10 måder NSA spionerer på dig i 2020


10 måder NSA spionerer på dig i 2020

Har du nogensinde haft en følelse af at blive set? Har det nogensinde krydset dit sind, at nogen konstant sporer dine digitale fodaftryk for at forstyrre dit privatliv? Det er seks år siden den berygtede fløjteblæser, Edward Snowden, lækkede de klassificerede filer fra National Security Agency (NSA) for verden at se. Det var dengang, verden lærte at vide, hvordan onkel Sam altid ser på.


Selvfølgelig ved verden om hændelsen, lad os jogge mindet om dem, der har glemt. Edward Snowden blæste fløjten på NSA den 5. juni 2013. De dokumenter, der er lækket af Snowden, afslørede, at NSA ikke kun har spioneret efter amerikanske borgere, men har indsamlet personoplysninger om enkeltpersoner fra hele verden. Snowdens åbenbaringer tog verden med storm, da netborgere forenede sig for at stille dette spørgsmål:

er nsa, der spionerer på mig ikonbillede

Hvorfor spionerer NSA på mig?

På trods af den indvirkning, som afsløringerne oprindeligt havde, er det chokerende at se, at advarslerne trådte ind via det ene øre og gik ud af det andet. Efterhånden som tiden gik glemte folk, hvordan deres privatliv blev krænket i national interesse. Ligegyldigt værdsætter vi stadig Snowdens ofre og hvad han gjorde for os. Så lad os minde dig om måderne NSA har spioneret på dig igen!

XKeyScore eller XKS

XKS er et hemmeligt program udviklet af National Security Agency til at søge og analysere globale data fra internettet. XKS er et sofistikeret program, der giver NSA adgang til at overvåge internettet. Programmet gør det muligt for NSA at læse dine e-mails, få adgang til dine søgeforespørgsler, browseshistorik og delte dokumenter. Programmet gør det muligt for NSA at få praktisk adgang til din enhed – hvilket gør dem i stand til at overvåge alt. Yderligere kan NSA spore din enhed, uanset hvor du går. Kort sagt, de har adgang til alt og alt.

Skræddersyede adgangsoperationer

I 1997 oprettede NSA sin elite-hacking-afdeling kaldet Tailored Access Operations, også kendt som TAO. TAO er NSAs specialiserede enhedsindsamlingsenhed for cyberkrigføring, der går efter dette motto: “Dine data er vores data, dit udstyr er vores udstyr – når som helst, hvor som helst, på ethvert lovligt grundlag”. Skræddersyede adgangsoperationer udnytter sikkerhedssløjfene i enheder til at indsamle oplysninger om brugeren eller bruge enheden som et overvågningsværktøj. Ikke desto mindre er enheder med minimale eller ingen sikkerhedsløjfer ikke langt fra TAO’s rækkevidde.

TAO er i stand nok til at bryde sikkerheden på din enhed ved hjælp af malware. De kan dirigere målrettet trafik til falske versioner af rigtige websteder for at overvåge logfiler og brugeraktivitet. TAO arbejder også i alliance med tech-virksomheder for at skabe bagdøre i routere – udnytter enheder ikke kun praktisk talt men også fysisk.

Indsamling af data fra sociale medier og telekomgiganter

I henhold til PRISM-programmets forpligtelser havde NSA bedt om data fra sociale medier og telekomgiganter. NSA kunne bede disse virksomheder om oplysninger som fotos, videoer, e-mails og browserhistorik. Det siges, at dets største tech-associerede virksomheder er Google, Facebook, Microsoft, Yahoo og Apple.

Five Eyes Intelligence Alliance

Begyndelsen af ​​NSA blev understøttet af ideen om national sikkerhed. NSA blev oprettet for at indsamle oplysninger om fremmede lande og borgere, ikke borgere i USA. Alliancen skulle hjælpe organisationen med at modstå og modvirke enhver handling mod national sikkerhed. Kort sagt var NSA ikke autoriseret til at indsamle efterretning om amerikanere. Selvom spørgsmålet er, gjorde de det? Ja!

Ved at udnytte de lovlige smuthuller indsamler NSA ikke kun efterretninger om borgerne i De Forenede Stater, men deler også informationen med sine allierede ved navn Five Eyes Intelligence Alliance. Alliancen omfatter fem lande: De Forenede Stater, Det Forenede Kongerige, Canada, New Zealand og Australien. Forholdet er imidlertid gensidigt, da intelligensen fra andre lande også deles med De Forenede Stater.

Hvor nogensinde du går NSA følger

Du er ikke alene! Uanset hvor du går, følger NSA. NSA kan spore din placering via din mobiltelefonholder, åbne Wi-Fi-netværk i nærheden (naturligvis sårbare for sikkerhed) og GPS. Ifølge Washington Post indsamler NSA omkring 5 milliarder poster om dagen. Når du overvåger dit rejsemønster, kan NSA spore dine foretrukne placeringer. Hvem ved, de er måske opmærksomme på dit hemmelige skjulested i træhuset. Endvidere kan NSA ved hjælp af disse oplysninger finde tilknyttede partnere til målrettede personer – også gøre dem til en person af interesse.

Nogen ser på

NSA kan nemt få adgang til kameraet på din bærbare computer, din smartphone og endda webcams med et simpelt malware-angreb. Angrebet er så subtilt, at du ikke engang vil bemærke, at din enhed er blevet kompromitteret. Det har ingen indflydelse på din enheds ydelse, dens hovedformål er at indsamle information. Derudover kan dine mikrofoner også bruges til at optage og transmittere dine samtaler uden dit samtykke.

Selv de enheder, der er slukket, kan tændes, uden at du nogensinde bemærker det. Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor bombarderes du med annoncerne for noget, du lige har drøftet med din ven? Når man taler om annoncer, er der en grund til, at Mark Zuckerberg holder sit kamera og mikrofon tappet hele tiden. Og grunden er, ved han!

NSA krydser det fra listen

Snowdens lækkede information afslørede, at NSA også spionerer efter dine køb. Med sit samarbejde med kreditkortgiganter som Visa kan NSA få adgang til dine købslogger og overvåge din købsadfærd. Desuden havde NSA også indgået en alliance med Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, også kendt som SWIFT.

NSA har fået adgang til oplysninger fra SWIFTs database, som inkluderer poster over køb foretaget med kreditkort og andre økonomiske transaktioner. Formålet med indsamling af sådan information var at spore køb af terrororganisationer, men vi har svært ved at tro, at information om en borger, der køber dagligvarer, hjælper i den forbindelse.

Bygning af bagdøre – NSAs foretrukne passtid

Vi ved alle om den berømte FBI-Apple-hændelse tilbage i 2016. Det var dengang, da Apple afviste FBI’s anmodning om at få adgang til data på en iPhone, der blev konfiskeret på forbrydelsesscenen i San Bernardino-skydespidshændelsen. Apples svar ledsagede et tilbageslag, som Cook svarede på:"Ingen vil have en hovednøgle bygget, der ville vende hundreder af millioner af låse, selvom denne nøgle var i besiddelse af den person, du har mest tillid til … den nøgle kunne stjæles".

Det er klart, det er den ene side af mønten. I henhold til Snowdens åbenbaringer bruger NSA over 200 millioner dollars om året for at gøre enheds sikkerhed sårbar. En sådan enorm mængde bruges på samarbejde med tech-giganter – hvilket skaber bagdøre til overvågning.

En anden hændelse bragt i rampelyset var NSA-RSA-samarbejde, hvor National Security Agency betalte RSA USD 10 millioner USD for at skabe en bagdør og distribuere kompromitterede krypteringsværktøjer. I årenes løb har RSA hævdet, at deres forhold til NSA har ændret sig, men vi tror meget på denne opfattelse: når en tyv, altid en tyv.

Dette er selvfølgelig et par kendte hændelser. Der skal være hundredvis af sådanne samarbejder, som vi ikke er opmærksomme på. Alliancer, der stadig er operationelle, og som spionerer efter os sammen med NSA, fra skyggerne.

Send info

NSA kan få adgang til de oplysninger, der er sendt eller modtaget i dine tekstbeskeder. NSA indsamler ikke kun oplysninger om indholdet af meddelelserne, men også metadataene, der giver dem adgang til logfiler over transaktioner fra din enhed, kontakter og din aktuelle placering.

Nogen er på telefonen

NSA havde også indsamlet oplysninger om telefoniske samtaler. Disse oplysninger var dog ikke kun begrænset til metadata. I 2009 blev et hemmeligt program kendt som Mystic lanceret af NSA, ifølge Snowdens afsløringer, gjorde programmet NSA i stand til ikke kun at optage metadata, men også indholdet af telefoniske samtaler. I 2011 nåede programmet sit højdepunkt, da det blev rapporteret, at Mystic havde gjort det muligt for NSA at optage telefonisk indhold og metadata for et land i en hel måned.

Der er en løsning for alt

Når vi deler det digitale rum, er det vores ansvar at ikke kun uddanne vores medborgere om de metoder, som NSA har spioneret efter dem, men også give dem løsninger. Med grundig undersøgelse har vores team fundet måder, hvorpå du kan tage din sikkerhed til det næste niveau – hvilket gør dine enheder uundgåelige for hackingforsøg. Vi er desuden stærke promotorer af privatliv og anonymitet og har kommet med retningslinjer, som du kan sikre dig mod onlineovervågning og forhindre NSA i at bryde dit privatliv.

Internet-privatliv – siger nej til onlineovervågning

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map