Είναι η διαδικασία αγοράς Bitcoin εντελώς ανώνυμη;


Είναι η διαδικασία αγοράς Bitcoin εντελώς ανώνυμη?

Παρά την παγκόσμια φήμη ότι είναι ένας ασφαλής και ανώνυμος τρόπος πληρωμής, είναι αλήθεια – το Bitcoin δεν είναι εντελώς ανώνυμο. Αν και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ στην κοινότητα του Bitcoin ή στους οπαδούς της κρυπτογράφησης γενικά, κάθε συναλλαγή Bitcoin αποκαλύπτεται δημοσίως σε ένα καθολικό και τα βήματα ελέγχου ταυτότητας από τις ανταλλαγές διευκολύνουν την ανίχνευση του Bitcoin σε εσάς.

Τα κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, όπως τα Binance, Coinbase και BitMEX τηρούν τους αυστηρούς κανόνες KYC (γνωρίζουν τον πελάτη σας) και AML (κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες), καθιστώντας δύσκολη την ανωνυμία των πληρωμών Bitcoin. Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό σε μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης, θα σας ζητηθεί να παρέχετε:

  • Ένα σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης για να αποδείξετε την ταυτότητά σας.
  • Μια εικόνα πορτραίτου του προσώπου σας, ώστε η ανταλλαγή να γνωρίζει ποιος είστε.
  • Το εγγεγραμμένο πλήρες όνομά σας σύμφωνα με τα έγγραφά σας.
  • Η επίσημη διεύθυνση email σας μέσω της οποίας θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό.
  • Θα πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δώσει κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Προσθέστε έναν αριθμό τηλεφώνου και επαληθεύστε τον μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται μέσω της ανταλλαγής.
  • Προσθέστε τη διεύθυνση του σπιτιού σας.

Με τέτοιες προσωπικές πληροφορίες διαθέσιμες στις ανταλλαγές, νομίζετε πραγματικά ότι το Bitcoin είναι ανώνυμο?

π.χ.

Πώς να αγοράσετε Bitcoin ανώνυμα

Όπως και άλλα πράγματα, υπάρχουν λύσεις για την ανώνυμη αγορά Bitcoin. Πρέπει να έχετε ακούσει για τον όρο: τα μετρητά είναι βασιλιά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα μετρητά είναι πραγματικά βασιλιά. Η καθαρή μέθοδος μη λογοδοσίας που σχετίζεται με τα μετρητά το καθιστά ανιχνεύσιμο.

Bitcoin ATM

Μπορείτε να αγοράσετε το Bitcoin ανώνυμα με μετρητά μέσω LocalBitcoins ή ακόμα καλύτερα, ATM ATM! Σκεφτήκατε ποτέ ένα ATM αφιερωμένο στο Bitcoin; Ναι, υπάρχει σε περισσότερες από 80+ χώρες με σχεδόν 3.000 τοποθεσίες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε ένα νόμισμα στο ATM και να το κατευθύνετε για να μεταφέρετε τα νομίσματα στο πορτοφόλι σας Bitcoin.

Ενώ η διαδικασία αγοράς των Bitcoin μέσω των ΑΤΜ το καθιστά ανώνυμο, καθώς μπορείτε να έχετε οποιονδήποτε να μεταφέρει νομίσματα στον λογαριασμό σας, απλώς παρέχοντάς τους τη διεύθυνση πορτοφολιού σας, η πραγματική ανωνυμία βρίσκεται όταν η ανταλλαγή σας δεν έχει προσωπικές πληροφορίες για εσάς και αυτό είναι απίθανο δεδομένων των κανονισμών.

Αγορά από άτομο σε άτομο

Με την πάροδο των ετών, η προσωπική συναλλαγή στο Bitcoin έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανώνυμη από άλλες μεθόδους. Ενώ η αγορά Bitcoin αυτοπροσώπως μπορεί να σας εμπλέκει να συναντήσετε τον αγοραστή ή τον πωλητή φυσικά, δεν είναι μυστικό ότι και τα δύο μέρη θα συμφωνήσουν ότι δεν έχουν γνωρίσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Local Bitcoins για να μάθετε για τυχόν τοπικούς αγοραστές ή πωλητές που είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή και έπειτα επικοινωνήστε μαζί τους στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η αλληλεπίδραση σε μια πλατφόρμα σημαίνει ότι το διαδικτυακό σας απόρρητο κινδυνεύει.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να διευκολύνετε μια συναλλαγή με ένα άτομο με το οποίο εμπιστεύεστε και αισθάνεστε ασφαλείς να αντιμετωπίσετε. Συνεργαζόμενοι με ένα αξιόπιστο άτομο, μπορείτε να προστατεύσετε την ανωνυμία σας. Ωστόσο, δεν μπορούν να θεωρηθούν ανώνυμες όλες οι συναλλαγές από άτομο σε άτομο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin αμέσως στο διαδίκτυο.

Αγοράστε Bitcoin ανώνυμα στο Διαδίκτυο

Ορισμένες ανταλλαγές σάς επιτρέπουν να αγοράσετε bitcoin χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τη διαδικασία επαλήθευσης ή την ανάγκη να γνωρίζετε τον πελάτη σας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Bisq. Το Bisq είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, peer-to-peer που σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πουλάτε κρυπτονομίσματα σε αντάλλαγμα νομισμάτων πραγματικού κόσμου (δολάριο, ευρώ κ.λπ.) και δεν απαιτεί εγγραφή.

Ωστόσο, το h3Bisq δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τη ρευστότητα και τις τιμές spot που μπορείτε να πάρετε από μια σημαντική κεντρική ανταλλαγή. Η πλατφόρμα διέπει το σύνολο των συναλλαγών αγοράς και πώλησης. Από την αγορά σας για την οποία πρέπει να πραγματοποιήσετε πληρωμή χρησιμοποιώντας τραπεζικό έμβασμα ή ηλεκτρονικό πορτοφόλι στον πωλητή που στέλνει το ποσό bitcoin στο πορτοφόλι σας.

Αν και δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στο Bisq, είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του Localbitcoins.com, καθώς δεν χρειάζεται να συναντηθείτε με το άτομο. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν το Hodl Hodl, όπου έχετε την επιλογή να δώσετε τα στοιχεία επαλήθευσής σας.

Ποιος πρέπει να εμπιστευτείτε?

Ενώ υπάρχουν μέρη που δεν απαιτούν καθόλου ελάχιστη αναγνώριση, για να βγείτε πραγματικά από το κεντρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα χρειαστείτε έναν ισχυρό μηχανισμό που μπορεί τελικά να κάνει τις πληρωμές σας Bitcoin ανώνυμες και αυτός ο μηχανισμός δεν είναι άλλος από ένα VPN ή ένα δίκτυο Tor.

Γιατί χρειάζεστε ανωνυμία?

Η ανωνυμία είναι το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη. Το απόρρητο και η ανωνυμία συμβαδίζουν. Χωρίς απόρρητο, τα ίχνη σας είναι ορατά σε άλλους και αυτό είναι μια ανησυχητική κατάσταση για όσους ανησυχούν για το διαδικτυακό τους απόρρητο.

Ενώ ζούμε σε μια εποχή πλατφόρμων κοινωνικών μέσων και hashtag που μας δελεάζουν να μοιραστούμε τις πολύ προσωπικές μας στιγμές για κάποιες προτιμήσεις, αυτό κοστίζει ειδικά όταν πέφτουμε θύμα διαδικτυακής επίθεσης ή κλοπής ταυτότητας.

Η εμπλοκή στην αγορά ή την πώληση Bitcoin ή οποιουδήποτε άλλου κρυπτονομίσματος είναι ένα εντελώς προσωπικό ζήτημα, του οποίου οι λεπτομέρειες δεν πρέπει να αποκαλύπτονται σε κανέναν, όπως εάν αγοράσατε, πού αγοράσατε ή όταν αγοράσατε bitcoin.

Οι κυβερνήσεις έχουν μια προσωπική βεντέτα έναντι αγορών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Επίσης, εάν είστε τεράστιος αγοραστής ή αξιοσημείωτο άτομο στον κόσμο της κρυπτογράφησης, ενδέχεται να προσελκύσετε ανεπιθύμητη έλξη από παράνομα άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανωνυμία μπορεί να σας προσφέρει πλήρη ηρεμία, δίνοντάς σας το απαραίτητο επίπεδο προστασίας κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών bitcoin υψηλής αξίας.

Θέλετε να ανακτήσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο; Ίσως θελήσετε να δείτε τους παρακάτω οδηγούς:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me