Hvad er WebRTC? Hvordan det fungerer, og hvad er det godt for?


Hvad er WebRTC? Hvordan det fungerer, og hvad er det godt for?

Hvor længe har vi brugt internettet? I et årti eller to? Faktisk har nogle måske brugt det allerede før det.

Vi gennemser internettet for at gøre forretninger, foretage onlinetransaktioner, bruge sociale medier, se live-streams osv. Bortset fra det bruger vi også internettet til realtidslyd og videochat ved hjælp af tjenester som Skype, WhatsApp og sådan.

Uanset hvor længe vi har brugt disse teknologier, tager vi aldrig et øjeblik at forstå, hvorfor teknologien er nødvendig, eller hvordan den fungerer, medmindre vi støder på et problem, der tvinger os til at grave dybt og lære mere om det.

img

Så, hvad er WebRTC? Det er faktisk et af disse spørgsmål (eller problemer), der ofte bekymrer netizens, især når det kommer til VPN-brugere.

Læs videre for at lære, hvad teknologien handler om, hvordan den faktisk fungerer, og hvilke aspekter af den skal VPN-brugere være opmærksomme på.

Hvad er WebRTC?

WebRTC står for Web Realtime-kommunikation. Som navnet antyder er det en teknologi, der giver peer-to-peer-kommunikation mellem browsere eller enheder mulighed. Kommunikationen kan være i enhver form, dvs. datadeling eller realtids tekst- og videosamtale.

Et vigtigt aspekt, der gør teknologien populær, er dens selvregulerende funktion. Med andre ord kræver det ikke tilføjede plug-ins, udvidelser eller tilføjelser for at forbinde to peers og muliggøre kommunikation i realtid. Faktisk behøver du ikke at downloade WebRTC. Hvad det kun kræver er enten HTML5, JavaScript eller en API for at arbejde i browseren.

Med enkle ord tillader WebRTC at webapplikationer kan køre funktioner som:

  • Fildeling
  • Videokonference
  • Skærmedeling
  • Broadcasting osv.

Sådan startede WebRTC?

WebRTC startede som et open source-projekt i 2011 af Google, og siden har teknologien udviklet sig markant.

Da WebRTC er et open source-projekt er det helt gratis at bruge, og udviklere fra hele verden bruger WebRTC API til at opbygge forskellige webapps. Faktisk har de mest populære gratis browsere som Chrome og Firefox indbygget WebRTC-teknologi.

Nu betragtes WebRTC som et standard realtidskommunikationsmiddel af Internet Engineering Task Force (IETF) såvel som World Wide Web Consortium (W3C).

Hvad der gør WebRTC til en populær teknologi?

Før fremkomsten af ​​WebRTC-teknologien var brugere nødt til at spilde deres tid på at installere og bruge tredjeparts plugins. Desuden måtte udviklere implementere C / C ++ (et programmeringssprog), som kræver tid og ressourcer på grund af uendelige udviklingscykler.

WebRTC får alle disse problemer fra brugere såvel som udviklere til at forsvinde for godt. Alt hvad du behøver for at køre de WebRTC-aktiverede teknologier er en WebRTC API eller JavaScript API.

Bortset fra API’erne kommer WebRTC indbygget i forskellige populære browsere som Google Chrome, Mozilla Firefox osv. Det er også vigtigt at bemærke, at WebRTC ikke er begrænset til webbrowsere, men teknologien udvides også til mobil OS. For eksempel kan du bruge WebRTC på Android.

Teknologien giver faktisk brugere adgang til enhedens mikrofon og kamera, så de kan nyde kommunikation i realtid. Nu kan du undre dig …

Hvordan fungerer WebRTC?

Da WebRTC tillader kommunikation i realtid eller datadeling, kræver det den faktiske lokale IP for endepunktet for at oprette forbindelse. For at kommunikere med den anden browser kræver teknologien RTCPeerConnection. Teknologien passerer derefter gennem en Session Description Protocol (SDP).

hvordan fungerer webrtc

På grund af involveringen af ​​en firewall eller en NAT (netværksadresseoversættelse) kan de to peers imidlertid ikke se hinandens lokale IP til at oprette forbindelse. Her hjælper STUN (Session Traversal Utilities for NAT) / TURN (Traversal Brug af relæer omkring NAT) servere peers at få forbindelse.

Hvad bruges WebRTC til?

Der er et stort antal WebRTC-brugssager, der kan spænde fra simpel lyd- eller videokommunikation til fildeling eller endda skærmdeling osv..

WebRTC giver brugerne mulighed for at kommunikere med hinanden gennem deres webbrowser (såsom at bruge Skype eller WhatsApp), uden at installere yderligere plugin eller tilføjelse.

Da teknologien leverer live-interaktionsfunktionen mellem browsere, kan en sådan kapacitet bruges af kundesupport, så de kan besvare spørgsmål i realtid.

Sandheden skal siges, der er et stort antal tjenester, der bruger WebRTC-teknologien som en forretningsmodel, der tilbyder browserbaseret live kommunikationstjenester til brugere over hele kloden.

WebRTC er ikke begrænset til online kommunikation, men teknologien udvider brugen til endda fildeling samt skærmdeling.

Er WebRTC sikkert?

Så undrer du dig måske over “Er WebRTC sikkert?”. Ja, WebRTC er sikkert, da det bruger en-til-ende-kryptering. Som et resultat kan ingen tredjepart poppe ind for at se dine data. Men hvis du bruger en VPN, er den dårlige nyhed, at WebRTC muligvis lækker din I.P-adresse.

Hvad er WebRTC-lækage, og hvorfor skal VPN-brugere frygte det?

Mens WebRTC tilbyder flere fordele, er WebRTC-lækage en fejl, der påvirker Firefox- og Chrome-browsere på Windows. Derfor, hvis en bruger står bag en VPN, og VPN’et ikke er beskyttet mod WebRTC-lækage, kan fejlen muligvis lække brugerens rigtige IP-adresse. Faktisk kan du nemt kontrollere, om din browser lækker din IP-adresse eller ej.

Hovede op! Din browser lækker muligvis din IP-adresse Klik her at vide mere.

Hvis den ægte IP-adresse lækkes, vil brugeren blive udsat for regeringsovervågning, ISP-overvågning, hackere eller andre cyberkriminelle.

Brugere bruger en VPN til ikke kun at omgå indhold, der ikke er tilgængeligt i regionen, men også for at sikre deres online data, hvilket er muligt gennem VPNs krypteringsprotokoller. Derfor giver en VPN ikke kun sine brugere anonymitet, men også komplet online sikkerhed.

Det er på grund af, at brugerne forsøger at finde måder at forhindre WebRTC-lækage.

Sådan undgås WebRTC-lækage?

Da WebRTC-lækage er et alvorligt problem for VPN-brugere, er det vigtigt, at sagen behandles øjeblikkeligt. Heldigvis er der forebyggende foranstaltninger, hvorigennem du kan deaktivere WebRTC-lækage på Firefox såvel som på Chrome-browser.

 Lær hvordan du forhindrer WebRTC-lækager i Firefox- og Chrome-browsere.

Da teknologien ikke er implementeret på alle de almindeligt anvendte webbrowsere, kan brugere muligvis holde sig til de ikke-WebRTC-midler for at kommunikere med deres kære.

Uanset hvad for VPN-brugere kan WebRTC-lækage muligvis resultere i enorme problemer, hvorfor det er nødvendigt, at de tager de nødvendige skridt for at forhindre lækage.

Vil du hente dit online privatliv tilbage? Du kan tjekke nedenstående vejledninger:

no-log-img

PureVPN er No-Log-certificeret!

PureVPNs No-Log-politik er valideret af en af ​​de førende amerikanske baserede uafhængige revisorer. Ikke kun er PureVPN den hurtigste, men også en verificeret No-Log VPN-udbyder!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me