Mikä on satamahuolinta?

Esittelyssä nyt 7-päivän premium-kokeilu töihin, humala, & pysy turvassa verkossa


Mikä on satamahuolinta?

Portin välitys on tärkeä ominaisuus, jonka avulla voit käyttää laitetta, palvelinta tai palvelua mistä päin maailmaa tahansa. Yksinkertaisesti sanottuna Port Forwarding antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda omistettuja palvelimia, suorittaa erityyppisiä palveluita ja paljon muuta.

PureVPN kehitti tämän ominaisuuden tärkeyden huomioon ottaen tehokkaan portinsiirron lisäosan, jonka avulla käyttäjät voivat välittää portteja edelleen samalla, kun käyttävät VPN-verkkoa samanaikaisesti.

Lue täydellinen opas, jotta ymmärrät tämän lisäosan ja sen edut täysin.

img

Mihin satamansiirtoon käytetään?

Se on tekniikka, jota käytetään laajalti ohjaamaan tietokonetta liikenne valittujen porttien kautta LAN-tietokoneiden (lähiverkko) ja etätietokoneiden (Internet) välillä.

Lyhyesti sanottuna, tämä on prosessi, jonka avulla voit lähettää verkkoliikenteesi valitsemasi porttinumeron kautta ja tehdä siitä muiden paikallisen verkon tai Internetin saataville..

Yleensä VPN- tai välityspalvelinohjelmaa käytetään tämän uudelleenohjauksen tekemiseen. Se voidaan silti tehdä myös laitteistokomponenttien, kuten reitittimen, välityspalvelimen tai palomuurin, kautta.

Lisätietoja siitä, mikä on porttinumero?

Tyypit sataman huolinta

Porttikartoitus on olemassa useissa muodoissa. Seuraavassa mainitaan yleisimmin käytetyt muodot:

Paikallinen satamahuolinta

Se on yleisimmin käytetty muihin satamansiirtotyyppeihin verrattuna. Sitä käytetään yleensä tietojen lähettämiseen toisesta asiakassovelluksesta samassa järjestelmässä. Paikallisen portin edelleenlähetystoiminnon avulla voit muodostaa yhteyden paikallisesta tietokoneesta toiseen palvelimeen helposti. Voit myös kiertää palomuureja, jotka estävät tiettyjä verkkosivuja käyttämällä paikallista portin edelleenlähetystä.

Etäportin edelleenlähetys

Se antaa Secure Shell (SSH) -yhteyden palvelinpuolella oleville sovelluksille pääsyn palveluihin SSH: n asiakaspuolella. On myös muita patentoituja tunnelointisuunnitelmia, joissa hyödynnetään etäporttien edelleenlähettämistä samaan yleiseen tarkoitukseen. Yksinkertaisin sanoin etäportin välitys antaa sinun muodostaa yhteyden tunnelin palvelinpuolelta etäverkkopalveluun, joka sijaitsee tunnelin asiakas- puoli.

Dynaaminen portin edelleenlähetys

Sen avulla voit kulkea palomuurin tai NAT: n läpi palomuurin reikien avulla. Tämän menetelmän tavoitteena on antaa asiakkaille mahdollisuus muodostaa turvallinen yhteys luotettavan palvelimen kanssa, joka toimii välittäjänä datan lähettämisessä / vastaanottamisessa yhdelle tai useammalle kohdepalvelimelle..

Kuinka sataman huolinta toimii?

Pyyntöjen lähettämiseksi Internetissä luodaan datapaketit ja ne lähetetään Internetin välityksellä. Nämä paketit sisältävät pyyntösi yksityiskohdat, joihin sisältyy myös tietokoneesi tai laitteen kohde.

Normaalisti verkkoreititin tutkii IP-paketin otsikon ennen lähettämistä mille tahansa linkitetylle ja sopivalle rajapinnalle. Se puolestaan ​​lähettää tiedot otsikossa olevaan määränpäähän.

Mutta satamahuolinta muuttaa asioita hiukan. Portin edelleenlähetysten aikana sieppaamissovellus (VPN-asiakas) lukee paketin otsikon, merkitsee määränpään ja kirjoittaa sitten otsikkotiedot uudelleen ennen lähettämistä toiselle tietokoneelle tai palvelimelle – sellaiseen, joka eroaa suunnitellusta tietokoneesta / palvelimesta..

Tämä toissijainen isäntäkohde voi olla erilainen palvelin, joka käyttää eri IP-osoitetta, erilaista porttia tai täysin erilaista yhdistelmää kahdesta. VPN- tai välityspalvelimen tapauksessa tämä toissijainen kohde ovat yleensä palveluntarjoajan käyttämiä palvelimia, jotka peittävät tai peittävät alkuperäisen IP-osoitteesi.

Katso sataman huolinta

Seuraava esimerkki auttaa selittämään, kuinka portin edelleenlähetysominaisuus toimii.

Seuraavassa esimerkissä IP-osoite 101.0.0.1 lähettää pyynnön portille 90 olevaan 101.0.0.3. Välittäjä-isäntä – 101.0.0.2 – sieppaa paketit, kirjoittaa pakettiotsikot uudelleen ja lähettää ne IP-osoitteeseen 101.0.0.4 portissa 9090. :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Tekee pyynnönOikeastaan ​​lähettää
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Isäntä, 101.0.0.4, vastaa pyyntöön lähettämällä sen 101.0.0.2. Sitten 101.0.0.2 kirjoittaa paketin uudelleen osoittaen, että vastaus on välillä 101.0.0.3 – ja lähettää sen 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Lähettää vastauksensaVälittää vastauksen
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

101.0.0.1: n osalta se on lähettänyt pyynnön 101.0.0.3: lle satamassa 90 ja saanut vastauksen takaisin 101.0.0.3: lle satamassa 90. Mutta tämä ei ole mitä oikeasti tapahtui. Liikenne ei koskaan koskenut 101.0.0.3. Mutta pakettien uusintatavan vuoksi 101.0.0.1 näkee, että se on saanut vastauksen 101.0.0.3: sta..

Koettu kohde on aina pyynnön esittävän tietokoneen näkökulmasta. Kuten kaaviosta näet: huolimatta siitä, että 101.0.0.4 on tullut reaaliaikaiseksi liikenteen määränpääksi 101.0.0.1, koko liikenteen kohde (sikäli kuin pyynnön esittänyt isäntä tietää) on 101.0.0.3.

Voit oppia lisää siitä, kuinka Portin huolinta toimii alla olevan videon kautta:

Käytä satamahuolinnan tapauksia

Satamahuolintaominaisuus on erittäin kätevä monissa asioissa, joita teemme kotona tai töissä. Seuraavat ovat tärkeitä satamahuolinnan käyttötapauksia:

 • Turvakameroiden käyttäminen poissa ollessasi
 • Porttien edelleen välittäminen sekä Xbox- että PlayStation-konsoliin
 • Palvelimen, kuten Minecraft tai Teamviewer, määrittäminen kotona
 • Latausten nopeuttaminen.
 • Reitittimen löytäminen verkosta.
 • Reitittimen optimointi.
 • Verkon porttien testaaminen.
 • Palauta kadonneet reitittimen salasanat.
 • Portin edelleenlähetys antaa sinun käyttää tietokonettasi, kannettavaa tietokonetta tai palvelinta mistä päin maailmaa tahansa.
 • Sen avulla voit jakaa pääsyn verkkosivustoosi / FTP: hen tai mihin tahansa muuhun palveluun.
 • Sen avulla voit pelata online-peliä ystävien kanssa antamalla ystävillesi liittyä pelipalvelimeesi.
 • Lähetä sähköpostia asiakkaille turvallisella tavalla.
 • Päästäksesi rajoitettuihin verkkosivustoihin mistä tahansa.
 • Yhteyden muodostaminen isäntäpalvelimiin palomuurin kautta datakeskuksen tasolla mistä tahansa.
 • Parantaa vastustusta DDoS-hyökkäyksiä vastaan.
 • P2p-tarkoituksiin.
 • Etäkäytön (RDP) saaminen.
 • NAT: n takana olevien yksityisten verkottuneiden sovellusten käyttäminen etäkäyttöä varten.
 • Yhdistääksesi Fantasy Groundsiin eri reitittimiltä.
 • Pääsy palveluihin Synology NAS -sovelluksella.
 • Palveluiden käyttäminen Plex-laitteella.

Kuinka sallin portin edelleenlähetystoiminnon VPN: ssä?

Onko sinulla vaikeuksia saada suosikki moninpelejäsi tai chat-ohjelmasi muodostamaan yhteys Internetiin? Epäonnistuuko tabletin verkkoselain siitä huolimatta, että se on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon? Ongelma voi olla reitittimen tukittu portti, ja se on helppo korjata.

Reitittimesi seisoo laitteidesi ja Internetin välillä, varmista, että kaikki sisään tulevat ja lähtevät tiedot on suunnattu oikein.

Kuvittele reitittimiä seinämänä, joka estää ei-toivottua ja haitallista liikennettä samalla kun avaa portteja salliaksesi hyödyllistä liikennettä, kuten verkkosivuja, pelejä ja tiedostojenjako-ohjelmia. Portit ovat kuin seinän ovet, jotka on varattu vain hyödylliselle liikenteelle, ja reitittimesi tekee hyvää työtä määrittäessään automaattisesti suurimman osan satamista, joita tarvitset Internetin turvalliseen käyttöön.

Joissain tapauksissa sinun on kuitenkin sanottava reitittimellesi avata tietty portti, jotta ohjelmaa ei estä. Tässä tarvitset PureVPN: n Port-edelleenlähetysominaisuuden.

Portin edelleenlähetys PureVPN-lisäosan avulla

On monia syitä, miksi tarvitset PureVPN-portin edelleenlähetyslisäosaa. On tunnettu tosiasia, että VPN ja Port Forwarding eivät yleensä toimi yhdessä. Jos haluat käyttää Port Forwarding -palvelua, sinun on sammutettava VPN-palvelusi. Mutta tämä altistaa sinut kaikenlaisille online-uhkille.

Täältä tulee PureVPN: n portin edelleenlähetyslisäosa. Tämän lisäosan avulla voit käyttää Port Forwarding- ja PureVPN-sovelluksia samanaikaisesti.

Vastaavasti portin edelleenlähetys ei toimi tietokoneellasi. Mutta PureVPN-lisäosan kanssa se toimii myös tietokoneellasi.

Avaa portteja mihin tahansa valintasi peliin PureVPN: n Port Forwarding -lisäosa-premium-kokeiluversiona vain 0,99 dollarilla.

Lisätietoja PureVPN: n lisäosasta

PureVPN: n ja porttivälityksen samanaikaisen käytön edut

Sataman huolinta suojaa sinua hakkereilta. Laitteesi ja palvelimesi ovat suojattuja ei-toivotulta käytöltä, kun taas toiminnot ovat piilossa kaikenlaisilta vakoojilta ja hakkereilta. Portin edelleenlähetys on läpinäkyvää loppukäyttäjälle, kun taas se lisää ylimääräistä suojaustasoa verkkoihin.

Yksi omistettu IP-osoite

Vastaavasti satamansiirto on hyödyllinen niille, jotka haluavat pysyä yhdellä IP-osoitteella käyttäessäsi Internetiä. Ne voivat olla yrittäjiä tai yrityksiä työskenteleviä. He yleensä tilaavat erillisen IP: n VPN-palveluntarjoajan kautta ja käyttävät portin edelleenlähetysominaisuutta yhteyden muodostamiseen kyseiseen yksilöivään IP-osoitteeseen.

Portin edelleenlähetys on hyödyllinen myös niille, jotka haluavat käyttää Web-palvelinta tai pelipalvelinta yhdessä verkossa. Ne, jotka haluavat muodostaa yhteyden tähän verkkoon, voivat tehdä sen helposti portin välitysominaisuuden kautta.

PureVPN antaa sinulle pääsyn Port Forwarding -ominaisuuteen ja varmistaa samalla, että pysyt turvassa prosessissa. Kaikki laitteellesi ja laitteeltasi lähettämäsi tiedot ovat 100% suojattuja ja turvallisia. Ja riippumatta siitä, kuinka kovaa hakkeri yrittää, online-yhteytesi ovat piilossa ja suojattuja parhailla salausmenetelmillä.

Joten, mitä sinä odotat? Kokeile PureVPN: ää nyt ja käytä Port Forwarding -palvelua altistamatta sen haavoittuvuuksia.

FAQ(Usein Kysytyt Kysymykset)

Kuinka tarkistaa, onko oma portti auki?

Voit tarkistaa, onko portti auki vai ei, sataman tarkistuspalveluiden, kuten CanYouSeeMe.org ja ismyportopen.com kautta..

Onko sataman huolinta turvallinen?

Haaste asetettaessa portin edelleenlähettämistä manuaalisesti reitittimen kautta on, että online-viestintä ei välttämättä enää ole turvassa. Portin edelleenlähetystä käytettäessä on useita online-haavoittuvuuksia, minkä vuoksi tarvitset Port Forwarding VPN -verkon online-toimintojen turvaamiseksi.

Hakkerit eivät voi päästä edelleenlähetettyjen porttien kautta. Kaikki riippuu kohteen satamista tai siitä, kuinka hyvä reitittimen palomuuri on ja kuinka turvallinen se on sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Mikä on satama laukaisee?

Portin liipaisu on samanlainen kuin portin edelleenlähetys, paitsi muutama avainero. Kun määrität portin liipaisun, se sulkee valitsemasi portin. Tämä portti aukeaa vain, kun lähtevä viestintä laukaisee sen. Portti sulkeutuu sitten tietyn ajan kuluttua, kun lähtevä viestintä, joka laukaisi portin avaamisen, päättyy.

Tämä on hyödyllinen yhteyden turvallisuuden lisäämisessä, koska se antaa paikallisen laitteen hallinnan yhteyden avaamiseksi tai pitää portin muulla tavoin suljettuna. Tämä auttaa poistamaan satamansiirtoon liittyvät riskit, kun satama pysyy auki pitkään, vaikka sitä ei käytetä.

Tarvitseeko portin edelleenlähetys staattisen IP: n?

Kyllä, porttien edelleenlähettämiseen tarvitaan staattinen IP-osoite laitteellesi. Oletusarvoisesti Internet-palveluntarjoajasi antaa sinulle dynaamisen IP-osoitteen, joka muuttuu aina. Siksi portin edelleenlähetys ei voi tunnistaa laitetta kotiverkossa.

Vähentääkö portin edelleenlähetys ping-toimintoa?

Joissain tapauksissa portin edelleenlähettäminen voi vähentää pingisi. Joillekin käyttäjille ping saattaa kuitenkin lisääntyä dramaattisesti. Se kaikki näkyy palvelimella, johon yhteyden muodostat, ja kuinka kaukana kyseinen palvelin sijaitsee fyysisestä sijainnistasi.

Mitä eroa portin edelleenlähetyksen ja portin laukaisun välillä on??

Kuten jo tiedät, jotkut sovellukset ja pelit vaativat tiettyjen porttien avaamista, jotta ne toimivat onnistuneesti. Portin edelleenlähettämistä ja portin liipaisua voidaan käyttää molempien avulla laitteiden pääsyyn palveluihin verkon ulkopuolella. Niiden prosessit ovat kuitenkin hiukan erilaisia.

Portin edelleenlähetys sallii ulkoisten yhteyksien määräämättömän ajan, joten sitä pidetään vähemmän turvallisena, koska portit jätetään reitittimen auki. Portin liipaisin sallii kuitenkin ulkoiset yhteydet tietyn ajanjakson, mikä tekee siitä turvallisemman ja joustavamman kuin vastaava.

Mikä on UPnP?

UPnP, joka tunnetaan myös nimellä Universal Plug and Play, on protokolla, joka ratkaisee tietyt portinsiirron aiheuttamat turvallisuusongelmat. Sen avulla laitteesi sovellukset voivat avata portteja tarvittaessa ja sulkea ne, kun ne on tehty. Se on helpompaa, koska se säästää vaivaa avaamalla ja sulkemalla portteja manuaalisesti.

Lisätietoja upnp: stä

Kuinka avata portteja reitittimellä?

Reittien porttien löytäminen ja avaaminen on helppoa. Seuraa vaiheita:

 • Etsi reitittimen IP-osoite.
 • Siirry reitittimen asetuksiin.
 • Anna käyttäjätiedot (käyttäjänimi ja salasana).
 • Katso ympärille Port Forwarding -välilehti.
 • Avaa haluamasi portti. Kirjoita esimerkiksi 8840 avataksesi portti 8840. Jos haluat avata kaksi porttia, kirjoita 8840, 8820 tai 8810-8815 avataksesi portit 8810 – 8815.
 • Tallenna asetukset.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me