IPSec VPN


IPSec VPN

Το IPSec VPN είναι ένα δημοφιλές σύνολο πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση ασφαλών και ιδιωτικών επικοινωνιών μέσω δικτύων πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP). Αυτό επιτυγχάνεται με τον έλεγχο ταυτότητας και την κρυπτογράφηση των πακέτων IP μεταξύ δύο τελικών σημείων.


vpn ipsec

 • ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
 • Χαρακτηριστικά
 • Σύγκριση
 • Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα
 • Πρωτόκολλα PureVPN
 • Συχνές ερωτήσεις

  τι είναι το ipsec

  Τι είναι το IPSec?

  Το Internet Protocol Security, γνωστό και ως IPSec, είναι ένα πλαίσιο ανοιχτών προτύπων. Αναπτύσσεται από την Ομάδα Μηχανικής Διαδικτύου (IETF) και παρέχει κρυπτογραφικά βασισμένη ασφάλεια στην κίνηση του δικτύου. Επιτρέπει επίσης τον έλεγχο ταυτότητας προέλευσης δεδομένων, την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και την αντι-αναπαραγωγή.

  Προσφέροντας υποστήριξη τόσο για IPv4 όσο και για IPv6, το IPSec αναπτύσσεται όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός VPN. Οι όροι IPSec VPN ή VPN μέσω IPSec αναφέρονται στη διαδικασία δημιουργίας συνδέσεων μέσω πρωτοκόλλου IPSec. Είναι μια κοινή μέθοδος για τη δημιουργία ενός εικονικού, κρυπτογραφημένου συνδέσμου μέσω του μη ασφαλούς Διαδικτύου.

  Σε αντίθεση με το αντίστοιχο (SSL), το IPSec είναι σχετικά περίπλοκο να διαμορφωθεί, καθώς απαιτεί λογισμικό πελάτη τρίτου μέρους και δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συνήθως για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση μεταξύ γραφείων σε πολλές τοποθεσίες.

  Βασικά χαρακτηριστικά του IPSec VPN

  Προστασία κατά της επανάληψης

  Το IPSec παρέχει προστασία από επιθέσεις επανάληψης. Εκχωρεί έναν μοναδικό αριθμό ακολουθίας σε κάθε πακέτο. Εάν εντοπίσει ένα πακέτο με διπλό αριθμό ακολουθίας, θα αναπαραχθεί και θα πέσει.

  Έλεγχος ταυτότητας προέλευσης δεδομένων

  Ο κωδικός ελέγχου ταυτότητας μηνύματος Hash (HMAC) επιβεβαιώνει ότι τα πακέτα δεν έχουν αλλάξει.

  Τέλειο εμπρόσθιο απόρρητο

  Το PFS σε μια υπηρεσία VPN IPSec βελτιώνει την ασφάλεια της σύνδεσης VPN. Αυτό επιτυγχάνεται διασφαλίζοντας ένα μοναδικό κλειδί συνεδρίας για κάθε διαπραγμάτευση.

  Διαφάνεια

  Το IPSec λειτουργεί κάτω από το επίπεδο μεταφοράς, επομένως είναι διαφανές για τους χρήστες και τις εφαρμογές. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στο λογισμικό κατά την εφαρμογή του στο δρομολογητή ή το τείχος προστασίας.

  Δυναμική εκ νέου πληκτρολόγηση

  Η εκ νέου πληκτρολόγηση, σε καθορισμένα διαστήματα, αποχαιρετά τη μη αυτόματη αναδιάρθρωση των μυστικών κλειδιών. Και, μπορείτε να παραμείνετε προστατευμένοι από τις περισσότερες επιθέσεις κατάσχεσης και πλαστοπροσωπίας.

  Εμπιστευτικότητα

  Τα πακέτα κρυπτογραφούνται από τον αποστολέα πριν από τη μετάδοση. Ως αποτέλεσμα, τα ευαίσθητα δεδομένα θα φτάσουν στον παραλήπτη που προορίζεται.

  Σύγκριση IPSec έναντι SSL

  IPSec (IKEv2 & L2TP) έναντι SSL (OpenVPN & SSTP)

  Το παρακάτω είναι μια σε βάθος σύγκριση μεταξύ SSL και IPSec, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας.

  IPSec SSL
  ΕκτέλεσηΛειτουργεί μέσω ενός λογισμικού στον πελάτη, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τη διαπραγμάτευση συνδέσεων.Λειτουργεί μέσω προγραμμάτων περιήγησης στο Web, καθιστώντας το ελαφρώς πιο γρήγορο όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση μιας σύνδεσης.
  Ασφάλεια Υποστηρίζει προστασία αναπαραγωγής, έλεγχο ταυτότητας σε επίπεδο δικτύου, καθώς και ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα δεδομένων. Χρησιμοποιεί SSL ή TLS για κρυπτογράφηση, καθώς και δημόσια κλειδιά, ιδιωτικά κλειδιά και ψηφιακά πιστοποιητικά για έλεγχο ταυτότητας.
  Ευκολία στη χρήση Η διαδικασία υλοποίησης και διαμόρφωσης είναι συνήθως χρονοβόρα. Εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας σχεδόν οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  Διαδρομή τείχους προστασίας Σχετικά εύκολο να μπλοκάρει από τείχη προστασίας. Κατάλληλο για παράκαμψη τείχους προστασίας καθώς χρησιμοποιεί τη θύρα 443 – την προεπιλεγμένη θύρα για ασφαλή κίνηση HTTPS.
  Ελεγχος Ευρεία πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο ή εφαρμογές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ασφάλειας. Πιο λεπτομερής έλεγχος πρόσβασης, αλλά απαιτεί περισσότερη διαχείριση.
  Έλεγχος ταυτότητας δεδομένων Ανταλλαγή κλειδιών Διαδικτύου (IKE) Βασικοί αλγόριθμοι ανταλλαγής όπως το Elliptic Curve Cryptography (ECC) και το RSA.
  Προστατέψτε από επιθέσεις Δεδομένου ότι παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο, η επιφάνεια επίθεσης είναι μεγάλη. Περιορισμένη επιφάνεια επίθεσης καθώς επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και συστήματα.
  συμπέρασμα Ιδανικό ως VPN από ιστότοπο σε ιστότοπο. Προτιμάται για κοκκώδη απομακρυσμένη πρόσβαση.

  Το PureVPN προσφέρει υποστήριξη για όλα τα κύρια πρωτόκολλα και πλατφόρμες VPN.

  Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του IPSec VPN Protocol

  Πλεονεκτήματα

  • Εγγενής συμβατότητα για όλες τις μεγάλες συσκευές.
  • Προσφέρει καλύτερη ασφάλεια αφού χρησιμοποιεί μια ποικιλία κρυπτογράφησης όπως 3DES, AES και AES-256.
  • Είναι σταθερό, ειδικά κατά την εναλλαγή δικτύων ή την επανασύνδεση μετά από διακοπή σύνδεσης.
  • Λειτουργεί σε επίπεδο δικτύου – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάρτηση από την εφαρμογή!

  Μειονεκτήματα

  • Μπορείτε να το αποκλείσετε χρησιμοποιώντας περιοριστικά τείχη προστασίας.
  • Δεν είναι το ταχύτερο πρωτόκολλο. Το L2TP / IPSec ενσωματώνει δεδομένα δύο φορές, γεγονός που επιβραδύνει τη σύνδεση.
  • Απαιτεί σημαντικό εύρος ζώνης και χρόνο επεξεργασίας.

  Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πρωτόκολλο VPN?

  Αυτόματη επιλογή

  Η ευκολία χρήσης είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους μας. Οι εφαρμογές PureVPN μπορούν να επιλέξουν το πρωτόκολλο VPN που ταιριάζει καλύτερα στη σύνδεσή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε και να φροντίσουμε τα υπόλοιπα για εσάς.

  Χειροκίνητη επιλογή

  Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρωτόκολλο για τη σύνδεση VPN. Πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο γράφημα σύγκρισης VPN για καλύτερη κατανόηση του τι φέρνει ο καθένας στο τραπέζι. Ακόμα αβέβαιο; Δοκιμάστε αυτά τα πρωτόκολλα VPN με την ακόλουθη σειρά:

  • OpenVPN
  • IKEv2
  • SSTP
  • L2TP
  • PPTP
  • IPSec

  IPSec VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me