Kuinka poistaa Exif ja metatiedot valokuvista


Kuinka poistaa Exif ja metatiedot valokuvista

Poista metatiedot valokuvista seuraavasti:


 • Napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse ominaisuudet .
 • löytö “Tiedot-välilehti” päälle ja napsauta sitä.
 • Klikkaus ”Poista seuraavat ominaisuudet tiedostosta" linkki alareunassa.
 • Valitse kaikki tiedot, jotka haluat poistaa valokuvasta.
 • Valokuvan liitteenä olevat tiedot poistetaan nyt. Voit tarkistaa sen toistamalla saman prosessin.

Voit lukea askel askeleelta metatietoja koskevia tietoja lukemalla tämän koko oppaan ja oppimalla metatietojen teknisistä ominaisuuksista ja ongelmista.

kuinka poistaa metatiedot valokuvista

Onko sinulla idea, että useimmissa kameroissa on sinetöityjä tai piilotettuja tietoja jokaisen napsauttamasi valokuvan takana? Ja kun lähetät tai vastaanotat näitä kuvia esimerkiksi lataamalla niitä sosiaaliseen mediaan – piilotetut tiedot voivat pysyä piilossa valokuvan takana? Ja että ihmiset voivat saada nämä tiedot ilman ylimääräistä kovaa työtä?
Tätä metatietoa kutsutaan EXIF-tiedoksi (vaihdettava kuvatiedostomuoto).
Se ei useimmiten ole suuri ongelma, mutta harvoissa tapauksissa mustahattu hakkerit voivat käyttää sitä väärin ja voi aiheuttaa ongelmia.

Mikä on EXIF ​​ja valokuvien metatiedot??

Valokuvaus on monimutkainen taide, joka sisältää paljon teknisiä ominaisuuksia, kuten valaistusvalotus, sävellys, kameran kulmaaminen ja monet muut ominaisuudet, jotka muodostavat hyvän valokuvan. Lautasella on paljon tavaroita, jotka on opittava, että jopa asiantuntijoilla olisi kymmeniä vuosia oppiakseen sen.
Exif-tiedot ovat kaikkia teknisiä tietoja, jotka ovat piilossa jokaisen valokuvan takana. Uuttamalla sen sisällön voit oppia paljon kuvasta, kuten kuinka valokuva otettiin, sijainti, aika ja monet muut, joiden avulla voit hallita valokuvaustaidot seuraavalle tasolle.

Tiedot sisältyvät metatietoihin

 • Exif-tiedot tai metatiedot voivat sisältää
 • Kameran malli ja valmistaja
 • Valokuvan ottamisen päivämäärä, aika ja sijainti
 • Kuvan resoluutio
 • Valotusaika, aukko, ISO
 • Valokuviin käytetty pakkaus

Jatkui…

Kaiken kaikkiaan EXIF-tiedot ovat viattomia ja sillä on oikea tarkoitus toimittaa kaikki nämä yksityiskohdat. Joskus upotettujen kuvien taakse voidaan lisätä ylimääräisiä tietoja, jotka voivat loukkaa yksityisyyttäsi ja tehdä sinusta haavoittuvan.
Harkitse älypuhelinta, jossa on varustettu kamera ja GPS-toiminnot. Kun sieppaat kuvia puhelimestasi, jokaisessa sieppauksessa on kiinnitetyt GPS-koordinaatit kuvan takana. Tämä tarjoaa hienon tavan valokuvien geotunnisteisiin, mutta ne, joilla ei ole oikeaa aikomusta, voivat poimia nämä koordinaatit ja antaa sijainnin muukalaisille, jos he löytävät kuvasi verkossa.
Kun otetaan huomioon, vanha DSLR-kamera, joka on päivätty muutama vuosi sitten. EXIF-tietojen lisäksi tiedot voivat sisältää tietoja valmistajasta ja mallista, mutta myös sarjanumeron.
Tätä sarjanumeroa voidaan seurata, ja kaikki kuvat on koskaan otettu tällä kameralla.

NSA kerää ja analysoi Exif-tietoja

Poista Exif Data Now

Muutama vuosi sitten NSA käynnisti Xkeyscore-nimisen ohjelman, joka osoitti, kuinka metatietojen hyödyksi kerätä älykkyyttä. Kysymys on edelleen, onko mahdollista, että törmätään takaosaan? Ei oikeastaan.
Mahdollisuus kuitenkin säilyy, joten on parempi poistaa Exif vain tapauskohtaisesti; haluat tietoisesti säilyttää Exif-tarkoituksesi. Haluatko tietää, kuinka metatiedot poistetaan kuvasta? Jatka tämän artikkelin lukemista, niin saat kattavan yleiskuvan metatietojen poistamisesta kuvasta.

 • Poista Exif-tiedot Windows-tiedostojen selaimessa
 • Windowsissa on integroitu Exif-poistoaine, jota on aika helppo käyttää.
 • Avaa tiedostojen etsijä järjestelmässäsi (Windows-näppäin + E-pikakuvake)
 • Siirrä mihin tahansa kuvaan
 • Napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse ominaisuudet
 • Valitse tiedot-välilehti

Windows 10 voi laittaa valokuvat kahteen luokkaan, nimeltään “Kamera” ja “Advanced Photo”. Kamera sisältää joitain ensisijaisia ​​ominaisuuksia, kuten aukko, polttoväli ja mittaustila. Edistynyt valokuvakategoria sisältää kameran sarjanumeron, Exif-version ja myös muut termit.

Kun olet avannut ominaisuusikkunan, sinun pitäisi nähdä ”Poista ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot”, joten napsauta sitä suorittaaksesi Exif-poistotyökalun ja valmistaudu poistamaan kuvan metatiedot. Työkalun avulla voit valita poistettavat ominaisuudet tai kopioida kaikki kuvan metatiedot pysyvästi poistettavaksi. Voit myös valita useita kuvia ja poistaa kaikki metatiedot yhdellä kertaa.

Vinkki: Windows 10: n yksi rajoitus on, että se ei salli kokonaisten metatietojen tuhoamista. Ei ole selitystä miksi Microsoft on pitänyt tätä rajoitusta, mutta jos haluat tuhota täydelliset Exif-tiedot, noudata kahta näistä menetelmistä kuvailtu alla:

Poista Exif-tiedot GIMP: llä

GIMP on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jota käytetään poistamaan Exif-tiedot mistä tahansa kuvasta kokonaan. Se voi olla jopa yksinkertaisempi kuin yllä kuvattu Windows 10 -menetelmä.

 • Käynnistä GIMP
 • Avaa kuva GIMP: ssä
 • Siirry tiedostoon ja valitse “Vie nimellä” viedäksesi kuva. Nimeä se mitä haluat, mutta älä unohda lisätä JPG-kuvalaajennus
 • Napsauta Vie-painiketta
 • Laajenna vientivaihtoehdot-kohdassa Lisäasetukset ja poista Exif-tietojen tallennus
 • Muokkaa muita ominaisuuksia oman valintasi mukaan
 • Napsauta Vie loppuun

Tämä menetelmä voi kuitenkin olla erittäin aikaa vievä, koska jokainen kuva on valittava erikseen ja viedä ne yksi kerrallaan, vaikkakin se kestää vain 5 sekuntia, mutta vaatii silti jonkin verran vaivaa.

merkintä: voit tehdä saman asian käyttämällä Photoshopia Gimpin sijaan, mutta Photoshopin ostaminen Exif-tietojen poistamiseksi ei tee ostoksen arvoista.

Poista Exif-tiedot mobiilisovelluksella

Jos kaappaat suurimman osan kuvista älypuhelimella, on järkevämpää käyttää Exif-poistosovellusta, jotta sinun ei tarvitse kytkeä tietokonejärjestelmääsi välillä.
Ennen kuin siirryt eteenpäin asentamalla ulkopuolisen Exif-poistosovelluksen, tarkista kamera-asetukset, voitko poistaa Exif-tietojen tuotannon käytöstä. Jotkut kamerasovellukset antavat sinulle vain oikeuden poistaa sijaintipalvelut. Sen sijaan toiset eivät ehkä salli sinun poistaa Exif-tietoja ollenkaan.
Etsitkö vielä EXIF-poistosovellusta? Kokeile Photo Metadata remover -sovellusta metadatan poistamiseen androidista tai IOS: lle, voit asentaa Metapho-sovelluksen. Molemmat ovat vapaasti käytettäviä, mutta Exif-tietojen poistamisen avaamiseen tarvitaan sinun ostaa kokonainen sovellus, joka tarjoaa joitain lisäominaisuuksia, kuten päivämäärän ja sijainnin muokkaamista, ja varmistaa turvallisen jakamisen..

Muista vain, että:

Kun jaat kuviasi muiden kanssa tai lataat niitä verkossa, muista poistaa ne EXIF-tiedot / metatiedot, jos et halua muiden geokartoittamaan sinua. Instagram isännöi useimpia tapauksia, joissa sovellus luokittelee kuvasi sijainnin perusteella ja näyttää sen kaikille, jotka etsivät kyseistä sijaintia.
Varmista kuvasi paras yksityisyys verkossa, varsinkin kun jaat kuvia verkossa muiden kanssa. Salaamalla varmuuskopioinnin voit olla varma kaikista, jotka snooppaavat henkilötietojasi.

Haluatko saada takaisin yksityisyyttäsi verkossa? Haluat ehkä tarkistaa alla olevat oppaat:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map