Sikker internetdag 2020


Sikker internetdag 2020

Denne Safer Internet Day, lad os gøre Internettet til et bedre sted ved at ændre måden, vi handler, interagerer og handler online!
PureVPN gør det muligt for sine brugere at give 12 månedlige konti til kære til hver tilmelding denne Safer Internet Day.


img

 • Historie
 • SID 2020
 • Opsummering i 2019
 • Partnerskab
 • SID-bevidsthed
 • Sikkerhedstips
 • Problemer
 • Børnebeskyttelse
 • Safeguard

Historien om den sikrere internetdag

Safer Internet Day, også ofte benævnt SID, er et globalt initiativ – koordineret af det fælles Insafe / INHOPE-netværk. Initiativet sigter mod at uddanne børn om online-sikkerhed og skabe en grænseløs samtale om ansvarlig anvendelse af teknologi. Læs videre for at lære mere om vigtigheden af ​​denne dag, og hvad du kan gøre for at gøre hver dag mere sikker.

I Storbritannien, Sikker internetdag koordineres hvert år af det britiske Safer Internet Center, som er et partnerskab mellem tre førende velgørenhedsorganisationer: Internet Watch Foundation, South West Grid for Learning og Childnet International.

Hundredvis af lande uden for Europa fejrer også dagen. Begrebet Sikker internetdag Udvalg blev indført i 2009 for at gøre begivenheden virkelig global. Hvert år siden da Sikker internetdag havde tilladt forældre at hjælpe deres børn med at forblive i sikkerhed mod de mange farer, der cirkler rundt på Internettet.

sikrere-internet-dag

SAFER INTERNET DAG

Dagen vil blive observeret den Tirsdag den 11. februar i 2020. Dette års tema er “Sammen for et bedre internet”. Faktisk er vi alle nødt til at spille vores rolle for at sikre, at vi fortsat nyder de utallige fordele, vi har til rådighed, takket være Internettet, men positivt, ansvarligt og sikkert.

Internettet er uden tvivl den mest forstyrrende teknologi nogensinde. Det har slettet fysiske afstande og gjort det muligt for os at kommunikere og interagere med mennesker tusindvis af kilometer væk og åbne en helt ny verden af ​​muligheder for dagens ungdom.

Selvom det har gjort vores liv lettere på utallige måder, forbliver konstant forbindelse os også sårbare og udsat for en række trusler, der lurer online. Fra phishing og løseprogram til cyberstalking og identitetstyveri udvikler sig trussellandskabet ikke kun, men øges også i alvorlighed med tiden.

Safer Internet Day giver en tiltrængt mulighed for at sprede opmærksomheden omkring de risici, der er forbundet med den digitale verden, og give både unge og gamle mulighed for at få mest muligt ud af internettet, mens de forbliver sikre.

safe-dag-2020

Safer Internet Day 2019 Højdepunkter

Hvordan PureVPN fejrede SID 2019

Vi bad alle gøre deres indsats for at støtte Safer Internet Day, og hvad det står for ved at blive involveret i vores SID-kampagne. Vi blev ydmyge af et positivt svar fra hundreder af deltagere.

PureVPN samarbejdede med Safer Internet Day for at skabe opmærksomhed om farerne, der lurer online, og hvorfor alle på nettet, uanset deres alder, bør sikre deres digitale fodaftryk.

De, der gentweetede de officielle SID-indlæg af PureVPN, fik gratis VPN-konti til at dele med deres venner og familie. Et mere sikkert internet betyder en sikrere dig!

hvad-er-sid-2020-fester-PureVPN

Hvad er mere sikkert internet?

Et sikrere internet er, hvor enhver, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra, har onlinesikkerheden til at udtrykke åbent. Internet uden grænser for alle og online privatliv til at respektere rettighederne for dem, der foretrækker online anonymitet.

PureVPN samarbejder med Safer Internet Center

Som sidste år har PureVPN – en officiel SID-tilhænger – gået sammen med UK Safer Internet Center for at sprede budskabet om Safer Internet Day.

Vi opretter og deler nyttige ressourcer til bekæmpelse af de mest almindelige onlinetrusler.

Vi tager også en gave-gave-tilgang endnu en gang for at opmuntre enkeltpersoner til at deltage i samtalen og styrke dialogen omkring Internetsikkerhed.

sid-partnerskab-PureVPN

Hvorfor er internetsikkerhedsbevidsthed afgørende?

Selvom Internettet har styrket og fremskyndet fremskridt inden for næsten alt det, man kan forestille sig, har det også udsat os for en række online trusler som identitetstyveri, social engineering, cybermobning, løsepenge, udnyttelse af børn og svig, blandt andre.

Med så meget af vores data, der er let tilgængelige online, er det ikke et valg at være sikker på Internettet. Det er et must. Det første skridt hen imod online sikkerhed er at være ‘opmærksom’ på de forskellige slags trusler og sårbarheder, der lurer på Internettet, og hvordan du kan hjælpe dine børn med ikke at blive offer for dem.

hvorfor-sikrere-internet-dag-er-afgørende-2020-PureVPN

Tips til internetsikkerhed for at være sikker online

Hos PureVPN hjælper vi dig proaktivt med at beskytte dig, når det kommer til at sikre vores data. Når alt kommer til alt lever vi og indånder sikkerhed og privatliv! Ikke desto mindre er vi klar over, at dette ikke nødvendigvis er tilfældet for alle.
Så på denne Safer Internet Day, i stedet for at minde dig om at beskytte din internetforbindelse med en VPN (som du fuldstændigt burde), vil vi give dig Internetsikkerhedstip til at følge og beskytte dig selv online!

 1. Download altid software og applikationer fra autoriserede udbydere for at undgå muligheden for at installere useriøs software.
 2. Hold dine personlige oplysninger kun væk fra Internettet og for dig selv, da det kan være værdifuldt for dem, der ønsker at udnytte dem.
 3. Angiv stærke adgangskoder for at sikre dine online konti sikre – brug en blanding af tal, symboler, store og små bogstaver.
 4. Lås din telefon med et kodeord, PIN-kode eller oplåsningsmønster for at forhindre nogen i at få adgang til dine private data.
 5. Dine sociale mediekonti skal være private, så det kun er dine venner og familie, der kan se noget om dig. Indstil privatlivskontrol ved at kigge efter “Indstillinger” eller “Indstillinger”.
 6. Stol aldrig på nogen på Internettet, uanset om de udgør sig som din ven. Det er ikke sikkert!
 7. Anvend tofaktorautentifikation hvor det er muligt for at tilføje et ekstra lag af sikkerhed til dine online konti!
 8. Vær hurtig, når det kommer til opdatering af dit operativsystem og software for at forhindre cyberkriminelle i at drage fordel af smuthuller for at få adgang til din computer eller mobiltelefon.
 9. Undgå at bruge offentlige Wi-Fi-netværk, såsom dem på caféer eller restauranter, da de i sagens natur er usikre.
 10. Brug et kodeordstyringsprogram til at gemme dine adgangskoder og holde dem væk fra hackers rækkevidde.

SID-sikkerhed-tips-2020

Hvilke problemer med internetsikkerhed står vi over for i dag?

  Følgende er nogle af de mest almindelige internetsikkerhedsspørgsmål, vi står overfor i dag:

  Risici for informationssikkerhed

 • Malware: Ondsindet software, der er designet til at indsamle personlige oplysninger uden brugerens samtykke, såsom vira, spyware, orme, trojanere, ransomware osv..
 • Phishing: En type fidus, hvor gerningsmanden forsøger at få et offer’s følsomme data ved at foregive at være en legitim virksomhed eller person. Det gøres ofte gennem falske tekstbeskeder, e-mails eller websteder.
 • Online-svindel: Ordninger oprettet for at snyde enkeltpersoner om deres penge eller personlige oplysninger, såsom bankkontooplysninger gennem falske løfter, tricks osv.
 • Personlig sikkerhedsrisiko

 • Cyber ​​mobning: Brug af elektroniske midler som e-mail, onlinemeddelelser og sociale medier til at chikanere eller forfølgelse af en person eller gruppe.
 • Stødende / uanstændigt indhold: Websteder, der indeholder eksplicit, stødende eller usmageligt indhold, der muligvis ikke kan lide brugerens smag.
 • Cyberstalking: En forbrydelse, hvor angriberen vedvarende skræmmer eller chikanerer et offer ved hjælp af elektroniske midler som instant messaging, e-mail eller meddelelser, der er sendt til diskussionsgrupper eller websteder.
 • Online Predation: Handlingen med at udnytte sårbare unge eller børn til voldelige eller seksuelle formål.
 • Sextortion: En type udnyttelse, hvor seksuelle billeder eller information bruges til at udpresse penge eller seksuelle favoriserer fra offeret.
 • Identitetstyveri: En forbrydelse, hvor en fostervælger indhenter nøglebrikker med personlige oplysninger som dine bankkontodetaljer eller personnummer for at efterligne dig og begå svig.
 • Wi-Fi-aflukning: En metode, der er brugt af cyberkriminelle til praktisk talt at “lytte til” på din Wi-Fi-trafik og stjæle de data, der transmitteres over netværket.
 • Spamming: Brug af elektroniske meddelelsessystemer som e-mails til at sende uønskede bulk-meddelelser (spam), der åbner døren til phishing, malware og trusler mod dit privatliv.
 • ransomware: En type malware, der låser din computer eller filer og kræver en løsepenge-betaling for at låse den op.

Tips til internetsikkerhed til beskyttelse af dine børn mod:

 • Cyber ​​mobning
 • Stødende indhold
 • Cyberstalking
 • Online Predation

Internetsikkerhedstips til at hjælpe dine børn mod cybermobning

 1. Vær smart om, hvad du skriver eller sender online. Afstå fra at dele noget, der kan genere eller skade dig.
 2. Del ikke dine adgangskoder eller kontooplysninger med nogen, da det kan kompromittere din kontrol over dine online aktiviteter.
 3. Hvis du bruger en offentlig computer, skal du altid logge ud, da dine kontooplysninger kunne bringes i fare, hvis du glemmer at logge ud.
 4. Gentag aldrig eller svar på nogen bruger, der sender dig truende eller stødende beskeder. Bloker dem med det samme!
 5. Hvis du eller nogen, du kender, er et offer for cybermobning, skal du ikke ignorere det. Rapporter det til en voksen med det samme.

Tips til internetsikkerhed for at beskytte dine børn mod stødende / uanstændigt indhold

 1. Brug et webfiltreringsværktøj til at blokere adgang til upassende websteder og indhold på Internettet.
 2. Hvis du støder på noget indhold, som du finder stødende, skal du med det samme rapportere det til webstedsadministratoren.
 3. Tøv ikke med at rapportere upassende indhold på sociale medier som uanstændige fotos, pornografiske billeder osv.
 4. Tænd for sikker søgning for at blokere eksplicitte resultater på Google.
 5. Brug et annonceblokerende værktøj til at forhindre stødende annoncer i at skjule din skærm.

Internetsikkerhedstips til at hjælpe dine børn mod cyberstalking

 1. Brug et foto, der ikke identificerer din placering i dine online profiler, så du ikke kan spores.
 2. Hvis det ikke er obligatorisk, skal du ikke udfylde felter, der beder om personlige identificerbare oplysninger (PII) som din fødselsdato, når du tilmelder dig eller tilmelder dig noget online.
 3. Vær forsigtig med, hvilke personlige oplysninger du deler i chatrum, e-mails eller sociale mediesider. Det er let for forfølgere at samle information fra dine billeder eller indlæg.
 4. Når du bryder op med en intim partner, nulstiller alle dine adgangskoder til dine bank-, sociale medie- og e-mail-konti til noget, kan de ikke gætte.
 5. Hvis du bliver cybbetalt, skal du gemme al kommunikation med gerningsmanden til bevismateriale og rapportere det til de retshåndhævende myndigheder.

Internetsikkerhedstips til at hjælpe dine børn mod online-predation

 1. Tal aldrig med nogen, især fremmede, om ting, der er personlige eller seksuelle. Afslut samtalen med det samme!
 2. Mød ikke ansigt til ansigt med nogen, du mødte på Internettet, selvom personen ser ud til at være flink.
 3. Undgå at downloade billeder sendt af mennesker, som du ikke kender.
 4. Forældre bør føre tilsyn med brugen af ​​internetforbundne enheder.
 5. Hvis nogen får dig til at føle dig utilpas på nettet, skal du straks fortælle en betroet voksen eller forælder om det.

Tips til internetsikkerhed til at beskytte dig mod:

 • Malware
 • Phishing
 • svindel
 • Spamming
 • ransomware

Tips til internetsikkerhed for at forhindre malware

 1. Installer antivirus / anti-malware software for at blokere kendt malware, så snart de opdages.
 2. Få dig til at være på en sikker forbindelse ved at lede efter hængelåsen til venstre for adresselinjen i din browser. Det skal læse “https.”
 3. Vær opmærksom på socialteknik som phishing, online-svindel osv.
 4. Brug WPA2-kryptering, og ændre standard SSID (navnet på dit Wi-Fi-netværk) for at sikre dit netværk.
 5. Konfigurer din antivirus / anti-malware til at køre scanninger med regelmæssige intervaller.

Tips til internetsikkerhed for at forhindre phishing

 1. Åbn ikke vedhæftede filer, klik på links eller download filer i e-mails fra ikke-betroede eller ukendte afsendere.
 2. Brug Firewall-software til at stoppe angreb fra phishere og andre hackere, der forsøger at kompromittere dit netværk eller computer.
 3. Pas på pop op-vinduer, da de normalt er phishingforsøg.
 4. E-mail aldrig dine økonomiske oplysninger – det er ikke en sikker måde at overføre økonomiske oplysninger som kreditkortnumre eller bankoplysninger.
 5. Installer anti-phishing-software eller browserudvidelse, da det vil advare dig, om og hvornår du snuble på et phishing-sted.

Tips til internetsikkerhed for at forhindre onlinebedrætninger

 1. Foretag ikke fejlen ved at betale på forhånd for ting som pantelånsstøtte eller gældslettelse. Det er sandsynligvis en fidus, og de vil tage dine penge og forsvinde.
 2. Hvis nogen ringer og beder om personlige eller økonomiske oplysninger, skal du hænge op og ringe tilbage til et nummer, du kender, for at kontrollere, om den, der ringer, er ægte. Svindlere kan let falske opkalds-ID!
 3. Hvis du vil købe noget online, skal du altid gøre det gennem legitime og etablerede kanaler som Amazon eller eBay.
 4. Tillad aldrig nogen at få adgang til din computer eksternt, medmindre de er en betroet kilde som din internetudbyder (ISP).
 5. Undgå unødvendige venner på sociale medier, fordi svindlere kan drage fordel af de oplysninger, du deler.

Tips til internetsikkerhed for at forhindre spamming

 1. Sørg for, at din e-mail-adresse ikke vises offentligt i chatrum, sociale medienetværk, offentlige kataloger osv. For at undgå muligheden for, at der sendes spam der.
 2. Vær forsigtig, når det gælder at give din e-mail-adresse – gør det kun, hvis det er nødvendigt.
 3. Undgå “afmeld” -link i e-mails for enhver pris. Hvis du klikker på det, vil det bekræfte, at din e-mail-adresse er aktiv, og du kan modtage endnu mere spam.
 4. Brug ikke din forretnings- eller personlige e-mail-adresse, når du tilmelder dig tjenester, køber ting online osv. Brug en engangs-e-mail-adresse i stedet.
 5. Installer et spamfiltreringsværktøj for at reducere antallet af spam-e-mails, der kommer igennem.

Tips til internetsikkerhed for at forhindre Ransomware

 1. Sikkerhedskopier dine data regelmæssigt – det er den vigtigste ting, du kan gøre for at besejre ransomware.
 2. Klik aldrig på vedhæftede filer eller links, der synes mistænkelige.
 3. Installer opdateringer til dit operativsystem, antivirus / anti-malware og anden software, så snart de er tilgængelige for at forhindre kompromiser.
 4. Hold firewall tændt på alle tidspunkter.
 5. Indstil din sikkerhedssoftware til at scanne arkiverede eller komprimerede filer, hvis indstillingen er tilgængelig.

happy-sikrere-internet-dag

Opsummer det

Lad os tage denne Safer Internet Day som en klar påmindelse om, at internettet er fyldt med onde skuespillere, der ivrigt laver mad til at gøre os forkert.

Den eneste måde at komme videre på er at sikre din digitale eksistens og gøre internettet til et sikkert sted for børn og voksne.

Lad os løfte om at tage sikkerhedsforanstaltninger, der sikrer den højeste hemmeligholdelse af dine online aktiviteter. Team PureVPN ønsker alle en glad Safer Internet Day!

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map