Hvad er en privat IP-adresse?


Hvad er en privat IP-adresse?

Privat IP-adresse er en internetprotokoladresse, der er tildelt dine hjemmeenheder, såsom en printer, smart TV og andre. Private IP-adresser kommunikerer med hinanden og kommunikerer ikke på internettet.

Privat vs offentlig IP-adresse

Hvad er en IP-adresse?

En internetprotokoladresse, almindeligvis kendt som en IP-adresse, er en unik numerisk adresse, der tildeles til hver enkelt enhed, der kræver internettet, såsom en computer, printer, smart switches, internet routere eller enhver anden enhed, der er en del af internettet netværk.

Tænk på en IP-adresse som det brændstof, der driver bilen; uden dette brændstof; du kan ikke komme rundt. Da IP-adresser er sammenhængende, kan de ændre sig. Uden en IP-adresse er du praktisk talt væk fra nettet.

Hvad er en privat IP-adresse?

En privat IP-adresse tildeles specifikt til en enhed i et kontrolleret netværk og er ikke let tilgængeligt på det store internet. Med en privat IP-adresse vil alle enheder, der er tildelt den bestemte private IP, være i stand til at kommunikere med hinanden.

Sådan fungerer privat IP-adresse?

Lad os tage et eksempel på de enheder, der er tilsluttet på dit hjemmenetværk for at gøre det lettere. Som en del af den moderne teknologiske æra har du bestemt en smartphone og måske en desktopcomputer eller en bærbar computer, og alle disse enheder opretter forbindelse til internettet gennem dit hjemmes centrale router.

Lad os tage et eksempel på de enheder, der er tilsluttet på dit hjemmenetværk for at gøre det lettere. Som en del af den moderne teknologiske æra har du bestemt en smartphone og måske en desktopcomputer eller en bærbar computer, og alle disse enheder opretter forbindelse til internettet gennem dit hjemmes centrale router.

Du spørger måske, hvad er poenget med at have en offentlig IP og en privat IP? Interessant spørgsmål. De enheder, der er tilsluttet på dit hjemmenetværk, kan nemt kommunikere med hinanden ved hjælp af deres private IP-adresse. Mens routeren vil bruge den tildelte offentlige IP-adresse til at hjælpe kommunikationen med resten af ​​verden via internettet.

Det siger sig selv, at når du opretter forbindelse til internettet, vil dine private IP-adresser forblive skjult, og kun de routers offentlige IP-adresse er synlige.

I det væsentlige er en privat IP-adresse en IP-adresse, der ikke er internetadgang på et internt netværk, der er hjemme. Dette betyder, at netværksenheder, såsom routere, tildeler private IP-adresser.

Private IP-adresseintervaller

 • 10.0.0.0 til 10.255.255.255
 • 172.16.0.0 til 172.31.255.255
 • 192.168.0.0 til 192.168.255.255

Sådan finder du din private IP-adresse

 1. Trykke Vind + R og type cmd ind i marken.
  Trin 1: Skriv CMD
 2. Trykke Gå ind at åbne Kommandoprompt.
  Trin 2: Angiv kommandoprompt
 3. Type ipconfig og tryk på Gå ind. Du vil se en listeoplysninger om din netværksforbindelse.
  Trin 3: Skriv ipconfig for ipv4-adresse

Hvad er behovet for en privat IP-adresse?

Når en offentlig IP-adresse er den eneste måde at oprette forbindelse til internettet, hvorfor har man brug for en privat IP? Én, for interne enheder til at kommunikere med hinanden, for eksempel sendte du en side fra din smartphone til udskrivning på din printer. To private IP’er optager ikke et offentligt IP-adresserum.

Ligesom der er en begrænset forsyning med frisk drikkevand, fungerer konceptet med IP’er på en lignende måde. Med en begrænset mængde IP’er gør private IP’er plads for offentlige IP’er, så flere og flere internetnetværk kan installeres uden at gå på kompromis med tilgængeligheden.

Lad os tage et eksempel for at forstå bedre. Sig, at du har en almindelig router på et hjemmenetværk. Næsten alle routere i huse og kontorer rundt om i verden har en lignende IP-adressestruktur, såsom 192.168.1.1, og de tildeler yderligere 192.168.1.2, 192.168.1.3, 192.168.1.4 osv. Til så mange forskellige enheder, der er forbundet til routeren.

Du spørger måske, vinder de private IP’er ikke sammen med IP’er fra andre netværk? Kort sagt, nej, da det ikke gør en forskel i, hvor mange routere der bruger den samme, 192.168.1.1-adresse. Dusinvis af enheder kunne forbindes inde i det netværk og dele den samme IP-adresse med brugere af andre netværk, da de ikke interagerer direkte med hinanden.

Alternativt bruger enheder med private IP’er, der er tildelt af routeren, routerens offentlige IP-adresse til at fortolke deres anmodninger og hjælpe med at lette kommunikation med andre offentlige IP-adresser og i sidste ende muligheden for at interagere med deres enheder.

Tænk på det på denne måde, du læser dette ved hjælp af din enheds private IP som enheden (en bærbar computer, smartphone eller en hvilken som helst anden), anmodede om denne side gennem en offentlig IP, en router og landede dig så her.

Internet-aktiverede enheder som laptops, computer desktops, smartphones, tablets og andre, der fungerer inden for private netværk over hele verden, kan bruge en privat IP-adresse uden næsten ingen begrænsning, hvilket ikke er tilfældet for offentlige IP-adresser.

Private IP-adresser giver også en måde for enheder, der ikke har brug for kontakt med internettet, som filservere, printere osv., Stadig at kommunikere med de andre enheder på et netværk uden at blive direkte udsat for offentligheden.

Det er alt. Nu hvor du har fundet ud af det, ved du, hvor let det var at forstå begrebet og funktionen til private IP-adresser.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me