Sådan skjules browserhistorik fra ISP


Sådan skjules browserhistorik fra ISP

Båndet er blevet fjernet af internetudbydere, hvilket giver dem mulighed for at bruge vores personlige data, som de vil og tjene store dollars ud af det.


FCC-reglerne i Obama-æraen er blevet rullet tilbage og erstattet med den nye regning mod privatlivets fred. I henhold til den nye regning har internetudbydere nu tilladelse til at registrere enhver aktivitet, vi udfører online eller på de apps, vi bruger, og sælge disse data til den “højstbydende”.

Hvad der er værre er, at der ikke er nogen måde at vide, hvem de vil sælge informationen til.

Sådan skjules browserhistorik fra ISP

Hvad denne dataindsamling betyder for brugerne …

For det første kan internetudbydere spore hver webside, vi besøger, og al vores aktivitet på disse websteder.

Ved at gå videre, sælger de de personlige oplysninger til marketingfirmaer eller andre organisationer fra tredjepart.

Marketingfirmaerne ville afvikle vores data, køre forskellige analyser af dem og bruge resultaterne til at få indsigt i vores daglige liv.

Hvis vi f.eks. Søger efter buketbilleder, vil internetudbydere se denne forespørgsel som vores interesse og vise os annoncer, der matcher den interesse, som annoncer relateret til buketbutikker, buket til bryllupper osv..

Uanset hvad, det at få spammet af målrettede annoncer er kun en del af bekymringen.

Den anden del er, at vi ikke kan være præcise sikre på, at internetudbyderen ikke bruger vores personlige oplysninger af andre yderste årsager end at sælge dem til marketingfirmaer.

Så hvad betyder det for os?

Vi kan ikke holde browserhistorikken længere privat, og vi kan derfor ikke holde vores online privatliv uovertrædeligt.

Eller kan vi?

Hvad er ISP Tracking?

ISP-tracking refererer til praksis, hvor en internetudbyder indsamler og registrerer data om dine online aktiviteter og forbindelser. Ved du hvad det betyder? Alt fra dine browserpræferencer til din søgehistorik kan let ses og dokumenteres af din internetudbyder.

Hvorfor sporer din internetudbyder dig?

Der er en række grunde til, at internetudbydere gør det, herunder:

 • At sælge dine personlige data

  Din internetudbyder kan drage fordel af de data, de indsamler, ved at sælge dem til annoncører, der tilbyder det højeste bud. Når disse virksomheder kombinerer disse oplysninger med data, de allerede har om din browser- og købsvaner, er de i stand til at finde mere smarte, men påtrængende måder at målrette dig mod.

  Selvom denne praksis måske lyder ekstremt ulovlig, er sandheden, at den er helt acceptabel i nogle lande. Selv i lande, hvor dette muligvis ikke er tilladt, er der intet, der garanterer, at internetudbydere ikke skærer tilbud med reklamevirksomheder bag kulisserne.

 • At overholde love om datalagring

  I mange lande rundt om i verden er internetudbydere lovligt forpligtet til at gemme kundens internetdata i en bestemt periode. Dette stilles derefter til rådighed for de retshåndhævende myndigheder, hvis og når det er nødvendigt for en efterforskning.

  Det spiller en vigtig rolle i kampen mod terrorisme og forbrydelser, men det forhindrer også varslere og journalister i at bevare deres anonymitet. Derudover er der en god chance for, at mange almindelige borgere overvåges uden nogen åbenbar grund.

 • At overvåge for P2P-brug

  Fildeling er ulovlig i mange dele af verden, og i regioner med strenge ophavsretlige love skal internetudbydere overvåge brugerforbindelser for at sikre, at de ikke deltager i torrenting-aktiviteter. Hvis du er blevet fanget af at downloade torrents, får du en meddelelse om krænkelse af ophavsret, og du kan derfor blive nødt til at betale store bøder eller endda blive henvist til retten!

 • At gashåndtere båndbredde

  Nogle internetudbydere er afhængige af deres brugers forbindelsesdata, så de kan bremse båndbredde – hvilket er defineret som den forsætlige aftagelse af din internethastighed. De vil hævde, at dette er gjort for at reducere netværkstopning, men de fleste internetudbydere bruger båndbreddespjæld for at overbevise brugerne om at opgradere til et dyrere abonnement eller betale for en ny, dyrere dataplan.

Hvorfor skulle du være interesseret?

Nå, svaret kunne ikke være enklere – fordi dit privatliv står på spil! Alt, hvad du laver på Internettet (de websteder, du besøger, tjenester, du bruger, filer, du downloader osv.), Bliver konstant overvåget af nogen, som udover at være en alvorlig privat invasion også føles ret underlige.

Du bliver også målrettet mod annoncer, der er tilpasset efter din smag og interesser. Nogle mennesker har ikke noget imod at blive reklameret for, men lad os se det – de forskellige måder, hvorpå annoncører sporer din adfærd på tværs af websteder, er bare forkert!

Det er dog ikke alt. Hvis du er afhængig af at torrente for at få adgang til de filer, du har brug for, kan du komme i lovligt varmt vand, og hvis du bruger lange timer på streaming, download eller spil, kan du meget vel være underlagt båndbreddespjæld.

Hvilke data kan din internetudbyder se?

Da internetudbydere tildeler din enhed en IP-adresse og ved, hvilke IP-adresser du forbinder til, kan de se stort set alt, hvad du gør på Internettet. Det bliver dog endnu lettere for din internetudbyder, hvis de websteder, du får adgang til, bruger HTTP og ikke HTTPS – som krypterer de data, der sendes mellem dig og webstedet.

Din internetudbyder kan se følgende ting:

 • Din mobiltelefons geo-placering
 • Din søgehistorik
 • Din cryptocurrency transaktion
 • Din browserhistorie
 • Din ikke-krypterede kommunikation
 • Dine adgangskoder (når de indtastes i ikke-krypterede websteder)
 • Dine downloads

Sådan stopper din internetudbyder fra at spore dig?

Nu hvor du ved, at dine internetudbydere ser, kan du undre dig over, hvordan du begrænser deres evne til at spore dig, hvis ikke udrydde dem. Realistisk set kan vi ikke kæmpe med internetudbydere eller bede dem om ikke at bruge vores personlige oplysninger til deres gevinster. Det, vi imidlertid kan gøre, er at skjule vores browserhistorik for internetudbydere og gøre vores online-aktiviteter helt anonyme.

Heldigvis er der nogle måder, vi kan gøre noget ved dette.

 • Brug Tor

  Hvis du vil skjule browserhistorik fra internetudbydere, kan du starte med Tor. Selvom Tor ikke er 100% fejlsikkert, er det stadig en god mulighed.

  Tor er en browserklient, der giver dig mulighed for at holde din websøgningshistorie anonym fra de grådige internetudbyders nysgerrige øjne. Det tilbyder en krypteret browseroplevelse, så du kan skjule din browseraktivitet fra at blive sporet eller overvåget af enhver tredjepart.

  Tor kommer dog til kort når det kommer til kryptering af andet end browseren. For eksempel kan Tor ikke blokere internetudbydere fra at spore de personlige oplysninger, der er uddraget fra de apps, vi downloader og bruger.

  På samme måde kan Tor ikke beskytte IoT (Internet of Things) enheder i vores hjem.

  Desuden tillader nogle internetudbydere muligvis ikke engang Tor-klienter. De kan endda forby internetforbindelse, hvis det konstateres, at trafikken dirigeres fra Tor.

 • Brug HTTPS Browser Extension

  En anden bæredygtig mulighed, du kan bruge til at skjule browserhistorikken fra internetudbydere, er HTTPS browserudvidelse. Det er et godt værktøj til at forhindre, at din browser lækker enhver aktivitet, du udfører på et websted.

  HTTPS-udvidelsens job er at kryptere hvert websted, du besøger. Din internetudbyder ville naturligvis vide om de websteder, du besøger, men de vil aldrig vide den aktivitet, du laver der.

  Sig f.eks. At du besøger et streamingwebsted. Internetudbyderen kan spore, at brugeren har besøgt streamingwebstedet, men den kan ikke spore, hvilke videoer, der er blevet set, eller der blev brugt søgeforespørgsler.

 • Brug et virtuelt privat netværk (VPN)

  Brug af en VPN er som at sætte din internetkryptering på steroider.

  Et virtuelt privat netværk giver dig mulighed for ikke kun at skjule browserhistorikken fra internetudbydere, men også skjule alle dine online aktiviteter for hackere, datatyverier, snoopers osv..

  VPN beskytter ikke kun din browser, men din computer selv, de smartphones, du bruger, din bærbare computer og faktisk de IoT-enheder, du har i dit hjem.

  Når du abonnerer på en VPN-tjeneste, krypterer den netværksforbindelsen, der forbinder enhver enhed i dit hjem til internettet.

  VPN’er giver dig mulighed for at bruge anonyme IP’er (Internet Protocol) til at gennemse websteder. Ved at bruge en IP, der stammer fra et andet land, narrer du din internetudbyder til at tro, at der er adgang til webstedet fra en anden kilde eller region og ikke dit hus.

  Derudover krypterer VPN din netværksforbindelse med 256-bit AES-kryptering. Den militære kryptering giver dig mulighed for at bruge dit internet med en fuldstændig ro i sindet.

  Med det højeste krypteringsniveau, der leveres af en VPN, kan du udføre online shopping eller foretage online-transaktioner uden nogen bekymringer overhovedet.

PureVPN – En pålidelig VPN til beskyttelse af dit privatliv!

Vi bruger AES 256-bit-kryptering til at beskytte dine personlige data fra tredjepart, f.eks. Internetudbydere, annoncører og cyberkriminelle. Foruden det, erstattes din rigtige IP-adresse også med en af ​​vores 300.000+ unikke IP’er, hvilket gør det umuligt for dine online aktiviteter at blive knyttet tilbage til dig.

PureVPN respekterer din ret til privatliv og følger en streng politik, der ikke indeholder logfiler, for at holde dig så anonym som muligt. Der er apps tilgængelige til alle større platforme og en generøs 31-dages pengene-tilbage-garanti sikrer, at din investering forbliver beskyttet.

Hos os ved din side får du også ubegrænset adgang til en række premiumfunktioner som DNS Lækbeskyttelse, Internet Kill Switch, WebRTC Lækbeskyttelse osv. Som alle bringer dit online privatliv til et helt nyt niveau.

Gendan privatlivets fred

Det endelige ord

Den nye regnbåndsregning for privatbånd for bredbånd er lige begyndelsen på en ælde mod privatlivets fred. For bedre at overleve i denne æra, er vi nødt til at være proaktive til at beskytte vores privatliv. Heldigvis har vi ovenstående værktøjer som en VPN til at holde vores hjemmenetværk sikre og vores families privatliv skjult for uønskede øjne.

Vil du hente dit online privatliv tilbage? Du kan tjekke nedenstående vejledninger:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map