Mis on õigus privaatsusele?


Mis on õigus privaatsusele?

Ameerika Ühendriikide põhiseadus pakub teatavaid põhiõigusi. Need õigused rikuvad võrdset kaitset, kui neil neid eitatakse. Kui üksus rikub õigust privaatsusele, peab ta näitama, et tema tegevus oli vajalik kaaluka huvi kaitseks.


Õigus eraelu puutumatusele on osa erinevatest õigustavadest, et piirata valitsuse eraelulisi tegevusi, mis ohustavad üksikisikute privaatsust. Üle 150 riigi põhiseaduses mainitakse õigust privaatsusele.

Digitaalajastul mängivad andmed meie igapäevaelus tohutut rolli. See on olemas paljudel erinevatel viisidel, näiteks kui teeme veebis oste, jagame teistega faile, värskendame oma sotsiaalseid vooge ja teeme palju muud. 2013. aastal avas Edward Snowden laiaulatusliku valitsuse massi jälitusprogrammide režiimi, avades globaalse vestluse, mis on tänaseni toimumas.

Paljude muude üksikisikutele antud õiguste hulgas on esimene õigus eraelu puutumatusele. Seetõttu märgitakse üheksas ja neljateistkümnes muudatus täpselt, et õigused, kui neid pole põhiseaduses selgelt nimetatud, ei tähenda, et inimestel neid pole. Seetõttu on USA kohtud seda arutluskäiku järginud.

Privaatsusõigusi peetakse põhiõigusteks. Põhiseadusega kaitstakse teatavaid põhiõigusi. Seega, kui need antakse mõnedele inimestele, kuid mitte teistele, siis on see põhiseaduse rikkumine.

õigus privaatsusele

Miks on õigus privaatsusele oluline??

Õigus privaatsusele on iga inimese põhiõigus sõltumata sellest, kes nad on või kust nad pärit on. Ilma privaatsuseta pole turvalisust ja kui turvalisus puudub, elame kõik kaose ja pideva ohuga maailmas.

Privaatsus on palju enamat kui see, mida kommentaatorid ja kohus välistavad. Privaatsus seab võimule piirangu, austab teisi teie ümber, hoiab sobivaid sotsiaalseid piire, annab mõtte- ja sõnavabaduse ning mis kõige tähtsam – usalduse, et jah, te olete turvaline.

Põhiseaduslik õigus privaatsusele

Privaatsusõigused on loomulikult seotud infotehnoloogiaga, kuna elame ajastul, kus protsessid on Internetis nihkunud. Kirjutab endine ülemkohtu kaastöötaja Louis Brandeis,

"Avastused ja leiutis on võimaldanud valitsusel kapis sosistatava teabe kohtus avaldada palju tõhusamalt kui nagi külge sirutades.."

Ehkki USA põhiseadus ei sisalda sõnaselgelt õigust privaatsusele, on riigikohus leidnud, et põhiseadus annab kaudselt õiguse privaatsusele valitsuse sissetungimise vastu esimese muudatuse, kolmanda muudatuse, neljanda muudatuse ja viienda muudatuse alusel..

Õigusele privaatsusele viidatakse USA põhiseaduse neljandas muudatuses, milles öeldakse,

Inimeste õigust olla ebamõistlike läbiotsimiste ja arestimiste eest turvaline oma isikutes, majades, paberites ja muudes asjades ei tohi rikkuda ning garantiikirju ei tohi välja anda, vaid võimalusel, mida toetab vande või kinnitus, eriti kirjeldades otsitav koht ning konfiskeeritavad isikud või asjad

– USA põhiseaduse neljas muudatusÕiguse eraelu puutumatusele – Vikipeedia

Isikuandmete kaitse

2018. aastal Suurbritannias vastu võetud isikuandmete kaitse seadus on Ühendkuningriigis rakendatud isikuandmete kaitse üldmäärust (GDPR) ja samm selle kontrollimiseks, kuidas organisatsioonid, ettevõtted või valitsus teie isikuandmeid kasutavad..

Ehkki see on oluline samm teie veebipõhise privaatsuse kaitsmise suunas, on oluline mõista, et kasutajana on teie kohustus veenduda veebis üleslaaditavas. Kui ajakohastate oma igapäevaelu olulisemaid üksikasju veebis, välistab privaatsuse mõiste küsimuse.

Veebipõhine privaatsus ja GDPR

Veebipõhisel privaatsusel ja GDPR-il on palju ühist. Ilma veebipõhise privaatsuseta ei suudaks GDPR oma eesmärki saavutada. Üksusena, mis vastutab kasutajate isikuandmete kogumise ja kasutamise eest, kehtivad ranged reeglid, mida nimetatakse andmekaitsepõhimõteteks ja mida tuleb järgida:

  • Andmeid tuleb kasutada õiglaselt, seaduslikult ja läbipaistvalt
  • Andmeid tuleb kasutada kindlatel eesmärkidel
  • Andmeid tohib kasutada ainult ettenähtud otstarbel
  • Andmed peavad olema täpsed ja ajakohased
  • Kõige tähtsam on see, et andmeid tuleb käidelda viisil, mis tagab asjakohase turvalisuse, sealhulgas kaitse ebaseadusliku või loata töötlemise, juurdepääsu, kadumise, hävimise või kahjustuste eest

Privaatsuse kaitse tsiviilseadus

Ameerika Ühendriikides ei ole ühtegi andmekaitsealast õigusakti. Selle asemel järgib USA andmete privaatsuse osas lähenemisviisi osariikidele. Tegelikult sõltub USA pigem seadusandluse, regulatsiooni ja iseregulatsiooni kombinatsioonist kui valitsuse sekkumisest üksi.

Ameerika Ühendriikides hõlmavad kõige silmatorkavamad riiklikud seadused 1974. aasta eraelu puutumatuse seadust, 1980. aasta eraelu puutumatuse kaitse seadust, laste eraelu puutumatuse kaitse seadust, elektroonilise side privaatsuse seadust ja küberluure jagamise ja kaitse seadust..

Avalikustamise õigus

„Avalikustamise õigus” on intellektuaalomandi õiguse vorm, mis kaitseb isiku nime väärkasutamise / petmise, isikupärase identiteedi sarnasuse ja võimalike muude isikliku mulje jäljendamise eest.

Ameerika Ühendriikides pole kahjuks föderaalsel tasandil määrusega või kohtupraktikaga endiselt avalikustamise õigust tunnustatud. Avalikkuse õigust on määrusega ja / või kohtupraktikaga tunnustatud siiski enamikus 50 üksikriigis.

Avalikustamisõigus võib laieneda mitmele isikuomadusele, nagu nimi, hüüdnimed, pseudonüümid, hääl, allkiri, sarnasus, foto või muud identiteedi või isiku näitajad. Riikides on siiski erinevusi järgmistes küsimustes:

  1. Kas õigus säilib postuumselt ja kui, siis kui kaua.
  2. Kas avalikustamise õigus on laskuv (päritav) ja loovutatav.

– USA põhiseaduse neljas muudatusÕiguse eraelu puutumatusele – Vikipeedia

Kuigi avalikkuse õigust ei kasutata täielikult, on oluline mõista, et privaatsus on teie käes. Mida rohkem te eksponeerite, seda vähem privaatseks muutute.

Tooted

  • Windowsi VPN
  • Maci VPN
  • Androidi VPN
  • iOS-i VPN
  • Chrome’i laiend
  • Firefoxi laiendus
  • Ruuteri VPN
  • Kodi lisa
  • Android TV VPN
  • Firestick TV VPN
  • DDWRT aplett
  • VPN Linuxi jaoks
  • Pühendatud IP VPN
  • Mängude VPN
  • Sadama edastamine
  • Ettevõtte VPN

Tööriistad

  • Mis on minu IP
  • DNS-i lekke test
  • IPv6 lekketest
  • WebRTC lekketest

Lisateave

  • Miks just PureVPN
  • Wifi VPN
  • Mis on VPN
  • Turvaline VPN
  • Anonüümne VPN

Enim külastatud

  • Osta VPN
  • USA VPN
  • Suurbritannia VPN
  • OpenVPN
  • Disney Plus VPN
  • VPN-pakkumised
  • Netflixi VPN
  • Laadige VPN alla

PureVPN-i kohta

  • Meist
  • Pressiruum
  • PureVPN ülevaated
  • Blogi
  • Õpilase allahindlus
  • Logi pole sertifitseeritud

Abi

  • Tugikeskus
  • Kirjuta meile

Partnerid

  • Soovita sõbrale
  • VPN-i sidusprogramm
  • Hakka edasimüüjaks
  • Arendajad (API)
  • Bug Bounty programm

Keel: Inglise

  • Français
  • Inglise
  • Türgi keeles
  • عربى
  • Deutsch
  • Itaalia
  • Nederlandse
  • ไทย
  • Português
  • svenska
  • dansk
  • Español
  • Vene keeles
  • Korealane
  • Poola keeles
  • Soome keel

võta meiega ühendust

DMCA.com kaitse olek © 2007 – 2020 PureVPN Kõik õigused reserveeritud Ettevõtte registreerimisnumber: 1544568

  • Privaatsuspoliitika
  • Tagastamispoliitika
  • Sidusettevõtte poliitika
  • Kasutustingimused
  • Saidiplaan
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map