Τι είναι μια ιδιωτική διεύθυνση IP;


Τι είναι μια ιδιωτική διεύθυνση IP?

Η ιδιωτική διεύθυνση IP είναι μια διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου που έχει εκχωρηθεί στις οικιακές συσκευές σας, όπως ένας εκτυπωτής, μια έξυπνη τηλεόραση και άλλες. Οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν επικοινωνούν στον ευρύτερο ιστό.


Ιδιωτική έναντι δημόσιας διεύθυνσης IP

Τι είναι μια διεύθυνση IP?

Μια διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου, κοινώς γνωστή ως διεύθυνση IP, είναι μια μοναδική αριθμητική διεύθυνση που εκχωρείται σε κάθε συσκευή που απαιτεί το Διαδίκτυο, όπως έναν υπολογιστή, εκτυπωτή, έξυπνους διακόπτες, δρομολογητές Διαδικτύου ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που είναι μέρος του Διαδικτύου δίκτυο.

Σκεφτείτε μια διεύθυνση IP ως το καύσιμο που τροφοδοτεί το αυτοκίνητο. χωρίς αυτό το καύσιμο · δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις. Δεδομένου ότι οι διευθύνσεις IP έχουν συνεκτικό χαρακτήρα, μπορούν να αλλάξουν. Χωρίς διεύθυνση IP, είστε σχεδόν εκτός δικτύου.

Τι είναι μια ιδιωτική διεύθυνση IP?

Μια ιδιωτική διεύθυνση IP εκχωρείται ειδικά σε μια συσκευή σε ελεγχόμενο δίκτυο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στο ευρύ Διαδίκτυο. Με μια ιδιωτική διεύθυνση IP, όλες οι συσκευές που έχουν εκχωρηθεί στο συγκεκριμένο ιδιωτικό IP θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πώς λειτουργεί η ιδιωτική διεύθυνση IP?

Για να διευκολύνουμε τα πράγματα, ας πάρουμε ένα παράδειγμα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό σας δίκτυο. Ως μέρος της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής, έχετε σίγουρα ένα smartphone και ίσως έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και όλες αυτές οι συσκευές συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω του κεντρικού δρομολογητή του σπιτιού σας.

Για να διευκολύνουμε τα πράγματα, ας πάρουμε ένα παράδειγμα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό σας δίκτυο. Ως μέρος της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής, έχετε σίγουρα ένα smartphone και ίσως έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και όλες αυτές οι συσκευές συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω του κεντρικού δρομολογητή του σπιτιού σας.

Μπορείτε να ρωτήσετε, τι νόημα έχεις μια δημόσια IP και μια ιδιωτική IP? Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό σας δίκτυο μπορούν να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την ιδιωτική τους διεύθυνση IP. Ενώ ο δρομολογητής θα χρησιμοποιήσει την καθορισμένη δημόσια διεύθυνση IP για να βοηθήσει την επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Διαδικτύου.

Είναι αυτονόητο ότι κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP σας θα παραμείνουν κρυμμένες και μόνο η δημόσια διεύθυνση IP των δρομολογητών είναι ορατή.

Ουσιαστικά, μια ιδιωτική διεύθυνση IP είναι μια διεύθυνση IP παραμονής στο σπίτι χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ένα εσωτερικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές δικτύου, όπως οι δρομολογητές εκχωρούν ιδιωτικές διευθύνσεις IP.

Περιοχές ιδιωτικών διευθύνσεων IP

 • 10.0.0.0 έως 10.255.255.255
 • 172.16.0.0 έως 172.31.255.255
 • 192.168.0.0 έως 192.168.255.255

Πώς να βρείτε την ιδιωτική σας διεύθυνση IP

 1. Τύπος Κερδίστε + R και πληκτρολογήστε cmd στο χωράφι.
  Βήμα 1: Πληκτρολογήστε CMD
 2. Τύπος Εισαγω για να ανοίξετε το Γραμμή εντολών.
  Βήμα 2: Εισαγάγετε τη γραμμή εντολών
 3. Τύπος ipconfig και πατήστε Εισαγω. Θα δείτε μια λίστα πληροφοριών σχετικά με τη σύνδεσή σας στο δίκτυο.
  Βήμα 3: Πληκτρολογήστε ipconfig για διεύθυνση ipv4

Ποια είναι η ανάγκη μιας ιδιωτικής διεύθυνσης IP?

Όταν μια δημόσια διεύθυνση IP είναι ο μόνος τρόπος σύνδεσης στο Διαδίκτυο, γιατί χρειάζεται ιδιωτική IP; Ένα, για να επικοινωνούν οι εσωτερικές συσκευές μεταξύ τους, για παράδειγμα, στείλατε μια σελίδα από το smartphone σας για εκτύπωση στον εκτυπωτή σας. Δύο, τα ιδιωτικά IP δεν καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο διευθύνσεων IP.

Ακριβώς όπως υπάρχει περιορισμένη παροχή φρέσκου πόσιμου νερού, η έννοια των IP λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Με περιορισμένο αριθμό IP, τα ιδιωτικά IP ανοίγουν το δρόμο για δημόσιες IP έτσι ώστε όλο και περισσότερα δίκτυα διαδικτύου να μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς να διακυβεύεται η διαθεσιμότητα.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε καλύτερα. Ας πούμε ότι έχετε έναν κανονικό δρομολογητή σε οικιακό δίκτυο. Σχεδόν όλοι οι δρομολογητές σε σπίτια και γραφεία σε όλο τον κόσμο έχουν παρόμοια δομή διευθύνσεων IP όπως 192.168.1.1, και εκχωρούν περαιτέρω 192.168.1.2, 192.168.1.3, 192.168.1.4 και ούτω καθεξής σε έναν πολλαπλό αριθμό συσκευών συνδεδεμένων με ο δρομολογητής.

Μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα συμπίπτουν τα ιδιωτικά IP με IP άλλων δικτύων? Εν ολίγοις, όχι, καθώς δεν κάνει τη διαφορά στον αριθμό των δρομολογητών που χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση 192.168.1.1. Δεκάδες συσκευές θα μπορούσαν να συνδεθούν μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο δίκτυο και να μοιραστούν την ίδια διεύθυνση IP με χρήστες άλλων δικτύων, καθώς δεν αλληλεπιδρούν απευθείας μεταξύ τους.

Εναλλακτικά, οι συσκευές με ιδιωτικά IP που έχουν εκχωρηθεί από το δρομολογητή χρησιμοποιούν τη δημόσια διεύθυνση IP του δρομολογητή για να ερμηνεύουν τα αιτήματά τους και να διευκολύνουν την επικοινωνία με άλλες δημόσιες διευθύνσεις IP και, τελικά, τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τις συσκευές τους.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, το διαβάζετε με τη βοήθεια της ιδιωτικής IP της συσκευής σας, καθώς η συσκευή (φορητός υπολογιστής, smartphone ή οποιαδήποτε άλλη), ζήτησε αυτήν τη σελίδα μέσω δημόσιας IP, δρομολογητή και στη συνέχεια σας προσγειώθηκε εδώ.

Συσκευές με δυνατότητα διαδικτύου, όπως φορητοί υπολογιστές, επιτραπέζιοι υπολογιστές, smartphone, tablet και άλλες που λειτουργούν σε ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, μπορούν να χρησιμοποιούν μια ιδιωτική διεύθυνση IP χωρίς σχεδόν κανένα περιορισμό, κάτι που δεν ισχύει για τις δημόσιες διευθύνσεις IP.

Οι ιδιωτικές διευθύνσεις IP παρέχουν επίσης έναν τρόπο για συσκευές που δεν χρειάζονται επαφή με το Διαδίκτυο, όπως διακομιστές αρχείων, εκτυπωτές κ.λπ., να εξακολουθούν να επικοινωνούν με τις άλλες συσκευές σε ένα δίκτυο χωρίς να εκτίθενται απευθείας στο κοινό.

Αυτό είναι όλο. Τώρα που το καταλαβαίνετε, ξέρετε πόσο εύκολο ήταν να κατανοήσετε την έννοια και τη λειτουργία των ιδιωτικών διευθύνσεων IP.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map