Kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimeesi


Kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimeesi

Älypuhelimien vakoilusta on tullut yleistä mobiilitekniikan aikakaudella. Siitä huolimatta ihmiset eivät yleensä ota älypuhelinten tietoturvaa vakavasti, ennen kuin heistä tietenkin tapahtuu tietoverkkorikollisuuden uhri..


Matkapuhelimen vakoilun pelkäämiseen on monia syitä. Jos esimerkiksi muodostat yhteyden vaarannettuun julkiseen Wi-Fi-verkkoon online-tapahtumien käsittelemiseksi, voit altistua rahavarkauksille. Samoin hakkeri voi tyhjentää takaoven laitteeseesi piilottaaksesi toimintasi hakkeroimalla puhelimen verkkokameran.

Tai cyber-stalker voi hiipiä haittaohjelmia matkapuhelimestasi seurataksesi GPS: ää, lukeaksesi viestejäsi ja ollaksesi aina tietoinen tarkalle sijainnillesi. Syitä voi olla monia, mutta kärsivä matkapuhelimen vakoilun seurauksista on vain sinä.

Uhri voi olla jopa kuka tahansa perheenjäsenistäsi, kuten sisaruksesi, lapsesi jne. Siksi sinä saatat miettiä: “Kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimessani?” Lue tästä oppiaksesi estämään jonkun vakoilemasta matkapuhelimesi ja suojaamaan itseäsi ja perhettäsi matkapuhelimen vakoilun vaaroilta.

kuinka estää joku vakoilemasta matkapuhelimen kuvaketta

Matkapuhelin vakooja tapahtuu ympäri maailmaa

Wikileaks paljasti maaliskuussa 2017 sarjan luottamuksellisia asiakirjoja hallituksen vakoilusta. Raportissa esitettiin yksityiskohdat takaovista ja vahingollisista työkaluista, joita vakoilutoimistot käyttävät murtautuakseen jokaiseen älylaitteeseen ja vakoilemaan käyttäjiä. Itse asiassa työkalu voisi jopa tunkeutua käyttäjän älytelevisioon ja vakoilla kameransa kautta.

Vakoittaminen ei ole vain Yhdysvalloissa, mutta myös muut maat, kuten Australia ja Iso-Britannia, ovat alttiina matkapuhelinten vakoilulle.

Kriittisen tiedon matkapuhelin vakoojatyökalut seurata

Matkapuhelimen vakoilusta on huolta monista vakavista syistä. Loppujen lopuksi se loukkaa online-yksityisyyttäsi! Tässä on joitain yleisiä tapoja, joilla matkapuhelimen vakoojatyökalut seuraavat tietojasi:

 • Vakoiluohjelmat voivat hakata GPS: ään ja seurata päivittäistä työmatkaasi. Kaikki hakkerit, joilla on pääsy GPS-laitteeseen, näkevät helposti sijaintisi.
 • Vakoilutyökalu voi myös hyödyntää puheluitasi ja kuunnella jokaista tärkeätä keskustelua puolisosi, liikekumppanin jne. Kanssa. Pelottava, eikö?
 • Jotkut vakoiluohjelmat on rakennettu puhelimelta tai tablet-laitteelta lähetettyjen tekstiviestien seuraamiseen ja tallentamiseen.
 • Kuten aikaisemmin mainittiin, on olemassa monia korkean tason vakoojatyökaluja, jotka voivat tunkeutua älypuhelimen, tablet-laitteen, kannettavan ja jopa älytelevision verkkokameraan ja seurata kaikkia toimintojasi.

Onneksi on joitain ilmaisimerkkejä matkapuhelimen vakoilusta

On monia tapoja, joilla voit nopeasti tarkistaa, onko puhelimesi vakoiltu. Nämä merkit jäävät kuitenkin yleensä huomaamatta, koska ne ovat melko hienovaraisia. Tässä on mitä sinun on odotettavissa:

 • Toiminta älypuhelimella, vaikka se on valmiustilassa. Puhelimen epätavallinen toiminta valmiustilassa osoittaa, että puhelinta ohjataan kauko-ohjauksella. Älypuhelimesi esimerkiksi lähettää viestejä aina valmiustilassa. Tai älypuhelimesi käynnistyy uudelleen yksin.
 • Puhelimen akku tyhjenee ilman liiallista käyttöä. Akun tyhjeneminen tapahtuu yleensä, kun pelaat aktiivisesti pelejä älypuhelimella tai katsot suosikki-TV-ohjelmasi. Jos älypuhelimen akku tyhjenee ilman liiallisia toimintoja, huolestuneeksi on syytä.
 • Älypuhelimesi selkä tuntuu kuumenevan koko ajan. Vakoiluohjelmat toimivat yleensä taustalla kiinnittämättä käyttäjien huomioita. Jos huomaat, että älypuhelimesi tuntuu aina lämpimältä, se voi olla tartunnan vakoiluohjelmista.
 • Lisääntynyt mobiilitietosuunnitelman käyttö. Vakoiluohjelmisto lähettää arkaluontoisia tietoja puhelimestasi työkalua hallitseville hakkereille. Tällaisissa tapauksissa ohjelmisto käyttää mobiilitietosuunnitelmaa (kun sitä ei ole kytketty Wi-Fi-verkkoon) datan lähettämiseen. Jos huomaat tiedon käyttöhistorian huomattavaa kasvua, se tarkoittaa, että sinulla on vakoiluohjelma huolehtiaksesi.

Onko mitään tapoja löytää matkapuhelin vakoojatyökaluja?

Saatat miettiä: “Kuinka löytää vakoojaohjelmia puhelimestasi?” Ensinnäkin vakoojatyökalut on rakennettu vakoilua varten, ja siksi niitä ei aina ole helppo havaita. Löydät sellaiset työkalut avaamalla sovellushakemiston ja etsimällä työkaluja, joita et muista ladata.

Poista vakoojaohjelmisto Androidista

Jos haluat tarkistaa vakoilutyökalut Android-laitteella, siirry Asetukset-kohtaan ja siirry kohtaan Sovellukset. Toiseksi, mene Running Services -palveluun ja katso, mitkä palvelut ovat parhaillaan käynnissä. Jos löydät tuntemattomia palveluita, napauta niitä ja poista se, kun olet tyhjentänyt välimuistin. Tarkista myös vakoiluohjelmien varalta Hallinnoi sovellusta -näytössä ja noudata samaa prosessia, jos törmäät haittaohjelmiin.

Poista vakoojaohjelmisto iOS: sta

Matkapuhelimen vakoilu iPhonessa ei ole yhtä helppoa kuin Android-laitteessa. Vakoiluohjelmien asentaminen iPhoneen on välttämätöntä. Joten jos huomaat epäilyttäviä sovelluksia, joita et löydä Apple Storesta, se on todennäköisesti vakoiluohjelma ja iPhoneesi on ehkä hakkeroitu.

Onneksi kaikesta vakoiluohjelmasta tai haittaohjelmasta päästä eroon iPhonesta on suhteellisen helppoa kuin Android. Sinun on päivitettävä vain iOS-laitteesi, ja kaikki kolmannen osapuolen sovellukset ovat käyttökelvottomia.

Tässä on ohjeet estää joku vakoilemasta matkapuhelimellasi

Käytä suojattua salasanaa: Vahvojen ja monimutkaisten salasanojen käyttämisen pitäisi tulla mielettömäksi. Monet käyttäjät eivät kuitenkaan ota salasanoja vakavasti ja päätyvät laitteidensa hakkerointiin. Hyvä salasana voi pitää puhelimesi turvassa, mutta myös suojata vakoilutyökaluilta.

Asenna suojaussovellukset: Löydät sekä Android- että iOS-tietoturvasovelluksia, jotka voivat ilmoittaa sinulle, kun uusi sovellus on ladattu. Voit asentaa sovelluksen ja saada heti ilmoituksen.

Käytä aina haittaohjelmien torjuntaa: Vakoiluohjelmat, kuten vakoiluohjelmat, ovat melko vaikeita havaita ja siten poistaa. Siksi on parasta käyttää haittaohjelmien torjuntatyökalua. Nämä sovellukset suojaavat laitteesi kaikilta vahingollisilta kolmansien osapuolten sovelluksilta, ja niihin sisältyy myös vakoiluohjelmasovelluksia. Asennuksen jälkeen sinun ei tarvitse edes huolehtia tulevista vakoiluohjelmistotyökaluista, koska näiden sovellusten tietokantaa päivitetään säännöllisesti.

Käytä salausvälineitä: Digital Forensics Manager Dusan Petricko ehdottaa, että puhelinvarasto olisi salattava, jotta kaikki hakkereiden ovet voidaan sulkea, mikä johtaa yksityisyyden loukkaamiseen. “Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, jopa edistyneemmillä vastustajilla on vähän tai ei mitään mahdollisuuksia päästä tietoihisi”, asiantuntija ehdottaa..

Kuinka estää joku vakoilemasta kännykkääni? No, et ole ainoa, jolla on tämä tärkeä kysymys, koska matkapuhelinten vakoilua on ollut olemassa matkapuhelimien tulon jälkeen. Muutamilla tärkeillä näkökohdilla, kuten yllä selostetut, voit kuitenkin säästää yksityisyyttäsi vaarantamatta.

Haluatko saada takaisin yksityisyyttäsi verkossa? Haluat ehkä tarkistaa alla olevat oppaat:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map