Kuinka muuttaa Wi-Fi-salasanaani


Kuinka muuttaa Wi-Fi-salasanaani

 • Kirjaudu ensin reitittimen järjestelmänvalvojapaneeliin kirjoittamalla oletus-IP-osoite haluamaasi selaimeen.
 • Nyt kirjoita oletus käyttäjänimi ja salasana
 • Siirry kohtaan Langaton tietoturva ja etsi välilehti nimeltä Salasana
 • Kirjoita valitsemasi salasana ja napsauta Tallentaa.

Kuinka vaihtaa WiFi-salasanani

Etsi IP-OSOITE

Jos haluat muuttaa WiFi-salasanaa ja / tai nimeä, IP-osoitteen tunteminen on välttämätöntä, koska juuri se yhdistää ja auttaa sinua kommunikoimaan Internetissä. Käyttöjärjestelmästäsi riippuen voit noudattaa alla olevia vaiheita. Vaihtoehtoisesti voit käyttää oletusreitittimen IP-osoitetta (192.168.0.1/192.168.1.1).


IP-osoitteen löytäminen Windows 10:

 • Napsauta Käynnistä-kuvaketta ja valitse Asetukset.
 • Napsauta Verkko & Internet-kuvake.
 • Jos haluat tarkastella langallisen yhteyden IP-osoitetta, valitse vasemmasta valikkoruudusta Ethernet ja valitse verkkoyhteys. IP-osoitteesi näkyy vieressä "IPv4-osoite".
 • Jos haluat tarkastella langattoman yhteyden IP-osoitetta, valitse vasemmasta valikkoruudusta Wi-Fi ja napsauta Lisäasetukset. IP-osoitteesi näkyy vieressä "IPv4-osoite".

IP-osoitteen löytäminen Mac OS X 10.5: ssä ja uudemmissa tietokoneissa:

 • Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset Järjestelmäasetukset … Järjestelmäasetukset -kohdassa Valitse Näytä-valikosta Verkko.
 • Napsauta Verkkoasetukset-ikkunassa verkkoporttia (esimerkiksi Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Jos olet yhteydessä, näet sen IP-osoitteen alla "Tila."

Mene reitittimen hallintapaneeliin

Kun tiedät IP-osoitteesi, voit käyttää reitittimen verkkoliittymää kirjoittamalla IP-osoitteen selaimen osoiteriville.

Tämä vie sinut yhdyskäytävään, jossa voit käyttää ja muuttaa reitittimen asetuksia. Ennen kuin voit käyttää asetuksia, sinun on kirjauduttava sisään ensin reitittimen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tässä on luettelo järjestelmänvalvojan paneelin oletusnimestä käyttäjänimi ja salasanat.

AVAA LANGATON OSA

Kun tietosi on syötetty ja kirjautunut sisään, etsit asetussivun ”Langaton” -osaa.

Tätä vaihtoehtoa varten oikein käytetty nimi vaihtelee ja vaihtelee valmistajalta valmistajalta, mutta se koostuu yleensä avainsanoista, kuten ”Langaton” tai ”Langattomat asetukset / asetukset”.

Jos langattoman osion alla on useita alajaksoja, etsit sivua nimeltä ”Langaton suojaus”.

VAIHDA WIFI-SALASANA

Navigoida johonkin "Langaton" > Langaton tietoturva > Valitse suojaustila (WPA / WPA2) > Valitse Salasana / Esijaettu avain tai "tunnuslausetta".

Tähän voit kirjoittaa uuden WiFi-salasanasi. Jos haluat estää WiFi-salasanasi hakkeroinnin, sinun on varmistettava, että se on vahva salasana ja että sitä on vaikea murtaa / arvata.

Sitä ei tule liittää mihinkään henkilökohtaiseen, mitä pidempi salasana, sitä parempi ja sekoitettu numeroiden, satunnaisten tapausten ja erikoismerkkien (kuten! $ Tai edes #) yhdistelmä..

Miksi pitää WiFi-salasanasi suojattuna??

Wi-Fi on välttämätön melkein kaikille nykyään. Suoratoistosta monimutkaisten prosessien käsittelemiseen verkossa, Wi-Fi-tekniikka on tasoittanut tietä tulevaisuudelle, jossa melkein kaikki menee digitaaliseksi.

Jokainen tarvitsee Wi-Fi-laitteen tänään. Mutta huonosti turvattu Wi-Fi voi asettaa henkilökohtaiset tietosi vaaraan, tai suojaamaton Wi-Fi voi antaa naapureillesi mahdollisuuden ladata Internet-yhteydet vapaasti ja vaarantaa kaistanleveyden nopeuden ja suorituskyvyn..

Vaikka jotkut ihmiset voivat halutessaan muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon ilman salasanaa, reitittimen salasanan suojaaminen ja usein vaihdettava salasana on välttämätöntä verkon suojaamiseksi ja tietosi turvaamiseksi..

Lisätoiminnot WiFi-suojaukseen

Tarkista suojaustyyppi

Wi-Fi-järjestelmissä on kolme tyyppiä langatonta salausta: WEP, WPA ja WPA2.

WPA2 on kaikista turvallisin, mutta se ei toimi vanhemmilla laitteilla, koska koodausta ei tueta ja aiheuttaa yhteysvirheitä.

Tällaisissa tapauksissa voit siirtyä WPA: hon. Esimerkissä WEP: tä ei suositella ollenkaan, koska se on helppo rikkoa salaus ja se voidaan murtata alle 30 minuutissa.

Vaihda verkon nimi

Verkon nimen vaihtamisella ei ole suoraa yhteyttä turvallisuuteen, koska sillä on epäsuora yhteys.

Tämä johtuu siitä, että kyseessä on vain psykologinen temppu, koska oletusnimillä varustettuja reitittimiä pidetään helpompana hakkerointikohteena kuin niillä, joilla on muutettu nimi.

Koska verkon nimi lähetetään julkisesti, se ei saisi sisältää mitään henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevaa.

Tallenna asetukset

Viimeisenä, kun olet kirjoittanut tiedot (kuten uuden salasanasi tai käyttäjänimesi) ja päivittänyt asetukset (suojaustyyppi), napsauta "Käytä" tai “Tallentaa” -painike, joka sijaitsee yleensä sivun ylä- tai alareunassa.

Kun olet tehnyt niin, reititin vie hetken muutosten käsittelemiseen, jolloin kaikki kytketyt laitteet katkaistaan ​​automaattisesti.

Kun asetukset ovat muuttuneet, voit sitten yhdistää laitteesi uudelleen langattomaan verkkoon käyttämällä uutta salasanaasi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map