Hvad er en hvid hathacker? Forskellen mellem hvide, grå og Black Hat-hackere


Hvad er en hvid hathacker? Forskellen mellem hvide, grå og Black Hat-hackere

Alle hackere opfattes som en kriminel eller dårlig person, der stjæler penge. Vi opfatter alt dette fra mainstream-medier, hvor vi ser, at hackere er involveret i at stjæle data, folks hårdt tjente penge, hacking-enheder og systemer, der forårsager cyberterrorisme. Realiteten er dog anderledes. Hacking er lovligt, når det sker med tilladelse fra ejeren på enheder, systemer eller netværk. Det er en global anerkendt praksis, hvor virksomheder og statslige agenturer ansætter hackere til at hacke deres systemer for at hjælpe dem med at identificere, hvad der er smuthuller i deres systemer og fikse dem.


Hvid hat hacker

Hvad er hackere med hvide hat?

Ikke alle hackere har til hensigt at skade regelmæssige brugere. Udtrykket hacker, når det generelt bruges, defineres som en person, der har overvejet at udføre cyberkriminelle aktiviteter for at misbruge nogens privatliv og kompromittere deres data.

Men en hacker kan være enhver, uanset dens intentioner, der bruger deres studier og praksis til at udføre hackingstrategier og omgå sikkerhedslagene i dit netværk eller computersystem.

Hacking i sig selv er ikke ulovligt, medmindre det udføres uetisk imod love og forskrifter og bryder adfærdskodeksen. Mange offentlige agenturer og virksomheder ansætter hackere for at sikre deres systemer og netværk.

Derudover er det ikke alle, der har viden om cyberverdenen, hvor nogle spørgsmål om, hvad er en hvid hathacker? Eller hvad er involveret i hvid hat hacking? Er bare nogle af de nysgerrige spørgsmål i den digitale tidsalder, vi lever i?

Hackere er kategoriseret på 3 lag “Black”, “White” og “Grey” hat hackere. Hvert udtryk er med vestlig kultur, sort skaber en negativ følelse, hvid sikrer fred og Grå, der er en blanding af både etiske og uetiske metoder til hacking. To hovedfaktorer bestemmer imidlertid type hacker du har at gøre med, deres intentioner, og om de følger samfundets love eller ej.

Black hat hackere

Som alle hackere derude, sort hat bruger deres omfattende færdigheder og viden til at infiltrere ethvert system eller netværk med det primære mål at få adgang til følsomme data ved at omgå sikkerhedsprotokoller. Nogle sorte hathakkere gør dette bare for sjov, mens nogle muligvis bryder sikkerhedsprotokoller i forsøget på at have en vis økonomisk gevinst og forårsage skade for normale brugere.

Disse sorte hatte kan variere fra indsprøjtning af ondsindede scripts i software til ekspert hackere, der sigter mod at stjæle information, især økonomiske, personlige oplysninger og login-legitimationsoplysninger.

Ikke kun sigter de mod at stjæle data, men også at ændre og ødelægge dem. Det er meget vigtigt at beskytte dig selv mod sorte hatte i den tekniske tidsalder, vi lever i, så der skal tages nogle modforanstaltninger for at sikre, at du ikke forlader dig gennemsigtig for hele verden.

For eksempel ikke at dele følsomme data over noget netværk som f.eks. Regnskaber, fjerne Exif eller metadata fra dine billeder og mange andre ting, der vedrører sort hat sikkerhed.

Hvid hat hackere

En perfekt definition af hvid hat hacker ville være en person, der bruger deres evner til at få information på etiske måder. Hvid hat hacker kan ansættes af virksomheder som cybersikkerhedsspecialister, der forsøger at udføre hacking for at finde uudfyldte huller i ethvert system eller netværk.

White hat-hackere bruger den samme processtrøm som black hat-hackere, men den største forskel er, at de beder om ejerens tilladelse, hvilket gør det fuldstændigt lovligt. Hvid hat hacker udfører pennetest, udfører sårbarhedsvurderinger for virksomheder til at identificere eventuelle lækager i netværk, hvilket sikrer, at virksomhedens sikkerhedsstruktur styrkes. Der er endda kurser, træningsmoduler og certificeringer, der involverer etisk hacking.

Grå hat hackere

Der er altid ikke to sider af siden, men nogle gange er der også nogle grå områder. En grå hathacker er en der vil se efter svagheder i systemet uden at spørge ejeren. Hvis problemet er fundet, vil han rapportere det til ejeren, men vil undertiden bede om en lille indrømmelse, før han udfører for at løse det.

Men hvis ejeren afviser anmodningen, afslører han udnyttelsen online for andre at drage fordel af, især, hattehackere. Denne form for hacking er stadig på sigt ulovlig, da hacker ikke bad om tilladelse fra ejeren, før han forsøgte et angreb på systemet. Disse typer hackere har ikke dårlige intentioner, de er bare på udkig efter at finde ud af sårbarheder i systemet og for at tjene nogle ekstra penge eller blot til deres formål.

Ordet hacker, ved endda at tale om det, skildrer en meget negativ konnotation, er det vigtigt at huske på, at ikke alle hackere er lavet på samme måde. Hvis hvide hatte arbejdede ikke derude for at finde en svaghed og stoppe cybersikkerhedsangreb, så ville der være en masse cyberkriminalitet involveret, udnytte sårbarheder og indsamle meget følsom information og lade brugerne næsten åbne for hele verden.

Etiske hackere?

En etisk hacker eller etiske hackere, også omtalt som en hvid hathacker, er de personer, der fremhæver sikkerhedssårbarheder gennem penetrationstest. Penetrationstest er et forsøg på at frembringe sårbarhederne i et system. Disse informationssikkerhedsindivider er strenge i deres testteknikker og gør det for at forbedre det samlede sikkerhedslandskab i systemet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me