Πώς να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Chrome


Πώς να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Chrome

Ποιος ήξερε ότι θα έρθει μια στιγμή που οι χάρτες χαρτιών θα εξαφανιστούν σχεδόν και θα αντικατασταθούν από μικρές συσκευές στις τσέπες μας. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές θα ήταν αρκετά έξυπνες για να σαρώσουν την τοποθεσία και να προτείνουν τα πλησιέστερα εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία ή οποιονδήποτε προορισμό που θέλουμε να φτάσουμε. Λοιπόν, αυτό είναι εφικτό λόγω των θαυμαστών αλγορίθμων πίσω από τους διαδικτυακούς ιχνηλάτες τοποθεσίας.


Η παρακολούθηση τοποθεσίας είναι τόσο καθολική τώρα που τη βρίσκετε σε όλους τους χάρτες που έχουν να κάνουν, ακόμη και ελαφρώς, με μέρη. Περιττό να πούμε, έχετε αυτήν τη δυνατότητα και σε όλες τις έξυπνες συσκευές, όπως smartphone, tablet, έξυπνα ρολόγια κ.λπ..

Ανεξάρτητα από το πόσο άνετα μπορεί να αισθάνεστε κατά τη χρήση της δυνατότητας παρακολούθησης τοποθεσίας, λάβετε υπόψη ότι η εμπειρία δεν είναι πάντα ευχάριστη.

Από την προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες από διαφορετικά μέρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στον έλεγχο ξενοδοχείων ή καφέ, τείνουμε να ξεχνάμε ότι αφήνουμε καθαρά διαδικτυακά ίχνη των δραστηριοτήτων μας.

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε πώς να απενεργοποιούμε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Chrome και να αποφεύγουμε τυχόν πιθανούς κινδύνους για το απόρρητο και την ασφάλειά μας.

πώς να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο εικονίδιο chrome

Η παρακολούθηση γεωγραφικής θέσης συνοδεύεται από κινδύνους απορρήτου και ασφάλειας

Η παρακολούθηση τοποθεσίας μπορεί να είναι βολική. Αλλά αν τα δεδομένα τοποθεσίας φτάσουν σε λάθος χέρια, δεν θα γίνουν μόνο δυσάρεστα αλλά και αρκετά επικίνδυνα. Προσδιορίζοντας την τοποθεσία σας και παρακολουθώντας κάθε σας κίνηση, ένας κυβερνοχώρος ή οποιοσδήποτε άλλος εγκληματίας στον κυβερνοχώρο μπορεί να γνωρίζει πολλά για εσάς, όπως τη συμπεριφορά σας, τις καθημερινές σας συνήθειες, το ενδιαφέρον σας και πολλά άλλα.

Στην πραγματικότητα, δίνοντας την πραγματική τοποθεσία σας, προσκαλείτε σχεδόν όλους να σας παρακολουθούν εύκολα στο σπίτι σας και να ξέρετε πού μένετε. Το ίδιο ισχύει και για τη συσκευή του συντρόφου, των αδελφών ή των παιδιών σας. Η παρακολούθηση τοποθεσίας μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνη για την ασφάλεια και την προστασία εσάς και των αγαπημένων σας προσώπων.

Επιπλέον, δεν είναι μόνο οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούν τους ιχνηλάτες για να εντοπίσουν την τρέχουσα τοποθεσία σας, αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν συμβάντα που σχετίζονται με μια εφαρμογή που επέτρεψε σε μια υπηρεσία επιβολής του νόμου να παρακολουθεί την τοποθεσία ενός χρήστη σε πραγματικό χρόνο, η οποία διαφορετικά θα απαιτούσε δικαστική απόφαση.

Επομένως, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις δραστηριότητές σας ιδιωτικές και δεν θέλετε οι άλλοι να ακολουθούν κάθε σας κίνηση, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες παρακολούθησης τοποθεσίας..

Πώς να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Chrome

Ίσως αναρωτιέστε σε αυτό το σημείο: γιατί η τοποθεσία του Chrome παρακολουθεί το επίκεντρο του οδηγού μας; Για αρχάριους, το Chrome είναι το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης στον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, από το 2019, το Google Chrome έχει μερίδιο αγοράς παγκοσμίως 61,72%, ακολουθούμενο από το Safari, 15,23% και το υπόλοιπο.

Επιπλέον, η λειτουργία παρακολούθησης τοποθεσίας του Google Chrome είναι πιο εκλεπτυσμένη και αποτελεσματική, σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης με δυνατότητα γεωγραφικής παρακολούθησης.

Ανεξάρτητα, ακολουθούν μερικοί εύκολες οδηγίες για την απενεργοποίηση της παρακολούθησης τοποθεσίας του Chrome σε διαφορετικές συσκευές.

Απενεργοποίηση του Tracker τοποθεσίας Chrome στην επιφάνεια εργασίας (πρόγραμμα περιήγησης)

 • Εκτόξευση Πρόγραμμα περιήγησης Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας
 • Κάντε κλικ στο Chrome’s Εικονίδιο μενού και μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ για άνοιγμα Προχωρημένος
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις περιεχομένου κάτω από το Απόρρητο και ασφάλεια Ενότητα
 • Μεταβείτε στην τοποθεσία και ενεργοποιήστε την Ρωτήστε πριν από την πρόσβαση (συνιστάται)

Σημείωση: Στο παράθυρο Ρυθμίσεις περιεχομένου, μπορείτε να ορίσετε άλλες λειτουργίες να “ρωτούν πριν από την πρόσβαση”, όπως κάμερα, μικρόφωνο, ειδοποιήσεις κ.λπ..

Αποκλεισμός παρακολούθησης τοποθεσίας Chrome σε Android

 • Ανοίξτε τη συσκευή σας Android και μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις
 • Πατήστε και ανοίξτε Τοποθεσία (ή, μεταβείτε στο Connection σε συσκευή Samsung)
 • Παρακέντηση Χρώμιο
 • Παρακέντηση Άδειες και εναλλαγή Τοποθεσία

Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο Chrome στο iPhone

 • Παρακέντηση Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη σας
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε και να μεταβείτε στο Χρώμιο
 • Κάτω από Χρώμιο ρυθμίσεις, πατήστε Τοποθεσία
 • Ορίστε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας σε Ποτέ
 • Μόλις ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome του iPhone σας δεν θα παρακολουθεί την τοποθεσία σας

Το VPN είναι το τέλειο εργαλείο για την ανωνυμοποίηση της τοποθεσίας σας

Εάν πιστεύετε ότι η απενεργοποίηση του εντοπισμού τοποθεσίας στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Chrome θα σας απομακρύνει από το ραντάρ, τότε δεν θα μπορούσατε να κάνετε λάθος. Σε τελική ανάλυση, ίσως χρειαστεί το GPS του Chrome σε κάποιο σημείο ή άλλο σημείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκρύψετε πραγματικά την τοποθεσία σας ή να πλαστογραφήσετε είναι να δημιουργήσετε ένα VPN.

Το PureVPN διαθέτει μια εκτενή ομάδα διευθύνσεων IP, που προέρχονται από διαφορετικές τοποθεσίες. Προς το παρόν, λαμβάνετε περισσότερες από 300.000+ ανώνυμες IP από 180+ τοποθεσίες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Βραζιλία και άλλα. Με την πλαστογράφηση της πραγματικής σας τοποθεσίας με μια ανώνυμη IP, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν σας παρακολουθεί απολύτως και ακόμα κι αν κάποιος είναι, τότε κυνηγούν μια άγρια ​​χήνα.

Εκτός από την ανωνυμία, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα σημαντικά δεδομένα σας από προσπάθειες πειρατείας, επιτήρηση ή κατασκοπεία με την κρυπτογράφηση 256-bit, η οποία είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς και άλλους κυβερνητικούς φορείς.

Έτσι, εξασφαλίστε την ανωνυμία σας σήμερα κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία σας και πλαστογραφήστε την τοποθεσία σας με το PureVPN.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me