Πώς να διαγράψετε το ιστορικό του Google Voice


Πώς να διαγράψετε το ιστορικό του Google Voice

Η Google είναι γνωστή για την παραγωγή καινοτόμων εφαρμογών που παρέχουν μέγιστη ευκολία στον χρήστη. Τέτοιες εφαρμογές είναι ενσωματωμένες με ισχυρό AI που κάνει τόσες πολλές από τις καθημερινές μας εργασίες ευκολότερες και βολικές. Το κορυφαίο όνομα μεταξύ αυτών των εφαρμογών είναι ο ισχυρός Βοηθός Google που ακούει και εκπληρώνει τις εντολές μας χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουμε τα smartphone μας.

Παρόλο που αυτές οι δυνατότητες μπορεί να είναι εξαιρετικές, υπάρχει τεράστιο κόστος χρήσης τους. Προφανώς, φαίνεται ότι αυτές οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες είναι δωρεάν, αλλά πίσω από την πλάτη μας, η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει μέσω αυτών των εφαρμογών για τα δικά της οφέλη.

Πώς να διαγράψετε το εικονίδιο banner του ιστορικού φωνής google

Τι μπορεί να κάνει η Google με το Ιστορικό φωνής σας?

“Εάν δεν αγοράζετε το προϊόν, τότε είστε το προϊόν.”

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αυτή η δήλωση ισχύει για κάθε άτομο που χρησιμοποιεί μια υπηρεσία δωρεάν. Ανεξάρτητα από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, εάν δεν υπάρχει κόστος, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να χρησιμοποιεί κάποιο άλλο μοντέλο για να κερδίσει χρήματα από εσάς. Και η Google έχει σίγουρα άλλους τρόπους για να κερδίσει χρήματα από τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το Google είναι μια εταιρεία «διαφήμισης αναζήτησης». Πρέπει να έχετε παρατηρήσει διαφημίσεις Google στις δωρεάν εκδόσεις εφαρμογών που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας Android. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται επίσης κάθε φορά που αναζητάτε κάτι στο Google. Για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα μέσω αυτών των διαφημίσεων, η Google εξαρτάται από τα δεδομένα που παρέχετε και τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εξατομικευμένες διαφημίσεις που σας παρασύρουν να αγοράσετε το διαφημιζόμενο προϊόν.

Εάν ακολουθήσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της Google, που ισχύουν για όλες τις δωρεάν υπηρεσίες της, δηλώνει με σαφήνεια ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα έχει το δικαίωμα «φιλοξενία, αποθήκευση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, δημιουργία παράγωγων έργων, επικοινωνία, δημοσίευση, δημόσια εκτέλεση, να προβάλλει και να διανέμει δημόσια όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις εφαρμογές του. Αυτό περιλαμβάνει τα δεδομένα που προσθέτετε στην εφαρμογή σας Ιστορικό φωνών Google.

Γιατί θέλετε να διαγράψετε το Ιστορικό Google Voice?

Η Αναζήτηση Google Voice, ή απλώς το Google Voice όπως αναφέρεται πιο συχνά, είναι μια καταπληκτική εφαρμογή που ακούει τις εντολές σας και τις εκπληρώνει χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε τη συσκευή σας. Λειτουργεί μέσω του Βοηθού Google και άλλων εφαρμογών. Θα βρείτε επίσης λειτουργίες του Google Voice στην εφαρμογή Μετάφραση Google, επιτρέποντάς σας να μεταφράζετε τις γλώσσες που ομιλούνται προφορικά εν κινήσει.

Ωστόσο, όπως όλα τα δεδομένα σας, η Google αποθηκεύει και χρησιμοποιεί το ιστορικό φωνής σας και για διαφημιστικούς σκοπούς. Φανταστείτε κάθε εντολή που γίνεται από σας να γίνεται επεξεργασία από γιγαντιαίες μηχανές που προσπαθούν να μάθουν και να μιμηθούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι καθημερινές σας συνήθειες αναλύονται μέσω αυτών των φωνητικών μηνυμάτων και προστίθενται στο δικό σας προφίλ που δημιουργείται και διαχειρίζεται η Google.

Το χειρότερο πράγμα σχετικά με το Ιστορικό Google Voice είναι ότι μπορεί να καταγράφει τις φωνές μας χωρίς να το γνωρίζουμε καν. Η εντολή “Ok Google” ανοίγει συνήθως την εφαρμογή Βοηθός Google. Πολλές φορές, η Google μπορεί να παρεξηγήσει οτιδήποτε έχετε πει ως εντολή “Ok Google” και, στη συνέχεια, θα ακούσει τη συνομιλία σας για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Αυτές οι συνομιλίες μπορούν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε και σίγουρα δεν θα θέλατε να ακούσει κάποιος ξένος και να προσθέσει τα συγκεντρωμένα δεδομένα στο προφίλ σας.

Εάν θέλετε η προσωπική σας ζωή να παραμείνει προσωπική, θα ήταν καλύτερα να διαγράψετε το Ιστορικό Google Voice εντελώς από τη συσκευή σας!

Πώς να διαγράψετε το Ιστορικό φωνής από τον Πίνακα δραστηριότητας Google

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι διαγραφής του Ιστορικού Google Voice από τον λογαριασμό σας. Εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να τη διαγράψετε. Οι ακόλουθες μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να διαγράψετε το Ιστορικό Google Voice από τη συσκευή σας:

Βήμα 1: Βρείτε το πλαίσιο Δραστηριότητας Google για τις καταχωρίσεις φωνητικής αναζήτησης κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στο δεξί άκρο της γραμμής αναζήτησης για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Διαγραφή εγγραφών και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Αυτά τα βήματα δεν αρκούν για να διασφαλιστεί το ιδιωτικό απόρρητο των φωνητικών αναζητήσεών σας. Ακόμα και μετά τη διαγραφή των προηγούμενων εγγραφών σας, η Google θα συνεχίσει να αποθηκεύει νέες μέχρι να της πείτε να σταματήσει. Τα παρακάτω βήματα θα εγγυηθούν το απόρρητο του ιστορικού φωνής σας:

Βήμα 1: Επιστρέψτε στο Google Activity Panel και κάντε κλικ σε τρεις τελείες στο δεξί άκρο της γραμμής αναζήτησης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο “Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας"

Βήμα 3: Πατήστε το διακόπτη δίπλα στο “Φωνή & Δραστηριότητα ήχου “για να αποτρέψει το Google από τη συλλογή των ηχογραφήσεων σας.

Το απόρρητο είναι σημαντικό για όλους μας. Φροντίστε να παραμείνετε ασφαλείς στον Ιστό ακολουθώντας περισσότερους οδηγούς που αναφέρονται παρακάτω.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me