Kuinka tietää, onko puhelimeesi hakkeroitu


Kuinka tietää, onko puhelimeesi hakkeroitu

Älypuhelimemme ovat merkittävä osa jokapäiväistä elämäämme. Se on myös laite, jota kannamme päivittäin taskuissamme, joten se on aina läpinäkyvää tietojen varkaudelle. Siksi on erittäin tärkeää ylläpitää tiettyä tietoturvatasoa ja varmistaa, että ryhdytään riittäviin toimenpiteisiin arvokkaiden tietojen suojaamiseksi hakkereilta.


Hakkerit parantavat työkalujaan aina. Kaikilla hakkereilla ei kuitenkaan ole eettistä aikomusta pitää hyvää huolta tiedoista, joissa on mustahattu-hakkereita, jotka ovat jatkuvasti tekemisissä hankkiaksesi arvokkaita tietojasi ja väärinkäyttäen niitä ja saadakseen mitä he haluavat.

Tämä opas antaa sinulle kattava yksityiskohta kuinka kertoa, onko puhelimeesi hakkeroitu ja hakkeroitujen ohjelmistojen käsittelyyn tarvittavat vastatoimenpiteet.

img

 • Puhelin hakkeroitu!
 • Tietää siitä
 • Kuka hakkeroinut sen
 • Mitä tehdä
 • Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Kuinka puhelintasi voidaan hakkeroida?

On olemassa erilaisia ​​tekniikoita saada puhelin hakkeroitu. Jotkut eivät edes vaadi teknistä asiantuntemusta, ja myös tavalliset käyttäjät voivat suorittaa ne.

Esittämällä Sim-vaihtohyökkäys, mustahattu hakkerit voivat siirtää puhelinnumerosi Sim-kortilleen ja varastaa tilitietosi.

Vakoiluohjelma sovellukset keräävät tietojasi ja vakoilevat sinua. Joitakin vakoiluohjelmia on melko helppo hankkia, ja niitä voi käyttää kuka tahansa tavallinen henkilö, jolla ei ole teknistä asiantuntemusta hakkeroinnin alalla.

Saatat hankkia haittaohjelman kautta julkiset Wi-Fi-yhteyspisteet tai latausasemat. Epäettiset hakkerit voivat perustaa vääriä Wi-Fi-yhteyspisteitä ja ohjata sinut tietojenkalastelusivustoille tai jopa varastaa tietosi latausjärjestelmän USB-porttien kautta.

Tietokalasteluteksti, esimerkiksi haitallisia hyperlinkkejä sisältävät Facebook-viestit tai sähköpostiviestit voivat asentaa sovelluksia varastamaan arvokkaita tietojasi.

Saatat myös löytää joitain viruksilla täytettyjä linkkejä Internetissä tai napsauttamalla satunnaisia ​​linkkejä haitalliset ponnahdusikkunat jotka ohjaavat sinut laittomaan sisältöön.

onko puhelimeni hakkeroitu

Kuinka tietää, onko puhelimeesi hakkeroitu?

Onko mielesi koskaan ylittänyt ihmetellen, onko puhelimeeni hakkeroitu? Tässä on joitain merkkejä, jotka varmistavat, että puhelimesi on hakkeroitu.

 • Huomaat aloitusnäytölläsi jotain, jota et ole lisännyt. Kyse voi olla satunnaissovelluksista tai epäilyttävistä puheluista puhelinluettelossa.
 • Puhelimesi ei toimi niin kuin sen pitäisi toimia alunperin. Hidas puhelin voi olla merkki siitä, että käytetään enemmän resursseja ja tyhjennetään akku huomattavasti nopeammin. Jotkut hakkerointikäytännöt voivat jopa tehdä puhelimesta käyttökelvottoman tai vähentää virtaa merkittävästi.
 • Tietojasi voidaan käyttää huomattavasti liikaa, ilman minkäänlaista tietojen käyttöä itsellesi. Tämä johtuu hakkereista, jotka yrittävät tunkeutua tietoihin älypuhelimesta, ja siitä seuraa, että se tulee kalliiksi myös sinulle.
 • Puhelimesi ei ehkä toimi niin kuin haluaa. Sovelluksen kaatuminen tai puhelimen meneminen käynnistyssilmukkaan voi olla joitain merkittäviä merkkejä tappavasta haittaohjelmasta matkapuhelinjärjestelmässäsi.
 • Jos huomaat aloitusnäytöllä paljon ponnahdusikkunoita, olet todennäköisesti asentanut tietokoneellesi vakoiluohjelmia.
  • suojaa puhelimesi

   Kuinka selvittää, kuka hakkeroi puhelintasi?

   Ellei hyökkääjä ole tietoisesti kohdistanut hyökkäystä sinua kohtaan, lähteen löytäminen voi olla melko vaikea tehtävä. Kokeile selvittää kaikki sovellukset, joita et muista, ja kaikki toissijaiset puhelinnumerot, jotka eivät ole tililläsi ja jotka ovat olleet kanssasi yhteydessä.

   Satunnainen haku saattaa löytää joitain linkkejä, mutta hakkeri löytää yleensä kyberturvallisuuden asiantuntija, jolla on hyökkääjän vähentämiseen tarvittavat tekniset tiedot. Tällaisista tapauksista on yleensä mahdollista ilmoittaa lainvalvontaviranomaiselle arviointia varten.

   onko puhelimeni hakkeroitu

   Mitä tehdä, jos puhelimeesi on hakkeroitu

   Jos sinulla on hakkeroitu puhelin, voit valita joitain vastatoimenpiteitä alla esitetyn mukaisesti

   • Palauta salasanasi heti
   • Poista haittaohjelmat heti
   • Kerro kaikille yhteystietoluettelossasi osoitteeseen ohita epäilyttävät viestit tulevat loppusi
   • Lopeta vaihtaminen matkaviestinpisteessä julkisesti, koska tämä helpottaa hakkereiden tavoittamista sinuun
   • Asenna luotettava virustorjuntaohjelma etsiä haittaohjelmia ja suojata tartunnan saaneilta sovelluksilta
   • Palauta puhelimen tehdasasetukset. Se voi auttaa, jos ponnahdusikkunat eivät ole loputtomia, joten älypuhelimen käyttö on mahdotonta. Tämän vaihtoehdon on tarkoitus olla viimeinen teko, ellei mikään muu toimi.
   • suojaa puhelimesi

    Kuinka estää puhelimesi hakkeroinnin

    • Älä paljasta mobiiliyhteyspistettä julkisesti. Jos teet niin, varmista, että mobiililaitteellasi on huippuluokan suojausasetukset..
    • Ohjaa huomio pois latausasemilta, joihin et luota. Jos haluat käyttää julkista Wi-Fi-yhteyttä, varmista, että VPN on asennettu. Mustahattu hakkerit yrittävät luoda vääriä yhteyspisteitä, varjoa aitoa verkkoa varastaaksesi tietoja ja seurataksesi sinua vastaavasti. Älä koskaan unohda irrottaa Wi-Fi-yhteyttä julkisesta verkosta, kun olet lopettanut sen käytön.
    • Bluetooth voi olla myös hakkereiden avoin yhteys, joten jos sitä ei käytetä, yritä pitää se pois päältä
    • Suojaa puhelinta kuten Knox-forti tietoturvakerroilla esimerkiksi sormenjälkitunnistuksella, iiriskannauksella, kasvojentunnistuksella ja monilla muilla.
    • Älä avaa epäilyttäviä linkkejä sähköpostilaatikossa tai tiedostoissa. Ne voidaan varjostaa haittaohjelmina
    • Asenna suojaavia tietoturvasovelluksia ja pidä jatkuvasti ajan tasalla olevia ohjelmistoja
    • Älä koskaan käytä lataussivustoja, joihin et luota. Ne ovat yksi haittaohjelmien pääsyn lähteitä laitteellesi.

    Onko puhelimeni hakkeroitu

    Haluatko saada takaisin yksityisyyttäsi verkossa? Haluat ehkä tarkistaa alla olevat oppaat:

    Kim Martin Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map