Sådan fjernes Exif og metadata fra fotos


Sådan fjernes Exif og metadata fra fotos

Følg disse trin for at fjerne metadata fra fotos:


 • Højreklik på billedet, og vælg ejendomme .
 • Finde “Fanebladet detaljer” øverst og klik på det.
 • Klik “Fjern følgende egenskaber fra filen" link i bunden.
 • Marker alle de oplysninger, du vil fjerne fra billedet.
 • Oplysninger, der er vedlagt fotoet, slettes nu, du kan kontrollere dobbeltkontrol ved at gentage den samme proces.

For trin for trin detaljer om metadata, kan du læse hele denne vejledning og lære om de tekniske og problemer omkring metadata.

hvordan man fjerner metadata fra fotos

Vidste du nogen idé om, at de fleste kameraer har nogle forseglede eller skjulte data bag hvert fotografi, du klikker på? Og når du f.eks. Sender eller modtager disse billeder, uploader dem på sociale medier – kan de skjulte oplysninger forblive skjult bag fotografiet? Og at folk kan få disse oplysninger uden ekstra hårdt arbejde?
Denne metadata er kendt som EXIF-data (udskifteligt billedfilformat).
Det er for det meste ikke et stort problem, men i sjældne tilfælde kan misbruges af sorte hathakkere og kan medføre nogle problemer.

Hvad er EXIF ​​og metadata på fotos?

Fotografering er en indviklet kunst, der involverer en masse teknik, såsom eksponering af belysning, komposition, kameravinkling og mange andre funktioner, der udgør et godt fotografi. Der er en masse ting på pladen, der skal læres, at selv en ekspert ville tage ham årtier at lære det.
Exif-data er alle de tekniske oplysninger, der er skjult bag hvert fotografi. Ved at udtrække dens indhold kan du lære meget om billedet, f.eks. Hvordan fotografiet blev taget, placering, tid og mange andre, der giver dig mulighed for at mestre dine fotograferingsevner til næste niveau.

Data inkluderet i metadata

 • Exif-data eller metadata kan omfatte
 • Kameramodel og producent
 • Dato, tid og placering af, hvornår fotografiet blev taget
 • Billedopløsning
 • Lukkerhastighed, blænde, ISO
 • Den komprimering, der bruges til foto

Fortsatte…

Generelt er EXIF-data uskyldige og har den rette hensigt at give alle disse detaljer. Nogle gange kan der tilføjes ekstra bit af data bag indlejrede billeder, der kan invadere dit privatliv og gøre dig sårbar.
Overvej en smartphone med et udstyret kamera og GPS-funktionalitet. Når du optager billeder fra din telefon, har hver optagelse tilknyttet GPS-koordinater knyttet til billedet. Dette giver en fantastisk måde at geotagge fotos på, men dem, der ikke har den rigtige hensigt, kan udtrække disse koordinater og give væk fremmede til fremmede, hvis de finder dine billeder online.
I betragtning af et gammelt DSLR-kamera dateret for et par år tilbage. Ikke kun EXIF-data kan indeholde oplysninger om producenten og modellen, men kan også indeholde serienummeret.
Dette serienummer kan spores, og alle billederne blev nogensinde taget med dette kamera.

NSA samler og analyserer Exif-data

Fjern Exif-data nu

For et par år siden lancerede NSA et program kaldet Xkeyscore, der viste, hvordan det var til fordel for metadata at indsamle intelligens. Spørgsmålet er fortsat, er det muligt, at du bliver stukket i ryggen? Ikke rigtig.
Dog er muligheden stadig, så det er bedre at fjerne Exif, hvis ikke; du bevidst vil beholde Exif til dine formål. Vil du vide, hvordan man striber metadata fra billede? Fortsæt med at læse denne artikel for at give dig en omfattende oversigt over, hvordan du fjerner metadata fra billedet.

 • Fjern Exif-data med Windows File Explorer
 • Windows har en integreret Exif-fjernelse, som er temmelig let at bruge.
 • Åbn filudforsker på dit system (Windows-tast + E-genvej)
 • Vend til ethvert billede
 • Højreklik på dit billede og vælg egenskaber
 • Vælg fanebladet Detaljer

Windows 10 kan placere fotografier under to kategorier kaldet “Camera” og “Advanced Photo.” Kameraet indeholder nogle primære attributter som blændeåbning, brændvidde og målingstilstand. Den avancerede fotokategori indeholder også kameraets serienummer, Exif-version og andre udtryk.

Når du har åbnet egenskabsvinduet, skal du se “fjerne egenskaber og personlige oplysninger”, så klik på det for at køre Exif-fjernelsesværktøjet og gør dig klar til at fjerne billedmetadata. Værktøjet giver dig mulighed for at vælge de egenskaber, du har brug for for at fjerne eller kopiere alle metadata på billedet, der skal fjernes permanent. Du kan også vælge flere fotos og fjerne alle metadata på én gang.

Tip: En begrænsning af windows 10 er, at det ikke tillader at ødelægge hele metadata. Der er ingen forklaring på, hvorfor Microsoft har holdt denne begrænsning, men hvis du vil ødelægge fulde Exif-data, skal du følge to af disse metoder beskrevet nedenfor:

Fjern Exif-data vha. GIMP

GIMP er open source-software, der bruges til at fjerne Exif-data fra ethvert billede fuldstændigt. Det kan endda være mere ligetil end Windows 10-metoden beskrevet ovenfor.

 • Start GIMP
 • Åbn billede i GIMP
 • Naviger til fil, og vælg “Eksporter som” for at eksportere billedet. Navngiv det, hvad du vil, men glem ikke at tilføje JPG-billedudvidelsen
 • Klik på knappen Eksporter
 • Udvid avancerede indstillinger under eksportindstillinger og fjern markeringen af ​​gemme Exif-data
 • Rediger andre egenskaber efter dit eget valg
 • Klik på Eksport for at afslutte

Denne metode kan imidlertid være meget tidskrævende, da hvert billede skal vælges individuelt og eksporteres dem en efter en, skønt det kun tager 5 sekunder hver, men stadig kræver en vis indsats.

Bemærk: du kan gøre det samme ved at bruge Photoshop i stedet for Gimp, men at købe Photoshop for at fjerne Exif-data gør det ikke værd at købe.

Fjern Exif-data ved hjælp af en mobilapp

Hvis du optager de fleste af dine billeder med din smartphone, er det mere fornuftigt at bruge en Exif-fjernelsesapplikation, så du ikke behøver at involvere dit computersystem i mellem.
Før du går videre med at installere en Exif-fjernelse af tredjeparts-app, skal du kontrollere dine kameraindstillinger for at se, om du kan deaktivere Exif-dataproduktion. Nogle kameraapps giver dig kun ret til at deaktivere lokationstjenester. I modsætning hertil tillader andre måske ikke, at du sletter Exif-data overhovedet.
Leder du stadig efter en EXIF-fjernelsesapp? Prøv Photo Metadata remover for at fjerne metadata på Android eller til IOS, du kan installere Metapho. Begge er fri til at bruge, dog for at låse muligheden for at låse op for at fjerne Exif-data, skal du købe det fulde program, der tilbyder nogle tilføjede funktioner såsom redigering af dato og placering og sikrer sikker deling.

Bare husk, at:

Når du deler dine billeder med andre eller uploader dem online, skal du sørge for at fjerne EXIF-data / metadata, hvis du ikke ønsker, at andre skal geografisk placere dig. Instagram er vært for de fleste tilfælde her, hvor appen kategoriserer dine billeder efter dens placering og viser dem til alle, der søger efter denne placering.
Sørg for det yderste online privatliv på dine billeder, især når du deler dem online med andre. Med kryptering, der sikkerhedskopierer dig, kan du være sikker på, at enhver, der snyder på dine personlige data.

Vil du hente dit online privatliv tilbage? Du kan tjekke nedenstående vejledninger:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map