Είναι ασφαλές το Bitmoji;


Είναι ασφαλές το Bitmoji?

Τι είναι το Bitmoji?

Το Bitmoji είναι μια δωρεάν εφαρμογή – διαθέσιμη τόσο για συσκευές iOS όσο και για συσκευές Android. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής έχει περιορισμένες δυνατότητες, οι αγορές εντός εφαρμογής σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε premium και να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Το Bitmoji είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω AppStore ή PlayStore. Το Bitmoji επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν και να μοιράζονται προσαρμοσμένα emoji και είδωλα. Μετά την εξαγορά της από την Snapchat, η Bitmoji γρήγορα κέρδισε τη δημοτικότητα όχι μόνο μεταξύ των εφήβων αλλά και των ενηλίκων.

Η εφαρμογή ενοποιείται με άλλες εφαρμογές συνομιλίας, όπως το Messenger για Facebook, WhatsApp, Snapchat και iMessage. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο μιας συσκευής, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν προσαρμοσμένα emoji και ακόμη και κινούμενα σχέδια. Έχετε δύο επιλογές για να διαλέξετε, είτε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδωλο χρησιμοποιώντας στυλ Bitsrips ή Bitmoji. Το στυλ Bitsrips προσφέρει λεπτομερείς επιλογές προσαρμογής και μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά εικονίδια, από την άλλη πλευρά, το Bitmoji είναι λιγότερο λεπτομερές αλλά προτιμάται για γρήγορη δημιουργία.

Το Bitmoji βοηθά έναν χρήστη να δημιουργήσει όχι μόνο την αισθητική του προσώπου, όπως τα χαρακτηριστικά του avatar, αλλά επίσης επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώσουν τα είδωλά τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις της μόδας τους ή την αίσθηση του ντύσιμο. Μόλις οι χρήστες έχουν δημιουργήσει τα προσαρμοσμένα είδωλά τους, γίνονται προσβάσιμα μέσω πληκτρολογίου συσκευής, όπως τα ενσωματωμένα emoji και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κείμενα και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στο διαδίκτυο.

is-bitmoji-safe-icon

Απαιτείται πλήρης πρόσβαση από το Bitmoji?

Τα δικαιώματα που ζητούνται από εφαρμογές είναι ενοχλητικά. Συχνά αναρωτιέστε γιατί μια συγκεκριμένη εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση στις επαφές σας ή πρόσβαση στο μικρόφωνο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εφαρμογές που απαιτούν πλήρη πρόσβαση για να λειτουργήσουν. Το Bitmoji είναι μία από αυτές τις εφαρμογές. Οι άνθρωποι συνήθως ενοχλούνται λιγότερο για εφαρμογές πληκτρολογίου όπως το Bitmoji – ζητώντας πλήρη πρόσβαση στη συσκευή. Η πρόσβαση στη συσκευή σας σημαίνει αποκάλυψη όλων των ιδιωτικών πληροφοριών σε έναν προγραμματιστή εφαρμογών. Οι επαφές σας, τα μηνύματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα προσωπικά σας στοιχεία, τα δεδομένα, τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και τα στοιχεία της τράπεζας, όλα είναι προσβάσιμα για την εφαρμογή.

Δεν λέμε ότι το Bitmoji είναι μια σκιερή εφαρμογή ή θα μπορούσε να κλέψει τα δεδομένα σας. Σας ενημερώνουμε απλώς για την πρόσβαση που ζητείται από τέτοιες εφαρμογές και παραχωρείται με χαρά. Οι εφαρμογές πληκτρολογίου όπως το Bitmoji ζητούν πλήρη πρόσβαση, επειδή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της. Αναλύοντας τις πληροφορίες χρήστη, οι εφαρμογές πληκτρολογίου όπως το Bitmoji μπορούν να παρουσιάσουν προγνωστικές προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης και εκτέλεσης λειτουργιών αυτόματης διόρθωσης. Οι πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές τους βοηθούν να αναπτυχθούν και να διευκολύνουν την εμπειρία των χρηστών.

Ο ιστότοπος Bitmoji εξηγεί γιατί η εφαρμογή απαιτεί πλήρη πρόσβαση στη συσκευή. Να τι λένε οι προγραμματιστές του Bitmoji:“Ζητάμε άδεια πλήρους πρόσβασης, ώστε να μπορούμε να κατεβάσουμε τις προσαρμοσμένες εικόνες Bitmoji από τους διακομιστές μας”.

Οι προγραμματιστές Bitmoji διασφαλίζουν επίσης ότι η εφαρμογή, παρά την πλήρη πρόσβαση συσκευής που παρέχεται από τους χρήστες της, δεν μπορεί να ερμηνεύσει δεδομένα που εισάγονται μέσω πληκτρολογίου. Αυτές είναι οι ακριβείς λέξεις τους:“Το πληκτρολόγιο Bitmoji δεν μπορεί να διαβάσει ή να αποκτήσει πρόσβαση σε οτιδήποτε πληκτρολογείτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο iPhone ή οποιοδήποτε άλλο πληκτρολόγιο τρίτου μέρους”.

Δεδομένα που συλλέγει το Bitmoji

Η Bitmoji δεν έχει δική της πολιτική απορρήτου. Εφόσον αποκτήθηκε από το Snapchat, το Bitmoji έχει την ίδια πολιτική απορρήτου με το Snapchat. Το Bitmoji έχει πρόσβαση σε βασικές δημογραφικές πληροφορίες χρήστη που αναπαριστούν το όνομα, την ηλικία, το φύλο και την ημερομηνία γέννησής σας, ακολουθούμενο από τον αριθμό τηλεφώνου, το email και τα διαπιστευτήριά σας.

Το Bitmoji έχει επίσης πρόσβαση στις πληροφορίες χρήσης της υπηρεσίας σας. Αυτό το είδος πληροφοριών επιτρέπει σε μια εφαρμογή να καταγράφει και να αποθηκεύει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με μια εφαρμογή και μοτίβο χρήσης. Περιττό να πούμε ότι η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που κοινοποιείται και λαμβάνεται, τα στοιχεία των επαφών και τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής. Επιπλέον, η εφαρμογή έχει επίσης πρόσβαση σε cookie και στην τοποθεσία της συσκευής σας.

Οι εφαρμογές τρίτων όπως το Bitmoji χρησιμοποιούν συχνά τα δεδομένα για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Οι πληροφορίες χρηστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το προφίλ που διευκολύνει τις στοχευμένες διαφημίσεις. Πρόκειται για ένα μοντέλο δημιουργίας εσόδων που χρησιμοποιείται συχνά από εφαρμογές όπως το Bitmoji, όπου μια δωρεάν εφαρμογή κερδίζει εμφανίζοντας στους χρήστες της διαφημίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Πώς είναι το Bitmoji ανασφαλές?

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, το Bitmoji ζητά πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας. Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει ορισμένους συναγερμούς για χρήστες που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλειά τους. Δεν έχει σημασία τι ισχυρίζεται η Bitmoji στον ιστότοπό της, καθώς είναι μια εφαρμογή πληκτρολογίου που ζητά πλήρη πρόσβαση, το Bitmoji έχει τεχνικά πρόσβαση στα δεδομένα πληκτρολόγησης.

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούν προσπελάσιμα δεδομένα για τη δημιουργία εμπειρίας χρήστη. Επομένως, είναι πιο πιθανό το Bitmoji να καταγράφει και να αναλύει δεδομένα που σχετίζονται με τις προτιμήσεις σας εντός της εφαρμογής, όπως η συχνή χρήση ενός συγκεκριμένου emoji και όχι τα προσωπικά σας στοιχεία. Σε τελική ανάλυση, είναι θέμα προοπτικής. Ένας λάτρης της ιδιωτικής ζωής προτιμά να μην χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του για να εκτελεί οικονομικές συναλλαγές ή να μεταφέρει ευαίσθητες πληροφορίες καθώς η συσκευή θα μπορούσε να χαθεί ή να κλαπεί εύκολα.

Δεδομένου ότι το Bitmoji έχει πρόσβαση στην ταυτότητά σας, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, το μικρόφωνο, το αναγνωριστικό κάμερας και συσκευής, οι λάτρεις της ιδιωτικής ζωής προτιμούν μάλλον να μιλάνε για μια εφαρμογή πληκτρολογίου που ζητά πρόσβαση σε αναγνωριστικό χρήστη, μικρόφωνο και κάμερα, παρά να ανησυχείτε για τα δεδομένα πληκτρολόγησης. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, είναι όλα θέμα προοπτικής. Για να είμαι ειλικρινής, αν λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας, αναρωτιέστε εάν το Bitmoji είναι ασφαλές ή δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή πρώτα.

Αξίζει το Bitmoji?

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, οι εφαρμογές που ζητούν υπερβολικά δικαιώματα προτιμώνται λιγότερο από τους λάτρεις του απορρήτου. Υπάρχει πάντα κίνδυνος απορρήτου που σχετίζεται με τη χρήση εφαρμογών πληκτρολογίου τρίτων, όπως το Bitmoji. Άρα, είναι θέμα προοπτικής. Είτε θέλετε να κάνετε τα γραπτά μηνύματα μια διασκεδαστική εμπειρία είτε προτιμάτε ανέπαφο το απόρρητό σας. Δεν κρίνουμε την ακεραιότητα των προγραμματιστών Bitmoji ή δεν την χαρακτηρίζουμε ως μη ασφαλή εφαρμογή. Ωστόσο, παρόλο που οι προγραμματιστές προστατεύουν με επιτυχία και δεν προτίθενται να δημοσιεύσουν πληροφορίες χρήστη σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, το ιστορικό μας λέει ότι οι διαρροές πληροφοριών είναι αναπόφευκτες.

Το Bitmoji έχει επαρκή αξιοπιστία στο όνομά του καθώς αποκτάται από την Snap Inc. Αν και, το Bitmoji δεν φαίνεται σαν μια σκιερή εφαρμογή, τα υπερβολικά δικαιώματα αυξάνουν μερικές φορές τον συναγερμό. Συνήθως τέτοιες ανησυχίες απαντώνται από την πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής. Μια αποκλειστική πολιτική απορρήτου είναι απαραίτητη, καθώς διευκολύνει τους χρήστες και επιλύει τα προβλήματα απορρήτου τους. Το Bitmoji δεν έχει δική του πολιτική απορρήτου και η πολιτική του Snapchat αποκαλύπτει πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me