Hvad er OpenVPN & hvordan bruges det?


Contents

Hvad er OpenVPN & Brugsvejledning?

3. februar 2020

OpenVPN er en populær SSL-baseret tunneling-protokol, der bruges til implementering af virtuelle private netværk. Tilbyder den perfekte kombination af sikkerhed, hastighed og kompatibilitet, det er en af ​​de bedste VPN-protokoller derude.

OpenVPN PureVPN

 • Oversigt
 • Funktioner
 • Fordele & Ulemper
 • Sammenligning
 • Sådan bruges
 • Opsætning af OpenVPN

  Hvad er OpenVPN

  I modsætning til andre IPSec-baserede tunnelprotokoller er OpenVPN afhængig af SSL / TLS til godkendelse og kryptering. Det er standard sikkerhedsteknologien at oprette sikre, fjerntliggende sted-til-sted eller punkt-til-punkt-forbindelser. SSL er vidt brugt til at beskytte finansielle transaktioner, dataoverførsler, e-mail og mere.

  OpenVPN er kompatibel med de fleste større og mindre kendte operativsystemer, der bruges i dag. Det giver kraftfulde krypteringsstandarder og er fremragende, når det kommer til at omgå restriktive firewalls og uoverkommelig geo-blokering.

  Open-source VPN-protokollen kan konfigureres til at bruge enten TCP eller UDP og understøtter op til 256-bit kryptering. Da det er open source, rettes sikkerhedssårbarheder normalt af open source-samfundet, så snart de findes.

  OpenVPN bruges ofte på grund af de forskellige fordele, det bringer til bordet. Til at begynde med er den i modsætning til andre protokoller kompatibel med Android og iOS. Det kan også omgå enhver blokade, den møder. Det kan også få adgang til mange porte til kommunikation.

  Hvordan fungerer OpenVPN?

  For at sige det enkelt, opretter OpenVPN en privat forbindelse – eller tunnel – mellem din VPN-klient og VPN-serveren. Trafikken, der passerer den, er fuldt beskyttet med kryptering, og holder dine data sikre mod internetudbydere, hackere og andre tredjeparter.

  Datapakker er krypteret af OpenVPN-klienten, før de forlader din enhed eller computer. Disse modtages af OpenVPN-serveren, der bruger en hemmelig kryptografisk nøgle til dekryptering. De dekrypterede datapakker sendes f.eks. Til disneyplus til den tilsigtede webserver.

  Efter modtagelse af dem sender webserveren dine ønskede data til OpenVPN-serveren, hvor de igen er krypteret. Dataene sendes derefter tilbage til din enhed eller computer, der kører OpenVPN-klienten, som dekrypterer dem.

  Hvad er UDP?

  UDP er forkortelsen til User Datagram Protocol og udfører ikke fejlkorrektion. Som et resultat modtages pakkerne uden forsøg eller anerkendelser igen. Dette gør UDP hurtigere, men mindre pålidelige end TCP.

  Hvad er TCP?

  TCP er forkortelsen til Transmission Control Protocol. I modsætning til UDP udfører TCP fejlkorrektion. Og dens overførselsmekanisme sikrer, at begge ender kan modtage pakker. Den øgede pålidelighed resulterer dog i øget latenstid.

  Nøglefunktioner i OpenVPN

  Fuld anonymitet

  OpenVPN har support til DHCP og dynamiske IP-adresser, hvilket kan resultere i bedre anonymitet, når du surfer på Internettet.

  Hurtig hastighed

  TCP-tunneltransportsupport på OpenVPN-protokollen giver dig mange fordele. Det inkluderer problemfri online gaming, videokonferencer, lydkonference, & mere.

  Høj sikkerhed

  Det holder al din kommunikation sikker ved hjælp af forskellige metoder. Den bruger delte nøgler, HMAC-godkendelse og 256-bit kryptering via OpenSSL

  Beats Firewalls

  Det kan køre på enhver port mellem 1 og 65535. Denne multi-port funktionalitet gør OpenVPN til en ideel tunneling-protokol til at omgå firewalls.

  Perfekt fremadretthed

  PFS-funktionen i OpenVPN tilføjer et ekstra lag af sikkerhed. Som et resultat får du fuldstændig hemmeligholdelse og dataintegritet.

  Mere bærbar

  OpenVPN er mere bærbar end andre protokoller. Når alt kommer til alt er det implementeret i brugerområdet og behøver ikke nogen kernekomponenter udover den virtuelle TUN / TAP-netværksdriver.

  Fordele ved OpenVPN

  Her er nogle fordele ved at bruge OpenVPN:

  1. Meget sikker
  Hvis du vil beskytte dine data fra interesserede enheder, er OpenVPN en stærkt anbefalet protokol. Det bruger avancerede cifre og 256-bit kryptering, hvilket gør det tæt på umuligt for cyberkriminelle at aflytte eller stjæle dine oplysninger via mand-i-midten-angreb.

  2. Kompatibilitet på tværs af platformen
  En af de bedste ting ved OpenVPN er, at det kan installeres og bruges på alle populære desktop og mobile platforme, såsom Mac, iOS, Android og Windows. Det understøtter også mindre populære platforme som Solaris, FreeBSD og OpenBSD.

  3. Svær at blokere
  Det er ikke let at registrere og blokere OpenVPN-forbindelser, da de kan bruge porte på både TCP såvel som UDP. Desuden vil konfigurering af OpenVPN på port 443 gøre det muligt for dig at undvige enhver firewall, da det er den samme port, der bruges af HTTPS-trafik.

  4. Fuld kontrol over forbindelser
  I modsætning til andre protokoller giver OpenVPN dig friheden til at vælge mellem TCP og UDP til transmission af dine data. At have mere kontrol over dine forbindelser gør det lettere at finpusse dem efter dine behov.

  5. Perfekt support fremadrettet hemmelighed
  Denne utroligt nyttige sikkerhedsforanstaltning reducerer risikoen for, at dine private data bliver kompromitteret betydeligt. Din VPN-forbindelse er resistent over for forskellige typer hacks, da der genereres unikke nøgler til hver session.

  Ulemper ved OpenVPN

  Her er et par ulemper ved at bruge OpenVPN:

  1. Kompleks manuel opsætning
  Hvis du vil konfigurere OpenVPN manuelt, er chancerne for, at du får problemer. Når alt kommer til alt, er instruktionerne for komplicerede til ikke-teknisk-kyndige. Så det er bedre for dig at vælge en VPN-tjeneste, da installationsprocessen håndteres i baggrunden.

  2. Kræver yderligere software
  OpenVPN er ikke integreret i noget operativsystem, så du bliver nødt til at installere tredjepartssoftware for at bruge det. Denne ulempe er dog til en vis grad afbødet takket være tilgængeligheden af ​​VPN-tjenester med brugervenlige brugergrænseflader.

  3. Langsomere tilslutningshastigheder
  OpenVPN betragtes bredt som den mest sikre tunnelprotokol. Den robuste sikkerhed, den tilbyder, kan dog føre til et fald i dine forbindelseshastigheder.

  OpenVPN-protokolsammenligning

  OpenVPN vs L2TP vs IKEv2 vs SSTP vs PPTP

  Følgende er en dybdegående sammenligning af OpenVPN med andre almindelige VPN-protokoller.

  PPTP IKEv2 L2TP SSTP OpenVPN
  Kryptering128-bit256-bit256-bit256-bit256-bit
  Sikkerhed PPTP-implementering har flere kendte sikkerhedssårbarheder Seneste VPN-protokol, der implementerer IPSec og er yderst sikker IPSec over L2TP, når den er korrekt implementeret, har ingen større kendte sårbarheder Kan betragtes som sikkert som OpenVPN, når det bruges sammen med robuste ciffer- og efemære taster Det kan betragtes som ekstremt sikkert, når det bruges sammen med robust chiffer og ephemerale nøgler
  Stabilitet Ustabil og afbryder muligvis ofte Meget stabil og konsistent forbindelse, når den først er etableret Stabil forbindelse Stabil, men mere på Windows Stabil forbindelse
  Fart Hurtigste VPN-protokol på grund af grundlæggende kryptering Hurtigere end andre VPN-protokoller på grund af MOBIIKE-support, hvilket gør den stabil og elastisk L2TL / IPSec er stadig hurtig på trods af tunneling overhead på grund af høj krypterings- / dekrypteringseffektivitet. Hurtigere end PPTP og L2TP Stor hastighed over lange afstande og på forbindelser med høj latenstid
  Understøttet operativsystem Alle platforme (manuel) Windows OS iOS Android (Manual) Mac OS X (Manual) BlackBerry (Manual) Windows OS iOS (Manual) Android (Manual) Mac OS X (Manual) og mere… Windows OS iOS (understøttes ikke) Android (understøttes ikke) MAC OS X og mere… Windows OS iOS (manuel) Android Mac OS X (manuel) og mere…
  Konklusion Anbefales stærkt til hurtigt at omgå geo-begrænsninger, men er ikke den bedste mulighed for sikkerhed Hurtig hastighed, stærk sikkerhed, den eneste VPN-protokol, der understøttes af Blackberry Let at opsætte, stabil og sikker Sikkerere og hurtigere end PPTP og L2TP, ideel til Windows OS, kan nemt omgå firewalls God hastighed, stærk sikkerhed, native support til de fleste operativsystemer.

  PureVPN tilbyder support til alle større VPN-protokoller og platforme.

  Sådan bruges OpenVPN?

  Hvis du vil konfigurere en VPN-forbindelse ved hjælp af OpenVPN, er der to måder at gøre dette på. Den nemmeste metode er at bruge en VPN-tjeneste med OpenVPN-support, såsom PureVPN. I dette scenarie er alt hvad du skal gøre:

  1. Abonner på PureVPN.
  2. Download og installer PureVPN-appen til din enhed.
  3. Log ind med dine PureVPN-legitimationsoplysninger.
  4. Vælg OpenVPN som din ønskede protokol.
  5. Nyd en sikker og hurtig VPN-forbindelse!

  Hvis du er en bruger med teknisk oplevelse, foretrækker du måske den manuelle konfigurationsrute. Du finder de nødvendige trin til at konfigurere OpenVPN manuelt på forskellige enheder nedenfor. Før du begynder, skal du sørge for, at du har en:

  • Arbejdende internetforbindelse
  • Premium PureVPN-konto

  OpenVPN-opsætning på forskellige enheder

  Sådan installeres OpenVPN på Windows?

  Følg disse enkle trin for at konfigurere OpenVPN manuelt i Windows:

  1. Download PureVPNs OpenVPN-installationsprogram, og ekstraher det.

  2. Download PureVPNs OpenVPN-filer, og ekstraher dem.

  3. Højreklik på OpenVPN-installationsprogrammet, og vælg Egenskaber.

  Sådan installeres OpenVPN på Windows

  4. Marker afkrydsningsfeltet Fjern blokering under fanen Generelt. Klik på Anvend, og klik derefter på OK.

  Klik på Anvend, og klik derefter på OK

  5. Højreklik på OpenVPN-installationsprogrammet og vælg Kør som administrator.

  OpenVPN-installationsprogram

  6. Klik på Ja for at starte installationen.

  installationsproces

  7. Klik på knappen Næste.

  Klik på knappen Næste

  8. Klik nu på Jeg accepterer.

  Klik nu på Jeg accepterer

  9. Klik på Næste og derefter på Install.

  Klik på Næste og derefter på Installer

  10. Marker afkrydsningsfeltet altid tiltro fra “GZ Systems Limited” -boksen. Når det er gjort, skal du klikke på Installer.

  GZ Systems Limited

  11. Klik på Næste, når installationen er afsluttet.

  Klik på Næste

  12. Fjern markeringen i feltet Vis readme, og klik på Udfør.

  Vis Readme-boks

  13. Højreklik på OpenVPN GUI-ikonet, og vælg Kør som administrator.

  OpenVPN GUI-ikon

  14. Klik på Ja for at tillade, at appen kører.

  lad appen køre

  15. Højreklik på OpenVPN-systembakkeikonet, gå til den ønskede server og vælg Forbind.

  OpenVPN-systembakkeikon

  16. Indtast dit PureVPN brugernavn og adgangskode. Klik derefter på OK.

  PureVPN brugernavn og adgangskode

  17. Du er nu tilsluttet!

  Du er nu tilsluttet

  Sådan installeres OpenVPN på Mac?

  Følg disse enkle trin for at konfigurere OpenVPN manuelt på Mac:

  1. Download Viskositet herfra.

  2. Download PureVPNs OpenVPN-filer herfra, og ekstraher dem.

  Sådan installeres OpenVPN på Mac

  3. Åbn applikationer, gå til ikonet Viskositet, og kør det.

  Viskositetsikon

  4. Klik på Viskositet i menulinjen, og vælg Præferencer.

  vælg Præferencer

  5. Klik på "+" ikon.

  6. Vælg Importer forbindelse, og klik derefter på Fra fil.

  Importer forbindelse

  7. Vælg din ønskede server fra PureVPNs OpenVPN-filer.

  PureVPNs OpenVPN-filer

  8. Gentag trin 4-7, hvis du vil tilføje flere servere.

  9. Klik på knappen OK.

  Klik på knappen OK

  10. Klik på Viskositet på menulinjen, og vælg en server.

  Klik på Viskositet

  11. Indtast dit PureVPN brugernavn og adgangskode.

  12. Marker Husk detaljerne i min nøglering-boks, og klik på Ok.

  Husk detaljer i min nøglering-boks

  13. Du er nu tilsluttet!

  Du er nu tilsluttet

  Bemærk: Hvis du i stedet ønsker at konfigurere OpenVPN på Mac ved hjælp af Tunnel Bick, skal du følge de nævnte instruktioner.

  Sådan installeres OpenVPN på iPhone & iPad?

  Følg disse enkle trin for at konfigurere OpenVPN manuelt på iPhone / iPad:

  1. Download PureVPNs OpenVPN-filer til iOS og udpak det.

  2. Download OpenVPN Connect-appen.

  3. Gør nu følgende:

  en. Tilslut iPhone eller iPad til din Mac og åbn iTunes.

  b. Klik på Apps, og vælg OpenVPN Connect.

  Sådan installeres OpenVPN på iPhone & iPad

  c. Træk og slip dine ønskede server (r) såvel som Client.key, Client.crt, Ca.crt og WDC.key til OpenVPN-dokumenter fra PureVPNs OpenVPN-filer på din Mac.

  PureVPNs OpenVPN-filer

  4. Tryk på OpenVPN Connect-appen.

  OpenVPN Connect-app

  5. Tryk på "+" ikon og importer de tilgængelige OpenVPN-profiler.

  OpenVPN-profiler

  6. Indtast dit PureVPN brugernavn og adgangskode.

  PureVPN brugernavn og adgangskode

  7. Tryk på Gem og tænd VPN’et.

  8. Du er nu tilsluttet!

  skift VPN

  Sådan opsættes OpenVPN på Android?

  Følg disse enkle trin for at konfigurere OpenVPN manuelt på Android:

  1. Download PureVPNs OpenVPN-filer til Android herfra, og ekstraher dem.

  2. Download OpenVPN Connect-appen herfra.

  Sådan opsættes OpenVPN på Android

  3. Når installationen er afsluttet, skal du trykke på knappen Åbn.

  tryk på knappen Åbn

  4. Tryk på Import.

  Tryk på Import

  5. Tryk på Importer profil fra SD-kort.

  SD-kortindstilling

  6. Gå til PureVPNs OpenVPN-filer, og vælg de ønskede server (r).

  PureVPNs OpenVPN-filer

  7. Indtast dit PureVPN brugernavn og adgangskode.

  8. Tryk på Gem og derefter på Forbind.

  PureVPN brugernavn og adgangskode

  9. Tryk på knappen OK.

  Tryk på knappen OK

  10. Tryk derefter på Fortsæt.

  Tryk derefter på Fortsæt

  11. Du er nu tilsluttet!

  Du er nu tilsluttet