Hvad er kryptering, og hvordan fungerer det?


Hvad er kryptering, og hvordan fungerer det?

Udgivet: 15. juli 2019


Kryptering er processen med at gøre dine private data uleselige for uautoriserede brugere. Her er hvorfor du skal kryptere dine data:

1. Beskyttelse mod hacking, identitetstyveri osv.

2. Sikker internetbrowsing på ethvert netværk

3. Anonymitet mod regeringsovervågning med mere

Hvad er kryptering

Hvad er kryptering?

Kryptering har spillet sin rolle siden 700 f.Kr. Det spartanske militær brugte det til at formidle følsomme beskeder på strimler af læder under krige. I 1467 ændrede Alberti Cipher krypteringsforløbet. Han inkluderede alfabeter og variable rotationer, hvilket gjorde det vanskeligt at dekryptere krypterede meddelelser.

Snart blev kryptering det mest anvendte medium til at sende meddelelser i krigstider. Kryptering hjalp med at gøre det vanskeligt for fjender at læse meddelelserne. Fødselen af ​​Enigma Machine reformerede kommunikationsforløbet på en sikker måde. Det eneste, det var nødvendigt, var en måde at dekryptere den og læse med det samme af modtageren. Måden til at dekryptere kaldes ofte dekrypteringsnøgle, privat nøgle og hemmelig nøgle.

På trods af at de er tusinder af år gamle, er krypteringsteknologien endnu ikke forældet. Faktisk er det stadig et af de mest avancerede stykke moderne teknologi. Moderne teknologi er meget stærk! Selv store overvågningsorganer, såsom FBI, kan ikke dekryptere eller hacke kryptering. Dette er takket være den konstante udvikling af teknologien i de sidste mange år.

Med teknologiske fremskridt skiftede fokus mod online hacking. Det er her kryptering kommer på plads for at beskytte brugernes data.

Hackere og cyberkriminelle arbejder døgnet rundt for at få fat i dine private data. Med kryptering omdannes dine data til koder. Den krypterede meddelelse kan kun blive meningsfuld, når den er modtaget af den tilsigtede modtager.

Hvordan fungerer kryptering?

Kryptering bruger en sikker nøgle til kryptering og dekryptering. Afsender og modtager skal dele den fælles nøgle til at dekryptere og give mening om informationen. Uden krypteringsnøglen har dataene ingen værdi for en hacker, der opnåede dem på en eller anden måde.

hvordan fungerer VPN-kryptering

Ved kryptering krypterer en algoritme dine data og gør dem til en gibberisk form. Derefter kræves en nøgle for at give mening om denne information.

Kryptering var et fantastisk værktøj til privat kommunikation i fortiden. I dag spiller kryptering en vigtig rolle i beskyttelsen af ​​vores onlinetrafik. Med kryptering er de data, vi sender eller modtager, indkapslet i specifikke tunneler. Tunnelerne beskytter dataene. Desuden tillader det spioner og hackere at se eller få adgang til det.

Når du bruger disse VPN-protokoller, omskrives datapakkerne i et krypteret format. Skønt dette kan påvirke dine VPN-hastigheder. Men det sikrer stadig, at dine datapakker forbliver sikre på alle tidspunkter.

Typer af kryptering

Kryptering beskytter dine e-mails, banktransaktioner og onlinemeddelelser. Det er den bedste måde at beskytte dine online data mod ondsindede spioner, hackere og online kriminelle. I dagens digitale verden bestemmes krypteringens integritet af krypteringens nøglestørrelse. Der er mange typer kryptering. Det inkluderer symmetrisk nøglekryptering, der bruger symmetrisk algoritme og asymmetrisk kryptering. Uanset hvor robuste algoritmer kan være, er de modtagelige for brute kræfter, DDoS-angreb osv.

Afkryptering af data kan tage et årtusind, matematiske fremskridt kan falde i disse tider. Dette er grunden til, at information og anden privat info skal holdes sikker i en længere periode. Her er de typer af kryptering og deres styrker:

Data Encryption Standard (DES)

DES, populært i 1970’erne, giver 56-bit nøglekryptering. Det blev brugt af den amerikanske regering såvel som virksomheder. Krypteringstypen er forældet. Men det bruges stadig i mange kommercielle produkter. Og det betragtes som acceptabelt for applikationer med lavere sikkerhed.

RC4, RC5 og RC6

Dette er en krypteringsalgoritme udviklet af RSA. RSA er den første kommercielle applikation til offentlig nøglekryptografi. Siden da er der blevet introduceret mange udviklinger for at gøre det stærkere og rette bugs. Den aktuelle version, RC6, giver mulighed for op til en 2.040-bit nøglestørrelse og en variabel blokstørrelse på op til 128 bit.

AES

AES, alias Advanced Encryption Standard, er den mest anvendte krypteringsalgoritme. Fødselen af ​​AES skyldtes en kombination af indsats fra førende onlinesikkerhedseksperter. AES har hurtigt levet op til sit ry som den mest sikre og bedste standard for kryptering.

Det tilbyder op til en 256-bit chiffernøgle. Det er mere end nok til at modstå enhver form for indtrængenforsøg. PureVPN anvender streng AES 256-bit kryptering i militær kvalitet for at sikre overordnet fortrolighed af brugernes oplysninger.

Twofish

Twofish er en symmetrisk nøgleblokciffer i kryptografi. Det har en blokstørrelse på omkring 128 bit og nøglestørrelser på op til 256 bit. Tofisk er på mange måder nært beslægtet med blokciffer, Blowfish.

Karakteristiske træk ved PureVPN inkluderer forudberegnede nøgleafhængige S-bokse og en kompleks nøgleplan.

Twofish låner også elementer fra andre designs. Twofish har også fået en Feistel-struktur som DES. Twofish bruger også en maksimal afstand adskilt matrix. Det er meget nyttigt for sikkerheden.

Sådan beskyttes data ved hjælp af kryptering?

Kryptering kan gå langt i at beskytte dine oplysninger mod ondsindede enheder. Mens der findes masser af trusler online, sikrer kryptering 24/7 sikkerhed.

Medmindre du bor i en hule, vil du være opmærksom på skandalen, der udfoldede sig for et par år siden. Dette var, da FBI kom i strid med Apple. Årsagen var den utrolige styrke ved kryptering. Når en iPhone-enhed blev krypteret, kunne selv FBI’s styrke ikke låse den op.

Her er situationer, hvor kryptering vil leve op til sit omdømme:

vpn-kryptering

Beskyttelse af følsomme data, hvis de bliver stjålet

I tilfælde af, at din enhed er stjålet, vil kryptering forhindre den kriminelle i at få adgang til den. Det forhindrer dem i at starte din enhed op gennem dine komplicerede oplysninger. Disse kan omfatte dine økonomiske oplysninger, adgangskoder, billeder osv.

deling af følsomme data

Gemning eller deling af følsomme data online

Antag, at du har følsomme data såsom skattedokumenter, personnummer osv. … Du deler dem med et regeringsorgan eller ethvert andet agentur. Ved at bruge kryptering vil du være i stand til at sikre overførslen af ​​sådanne følsomme data. Det vil også holde det sikkert mod cyberkriminelle.

sikre forretningsdata

Beskyttelse af forretningsregistre

Mange kommercielle og hjemmebaserede virksomheder bruger kryptering. De gør det for at sikre deres virksomheds hemmeligheder mod deres konkurrenter. Det inkluderer pengestrømme, indtjening pr. Aktie og fremskridt inden for forskning og udvikling. Kryptering vil sikre strømmen af ​​kommunikation og filer, der deles med peers.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me