Mikä on salaus ja miten se toimii?


Mikä on salaus ja miten se toimii?

Julkaistu: 15. heinäkuuta 2019


Salaus on prosessi, jonka avulla yksityiset tietosi voidaan lukea luvattomille käyttäjille. Tässä on miksi sinun täytyy salata tietosi:

1. Suoja hakkeroinnilta, identiteettivarkauksilta jne.

2. Suojattu Internet-selaaminen missä tahansa verkossa

3. Nimettömyys hallituksen valvontaa vastaan ​​ja enemmän

Mikä on salaus

Mikä on salaus?

Salaus on ollut omalla osalla vuodesta 700 eKr. Spartan armeija käytti sitä välittääkseen arkaluontoisia viestejä nahkaliuskoilla sotien aikana. Vuonna 1467 Alberti Cipher muutti salausta. Hän sisälsi aakkoset ja muuttuvat kiertoajat, mikä vaikeutti salattujen viestien salauksen purkamista.

Pian salauksesta tuli eniten käytetty väline viestien lähettämiseen sodan aikana. Salaus auttoi vihollisia vaikeuttamaan viestien lukemista. Enigma Machine -yhtiön syntymä uudisti turvallisen viestinnän kulun. Tarvittiin vain tapa purkaa se ja lukea vastaanottaja heti. Tapaan salauksen purkamiseen viitataan usein salausavaimena, yksityisenä avaimena ja salaisena avaimena.

Huolimatta siitä, että se on tuhansia vuosia vanha, salaustekniikka ei ole vielä vanhentunut. Itse asiassa se on edelleen yksi edistyneimmistä kappaleista modernia tekniikkaa. Nykyaikainen tekniikka on erittäin vahva! Jopa suuret valvontaelimet, kuten FBI, eivät voi salata tai hakkeroida salausta. Tämä johtuu tekniikan jatkuvasta kehityksestä viime vuosien aikana.

Teknologian kehityksen myötä painopiste siirtyi verkko hakkerointiin. Siellä salaus tapahtuu käyttäjien tietojen suojaamiseksi.

Hakkerit ja verkkorikolliset työskentelevät ympäri vuorokauden saadaksesi yksityisiä tietojasi. Salaamalla tietosi muuttuvat koodeiksi. Salattu viesti voi tulla merkitykselliseksi vasta, kun aiottu vastaanottaja on vastaanottanut sen.

Kuinka salaus toimii?

Salaus käyttää suojattua avainta salaukseen ja salauksen purkamiseen. Lähettäjän ja vastaanottajan on jaettava yhteinen avain salauksen purkamiseksi ja tiedon ymmärtämiseksi. Ilman salausavainta tiedoilla ei ole arvoa hakkereille, jotka ovat saaneet ne jotenkin.

Kuinka vpn-salaus toimii?

Salatussa algoritmi sekoittaa tietosi ja muuttaa ne pilaantuneeksi muotoksi. Avain vaaditaan sitten näiden tietojen ymmärtämiseksi.

Salaus oli aikaisemmin hämmästyttävä työkalu yksityiseen viestintään. Salaus on nykyään tärkeä rooli verkkoliikenteemme suojelemisessa. Salaus on, että lähettämämme tai vastaanottamasi tiedot koteloidaan erityisiin tunneleihin. Tunnelit suojaavat tietoja. Lisäksi se estää vakoojia ja hakkereita tarkkailemasta tai pääsemästä siihen.

Kun käytät näitä VPN-protokollia, datapaketit kirjoitetaan uudelleen salatussa muodossa. Tämä voi kuitenkin vaikuttaa VPN-nopeutesi. Mutta se varmistaa silti, että tietopaketit ovat aina turvallisia.

Salaustyypit

Salaus suojaa sähköpostisi, pankkitapahtumat ja online-viestit. Se on paras tapa suojata online-tietosi haitallisilta vakoojilta, hakkereilta ja verkkorikollisilta. Tämän päivän digitaalisessa maailmassa salauksen eheys määräytyy salausavaimen koon mukaan. Salaus on monen tyyppistä. Se sisältää symmetrisen avaimen salauksen, joka käyttää symmetristä algoritmia, ja epäsymmetrisen salauksen. Riippumatta siitä, kuinka kestävät algoritmit voivat olla, ne ovat alttiita raa’ille voimille, DDoS-iskuille jne.

Tietojen salaaminen voi viedä vuosituhansia, matemaattiset edistysaskeleet voivat vähentyä näinä aikoina. Tästä syystä tietoja ja muita yksityisiä tietoja on pidettävä turvassa pidempään aikaan. Tässä on salaustyypit ja niiden vahvuudet:

Tietojen salausstandardi (DES)

1970-luvulla suosittu DES tarjoaa 56-bittisen avaimen salauksen. Sitä käyttivät sekä Yhdysvaltojen hallitus että yritykset. Salaustyyppi on vanhentunut. Mutta sitä käytetään edelleen monissa kaupallisissa tuotteissa. Ja sitä pidetään hyväksyttävänä alhaisemman tietoturvan sovelluksissa.

RC4, RC5 ja RC6

Tämä on RSA: n kehittämä salausalgoritmi. RSA on ensimmäinen kaupallinen sovellus julkisen avaimen salaukseen. Siitä lähtien on tehty monia kehittämistoimia, joiden avulla se on entistä vahvempi ja korjaa virheitä. Nykyinen versio, RC6, sallii enintään 2 040-bittisen avainkokoa ja muuttuvan lohkokoko jopa 128 bittiä.

AES

AES, alias Advanced Advanced Encryption Standard, on eniten käytetty salausalgoritmi. AES: n syntymä johtui johtavien verkkoturva-asiantuntijoiden ponnisteluista. AES on nopeasti kestänyt maineensa turvallisimpana ja parhaana salausstandardina.

Se tarjoaa jopa 256-bittisen salausavaimen. Se on enemmän kuin tarpeeksi kestämään kaikenlaista tunkeutumisyritystä. PureVPN käyttää tiukkaa AES: n 256-bittistä armeijan luokan salausta käyttäjien tietojen korkeimman luottamuksellisuuden varmistamiseksi.

twofish

Twofish on symmetrinen avainlohko, joka salataan. Sen lohkokoko on noin 128 bittiä ja avainkoko enintään 256 bittiä. Twofish liittyy monella tavalla läheisesti lohkosalaukseen, Blowfish.

PureVPN: n erottuviin ominaisuuksiin kuuluvat esiasennetut avainriippuvat S-ruudut ja monimutkainen avainaikataulu.

Twofish lainaa elementtejä myös muista malleista. Twofishillä on myös Feistel-rakenne, kuten DES. Twofish käyttää myös Maximum Distance Separable -matriisia. Se on erittäin hyödyllistä turvallisuudelle.

Kuinka suojata tietoja salauksella?

Salaus voi suojata tietosi haitallisilta kokonaisuuksilta huomattavasti. Vaikka verkossa on runsaasti uhkia, salaus takaa turvallisuuden ympäri vuorokauden.

Ellet elä luolassa, tiedät skandaalin, joka puhkesi muutama vuosi sitten. Tänä aikana FBI tuli kiistaan ​​Applen kanssa. Syynä oli salauksen uskomaton vahvuus. Kun iPhone-laite salataan, edes FBI: n koko vahvuus ei voinut avata sitä.

Tässä on tilanteita, joissa salaus vastaa sen mainetta:

VPN-salaus

Suojataan arkaluontoisia tietoja, jos ne varastetaan

Laite varastetaan tapauksissa, joissa salaus estää rikollista pääsemästä siihen. Se estää heitä käynnistämästä laitetta monimutkaisten tietojen avulla. Ne voivat sisältää taloustietosi, salasanasi, kuvat jne.

arkaluontoisten tietojen jakaminen

Arkaluontoisten tietojen tallentaminen tai jakaminen verkossa

Oletetaan, että sinulla on arkaluontoisia tietoja, kuten veroasiakirjat, sosiaaliturvatunnus jne. … Jaat niitä julkisen hallinnon tai muun elimen kanssa. Salaa käyttämällä pystyt turvaamaan tällaisen arkaluontoisen tiedon siirron. Se pitää sen myös turvassa tietoverkkorikollisilta.

suojattu yritystieto

Yritystietojen suojaaminen

Monet kaupalliset ja kotiyritykset käyttävät salausta. He tekevät sen varmistaakseen yrityksensä salaisuudet kilpailijoiltaan. Se sisältää kassavirrat, osakekohtaisen tuloksen ja edistymisen tutkimus- ja kehitystoiminnassa. Salaus turvaa viestinnän ja tiedostojen jakamisen vertaisten kanssa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map