Lær, hvordan du sikrer et hjemmenetværk


Lær, hvordan du sikrer et hjemmenetværk

Efterhånden som moderne tid udviklede sig, har vores online behov også gjort. De øgede fremskridt inden for teknologi har opstået adskillige komplikationer. Sikkerhed på hjemmenetværket er en bekymring for at holde sig væk fra hackere, der altid søger efter sårbare og ubeskyttede netværk. Begynd at sikre dit netværk ved først at ændre SSID, hvilket gør det sværere for de onde at identificere din router.


Sådan sikres et hjemmenetværk?

Når det kommer til sikkerhed i hjemmenetværket, der er to problemer, du skal tage dig af.

For det første skal du kontrollere, hvem der kan komme på dit netværk. Så næste gang du har besøgende, så prøv at begrænse unødvendigt at dele adgangskoden.

Det andet problem er signalets fodaftryk. Hvis folk uden for dit hjem kan hente et signal fra din router og kender adgangskoden, kan de stjæle alle dine data og høste alle gemte adgangskoder.

Derfor kan du tage følgende sikkerhedsforholdsregler:

Skift din SSID

Hvert netværk identificeres med et navn kaldet SSID. Da routerproducenter fremstiller de samme indstillinger for hvert element, en produktlinje, som de leverer, og ofte installerer den samme administrationssoftware, der gør livet ret let for hackere.

Sørg derfor for, at du ændrer SSID, så den ikke giver væk routemærket eller modelnummeret. Det skal undgås at medtage dit navn, adresse eller telefonnummer, ikke bruge personlige oplysninger i titlen eller provosere hackere med udfordringer. Bare hold det intetsigende.

SSID

Skift dine standardadministratoroplysninger

Routeren kan nemt få adgang til via en hvilken som helst enhed, der er forbundet til netværket. De fleste producenter opsætter administratorkonti på routere med det samme brugernavn og adgangskode i den pågældende produktlinje.

Når de har hacket ind i din konsol, giver det dem kontrol over netværkskonfigurationen, som giver dem adgang til at ændre adgangskoden og låse dig ud af dit netværk. Skift derfor adgangskoden til admin-kontoen til en tilfældig kombination af bogstaver og tal på op til 12 tegn lange.

SSID

Brug stærke adgangskoder

Når du bor med familie og har venner og besøgende, der kommer over hele tiden, kan det blive udfordrende at sige nej til at dele adgangskoder hele tiden.

Sørg derfor for, at adgangskoden er kompliceret og hård nok, hvilket gør det sværere for folk at dele det. Lav din adgangskode til en tilfældig rækkefølge af bogstaver, tal og specialtegn med en kombination af store og små bogstaver. Dette gør det vanskeligt for folk at huske den rigtige rækkefølge, selvom de husker kombinationen.

adgangskodebeskyttelse

Deaktiver fjernadgang

Routeren, der er den centrale del, skal kun være tilgængelig fra enheder, der er tilsluttet netværket. Men routerne har en indstilling, der muliggør fjernadgang, hvilket betyder, at enhver kan få adgang til konsollen over internettet fra et andet sted. Sørg derfor for, at indstillingen er slået fra.

fjernadgang

Hold din software opdateret

Generelt skal routerens producent opdatere firmware på din gateway automatisk. Hvordan du dog månedligt skal ændre Wi-Fi-adgangskoden, skal du også regelmæssigt tjekke for opdateringer.

Når du først har gjort det til en vane, selvom der er opdateringer, der ikke er installeret, kan du selv gennemgå og opdatere regelmæssigt.

software opdatering

Aktivér gæstefunktioner

Hvis din router har en gæstefunktion, skal du sørge for, at dine besøgende bruger den. Et gæstenetværk giver besøgende adgang til din internetforbindelse uden at give dem din Wi-Fi-adgangskode og samtidig begrænse tilgængelige netværksoplysninger.

gæstefunktion

Få en netværks Firewall

Normalt leveres hver Wi-Fi-router med en indbygget firewall. De sandsynlige chancer er, at du ikke har tændt for det. Gennemse konsolindstillingerne for at se, om du kan finde det, og når du først gør det, skal du tænde for det.

firewall

Styrke Wi-Fi-kryptering

Der er gratis værktøjer tilgængelige på Internettet, der nemt hackes til svage Wi-Fi-krypteringer, som tillader angriberen at aflytte, se og ændre din online aktivitet.

Hver Wi-Fi leveres med tre typer beskyttelsessystemer: Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA) og Wi-Fi Protected Access 2 (WPA 2). Af alle disse er WPA 2 den, du skal bruge.

Men det er udelukkende ikke så sikkert som WPA2 AES. Denne version bruger AES-koderen til at beskytte transmissioner, og krypteringsmetoden er umulig at knække.

*Bemærk: Ikke alle enheder understøtter WPA2, da det ikke er bredt tilgængeligt. I dette tilfælde kan du bruge en VPN til WiFi, der giver din forbindelse et tilføjet krypteringslag.

kryptering

Hvad er et hjemmenetværk?

Hjemmenetværk er en gruppe enheder (såsom en computer, spillesystem, printere og mobile enheder), der er forbundet til internettet og hinanden.

Det kan tilsluttes på to måder: A kablet netværk der bruges til at forbinde printere og scannere eller a trådløst netværk der forbinder enheder som tabletter og mobiltelefoner uden ledninger.

Hvorfor sikre et hjemmenetværk?

I tilfælde af et kablet netværk er det ganske vanskeligt for nogen at hacke ind i dit system. Men i moderne tid i dag bruger alle Wi-Fi til at forbinde alle deres enheder til internettet.

Ofte når folk kommer over, beder de om en adgangskode for at få adgang til din Wi-Fi. Til sidst kender folk dit kodeord og bruger det til at oprette forbindelse til din Wi-Fi-router, når de er i nærheden, da Wi-Fi-systemer i modsætning til fysiske netværk kan strække sig ud over væggene i dit hjem.

Når adgangskoden til adgang kommer ud i verden, er det ikke ligetil at kontrollere, hvem der kan få adgang til dit hjemmenetværk. Selv hvis nogen ikke kender din Wi-Fi-adgangskode, men kender dig godt nok, kan de hacke ind i systemet og tilsidesætte din adgangskode, hvilket igen giver adgang til alle enheder, der er forbundet til det Wi-Fi.

Når de først er inde, kan hackere bruge den til at spionere på dig via internettet, bruge din browserhistorik til at stjæle dine kreditkortoplysninger, narre dig til at installere skadelig malware-laced software eller endda omdirigere dig til uønskede sider til dine legitimationsoplysninger.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map