Sådan får du en VPN


Sådan får du en VPN

10. april 2020

Du har tre muligheder, når det gælder hvordan man får en VPN
1. Gratis VPN’er
2. Betalte VPN’er
3. Selvhostede VPN’er
Læs videre for at finde ud af, hvilken der passer til dig.

Sådan får du en VPN

Du er sandsynligvis klar over virtuelle private netværk (VPN’er), og hvordan de kan forbedre din sikkerhed og privatliv, når du surfer på Internettet.

Hvad du måske er forvirret over, er, hvordan du kan få dine hænder på en. Vær dog ikke bekymret – da vi har fået dig dækket!

Nedenfor lærer du om det grundlæggende i VPN’er samt de forskellige tilgængelige muligheder for, hvordan du får en VPN og kører på din enhed. Lad os komme igang:

Hvad er VPN, og hvorfor har du brug for?

For at sige det, er en VPN et værktøj, der tilføjer et ekstra lag af beskyttelse til dine online aktiviteter ved at skjule din IP-adresse og sikre al din trafik.

VPN’ernes krypterings- og IP-maskeringsfunktioner giver brugerne mulighed for at gøre forskellige ting, der inkluderer, men ikke er begrænset til:

Forbliver sikkert på offentlig Wi-Fi

Offentlig Wi-Fi er næsten overalt i dag, fra biblioteker og cafeer til lufthavne og indkøbscentre. Men vidste du, at disse netværk i sig selv er usikre? Da de mangler tilstrækkelig sikkerhed, kan hackere i nærheden fange ubeskyttet trafik og stjæle dine oplysninger. Når du bruger en VPN, går alle dine data gennem en krypteret tunnel – dette gør det tæt på umuligt at opfange.

Browser privat

Alt, hvad du gør online, overvåges af interesserede tredjeparter såsom internetudbydere (ISP’er) og annoncører. Hvis du ikke ønsker, at nogen skal vide, hvad du laver på Internettet, er en VPN det bedste valg. Det skjuler din faktiske identitet og placering, så dine browseaktiviteter ikke kan knyttes tilbage til dig.

Fri adgang til Internettet

Censureres visse websteder og tjenester i dit land? Kan du ikke streame dit foretrukne indhold på grund af geobegrænsninger? En VPN er en fantastisk måde at bruge internettet uden begrænsninger! Med et globalt netværk af servere til rådighed, kan du ændre din virtuelle placering til ethvert land og få adgang til alt, hvad du vil med lethed.

Sådan får du en VPN?

Nu tilbage til spørgsmålet, ”Hvordan får man en VPN?” Du har tre primære indstillinger at vælge imellem. Mens to af dem er relativt enkle, er den anden kompliceret og velegnet til dem, der er lidt teknisk kyndige:

1. Selvhostede VPN’er

Opsætning af din egen VPN hjemme eller på kontoret er den mest teknisk krævende mulighed. Når det er sagt, hvis du har en vis teknisk know-how under dit bælte og er villig til at følge vejledninger, kan du sandsynligvis trække det af.

self hostet vpn

Det sparer dig ikke altid meget kontanter, men det giver dig mulighed for at have en vis kontrol over visse dele af VPN-indstillingerne. Men du skal også overveje, at hvis du opretter en VPN-server forkert, kan du risikere at udsætte mere af dine oplysninger.

Ikke kun dette, men også du vil ikke være i stand til at opnå fordelene ved en VPN, f.eks. At omgå censur. Af disse grunde skal du kun oprette din VPN, hvis du har værktøjer og skillset til at gøre det.

Fordele

Du er ansvarlig med hensyn til VPN-processen og dine data
Prisbillig fjernadgangsløsning til små virksomheder

Ulemper

Manglende evne til at låse op indhold fra hele verden
Ingen delte IP-adresser
Mere besvær når du konfigurerer VPN på nye enheder

2. Gratis VPN’er

Der er en overflod af gratis VPN-tjenester på markedet, og folk lokker ofte lokket mod dem og tænker: “Hvorfor betale for en VPN, når du kan bruge en gratis?” Nå, gratis VPN’er koster muligvis ikke noget i form af penge – men du skal stadig betale med hensyn til dit privatliv og sikkerhed.

gratis vpn

At køre en VPN kræver betydelige investeringer, og at kontanter kommer fra enten at vise dig annoncer, stjæle din båndbredde eller sælge dine data. Du skal også overveje de begrænsninger, der følger med brugen af ​​dem – mangel på must-have-funktioner, håndfulde serverplaceringer og svag kryptering osv..

Faktisk har nogle endda vist sig at være inficeret med malware! Brug af en gratis VPN er okay, så længe du ønsker at få adgang til blokerede websteder. Du skal dog undgå at fjerne disse tjenester for noget andet.

Fordele

Gratis at bruge

Ulemper

Logning og salg af data
For mange annoncer
Tredjeparts ejede servere
Dårlige hastigheder og sikkerhed
Tilbøjelige til DNS, WebRTC og andre lækager

3. Betalte VPN’er

Hvis du vil nyde alle de fordele, som en VPN har bragt på bordet, er det bedre at holde sig til fuldt betalte VPN-tjenester. Faktisk vil det koste dig et par dollars hver måned, men i det mindste får du det, du betaler for!

Top-vurderede indstillinger har bevist politikker uden log, hvilket betyder, at dine online-aktiviteter forbliver private, som de burde være. Ikke mindre end AES 256-bit-kryptering bruges til at beskytte dine personlige data fra nysgerrige øjne, og kundesupport er tilgængeligt døgnet rundt.

Betalt vpn

Væsentlige funktioner som kill switch, split tunneling samt DNS og WebRTC lækebeskyttelse, fører din online beskyttelse til det næste niveau. De fleste premium VPN’er er endda i stand til at arbejde i Kina og låse op streamingtjenester som Netflix.

Der er ingen kapsler til brug af båndbredde, tusinder af serverplaceringer over hele verden, brugervenlige apps til alle større platforme og dedikerede servere til streaming og fildeling. Du har også en pengene-tilbage-garanti, hvis du ikke er tilfreds med tjenesten.

Fordele

Der findes ingen logfiler
Annoncefri oplevelse
Selv ejet servere
Fremragende hastigheder og sikkerhed
Lækage-bevis
Kunde support

Ulemper

Ikke alle af dem er skabt ens

Indpakning af ting

Hvis ruten Gør-det-selv (DIY) ikke er for dig, og en gratis VPN ikke får jobbet gjort, skal du tjekke en betalt VPN-service som PureVPN.

Ikke kun er konfiguration og brug af vores service let på næsten enhver enhed, men vi har også alle de funktioner, du har brug for forbedret online sikkerhed, privatliv og frihed.

Prøv vores risikofri VPN-tjeneste i dag og se selv!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me