Sådan slettes en telefon – en fjolsikker metode


Sådan slettes en telefon – en fjolsikker metode

Uanset om du sælger din gamle telefon eller udveksler den med en nyere, er det vigtigt at udslette dine data helt fra telefonen. Internettet er fyldt med “hvordan man tørrer telefon” -guider. Du har dog brug for en idiotsikker metode, der beskytter dine data mod at blive udnyttet.


Vi kender folk, der slet ikke sletter personlige ting, før de sælger eller udskifter deres telefoner, og det kan være den mest uforsigtige ting, du kan gøre. Mængden af ​​teknologi og tricks, vi er nødt til at misbruge nogens identitet, er sindssyg. Da hackere og datatyver bliver smartere, skal du komme et skridt foran dem for at beskytte dine personlige data og oplysninger fra at falde i de forkerte hænder.

Med hensyn til den idiotsikre metode er der ingen garantier. Dine data kan gendannes med den rigtige software og med et smart sind. Du kan dog gøre jobbet vanskeligt ved at tørre telefonen korrekt. Vi har udarbejdet en trinvis vejledning til forskellige operativsystemer, der hjælper dig med at forstå, hvordan du tørrer din telefon på den bedst mulige måde.

I tilfælde af at du har en ældre telefon eller et unikt operativsystem, skal du kontrollere dokumentationen, der er leveret af fremstillingsselskabet for at udslette telefonen fuldstændigt, eller besøge producentens websted.

img

Indholdsfortegnelse

Sådan slettes en Android-telefon

Du skal tørre din Android-telefon ren, inden du sælger den. Processen er temmelig enkel og kræver blot 5 trin. Vi har processen her:

Trin 1: Deaktiver Factory Reset Protection (FRP)

Hvis Android-telefonen har lollipop 5.0 eller nyere, er den FRP aktiv, hvilket betyder, at telefonen vil være ubrugelig, hvis den nulstilles. I sådanne tilfælde kræver den nye ejer et Google-konto-login for at få adgang til Android-telefonen. Så det første trin er at deaktivere FRP, hvis du vil sælge smartphonen.

Trin 2: Sluk for skærmlåsen

Indstillinger > Lås skærm og sikkerhed > Skærm lås > Sluk for alle skærmlåsmetoder.

Bemærk: Strømmen kan være lidt anderledes i forskellige Android-smartphones.

Trin 3: Fjern Google-konto

Indstillinger > Brugere og konti > Tryk på kontoen > Tryk på fjern konto.

Trin 4: Fjern OEM-konto

Indstillinger > Brugere og konti > Tryk på kontoen > Tryk på fjern konto.

Trin 5: Nulstilling af fabriksdata

Indstillinger > Generel ledelse > Nulstil > Nulstille indstillinger

Bemærk: Kun applikationsdataene fjernes via denne metode. Oplysninger som SMS og chatbeskeder kan nemt gendannes med ethvert værktøj til gendannelse af data.

Sådan slettes en Windows-telefon

Windows-telefoner plejer mere data, da de udelukkende tilbyder kryptering til brugere. Den bedste måde at udslette en Windows-telefon er at udføre en nulstilling af fabrikken og derefter uploade nogle dummy-data, så resterne af originale data kan overskrives.

Trin 1: Nulstil Windows Phone

Indstillinger > Om > Nulstil din telefon.

Trin 2: Opret forbindelse til computeren

Tilslut telefonen til en computer. Hvis det er en Mac, skal du downloade Windows Phone-appen.

Trin 3: Upload Dummy-data

Upload nu gummidataene på telefonen via computeren. Du skal undgå personlige filer som fotos; tilføj i stedet musikfiler eller film. Ideen er at fylde telefonen så meget som du kan.

Trin 4: Nulstil Windows Phone igen

Nulstil telefonen som nævnt ovenfor i trin 1 og gentag derefter trin 3. Gentag disse trin et par gange for at yde den største sikkerhed, så de originale data går tabt.

Trin 5: Endelig nulstilling

Når du er tilfreds, skal du nulstille Windows-telefonen en sidste gang. Åbn derefter account.microsoft.com/devices, og fjern telefonen serienummer fra din konto.

Sådan slettes en iPhone

Apple-enheder med iOS 5 eller nyere leveres med hardwarekryptering, som automatisk aktiveres med en adgangskode. Når du tørrer telefonen, bliver krypteringsnøglen også overskrevet. Derefter er det næsten umuligt for nogen at gendanne dataene fra en iPhone.

Processen med at udslette en iPhone er blevet bundet ned her:

Trin 1: Frakobl enheder

Først skal du parre alle tilknyttede enheder som Apple Watch. Sluk også for funktionen “Find min iPhone” ved at følge denne sti; Indstillinger > navn > iCloud > Find min Iphone > sluk.

Trin 2: Log ud fra alle konti

Næste trin er at logge ud fra alle konti på iPhone. IMessage og Apple ID skal prioriteres. For at forblive på den mere sikre side skal du sørge for at åbne hver app (Twitter, Facebook, LinkedIn osv.) Og logge ud individuelt.

  • For iMessage: Indstillinger > Beskeder > Sluk iMessage-knappen.
  • For Apple ID: Indstillinger > iTunes & App butik > Apple ID (e-mail-adresse) > Log ud.

Trin 3: Log ud fra iCloud

Det er vigtigt at logge ud fra iCloud, inden du begynder at slette data, ellers vil wipeout også gælde for din iCloud-konto, hvilket kan være dit værste mareridt.

Indstillinger > iCloud > Log ud.

Trin 4: Aftør iPhone

Nu kan du begynde nulstillingsprocessen med fuldstændig ro i sindet.

Indstillinger > Generel > Nulstil > Slet alt indhold og indstillinger.

Trin 5: Fjern serienummer

Gå til Apple ID, og ​​fjern enhedens serienummer fra din Apple-konto.

Sikkerhedsforanstaltninger til at tørre enhver telefon

Der er en tjekliste over handlinger, der skal udføres, før du tørrer en telefon.

  • Sikkerhedskopier data, glem ikke kontakterne
  • Fjern SIM-kort og SD-kort (tør SD-kortet, hvis du ikke planlægger at bruge det i fremtiden).
  • Skriv telefonens serienummer til journalføring.
  • Log ud af forskellige apps på telefonen.

Der er en ting mere, du skal gøre, når du har tørret telefonen;

Tilbagekald din adgang fra din telefon fra forskellige sociale medietjenester såsom Facebook og Google.

  • For Google: myaccount.google.com > Log ind & Sikkerhed > Enhedsaktivitet & underretninger > Fjern telefonen (modelnummer).
  • For Facebook: Indstillinger > Sikkerhed > Anerkendte enheder > Fjern telefonen.

Konklusion: Du skal tørre telefonen helt ud

Din telefon indeholder de vigtigste data, fordi det er den eneste enhed, du bruger hele dagen. Noget, der bruges så ofte, har flere chancer for at blive beskadiget, mistet eller stjålet.

Vi har forklaret, hvordan du udtørrer dataene på din telefon fuldstændigt. I tilfælde af, at du har problemer eller problemer, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor, så vender vi tilbage til dig med en løsning.

Vil du hente dit online privatliv tilbage? Du kan tjekke nedenstående vejledninger:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me