη λήψη torrents, θα σας αποσταλεί ειδοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και, κατά συνέπεια, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε τεράστια πρόστιμα ή ακόμη και να παραπέμψετε στο δικαστήριο!

 • Για να πετάξετε το εύρος ζώνης

  Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου βασίζονται στα δεδομένα σύνδεσης των χρηστών τους, ώστε να μπορούν να επιταχύνουν το εύρος ζώνης – το οποίο ορίζεται ως η σκόπιμη επιβράδυνση της ταχύτητάς σας στο Διαδίκτυο. Θα ισχυριστούν ότι αυτό γίνεται για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Internet χρησιμοποιούν περιορισμό εύρους ζώνης για να πείσουν τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε μια πιο δαπανηρή συνδρομή ή να πληρώσουν για ένα νέο, πιο ακριβό πρόγραμμα δεδομένων.

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει?

Λοιπόν, η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη – επειδή διακυβεύεται το απόρρητό σας! Όλα όσα κάνετε στο Διαδίκτυο (οι ιστότοποι που επισκέπτεστε, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, τα αρχεία που κατεβάζετε κ.λπ.) παρακολουθούνται συνεχώς από κάποιον, ο οποίος εκτός από μια σοβαρή εισβολή στην ιδιωτική ζωή, αισθάνεται επίσης περίεργος.

Θα στοχεύετε επίσης με διαφημίσεις εξατομικευμένες σύμφωνα με τα γούστα και τα ενδιαφέροντά σας. Μερικοί άνθρωποι δεν τους πειράζει να διαφημίζονται, αλλά ας το παραδεχτούμε – οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι διαφημιζόμενοι παρακολουθούν τη συμπεριφορά σας σε ιστότοπους είναι λάθος!

Δεν είναι μόνο αυτό. Εάν βασίζεστε στο torrenting για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία που χρειάζεστε, ενδέχεται να μπείτε σε νόμιμο ζεστό νερό και εάν αφιερώσετε πολλές ώρες ροής, λήψης ή παιχνιδιού, θα μπορούσατε να υποβληθείτε σε περιορισμό εύρους ζώνης.

Ποια δεδομένα μπορεί να δει ο ISP σας?

Δεδομένου ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Internet εκχωρούν στη συσκευή σας μια διεύθυνση IP και γνωρίζουν σε ποιες διευθύνσεις IP συνδέεστε, μπορούν να δουν σχεδόν όλα όσα κάνετε στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο γίνεται ακόμη πιο εύκολο για τον ISP σας εάν οι ιστότοποι στους οποίους έχετε πρόσβαση χρησιμοποιούν HTTP και όχι HTTPS – ο οποίος κρυπτογραφεί τα δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ εσάς και του ιστότοπου.

Ο ISP σας μπορεί να δει τα ακόλουθα πράγματα:

 • Η γεωγραφική τοποθεσία του κινητού σας τηλεφώνου
 • Το ιστορικό αναζήτησής σας
 • Η συναλλαγή κρυπτονομισμάτων σας
 • Το ιστορικό περιήγησής σας
 • Οι μη κρυπτογραφημένες επικοινωνίες σας
 • Οι κωδικοί πρόσβασής σας (όταν πληκτρολογείτε σε μη κρυπτογραφημένους ιστότοπους)
 • Οι λήψεις σας

Πώς να σταματήσετε τον ISP σας να σας παρακολουθεί?

Τώρα που γνωρίζετε ότι οι ISP σας παρακολουθούν, ίσως αναρωτιέστε πώς να περιορίσετε, εάν δεν εξαλείψετε, την ικανότητά τους να σας παρακολουθούν. Ρεαλιστικά, δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με τους ISP ή να τους παρακαλέσουμε να μην χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά μας στοιχεία για τα κέρδη τους. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρύψουμε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής μας από ISP και να κάνουμε τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες εντελώς ανώνυμες.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό.

 • Χρησιμοποιήστε το Tor

  Εάν θέλετε να αποκρύψετε το ιστορικό περιήγησης από ISP, μπορείτε να ξεκινήσετε με το Tor. Αν και το Tor δεν είναι 100% ασφαλές, εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή.

  Το Tor είναι ένας πελάτης προγράμματος περιήγησης που σας επιτρέπει να διατηρείτε το ιστορικό αναζήτησης ιστού σας ανώνυμο από τα αδιάκριτα μάτια των άπληστων ISP. Προσφέρει μια κρυπτογραφημένη εμπειρία περιήγησης, επιτρέποντάς σας να αποκρύψετε τη δραστηριότητα περιήγησής σας από την παρακολούθηση ή την παρακολούθηση από οποιοδήποτε τρίτο μέρος.

  Ωστόσο, το Tor πέφτει όταν πρόκειται για κρυπτογράφηση οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, η Tor δεν μπορεί να εμποδίσει τους ISP να παρακολουθούν τις προσωπικές πληροφορίες που εξάγονται από τις εφαρμογές που κατεβάζουμε και χρησιμοποιούμε.

  Ομοίως, η Tor δεν μπορεί να προστατεύσει τις συσκευές IoT (Internet of Things) στα σπίτια μας.

  Επιπλέον, ορισμένοι ISP ενδέχεται να μην επιτρέπουν καν τους πελάτες Tor. Μπορούν ακόμη και να απαγορεύσουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο εάν βρεθεί ότι η κίνηση δρομολογείται από το Tor.

 • Χρησιμοποιήστε την επέκταση προγράμματος περιήγησης HTTPS

  Μια άλλη βιώσιμη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης από ISP είναι η επέκταση του προγράμματος περιήγησης HTTPS. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποτρέψετε τη διαρροή του προγράμματος περιήγησής σας από οποιαδήποτε δραστηριότητα που κάνετε σε έναν ιστότοπο.

  Η εργασία της επέκτασης HTTPS είναι να κρυπτογραφεί κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Φυσικά, ο ISP σας θα γνώριζε τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, αλλά δεν θα γνώριζε ποτέ τη δραστηριότητα που κάνετε εκεί.

  Πείτε για παράδειγμα ότι επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ροής. Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μπορεί να παρακολουθεί ότι ο χρήστης έχει επισκεφθεί τον ιστότοπο ροής, αλλά δεν μπορεί να παρακολουθεί ποια βίντεο έχουν παρακολουθήσει ή έχουν χρησιμοποιηθεί ερωτήματα αναζήτησης.

 • Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

  Η χρήση ενός VPN είναι σαν να τοποθετείτε την κρυπτογράφηση στο Διαδίκτυο σε στεροειδή.

  Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο σάς επιτρέπει να μην κρύβετε απλώς το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης από ISP, αλλά και να αποκρύπτετε όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες από χάκερ, κλοπές δεδομένων, κατασκοπευτές κ.λπ..

  Το VPN προστατεύει όχι μόνο το πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά και τον ίδιο τον υπολογιστή σας, τα smartphone που χρησιμοποιείτε, τον φορητό υπολογιστή σας και στην πραγματικότητα τις συσκευές IoT που έχετε στο σπίτι σας.

  Όταν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία VPN, κρυπτογραφεί τη σύνδεση δικτύου που συνδέει κάθε συσκευή του σπιτιού σας με το Διαδίκτυο.

  Τα VPN σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ανώνυμα IP (Internet Protocol) για να περιηγηθείτε σε ιστότοπους. Χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP που προέρχεται από διαφορετική χώρα, ξεγελάτε τον ISP σας για να σκεφτείτε ότι η πρόσβαση στον ιστότοπο γίνεται από διαφορετική πηγή ή περιοχή και όχι από το σπίτι σας.

  Εκτός από αυτό, το VPN κρυπτογραφεί τη σύνδεση δικτύου σας με κρυπτογράφηση AES 256-bit. Η κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο με απόλυτη ηρεμία.

  Με το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης που παρέχεται από ένα VPN, μπορείτε να κάνετε online αγορές ή να κάνετε online συναλλαγές χωρίς να ανησυχείτε καθόλου.

PureVPN – Ένα αξιόπιστο VPN για την προστασία του απορρήτου σας!

Χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από τρίτα μέρη, όπως ISP, διαφημιζόμενους και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, η πραγματική σας διεύθυνση IP αντικαθίσταται επίσης με μία από τις 300.000+ μοναδικές IP μας, καθιστώντας αδύνατη τη σύνδεση των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων μαζί σας.

Το PureVPN σέβεται το δικαίωμά σας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής για να σας κρατήσει όσο το δυνατόν πιο ανώνυμους. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 31 ημερών διασφαλίζει ότι η επένδυσή σας θα παραμείνει προστατευμένη.

Με εμάς στο πλευρό σας, έχετε επίσης απεριόριστη πρόσβαση σε μια σειρά από premium λειτουργίες, όπως DNS Leak Protection, Internet Kill Switch, WebRTC Leak Protection κ.λπ..

Ανακτήστε το απόρρητο

Τελικό Word

Ο νέος λογαριασμός απορρήτου ευρυζωνικών συνδέσεων είναι μόνο η αρχή της εποχής κατά της ιδιωτικής ζωής. Για να επιβιώσουμε καλύτερα σε αυτήν την εποχή, πρέπει να είμαστε προορατικοί στην προστασία της ιδιωτικής ζωής μας. Ευτυχώς, έχουμε παραπάνω εργαλεία όπως ένα VPN για να διατηρούμε τα οικιακά δίκτυα μας ασφαλή και το απόρρητο της οικογένειάς μας κρυμμένο από ανεπιθύμητα μάτια.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me