Sådan ændres min Wi-Fi-adgangskode


Sådan ændres min Wi-Fi-adgangskode

  • Log først på routeradministratorpanelet ved at indtaste standard IP-adressen i din foretrukne browser.
  • Indtast nu standardbrugernavnet og adgangskoden
  • Naviger til Wireless Security og kig efter en fane, der hedder Adgangskode
  • Indtast en adgangskode efter eget valg og klik på Gemme.

Sådan ændres min WiFi-adgangskode

FIND DIN IP-ADRESSE

For at ændre WiFi-adgangskode og / eller navn er det vigtigt at kende IP-adressen, da det er det, der forbinder og hjælper dig med at kommunikere til internettet. Afhængigt af dit operativsystem kan du følge nedenstående trin. Alternativt skal du bruge standard-routerens IP-adresse (192.168.0.1/192.168.1.1).


Sådan finder du IP-adressen på Windows 10:

  • Klik på Start-ikonet, og vælg Indstillinger.
  • Klik på netværket & Internet ikon.
  • Hvis du vil se IP-adressen på en kabelforbindelse, skal du vælge Ethernet i venstre menulinje og vælge din netværksforbindelse. Din IP-adresse vises ved siden af "IPv4-adresse".
  • Hvis du vil se IP-adressen på en trådløs forbindelse, skal du vælge Wi-Fi i venstre menulinje og klikke på Avancerede indstillinger. Din IP-adresse vises ved siden af "IPv4-adresse".

Sådan finder du IP-adressen på Mac OS X 10.5 og nyere computer:

  • Fra System-menuen skal du vælge Systemindstillinger … i Systemindstillinger, i menuen Vis skal du vælge Netværk.
  • I vinduet Netværksindstillinger skal du klikke på en netværksport (f.eks. Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Hvis du er tilsluttet, ser du dens IP-adresse under "status."

Gå til ROUTER ADMIN PANEL

Når du kender din IP-adresse, kan du få adgang til routerens webgrænseflade ved at indtaste IP-adressen i adresselinjen i browseren.

Dette fører dig til en gateway, hvor du kan få adgang til og ændre dine routerindstillinger. Før du kan få adgang til indstillingerne, skal du først logge ind ved hjælp af routerens brugernavn og adgangskode først. Her er en liste over standard brugernavn og adgangskoder til admin panelet.

Åbn den trådløse del

Når dine detaljer er indtastet og logget ind, søger du efter afsnittet “Trådløs” på konfigurationssiden.

Navnet korrekt brugt til denne indstilling varierer og ændres fra producent til producent, men det består generelt af nøgleord som “Wireless” eller “Wireless Settings / Setup.”

Hvis det trådløse afsnit har flere underafsnit nedenunder, ser du efter en side kaldet “Trådløs sikkerhed.”

SKIFT WIFI-PASSORD

Naviger til "Trådløs" > Trådløs sikkerhed > Vælg en sikkerhedstilstand (WPA / WPA2) > Vælg Adgangskode / Foruddelet nøgle eller "Passphrase".

Det er her du kan indtaste din nye WiFi-adgangskode. For at forhindre, at din WiFi-adgangskode bliver hacket, skal du sørge for, at det er en stærk adgangskode og vanskelig at knække / gætte.

Det må ikke være relateret til noget personligt, jo længere adgangskode, desto bedre og en blandet kombination af tal, tilfældige tilfælde og specialtegn (såsom! $ Eller endda #).

Hvorfor holde din WiFi-adgangskode beskyttet?

Wi-Fi er vigtigt for næsten alle os i dag. Fra streaming til håndtering af komplekse processer online har Wi-Fi-teknologien banet vej for en fremtid, hvor næsten alt bliver digitalt.

Alle har brug for en Wi-Fi-enhed i dag. Men en dårligt sikret Wi-Fi kan sætte dine personlige oplysninger i fare, eller en usikret Wi-Fi kan give dine naboer chancen til at indlæse dit internet på fri måde og kompromittere hastigheden og ydeevnen for din båndbredde.

Selvom nogle mennesker kan vælge at oprette forbindelse til WiFi uden en adgangskode, er det vigtigt at holde din router-adgangskode beskyttet og ofte at ændre adgangskoden for at beskytte dit netværk og holde dine oplysninger sikre.

Yderligere trin til WiFi-sikkerhed

Kontroller din sikkerhedstype

Wi-Fi-systemer har tre typer trådløs kryptering: WEP, WPA og WPA2.

WPA2 er den mest sikre af dem alle, men det fungerer ikke på ældre enheder, da kodningen ikke understøttes og forårsager forbindelsesfejl.

I sådanne tilfælde kan du skifte til WPA. I et eksempel anbefales WEP slet ikke, da det er let at bryde kryptering og kan blive hacket ind på under 30 minutter.

Skift dit netværksnavn

Ændring af netværksnavnet har ikke en direkte forbindelse til sikkerhed, lige så meget som det har en indirekte forbindelse.

Dette er fordi det kun er et psykologisk trick, da routere med standardnavne ses som lettere hackingmål end dem, der vil have et ændret navn.

Da netværksnavnet udsendes offentligt, bør det ikke omfatte noget personligt identificerbart.

Gem dine indstillinger

Endelig, når du er færdig med at indtaste oplysninger (f.eks. Din nye adgangskode eller brugernavn) og opdatere dine indstillinger (sikkerhedstype), skal du klikke på "ansøge" eller “Gemme” -knap, der normalt findes øverst eller nederst på siden.

Når du har gjort det, vil routeren tage et par øjeblikke på at behandle ændringerne, på hvilket tidspunkt alle tilsluttede enheder automatisk afbrydes.

Når indstillingerne er ændret, kan du derefter forbinde dine enheder igen til det trådløse netværk ved hjælp af din nye adgangskode.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me