Kuinka kasvojentunnistus toimii?


Kuinka kasvojentunnistus toimii?

Oletko koskaan ajatellut, miksi kaikki seuraavat kasvotietojasi? Lentokentän tulleista älypuhelimiin kukin yksikkö kerää kasvotietosi. Kasvojentunnistustekniikan, joka tunnetaan myös nimellä FRT, ansiosta kasvotiedot ovat nykyään halutuimpia.
Ei ole mikään salaisuus, että kasvojentunnistus on vuosien varrella muuttunut nerokkaasta elokuvien erittäin edistyneiden turvajärjestelmien muodosta olemassa oleviin ympärillämme ja laskeutumiseen tänään käsissämme.


Mikä on kasvojentunnistus?

Kasvontunnistus on määritelmänsä mukaan biometrinen ohjelmistosovellus, joka on riittävän edistyksellinen yksilöimään tai todentamaan henkilö yksilöllisesti vertaamalla ja analysoimalla kuvioita henkilön kasvojen ääriviivojen perusteella.
Yksinkertaistamiseksi ihmisillä on ainutlaatuinen kasvokuvio. Kasvojentunnistusohjelma pystyy analysoimaan kasvojen piirteitä ja tallentamaan ne massiiviseen tietokantaan. Sitten se skannaa kasvosi vastaamaan vakiintuneen tietokannan tietoja tunnistamaan kuka olet.
Lukuisat yritykset hyppäävät kasvojentunnistusvaunuun, koska teollisuuden odotetaan kasvavan 10,15 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä. Apple käyttää erinomaisesti kasvojentunnistustekniikkaa niin paljon, että ne ovat poistaneet niittisormenjälkitunnistimensa kokonaan..
Teknologia jättiläiset vetoavat kasvojentunnistukseen häiritsevänä tekniikkana, joka yksinkertaistaa päivittäisiä toimintoja, kuten päivittäistavaroiden, polttoaineiden ja muiden maksujen suorittamista vain skannaamalla kasvosi.
Kuten minkä tahansa tekniikkatuotteen kohdalla, jotkut vaativat kasvojentunnistustekniikan käytön lisäämistä, kun taas yksityisyyden ja turvallisuuden puolustajat ovat kyseenalaistaneet tämän tekniikan yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevat huolet..

kasvonpiirteet

Kasvojentunnistuksen toteutus

Teknologia on otettu käyttöön monella tavalla yhteiskunnassamme. Jotkut puhelimet käyttävät jo kasvojentunnistusta pääsyn myöntämiseen, ja jotkut Kiinan ja Yhdysvaltojen kaltaiset hallitukset käyttävät kasvojentunnistusta tietokannoissa, kuten ajokortit, monista syistä.
Meillä on myös sosiaalisen median sovelluksia ja rakennettu kasvojentunnistusohjelmisto, joka hyödyntää kasvojentunnistusta, kuten Snapchat ja kasvotunnus. Nyt kasvojentunnistuksen ja kasvojentunnistuksen välillä on suuri ero. Kasvojentunnistuksen avulla laite sanoo: “Jep, se on minun kasvoni”, ja kasvojentunnistuksen avulla tietokone sanoo: “Jep, se on sinun kasvosi!”
Tämä kyky vahvistaa henkilöllisyys on asia, jonka aivomme saavat aikaan melko nopeasti, kun olemme nuoria. Silti tietokoneille se on melko monimutkainen ongelma. Sukellaan siis syvemmälle kasvojentunnistukseen ja tieteeseen, kuinka se toimii.

kasvojentunnistus

Kuinka kasvojentunnistus toimii??

Teknologian yleiset toiminnot ovat seuraavat:

 • Vaihe 1: Kasvontunnistus

  Kun ajattelet ihmisen kasvot, ajattelet melko perusjoukon kasvoominaisuuksia. Kasvolla on silmät, nenä ja suu. Mutta kasvoilla on enemmän kuin vain nämä ominaisuudet. Kasvot eroavat monista tekijöistä, kuten nenän leveys, silmien välinen etäisyys, suun muoto ja koko jne..

 • Vaihe 2: Kasvoanalyysi

  Jotkut kasvojentunnistustekniikat tarkastelevat jopa 80 tekijää kasvoissa auttamaan tunnistamaan ainutlaatuisia piirteitä ja viime kädessä identiteettejä. Nämä ominaisuudet ovat melko yksityiskohtaisia, ja niissä huomioidaan mm. Silmäholkkien syvyys, poskiluiden korkeus ja leukaviivan muoto. Tietenkin, monien monimutkaisten mitattavien tekijöiden kanssa, joitain komplikaatioita voi syntyä.

 • Vaihe 3: Ikääntymisongelmat

  Esimerkiksi ikääntyvien ihmisten kasvot. Ei ole epäilystäkään siitä, että vanhetessamme näytämme erilaisilta. Tämän kiertämiseksi tietokoneet ovat oppineet, mitkä ominaisuudet yleensä muuttuvat suhteellisen muuttumattomiksi riippumatta siitä, kuinka vanhoja saamme, ja he tarkastelevat tarkkaan näitä ominaisuuksia.
  Mutta vaikka emme ikääntyisi, silti tapahtuisi jokapäiväisiä komplikaatioita. Ajattele sitä, mitä tapahtuu, jos tietokone yrittää analysoida kasvosi eikä et katso sen anturia tai kameraa tarkalleen samassa kulmassa joka kerta?
  Tämä on jotain, jota ihmiset kohtaavat päivittäin, mutta jolla ei ole koskaan ongelmia. Tietokoneille tämä voi kuitenkin olla vakavasti monimutkainen este kasvojen tunnistamiselle ja tunnistamiselle. Joten, insinöörit ovat löytäneet muutamia erilaisia ​​tekniikoita kiertääkseen näitä kasvojentunnistusjärjestelmiä.

 • Vaihe 4: 2D 3D: ksi

  Monet puhelimet, jotka käyttävät kasvojentunnistusta, kehottavat sinua liikuttamaan kasvosi ympäri, kun asennat kasvojentunnistusjärjestelmän tietääksesi miltä näytät eri kulmista.
  Muut kasvojentunnistusjärjestelmät hyödyntävät 2D- ja 3D-tekniikoita kuvaamaan kasvosi 2D-kuva 2D-malliin laskemaan miltä näyttäisit eri kulmista. Tietokoneet mittaavat nämä tekijät pienemmiksi kuin millimetreinä asteikkoksi, jolloin syntyy kasvotulos / kuva, joka nimen mukaan on sormenjälki mutta kasvoillesi.

Kasvojentunnistusjärjestelmien rajoitukset

Kuten kaikki muutkin tekniikat, myös kasvojentunnistusjärjestelmät kohtaavat esteitä. Tässä on joitain rajoituksista:

 • Vallan väärinkäyttö
  Maat, joissa henkilöllisyysvapaus on vähäinen tai ei lainkaan, voivat nähdä hallitusten tai muiden tahojen väärinkäyttäen valtaansa käyttämällä tekniikkaa heidän mielestään. Tämä tarkoittaa, että virastot voivat vakoilla kansalaisiaan ja ilmoittaa heille viesteistään, kenen kanssa olet vuorovaikutuksessa jne.
 • Väärä syytös
  Lainvalvontaviranomaiset käyttävät kasvojentunnistusjärjestelmiä rikollisuuden torjumiseksi jäljittämällä rikollisia CCTV: n kautta. Tämä tarkoittaa, että he voisivat seurata melkein kaikkia, milloin tahansa vuorokauden aikaan, ja seurata heitä missä tahansa.
 • Rotusyrjintä
  Kasvojentunnistusohjelmat ja -teknologia voisivat lisätä rotuarvioinnin riskiä. Äskettäin on ilmestynyt raportteja, jotka korostavat, että kasvojentunnistus ei ole yhtä tehokas värillisten ihmisten ja naisten tunnistamisessa.

Miten-Onko-face-tunnistus-työ

Kasvojen tunnustamista koskevat yksityisyyden huolet

 • Tietosuojahuolet
  Tietosuoja on aina ollut huolenaihe, ja kasvojentunnistus vaikeuttaa sitä. Kasvontunnistustekniikan keräämät tiedot sisältävät miljardeja kuvia kasvoista ja videotiedostoista. Se menee pidemmälle, kun tallennetaan sijainti, josta tiedot on kerätty.
 • Sääntelyn puute
  Koska kasvojentunnistustekniikka on suhteellisen uusi ilmiö, hallitusten on vielä annettava lainsäädäntöä. Kasvontunnistuksen käyttöön ei tällä hetkellä ole säännöksiä ja rajoituksia.

Ajan myötä kasvotulostuksista ja kasvotunnuksista on tullut uskomattoman tarkkoja. He pystyvät tunnistamaan ihmiset lähes sataprosenttisella tarkkuudella ja pystyvät jopa tunnistamaan pienet erot identtisissä kaksosissa.

Teknologian parantuessa ja yleistyessä myös sen käyttömahdollisuudet ovat kasvaneet. Nykyään käytämme kasvojentunnistusta esimerkiksi puhelinturvallisuuteen, mutta organisaatiot, kuten pankit ja hallitukset, käyttävät tekniikkaa huomattavasti.

Japanin kaltaisissa maissa jotkut pankit etsivät kasvojentunnistustekniikoiden käyttöönottoa pankkiautomaatteihinsa turvatoimenpiteenä tapahtumien todentamiseksi. Yhdysvalloissa valtion virastot, kuten ICE ja FBI, käyttävät kasvojentunnistusohjelmistoja tietokantojen luomiseen olemassa olevista asiakirjoista, kuten ajokortit.

Minkä tahansa käyttötarkoituksen lisäksi tiedämme, että tämä tekniikka on tulossa yhä lähemmäksi jokapäiväistä elämäämme, eikä se näytä siltä, ​​että se pysähtyisi milloin tahansa pian.

kasvojentunnistus yksityisyyttä koskevat huolet

Kuinka suojautua itsesi identiteettivarkauksilta

Näinä onnettomina aikoina on aloitettava sellaisten toimenpiteiden toteuttaminen, jotka suojaavat sinua identiteettivarkauksilta.

 • Rajoita sosiaalista läsnäoloasi
 • Älä lähetä henkilökohtaisia ​​kuvia
 • Älä käytä sovelluksia, jotka käyttävät kasvojentunnistusta

Lisätietoja siitä, kuinka suojautua itsesi identiteettivarkauksilta.

suojaa itsesi identiteettivarkauksilta

Haluatko saada takaisin yksityisyyttäsi verkossa? Haluat ehkä tarkistaa alla olevat oppaat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me