Τρόπος απόκρυψης διεύθυνσης IP


Τρόπος απόκρυψης διεύθυνσης IP

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ένας συγκεκριμένος ιστότοπος ανακαλύπτει την τοποθεσία σας στον Ιστό; Ίσως αναρωτηθήκατε πώς το Facebook, το Netflix ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ιστού γνωρίζει τη χώρα σας, ακόμη και όταν έχετε απενεργοποιήσει την τοποθεσία GPS από τις ρυθμίσεις.


Ο λόγος για τον οποίο είναι εύκολο να εντοπίσετε την τοποθεσία σας είναι ότι η διεύθυνση IP σας είναι εύκολα ανιχνεύσιμη για οποιονδήποτε ιστότοπο στο Διαδίκτυο. Και δεδομένου ότι η διεύθυνση IP σας μπορεί να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για εσάς, είναι πάντα χρήσιμο να μάθετε πώς να αποκρύπτετε τη διεύθυνση IP.

Πριν προχωρήσουμε σε αυτό, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι μια διεύθυνση IP.

Τρόπος απόκρυψης διεύθυνσης IP

Τι είναι μια διεύθυνση IP?

Η διεύθυνση IP – ή το Πρωτόκολλο Διαδικτύου – είναι μια μοναδική σειρά αριθμών που χρησιμοποιούνται συχνά για την αναγνώριση οποιασδήποτε συσκευής που συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Κάθε συσκευή που έχετε έχει μια μοναδική διεύθυνση IP. Αυτή η διεύθυνση λειτουργεί παρόμοια με μια ταχυδρομική επιστολή. Εάν, για παράδειγμα, το διαδικτυακό ερώτημά σας είναι ένα γράμμα, η διεύθυνση IP σας λειτουργεί ως διεύθυνση επιστροφής στο φάκελο. Κάθε ερώτημά σας έχει γραπτή τη διεύθυνση IP σας. Στη συνέχεια, η απάντηση στο ερώτημά σας αποστέλλεται σε αυτήν τη διεύθυνση επιστροφής, που είναι το σύστημά σας.

Η διεύθυνση IP της συσκευής σας δεν εκχωρείται τυχαία. Συνήθως σας παρέχεται από τον ISP σας. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση IP σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μάθετε την πραγματική φυσική σας τοποθεσία.

Γιατί πρέπει να αποκρύψω το IP μου?

Ίσως αναρωτιέστε γιατί πρέπει να κρύψω το IP μου. Οι λόγοι είναι πολλοί και συχνά σχετίζονται με το απόρρητό σας στον Ιστό. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν πολύ προσεκτικοί κατά την περιήγηση στον Ιστό. Και έχουν λόγο να είναι. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές ισχυρές οντότητες είναι γνωστό ότι κατασκοπεύουν ανθρώπους στο Διαδίκτυο. Σε αυτά περιλαμβάνονται ισχυροί κυβερνητικοί φορείς όπως η NSA, η CIA κ.λπ..

Αν δεν γνωρίζετε πόσο σοβαρή είναι αυτή η απειλή για το απόρρητό σας, τότε πρέπει να ελέγξετε μόνο τις αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκε από τον Edward Snowden πριν από πολύ καιρό. Σύμφωνα με αυτόν, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP σας για να ελέγξουν το ιστορικό περιήγησής σας. Και δεν σταματούν εκεί. Είναι επίσης γνωστό ότι χαράζουν κάμερες και κατασκοπεύουν ανθρώπους ακόμη και όταν τις πιο οικείες στιγμές τους.

Ακόμα κι αν η ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι για να μάθουμε πώς να αποκρύπτουμε την IP μου στο διαδίκτυο. Ένας άλλος λόγος για να μάθετε τεχνικές κάλυψης IP ή IP ghosting είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε κανάλια ροής στον ιστό.

Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και να μεταδώσετε ροή στο Disney + από μια τοποθεσία όπου δεν είναι διαθέσιμη, θα χρειαστεί να καλύψετε την αρχική σας διεύθυνση IP και να χρησιμοποιήσετε μια ψεύτικη διεύθυνση IP. Αλλά πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Είναι εύκολο!

Πώς μπορώ να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου?

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας είναι απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις. Και ο καλύτερος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας είναι να εφαρμόσετε καμουφλάζ. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνετε κρυμμένοι ενώ είστε σε απλή θέα. Και καμία οντότητα στον ιστό δεν θα μπορεί να βρει την πραγματική τοποθεσία σας ή την ταυτότητά σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας. Μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω:

Πώς να αποκρύψετε IP με VPN?

Ο ευκολότερος τρόπος εφαρμογής καμουφλάζ στη διεύθυνση IP σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Η χρήση ενός VPN έχει πολλά πλεονεκτήματα. Δεν προσφέρει απλώς ανωνυμία στο διαδίκτυο. Σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε την IP σας σε διαφορετική τοποθεσία και να έχετε εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα σας κανάλια.

Το VPN είναι βασικά ένα δίκτυο διακομιστών στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής πελάτη VPN. Αυτοί οι διακομιστές είναι γενικά απλωμένοι σε διαφορετικές χώρες. Και έχουν μια κύρια λειτουργία, για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας.

Κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν διακομιστή VPN, η διεύθυνση IP σας λαμβάνει τη μορφή της διεύθυνσης IP αυτού του διακομιστή. Αυτό αλλάζει επίσης την τοποθεσία IP σας και μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είστε επισκέπτης από μια χώρα ακόμα κι αν ζείτε χιλιάδες μίλια μακριά.

Τα VPN διατίθενται σε διάφορες μορφές. Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN είναι οι premium. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το PureVPN. Αυτές οι υπηρεσίες VPN προσφέρουν πρόσβαση στα μεγαλύτερα δίκτυα διακομιστών και προσφέρουν επίσης τις καλύτερες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου στους χρήστες τους.

Το PureVPN, για παράδειγμα, προσφέρει πρόσβαση σε 2.000+ διακομιστές σε 140 χώρες. Προσφέρει πρόσβαση σε 300.000+ διευθύνσεις IP στις οποίες μπορείτε να αλλάξετε. Προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διατηρεί τις διαδικτυακές σας επικοινωνίες ασφαλείς. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των Netflix US και Disney + από οπουδήποτε.

Η σύνδεση σε μια υπηρεσία όπως το PureVPN είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP μου.

Χρήση της διεύθυνσης IP Tor to Bounce

Το Tor είναι ένα άλλο εργαλείο που σας βοηθά να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP. Είναι επίσης η παλαιότερη μέθοδος κάλυψης της διεύθυνσης IP. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Tor βρήκε έναν τρόπο να σας κρατήσει κρυμμένους στον Ιστό.

Βασικά, το Tor είναι σαν ένα πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να αναπηδήσει τη διεύθυνση IP σας σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η διαδικτυακή σας κυκλοφορία περνά από διαφορετικούς διακομιστές από όλο τον κόσμο. Αυτό το κρατά κρυμμένο στον Ιστό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά προβλήματα με τη χρήση του Tor. Για ένα, είναι αργό. Η IP σας πρέπει να περάσει από διαφορετικούς διακομιστές, γεγονός που μειώνει τις ταχύτητες. Ένας άλλος λόγος για τη μη χρήση του Tor είναι ότι έχει ήδη παραβιαστεί πολλές φορές από υπηρεσίες επιτήρησης. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου αθώοι ερευνήθηκαν επειδή φαινόταν ύποπτοι καθώς χρησιμοποιούν το Tor.

Διακομιστής μεσολάβησης για IP Scrambling

Η χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης είναι ένας άλλος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP μου. Είναι η πιο βασική επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε την IP σας. Ωστόσο, ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι λίγο πολύ βασικός και συχνά στερείται τελειότητας που παρέχεται με τη χρήση μιας υπηρεσίας VPN. Είναι γνωστό ότι διαρρέουν τις διευθύνσεις IP σας. Και δεν διαθέτουν πολλές σημαντικές δυνατότητες ασφαλείας που απαιτούνται για να κρατήσει κρυφή την IP σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το PureVPN για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε κρυφή τη διεύθυνση IP σας. Ο καλύτερος τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας είναι να χρησιμοποιήσετε το PureVPN. Με το PureVPN, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από 300.000+ διευθύνσεις IP από 140 χώρες. Μπορείτε να απολαύσετε την καλύτερη ασφάλεια και ανωνυμία που μπορείτε να πάρετε. Εν τω μεταξύ, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση και να κάνετε ροή των αγαπημένων σας καναλιών ροής από οπουδήποτε!

Μάθετε περισσότερα για τις διευθύνσεις IP

 • Τι είναι το IP μου
 • Τρόπος απόκρυψης διεύθυνσης IP
 • Ανώνυμη IP
 • Προεπιλεγμένη πύλη
 • Διεύθυνση IP δρομολογητή
 • IP δρομολογητή Netgear
 • Αριθμός θύρας
 • Τι είναι μια ιδιωτική διεύθυνση IP
 • Τι είναι η διεύθυνση IPv6
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map