Hvad er portvideresendelse?


Hvad er portvideresendelse?

Port-videresendelse er en vigtig funktion, der giver dig adgang til en enhed, server eller service overalt i verden. Kort sagt giver Port Forwarding brugere mulighed for at oprette dedikerede servere, køre forskellige typer tjenester og meget mere.


I betragtning af betydningen af ​​denne funktion udviklede PureVPN den kraftfulde port-forwarding-tilføjelse, som giver brugerne mulighed for at videresende alle porte, mens de bruger VPN-netværket samtidig.

For at forstå denne tilføjelse fuldstændigt, og det er fordelene, skal du læse den komplette guide.

img

Hvad bruges portvideresendelse til?

Det er en teknik, der er vidt brugt til at omdirigere computer Trafik gennem valgte porte mellem LAN-computere (Lokalt netværk) og fjerncomputere (Internet).

Kort sagt, det er en proces, der giver dig mulighed for at sende din netværkstrafik gennem et portnummer, du vælger, og gøre det tilgængeligt for andre på det lokale netværk eller internettet.

Normalt bruges et VPN eller et proxy-program til at foretage denne omdirigering. Stadig kan det også ske via hardwarekomponenter såsom en router, proxy-server eller en firewall.

Lær mere om, hvad der er portnummer?

Typer af portvideresendelse

Portkortlægning findes i flere former. De mest almindeligt anvendte former nævnes nedenfor:

Lokal havneforsendelse

Det er den mest anvendte sammenlignet med andre typer portvideresendelse. Det bruges normalt til at sende data fra en anden klientapplikation på det samme system. Med lokal portvideresendelse kan du nemt oprette forbindelse fra din lokale computer til en anden server. Du kan også komme rundt på firewalls, der blokerer visse websider ved hjælp af lokal portvideresendelse.

Videresendelse af fjernport

Det giver applikationer, der er på serversiden af ​​SSH-forbindelsen (SSH), adgang til tjenester på SSHs klientside. Der er også andre proprietære tunneleringsschemaer, der bruger fjernport-spedition til det samme generelle formål. Med enkle ord giver fjernport-spedition dig mulighed for at oprette forbindelse fra serversiden af ​​en tunnel til en ekstern netværkstjeneste, der er placeret ved tunnelens klient- side.

Dynamisk portvideresendelse

Det giver dig mulighed for at gå gennem en firewall eller NAT ved hjælp af firewall-pinholes. Målet med denne metode er at tillade klienter at oprette forbindelse sikkert med en betroet server, der fungerer som en formidler til at sende / modtage data til en eller mange destinationsservere.

Hvordan fungerer portvideresendelse?

For at sende enhver anmodning over internettet oprettes og sendes pakker med data over internettet. Disse pakker indeholder oplysningerne om din anmodning, som også inkluderer destinationen for din computer eller enhed.

Normalt undersøger en netværksrouter overskriften på en IP-pakke, før den sendes til en sammenkoblet og passende grænseflade. Det sender derefter dataene til den destination, der er i overskriften.

Men portvideresendelse ændrer tingene lidt. Ved portvideresendelse læser den aflyttende applikation (din VPN-klient) pakkehovedet, noterer destinationen og omskriver derefter headeroplysningerne, før du sender den til en anden computer eller server – en, der er forskellig fra den computer / server, du havde til hensigt.

Den sekundære værtdestination kan være en anden server, der bruger en anden IP-adresse, en anden port eller en helt anden kombination af de to. I tilfælde af en VPN eller proxy er denne sekundære destination normalt de servere, der er ansat af udbyderen, der maskerer eller dækker din oprindelige IP-adresse.

Et kig på portvideresendelse

Følgende eksempel hjælper med at forklare, hvordan funktionen til portvideresendelse fungerer.

I det følgende eksempel sender IP-adresse 101.0.0.1 en anmodning til 101.0.0.3 på port 90. En mellemhost — 101.0.0.2 — opfanger pakkerne, omskriver pakkeoverskrifterne og sender dem videre til IP-adresse 101.0.0.4 på port 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Anmoder omSendes faktisk til
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Værten, 101.0.0.4, svarer på denne anmodning og sender den til 101.0.0.2. Derefter omskriver 101.0.0.2 pakken – hvilket indikerer, at svaret er fra 101.0.0.3 – og sender det til 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Sender sit svar tilVideresender svaret til
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

For så vidt angår 101.0.0.1, har den sendt en anmodning til 101.0.0.3 på Port 90 og har modtaget et svar tilbage fra 101.0.0.3 på Port 90. Men det er ikke det, der faktisk skete. Trafikken rørte aldrig rigtig 101.0.0.3. Men på grund af den måde, hvorpå pakkerne blev omskrevet, ser 101.0.0.1, at det har fået et svar fra 101.0.0.3.

Den opfattede destination er altid set fra den anmodende computers perspektiv. Som du kan se i diagrammet: til trods for at 101.0.0.4 bliver den realtidsdestination for trafik fra 101.0.0.1, er destinationen for al trafik (så vidt den anmodende vært ved) 101.0.0.3.

Du kan lære mere om, hvordan portvideresendelse fungerer via videoen herunder:

video_thumb

Brug tilfælde af portvideresendelse

Port forwarding-funktionen er temmelig praktisk i masser af ting, som vi gør derhjemme eller på arbejdet. Følgende er nogle vigtige tilfælde af brug af portvideresendelse:

 • Adgang til dine sikkerhedskameraer, når du er væk
 • Videresender porte til både Xbox og PlayStation-konsoller
 • Opsætning af en server derhjemme, såsom Minecraft eller Teamviewer
 • Fremskyndelse af downloads.
 • Find din router på dit netværk.
 • Optimering af din router.
 • Test af porte på dit netværk.
 • Gendan mistede router-adgangskoder.
 • Port-videresendelse giver dig adgang til din pc, laptop eller server hvor som helst i verden.
 • Det giver dig mulighed for at dele adgang til dit websted / FTP eller enhver anden service.
 • Det giver dig mulighed for at spille et online spil med dine venner ved at lade dine venner tilmelde dig din gaming-server.
 • At e-mail klienter på en sikker måde.
 • For at få adgang til begrænsede websteder overalt.
 • For at oprette forbindelse til hosting-servere gennem en firewall på datacenterniveau overalt.
 • For at øge modstanden mod DDoS Attacks.
 • Til p2p-formål.
 • Sådan får du fjernadgang (RDP).
 • For at få adgang til private netværksapplikationer bag NAT til fjernadgang.
 • For at oprette forbindelse til Fantasy Grounds fra forskellige routere.
 • For at få adgang til tjenester på en Synology NAS.
 • For at få adgang til tjenester på et Plex.

Hvordan aktiverer jeg portvideresendelse på min VPN?

Har du problemer med at få dit foretrukne multiplayerspil eller chatprogram til at oprette forbindelse til internettet? Fejler din tablets webbrowser til trods for at være tilsluttet et Wi-Fi-netværk? Dit problem kan være en blokeret port på din router, og det er let at løse.

Din router står mellem dine enheder og Internettet og sørger for, at alle data, der kommer ind og ud, er rettet korrekt.

Forestil dig din router som en mur, der holder uønsket og skadelig trafik ude, mens du åbner porte for at tillade nyttig trafik såsom websider, spil og fildelingsprogrammer. Porte er som døre i væggen kun forbeholdt nyttig trafik, og din router gør et godt stykke arbejde med automatisk at konfigurere de fleste af de porte, du har brug for for at bruge internettet sikkert.

I nogle tilfælde skal du dog bede din router om at åbne en bestemt port, så et program ikke bliver blokeret. Det er her du har brug for PureVPNs portvideresendingsfunktion.

Portvideresendelse med PureVPN-tilføjelse

Der er mange grunde til, at du har brug for PureVPNs tilføjelse til portvideresendelse af port. Det er et kendt faktum, at VPN’er og portvideresendelse normalt ikke fungerer sammen. Hvis du vil bruge Port Videresendelse, bliver du nødt til at slå din VPN-service fra. Men dette vil udsætte dig for online trusler af alle slags.

Det er her PureVPNs tilføjelse af portvideresendelse af port kommer ind. Brug af denne tilføjelse giver dig mulighed for at bruge Port Videresendelse og PureVPN samtidig.

Tilsvarende fungerer portvideresendelse ikke på din pc. Men med PureVPN-tilføjelse, fungerer det også på din pc.

Åbn porte til ethvert spil efter eget valg med PureVPNs Port Forwarding-tilføjelsespræmie for kun $ 0,99

Lær mere om PureVPN’s tilføjelse

Fordele ved at bruge PureVPN og portvideresendelse samtidigt

Portvideresendelse beskytter dig mod hackere. Dine enheder og servere forbliver beskyttet mod uønsket adgang, mens dine aktiviteter forbliver skjult for alle slags spioner og hackere. Portvideresendelse er gennemsigtig for slutbrugeren, mens den tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til netværk.

En enkelt dedikeret IP-adresse

Tilsvarende er portvideresendelse fordelagtigt for dem, der ønsker at holde sig til en enkelt IP-adresse, når de bruger internettet. Dette kan være iværksættere eller personer, der arbejder for en virksomhed. De abonnerer normalt på en dedikeret IP via en VPN-udbyder og bruger portvideresendingsfunktionen til at oprette forbindelse til den bestemte unikke IP-adresse.

Portvideresendelse er også nyttigt for dem, der ønsker at køre en webserver eller gaming-server på et enkelt netværk. De, der ønsker at oprette forbindelse til dette netværk, kan let gøre det via portvideresendingsfunktionen.

PureVPN giver dig adgang til funktionen Port Videresendelse samtidig med at du sikrer, at du forbliver sikker i processen. Alle data, du sender til og fra din enhed, forbliver 100% beskyttet og sikker. Og uanset hvor hårdt en hacker prøver, forbliver din online kommunikation skjult og sikkert med de bedste krypteringsmetoder.

Så hvad venter du på? Prøv PureVPN nu, og brug Port Videresendelse uden at blive udsat for dets sårbarheder.

FAQ(Ofte stillede spørgsmål)

Sådan kontrolleres, om min port er åben?

Du kan kontrollere, om din port er åben eller ikke gennem portkontroltjenester som CanYouSeeMe.org og ismyportopen.com.

Er portvideresendelse sikkert?

En udfordring, mens du opsætter portvideresendelse manuelt via en router, er, at din online kommunikation muligvis ikke forbliver sikker. Når du bruger Port-videresendelse, er der flere online sårbarheder, hvorfor du har brug for en Port Forwarding VPN for at sikre dine online aktiviteter.

Hackere kan heller ikke få adgang via videresendte porte. Det hele afhænger af målets porte, eller hvor god er din routers firewall, og hvor sikker den er både internt og eksternt.

Hvad udløser havn?

Portudløsning ligner portvideresendelse bortset fra nogle få nøgleforskelle. Når du konfigurerer portudløsning, lukker den porten, du har valgt. Denne port åbnes kun, når den udløses af en udgående kommunikation. Porten lukkes derefter efter et bestemt tidsrum, når den udgående kommunikation, der udløser portåbningen, slutter.

Dette er nyttigt til at øge forbindelsens sikkerhed, fordi det giver kontrol over den lokale enhed til at åbne forbindelsen, eller på anden måde holder porten lukket. Dette hjælper med at fjerne risikoen forbundet med portvideresendelse, når en port forbliver åben i lang tid, selv når den ikke er under brug.

Har portvideresendelse brug for en statisk IP?

Ja, for at udføre portvideresendelse, er det nødvendigt med den statiske IP-adresse til din enhed. Som standard tildeles en dynamisk IP-adresse til dig af din internetudbyder, der altid ændres. Derfor er portvideresendelse ikke i stand til at fastlægge din enhed på dit hjemmenetværk.

Reducerer portvideresendelse af ping?

I nogle tilfælde kan portvideresendelse muligvis reducere din ping. For nogle brugere kan ping dog eskalere drastisk. Det hele afhænger af den server, du opretter forbindelse til, og hvor langt er denne server placeret fra din fysiske placering.

Hvad er forskellen mellem port forwarding og port triggering?

Som du måske allerede ved, kræver nogle applikationer og spil, at visse porte åbnes for at fungere med succes. Portvideresendelse og portudløsning kan begge bruges til at give enheder adgang til tjenester uden for netværket. Imidlertid er deres processer lidt forskellige.

Portvideresendelse tillader eksterne forbindelser i en ubestemt periode, så det betragtes som mindre sikkert, da porte efterlades åbne på routeren. Portudløsning tillader dog eksterne forbindelser i en bestemt periode, hvilket gør det mere sikkert og fleksibelt end dets modstykke.

Hvad er UPnP?

UPnP, også kendt som Universal Plug and Play, er en protokol, der løser nogle af de sikkerhedsproblemer, der rejses ved portvideresendelse. Det giver apps på dine enheder mulighed for at åbne porte efter behov og lukke dem, når de er gjort. Det er mere praktisk, da det sparer dig fra besværet med at åbne og lukke porte manuelt.

Lær mere om, hvad der er upnp

Sådan åbnes porte på din router?

Det er let at finde og åbne porte på din router. Følg trinnene:

 • Find din routers IP-adresse.
 • Gå over til din routers indstillinger.
 • Indtast dine legitimationsoplysninger (brugernavn og adgangskode).
 • Kig rundt efter fanen Port Videresendelse.
 • Åbn din foretrukne port. Skriv for eksempel 8840 for at åbne port 8840. Hvis du vil åbne to porte, skal du skrive 8840, 8820 eller 8810-8815 for at åbne porte fra 8810 til 8815.
 • Gem dine indstillinger.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me