5 λόγοι για μια αργή σύνδεση WiFi


5 λόγοι για μια αργή σύνδεση WiFi

Ένα αργό Wi-Fi μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες που επικρατούν. Οι 5 πιθανοί λόγοι για μια αργή ταχύτητα wifi περιλαμβάνουν:


 • Πάρα πολλές εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο.
 • Πάρα πολλές συσκευές συνδεδεμένες σε ένα κανάλι.
 • Οι χρήστες εκτελούν επίπονες δραστηριότητες
 • Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται ο δρομολογητής σας
 • Παλιό υλικό

π.χ.

 • Λάθος κανάλι
 • Χρήση εύρους ζώνης
 • Ξεπερασμένος δρομολογητής
 • Λάθος τοποθέτηση δρομολογητή
 • Ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης

Γιατί το Wi-Fi μου είναι τόσο αργό?

Οι σελίδες που χρειάζονται αρκετό χρόνο για τη φόρτωση μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικές και επίσης μια δοκιμασία υπομονής. Η αργή ταχύτητα Wi-Fi μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανησυχητική όταν προσπαθείτε να φτάσετε μέχρι τις προθεσμίες και να ολοκληρώσετε την εργασία σας εγκαίρως.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους η ταχύτητα του Wi-Fi ενδέχεται να είναι αργή με πιθανές λύσεις.

*Σημείωση: Ένα κακό σήμα Wi-Fi μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε ότι είναι πρόβλημα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει πάντα. Για να επιταχύνετε το διαδίκτυο ή να ενισχύσετε το σήμα Wi-Fi, θα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετικά βήματα.

1. Βρίσκεστε σε λάθος κανάλι

Τα ασύρματα δίκτυα αποτελούνται από δύο ζώνες συχνοτήτων: 2,4 GHz και 5 GHz αντίστοιχα. Αυτές οι ζώνες συχνοτήτων επηρεάζουν δύο παράγοντες που είναι η ταχύτητα και το πόσο γρήγορα μπορούν να ταξιδέψουν. Για παράδειγμα, ένα κανάλι 2,4 GHz μπορεί να παρέχει χαμηλότερες ταχύτητες σε μια ευρεία περιοχή κάλυψης ενώ; ένα κανάλι 5 GHz μπορεί να μεταδώσει γρηγορότερες ταχύτητες σε μια μικρότερη περιοχή κάλυψης. Κατά προτίμηση, μια σύνδεση 2,4 GHz εφαρμόζεται καλύτερα στις περιοχές της πόλης λόγω λιγότερου θορύβου ή παρεμβολών από ένα δίκτυο 5GHz. Αυτές οι ζώνες χωρίζονται σε πολλά κανάλια.

Ένας κοινός λόγος για τον οποίο το Wi-Fi είναι αργό στο σπίτι οφείλεται στην παρουσία συσκευών όπως μικροκύματα, ασύρματα τηλέφωνα και άλλες συσκευές που εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι 2,4 GHz. Εάν αυτές οι συσκευές υπάρχουν κοντά, μπορεί να μειωθεί η ταχύτητα του Wi-Fi. Αυτό ισχύει για τους γείτονές σας που ενδέχεται να έχουν πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο και που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα.

Τα κανάλια είναι παρόμοια με τους δρόμους και οι συσκευές είναι οχήματα στο δρόμο. Εάν όλοι χρησιμοποιούν την ίδια διαδρομή για να φτάσουν στον καθορισμένο προορισμό τους, είναι πιθανό να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αν όμως πολλές διαδρομές οδηγούν στον ίδιο προορισμό, είναι πιθανό να διαχωριστεί η κίνηση, προκαλώντας λιγότερη συμφόρηση. Έτσι, η επιλογή του καναλιού με τη λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι μια συνιστώμενη λύση για παραδείγματα, τα κανάλια 1, 6 και 11 είναι τα ταχύτερα διαθέσιμα κανάλια.

Πώς να το διορθώσετε:

Για να μάθετε ποια κανάλια έχουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση στο δίκτυό σας, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ασύρματης ανάλυσης όπως το NetSpot και μετά μετακινήστε το κανάλι σας στο δρομολογητή σας.

2. Υπερφορτωμένη χρήση εύρους ζώνης

Το εύρος ζώνης αναφέρεται στην υψηλότερη ποσότητα δεδομένων που μεταδίδονται μέσω του δικτύου ανά πάσα στιγμή. Εάν μοιράζεστε τη σύνδεσή σας Wi-Fi σε πολλά άτομα, κάθε φορά που άτομα που συμμετέχουν σε δραστηριότητες που καταναλώνουν εύρος ζώνης, όπως παίζοντας διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, ροή μεγάλων αρχείων ήχου και άλλες δραστηριότητες τείνουν να χρησιμοποιούν την πολύτιμη δραστηριότητά σας. Η απλή διακοπή αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να βελτιώσει δραστικά την απόδοση του Wi-Fi.

Πώς να το διορθώσετε:

Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης εύρους ζώνης όπως το DD-WRT ή το Garygole για να καταλάβετε τις εφαρμογές που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης

πάρα πολλά άτομα στο ίδιο δίκτυο

3. Ο δρομολογητής σας δεν είναι ενημερωμένος

Ένας παρωχημένος δρομολογητής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αργή ταχύτητα Wi-Fi. Οι νεότερες συσκευές τείνουν να παρέχουν πολύ καλύτερη συνδεσιμότητα και εμβέλεια σε σύγκριση με τις παλαιότερες συσκευές. Για παράδειγμα, οι συσκευές δρομολογητή που χρονολογούνται από μια δεκαετία πίσω τείνουν να έχουν ταχύτητα Wi-Fi περίπου 25mpbs (megabit ανά δευτερόλεπτο). Ενώ οι συσκευές κυκλοφόρησαν μερικά χρόνια μετά είχαν βελτιωμένες ταχύτητες που κυμαίνονται από 150 έως 500mbps.

Οι δρομολογητές υποστηρίζουν διαφορετικά πρότυπα Wi-Fi που βελτιώνονται καθώς περνούν τα χρόνια. Τα πιο απαιτούμενα πρότυπα Wi-Fi για δρομολογητές στην αγορά σήμερα είναι B, G, N και AC. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών είναι η τιμή μεταφοράς. Για παράδειγμα, το ασύρματο B έχει ρυθμό μεταφοράς 11mbps ενώ το ασύρματο G έχει ταχύτητα Wi-Fi 54mbps.

Πώς να το διορθώσετε:

Εάν έχετε αργή σύνδεση Wi-Fi, προσπαθήστε να επανεκκινήσετε το δρομολογητή που θα πρέπει να επιταχύνει τα πράγματα για εσάς. Απλώς αποσυνδέστε το καλώδιο από το δρομολογητή σας και συνδέστε το μερικά δευτερόλεπτα μετά. Εάν δεν σας ταιριάζει, η καλύτερη δυνατή λύση θα ήταν να αγοράσετε μια νέα συσκευή.

ξεπερασμένος δρομολογητής

4. Λάθος τοποθέτηση του δρομολογητή σας

Εάν έχετε αγοράσει μια νέα συσκευή, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα σχετικά με την ταχύτητα του Wi-Fi, το πρόβλημα ενδέχεται να είναι με τη θέση του δρομολογητή. Τα σήματα τείνουν να ταξιδεύουν προς τα έξω, οπότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δρομολογητή σε ένα μέρος που καλύπτει ολόκληρη την ακτίνα του σπιτιού αντί να το τοποθετήσετε στη γωνία του σπιτιού σας.

Πώς να το διορθώσετε:

 • Το σπίτι σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλο για το δρομολογητή σας για πλήρη κάλυψη. Στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόσετε επεκτάσεις Wi-Fi για να αυξήσετε το εύρος των σημάτων που εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Αυτές οι επεκτάσεις είναι βοηθητικές συσκευές που συνδέονται με το δρομολογητή και ρίχνουν επανειλημμένα σήματα για να καλύψουν μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή.
 • Αποφύγετε την τοποθέτηση του δρομολογητή κοντά ή στο υπόγειό σας, καθώς υλικά όπως σκυρόδεμα και υλικά μπορούν να μπλοκάρουν σήματα Wi-Fi και καθιστώντας το Wi-Fi αργό.
 • Το να αφήσετε το δρομολογητή σε ένα ράφι βιβλίου ή στο έδαφος δεν είναι η καλύτερη θέση για να διαδώσετε τα σήματα Wi-Fi. Ωστόσο, ένας πιο ελπιδοφόρος τρόπος είναι να τοποθετήσετε το δρομολογητή σε ένα ορισμένο ύψος για να επιτύχετε αξιοσημείωτη απόδοση Wi-Fi, επεκτείνοντας συνολικά το εύρος εκπομπών..

τοποθέτηση δρομολογητή

5. Ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Για να δημιουργήσετε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο, απαιτείται προσαρμογέας δικτύου, ο οποίος υποστηρίζεται από προγράμματα οδήγησης δικτύου. Γενικά, τα Windows ενημερώνουν αυτόματα αυτά τα προγράμματα οδήγησης κάθε μήνα για να διασφαλίσουν ότι έχετε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα οδήγησης χωρίς σφάλματα. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν στιγμές που αυτά τα ασύρματα προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να λείπουν ή να καταστούν ασύμβατα με το υλικό σας κατά συνέπεια, οδηγώντας σε προβλήματα σύνδεσης Wi-Fi.

Πώς να το διορθώσετε:

Μπορείτε να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογώντας τη διαχείριση συσκευών στο πλαίσιο αναζήτησης και αναζητώντας τον προσαρμογέα δικτύου σας. Όταν το βρείτε αυτό, κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου που θέλετε να ενημερώσετε και επιλέξτε πρόγραμμα οδήγησης ενημέρωσης. Εάν σας ζητήσει μια διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε κλικ στην εγκατάσταση και αν όχι τότε το σύστημά σας είναι ενημερωμένο.

ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Συμβουλή: Ελέγξτε την ταχύτητα σύνδεσης!

Για ακριβή και αληθινά αποτελέσματα, κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και θέστε σε παύση το Adblocker, εάν εκτελείτε μία.

Σημείωση: Η ταχύτητα του Διαδικτύου σας μπορεί να είναι χαμηλή κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων ημερών της ημέρας, σε αντίθεση με τα μεσάνυχτα, αυτό είναι βασικά όταν η μισή γειτονιά σας πιθανώς κοιμάται. Ωστόσο, εάν η ταχύτητά σας είναι σταθερά χαμηλή, ίσως θελήσετε να καλέσετε τον ISP σας (Internet Service Provider) για να λάβετε μια αναβάθμιση προγράμματος!

 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε και μεταβείτε σε έναν ιστότοπο δοκιμών ταχύτητας, όπως speed.googlefiber.net.
 • Πατήστε στο "Παίζω" εικόνισμα
 • Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα δείτε το ping, την ταχύτητα λήψης και την ταχύτητα μεταφόρτωσης.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map