Mikä on WebRTC? Kuinka se toimii ja mistä se on hyötyä?


Mikä on WebRTC? Kuinka se toimii ja mistä se on hyötyä?

Kuinka kauan olemme käyttäneet Internetiä? Kymmenen tai kahden vuoden ajan? Itse asiassa jotkut ovat ehkä käyttäneet sitä jo ennen sitä.


Selaamme Internetiä liiketoiminnan harjoittamiseksi, verkkotapahtumien tekemiseksi, sosiaalisen median käyttämiseksi, live-streamien seuraamiseksi jne. Tämän lisäksi käytämme Internetiä myös reaaliaikaisiin ääni- ja videokeskusteluihin käyttämällä palveluita, kuten Skype, WhatsApp ja vastaavia..

Riippumatta siitä, kuinka kauan olemme käyttäneet näitä tekniikoita, emme koskaan ymmärrä miksi tekniikka on välttämätöntä tai miten se toimii, ellei törmäämme ongelmaan, joka pakottaa meidät kaivamaan syvää ja oppimaan siitä enemmän.

img

Niin, mikä on WebRTC? Se on todellakin yksi niistä kysymyksistä (tai ongelmista), jotka usein huolestuttavat käyttäjiä, etenkin kun kyse on VPN-käyttäjistä.

Lue edelleen saadaksesi tietää mitä tekniikalla on kyse, kuinka se todella toimii ja mitä sen ominaisuuksia VPN-käyttäjien on oltava tietoisia.

Mikä on WebRTC?

WebRTC tarkoittaa web-reaaliaikaista viestintää. Kuten nimestä voi päätellä, se on tekniikka, joka mahdollistaa vertaisverkkoviestinnän selainten tai laitteiden välillä. Viestintä voi olla missä tahansa muodossa, ts. Tiedon jakaminen tai reaaliaikainen teksti- ja videopuhelu.

Yksi tärkeä tekijä, joka tekee tekniikasta suositun, on sen itsehallinnollinen ominaisuus. Toisin sanoen, se ei vaadi lisättyjä laajennuksia, laajennuksia tai lisäosia kahden vertaisverkon yhdistämiseksi ja reaaliaikaisen viestinnän mahdollistamiseksi. Itse asiassa sinun ei tarvitse ladata WebRTC: tä. Se tarvitsee vain HTML5: n, JavaScriptin tai sovellusliittymän toimiaksesi selaimessa.

Yksinkertaisin sanoin, WebRTC sallii verkkosovellusten ajaa ominaisuuksia, kuten:

  • Tiedostonjako
  • Videoneuvottelu
  • Näytön jakaminen
  • Yleisradiointi jne.

Kuinka WebRTC alkoi?

WebRTC aloitti Googlen avoimen lähdekoodin projektina vuonna 2011, ja siitä lähtien tekniikka on kehittynyt huomattavasti.

Koska WebRTC on avoimen lähdekoodin projekti, sitä on täysin ilmainen käyttää ja kehittäjät ympäri maailmaa käyttävät WebRTC API: ta erilaisten Web-sovellusten rakentamiseen. Itse asiassa suosituimmissa ilmaisissa selaimissa, kuten Chromissa ja Firefoxissa, on sisäänrakennettu WebRTC-tekniikka.

Nyt WebRTC: tä pidetään Internet Engineering Task Force (IETF): n ja World Wide Web Consortiumin (W3C) tavanomaisena reaaliaikaisena viestintävälineenä..

Mikä tekee WebRTC: stä suositun tekniikan?

Ennen WebRTC-tekniikan syntymistä käyttäjien piti tuhlata aikaansa kolmansien osapuolien laajennusten asentamiseen ja käyttämiseen. Lisäksi kehittäjien piti ottaa käyttöön C / C ++ (ohjelmointikieli), joka vaatii aikaa ja resursseja loputtomien kehityssyklien takia.

WebRTC saa kaikki nämä käyttäjien ja kehittäjien ongelmat katoamaan hyvältä. WebRTC-yhteensopivien tekniikoiden suorittamiseen tarvitaan vain WebRTC-sovellusliittymä tai JavaScript-sovellusliittymä.

Sovellusliittymien lisäksi WebRTC on sisäänrakennettu useisiin suosituihin selaimiin, kuten Google Chromen, Mozilla Firefoxin jne. On myös tärkeää huomata, että WebRTC ei ole rajoitettu web-selaimiin, vaan tekniikka laajenee myös mobiililaitteisiin. Voit esimerkiksi käyttää WebRTC: tä Androidissa.

Teknologia antaa käyttäjille pääsyn laitteen mikrofoniin ja kameraan, jotta he voivat nauttia reaaliaikaisesta viestinnästä. Nyt saatat ihmetellä …

Kuinka WebRTC toimii?

Koska WebRTC sallii reaaliaikaisen tiedonsiirron tai tiedon jakamisen, se vaatii yhteyden loppupisteen todellisen paikallisen IP: n. Kommunikoidaksesi toisen selaimen kanssa tekniikka tarvitsee RTCPeerConnectionin. Sitten tekniikka kulkee SDP: n (Session Description Protocol) läpi.

miten webrtc toimii

Koska palomuuri tai NAT (Network Address Translation) on kulkenut, molemmat vertaiset eivät näe toistensa paikallista IP-yhteyttä yhteyden muodostamiseen. Täällä STUN (NAT-istunnon läpikulkuapuohjelmat) / TURN-palvelimet (NAT-ympärillä olevien releiden käyttäminen) auttavat ikätovereita saamaan yhteyden.

Mihin WebRTC: tä käytetään?

On olemassa suuri joukko WebRTC-käyttötapoja, jotka voivat vaihdella yksinkertaisesta ääni- tai videoliikenteestä tiedostojen jakamiseen tai jopa näytön jakamiseen jne..

WebRTC antaa käyttäjien olla yhteydessä toisiinsa verkkoselaimensa kautta (esimerkiksi Skypen tai WhatsAppin avulla) asentamatta ylimääräisiä laajennuksia tai lisäosia.

Koska tekniikka tarjoaa reaaliaikaisen vuorovaikutusominaisuuden selainten välillä, asiakastuki voi käyttää tällaista ominaisuutta, jotta he voivat vastata kyselyihin reaaliajassa.

Totta puhuen, on olemassa suuri joukko palveluita, jotka käyttävät WebRTC-tekniikkaa liiketoimintamallina ja tarjoavat selainpohjaisia ​​live-viestintäpalveluita käyttäjille ympäri maailmaa.

WebRTC ei ole rajoittunut online-viestintään, mutta tekniikka laajentaa sen käytön jopa tiedostojen ja näytön jakamiseen.

Onko WebRTC suojattu?

Joten saatat ihmetellä, onko “Onko WebRTC suojattu?”. Kyllä, WebRTC on turvallinen, koska se käyttää päästä päähän -salausta. Tämän seurauksena kukaan kolmas osapuoli ei voi avautua sisään nähdäksesi tietosi. Mutta jos käytät VPN: tä, huono uutinen on, että WebRTC saattaa vuotaa I.P-osoitteesi.

Mikä on WebRTC-vuoto ja miksi VPN-käyttäjien pitäisi pelätä sitä?

Vaikka WebRTC tarjoaa useita etuja, WebRTC-vuoto on häiriö, joka vaikuttaa Windowsin Firefox- ja Chrome-selaimiin. Siksi, jos käyttäjä on VPN: n takana eikä VPN: ää ole suojattu WebRTC-vuotoilta, häiriö voi vuotaa käyttäjän todellisen IP-osoitteen. Itse asiassa voit helposti tarkistaa, vuotaako selaimesi IP-osoitteesi vai ei.

Varoitus! Selaimesi saattaa vuotaa IP-osoitteesi Klikkaa tästä tietää enemmän.

Jos todellinen IP-osoite vuotaa, käyttäjä altistuu valtion valvonnalle, Internet-palveluntarjoajien valvonnalle, hakkereille tai muille verkkorikollisille..

Käyttäjät käyttävät VPN: ää kiertääkseen paitsi sisältöä, jota ei ole saatavilla alueella, myös tehdäkseen online-tietonsa suojatuksi, mikä on mahdollista VPN: n salausprotokollien avulla. VPN ei siis tarjoa käyttäjilleen nimettömyyttä, vaan myös täydellistä online-tietoturvaa.

Se johtuu siitä, että käyttäjät yrittävät löytää tapoja estää WebRTC-vuoto.

Kuinka välttää WebRTC-vuoto?

Koska WebRTC-vuoto on vakava huolenaihe VPN-käyttäjille, on tärkeää, että asia käsitellään välittömästi. Onneksi on olemassa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joiden avulla voit poistaa WebRTC-vuodon käytöstä sekä Firefoxissa että Chromen selaimessa..

 Opi estämään WebRTC-vuoto Firefox- ja Chrome-selaimissa.

Koska tekniikkaa ei ole otettu käyttöön kaikissa yleisesti käytetyissä selaimissa, käyttäjien on ehkä pidettävä kiinni muista kuin WebRTC-keinoista kommunikoidakseen läheistensä kanssa..

Siitä huolimatta, VPN-käyttäjille, WebRTC-vuoto voi johtaa suuriin ongelmiin, minkä vuoksi on välttämätöntä, että he toteuttavat tarvittavat toimenpiteet vuotojen estämiseksi.

Haluatko saada takaisin yksityisyyttäsi verkossa? Haluat ehkä tarkistaa alla olevat oppaat:

no-log-img

PureVPN on kirjautumattomana sertifioitu!

Yksi johtavista yhdysvaltalaisista riippumattomista tilintarkastajista on vahvistanut PureVPN: n ei-kirjauskäytännön. Paitsi PureVPN on nopein, mutta myös todennettu No-Log VPN -toimittaja!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me